Geert Wilders en de PVV

Screenshot_43

(Door: Dr. Gert Jan Mulder)

Misschien het meest opvallend tijdens de Europese Parlementsverkiezingen 2019 was hoe slecht de PVV het deed. Dr. Gert Jan Mulder denkt nu na over de PVV en hoe die werkt.

De voorlopige uitslag voor de PVV van de verkiezingen van afgelopen donderdag 23 mei is erg ongunstig. Van de oorspronkelijke 5 zetels naar mogelijk 1 of zelfs 0 zetels volgens de exitpolls en de peiling dankzij 1500 stemmentellers op stembureaus door GeenStijl in samenwerking met Maurice de Hond. Bovendien staat Frans Timmermans met de PvdA voorlopig op 6 zetels en zou daarmee zeer verrassend de absolute winnaar zijn van deze verkiezingen (opkomst 41% – ongeveer de helft van de opkomst bij Tweede Kamer verkiezingen).

PVV uitgespeeld?

Mijn Partij voor de Vrijheid zit met 20 zetels stevig in de Tweede Kamer en is samen met FvD (2 zetels) de enige oppositie die er toe doet. GroenLinks, PvdA en SGP steunen de coalitie op allerlei dossiers, zijn vrijwel allemaal pro-EU (behalve SP, SGP) en voor eenieder die de debatten in de Tweede Kamer een beetje volgt, moge het duidelijk zijn dat de PVV een uitstekend team van uitermate ervaren en kundige volksvertegenwoordigers bezit: Martin Bosma, Harm Beertema, Machiel de Graaf, Fleur Agema, Dion Graus, Sietse Fritsma, Gidi Markuszower, Raymond van Roon en last but not least een absolute topper: Alexander Kops (om van te smullen). De overige Tweede Kamerleden zijn eveneens toppers binnen hun vakgebied (maar geen beroepspolitici), doch wellicht wat minder bekend.

Hiddema en Baudet doen het zoals u weet ook meer dan voortreffelijk en de samenwerking in het parlement tussen Fvd en PVV is voorbeeldig te noemen.

PVV nieuw

Lees verder>>>
Nieuwe site

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

9 reacties op Geert Wilders en de PVV

 1. Corné zegt:

  Geweldig artikel! Helemaal waar. Geert heeft de juiste visie. Hij is een echte straatvechter. Nu even een dip misschien, maar de PVV blijft en zal groeien. Pure noodzaak ook voor Nederland. Er is geen andere partij die zo voor ons land door het vuur gaat. Met een hele lijst kanjers, zoals in het artikel wordt genoemd. Jammer dat de linkse media zoveel negatieve invloed hebben op de PVV en Wilders. Waar de gemiddelde burger ook nog instemmend naar luistert. Daar ligt de schuld. Dat moet veranderen!

  Geliked door 5 people

 2. bigljohn zegt:

  ….Mijn Partij voor de Vrijheid zit met 20 zetels stevig in de Tweede Kamer en is samen met FvD (2 zetels) de enige oppositie die er toe doet….En over twee jaar, als de PVV door linkse manipulaties niet meer terugkeert in de tweede kamer….Dan heeft links ons helemaal in de tang. Het FVD is dan overbodig geworden en kan dan op zijn beurt gebasht worden. Een 4e kabinet Rutte met een grote PvdA en Groen links en D66. De zelf benoemden zitten niet alleen in Brussel ! Men kan beter een nachtmerrie dromen, dan is er altijd nog de zekerheid dat je wakker word. Aan de linkse nachtmerrie valt echter niet aan te ontsnappen.

  Geliked door 3 people

 3. D.G.M.Holland zegt:

  WAAROM NOG GAAN STEMMEN ? IS DIT DEMOCRATIE ?

  Wynia’s Week; Wat nu met Annemarie Jorritsma en Paul Rosenmöller?

  De Eerste Kamer zit vol met politici die van lobbyen hun beroep hebben gemaakt.
  Ook de zakkenvullers van het Europese parlement laten zich beïnvloeden door beroepslobbyïsten, wat belangenverstrengeling (lees: corruptie) kan betekenen.

  Zelfs Bernard, de opa van onze koning, liet zich met miljoenen omkopen door o.a.vliegtuigbouwer Lockheed en voor straf… mocht hij 1 jaar lang zijn legeruniform niet dragen…

  Terug naar de Eerste kamer:
  Corruptie, dat is het laatste wat ze daar zeggen te willen. Daarom nam die Eerste kamer 21 mei 2019 een ‘Gedragscode Integriteit’ aan.
  Of het gaat helpen?
  Syp Wynia meet die nieuwe zuiverheidpoging af aan Paul Rosenmöller van GroenLinks.
  Mag deze beroeps-graaier voorzitter van de Raad van Toezicht van de VO-Raad blijven?
  En Annemarie Jorritsma van de VVD ?
  Mag zij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Alliander mag blijven?
  Zoja, dan is de nieuwe integriteitcode van de Eerste Kamer geen knip voor de neus waard…

  Geliked door 3 people

  • Bob Koster zegt:

   D.G.M. Holland. Dat verhaal over Bernard is een linkse leugen. Hij kreeg door Lockheed een ton (guldens) toegeschoven om dat ze dat bij vorstelijke personen zo gewend waren. Toen Bernard echter hoorde welke bedragen de oliesheiks incasseerden werd hij boos om de fooi waarmee hij werd afgescheept en eiste nogmaals een ton. Dat is uitgelekt en werd door links opgeblazen tot een enorm schandaal.

   Like

 4. kampersrene zegt:

  In ieder geval is de Heer Wilders een moedig man te vergelijken met Pim Fortuyn die nam ook geen blad voor de mond Hij”dufde” de islam bekritiseren en dat heeft hij met zijn leven moeten bekopen de moordenaar ….hoe kan het anders was een linkse broeder die er alles aan doen om Nederland naar de kloten te helpen….en dat links gebroed zit nu thuis gezellig te genieten….de doodstraf terug invoeren voor bepaalde gedrochten zou een teken van beschaving zin

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Wrang genoeg was het niet zijn kritiek op de islam die hem de das om deed, dat zou wellicht voor de hand gelegen hebben, het was echter een extreemlinkse groene idioot.
   Hem zat de kritiek op de islam niet dwars maar de visie van Fortuyn op het milieu die volgens hem desastreus was.
   Pim zag toen al dat de gestage groei van ons inwonertal voor problemen ging zorgen, hij zag Nederland in de toekomst als stadstaat met hier en daar een natuurparkje (Veluwe).
   Tja dan ben je aan het verkeerde adres bij de Groene Kmer ! Die vinden alle dierhouderij al commerciële uitbuiting en dus als crimineel.

   Like

 5. kampersrene zegt:

  Ik laat mij door niemand de mond snoeren…zo sprak Wilders ook niet door uw echtgenote? (grapje)

  Like

 6. wil zegt:

  helaas leren de mensen het nooit ,klagen,zeuren,voor de p,c, maar bij stemmen????Wij komen er ook nooit achter of er gefraudeerd is met de p.v.v. stemmers …Ik hoor niets anders ik hebt op de p.v.v gestemd …en dan deze uitslag??????kan gewoon niet,,,het zijn en blijven ratten,die Nederland de afgrond in werkt,,,,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s