Het Timmermans-“effect”

Screenshot_32

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Ik onderzoek dagelijks zowel menselijke als dierlijke gedragseigenschappen (en overeenkomsten) en dus waren ook deze verkiezingen interessant wegens de toch wel erg verrassende uitslag. Veel mensen hebben bijvoorbeeld op de eurofiele (machtswellusteling in schaapskleren) Timmermans gestemd, omdat het hen wel ‘een sympathieke man’ lijkt. Mijns inziens met afstand de DOMSTE reden om op iemand te stemmen, omdat men daarmee niet eens naar de inhoudelijke kant en mogelijke gevolgen van hun ‘stemkeuze’ heeft gekeken. Wat deze uitermate naïeve mensen (overigens typerend voor veel PvdA- en GroenLinks-stemmers) echter niet begrijpen, is dat zij hiermee gestemd hebben voor MEER dictatoriale zeggenschap van Brussel in Nederland, de komst van MEER volkomen kansloze (!) ‘vluchtelingen’ en migranten, een situatie waarin Nederland slechts een provincie wordt van Europa met idem belastingen EN de samenstelling van een groot Europees leger waarin vele undercover jihadisten straks, van úw belastinggeld gesponsord, hier opgeleid zullen worden! “Wir haben es nicht gewusst”…

FvD

Waar FvD het heeft VERLOREN (!) – zelf doen ze voor euforisch te zijn over de uitslag en noemen het ‘winst’ – is, waar ik dat persoonlijk van mensen hoor, op de die week eerdere uitspraken/essay van de heer Baudet wat betreft de zogenaamde ‘traditionele positie’ van de vrouw. (Ook Jensen doet overigens dergelijke prehistorische uitspraken). Het feit dat de heer Baudet zijn eerdere uitspraken niet nader wilde verklaren, is hierin doorslaggevend geweest, aldus de voormalig FvD-stemmers die ik sprak. Diverse leden hebben het lidmaatschap zelfs per direct opgezegd en hebben op een andere partij gestemd. Ook de alliantie met de SGP en CU in de EU blijkt niet echt goed te vallen. FvD stelt zich hiermee gelijkwaardig aan het gereformeerd christendom en de islam, waarin de vrouw eveneens op de tweede plaats staat en ‘de man dient te ondersteunen’. Dat lijken mij persoonlijk vooroorlogse gedachten en uitspraken die in het geheel niet passen bij een jonge, moderne hedendaagse politieke partij. Met dergelijke uitlatingen heeft FvD zich, naar ik hoor, derhalve zelf in de voet geschoten. Dit ‘Baudet-effect’ heeft dus vooral nadelen gehad die de partij direct hebben geraakt.

PVV

Van vier naar nul? Ik zeg: je reinste verkiezingsfraude! Dit KAN gewoon niet! ONMOGELIJK! Persoonlijk heb ik gevoelsmatig het idee dat het ‘Timmermans-effect’ voornamelijk het EU-verkiezing-fraude-effect is waarbij tegenstanders – en dat is wat betreft de PVV al eerder voorgevallen – middels verduistering en verdraaiing van verkiezingsuitslagen worden uitgeschakeld zoals dit behoort tot elk zichzelf verheerlijkend dictatoriaal bewind. En Brussel ÍS in al zijn al dan niet beschonken machtszucht uitermate DICTATORIAAL!

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

42 reacties op Het Timmermans-“effect”

 1. Drs Piet Snot zegt:

  Ik onderzoek OOK dagelijks zowel menselijke als dierlijke gedragseigenschappen (en overeenkomsten).
  Maar vertel nou eens voor welke instantie of weet ik veel voor wie en wat jij al die onderzoeken verricht. Ik geloof er namelijk geen maar moer van, Drs.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar laat die Drs tour dan maar weg..
   Die grap kennen we nu wel.

   Like

   • Drs.E.N.Schilder zegt:

    Het boeit mij totaal niet wat u denkt of vindt. Het is echter des te opvallender dat u altijd negatief reageert als het links stemgedrag, de Islam maar met namen het Christendom betreft. U bent dus ook vanaf uw prille jeugd door uw ouders en de pastoor met ‘god’ gehersenspoeld…? U bent de eerste niet die vanuit dat eeuwige geloofwraak standpunt reageert. Sluit u gerust aan achter in de rij. Het zal me werkelijk een zorg wezen.

    Like

   • Drs Piet Snot zegt:

    Grappig deze reactie van jou.
    Ik heb tot mijn 13de op RK scholen door gebracht, en waar wij wonenden was recht tegenover de kerk, met alle scholen er om heen.
    Mijn ouders zijn helemaal niet gelovig, en er is nooit enige dwang geweest.
    Ze vonden RK onderwijs beter dan een openbare school.
    Ik vond het, toen ik die leeftijd had, wel interessant wat daar binnen gebeurde.
    Ik heb nog steeds iets met kerk orgel en heb dan ook alle Bach orgel werken op CD.
    Om van de ene kant naar de andere kant van de school te lopen was door de kerk de kortste weg.

    Zie je nou hoe simpel jij ergens onderzoek voor doet, maar wel een mening heb als onderzoeker.
    Meneer Drs.

    Like

   • Drs Piet Snot zegt:

    “U bent de eerste niet die vanuit dat eeuwige geloofwraak standpunt reageert.”

    Nooit zal ik een soort van hekel hebben aan mensen die geloven.
    Alleen opdringerigheid kan ik niet zo goed tegen.
    Val mekaar er niet mee lastig.
    Geloof moet je lekker achter je voordeur houden, daar zijn we het dan wel weer over eens.

    Like

   • Drs Piet Snot zegt:

    Like

   • Drs.E.N.Schilder zegt:

    Ahhh, ontroerend, ik wens u een bijzonder fijne avond verder

    Like

   • Drs Piet Snot zegt:

    Ja, wat moet je er nou eigenlijk mee, met zo’n reageerder.
    Lult nooit gezellig tot zelden mee met de meute, altijd maar eigenwijs.
    En nog een grote bek ook toe.
    Ik heb altijd een fijne avond..

    Like

  • Bezorgde burger zegt:

   Hard uitgedrukt maar ik vind de stelling van Drs Schilder dat een land liever voor corrupte politici, islam en een bureaucratische EU kiest, dan voor een alternatief omdat de desbetreffende politicus een of andere uitspraak over vrouwen heeft gedaan, wel erg ver gezocht. U heeft daarmee bij mij iedere geloofwaardigheid verloren.

   Geliked door 1 persoon

   • Drs.E.N.Schilder zegt:

    Ik beschrijf slechts wat de mensen mij zelf vertellen. Dat is dus niet MIJN stelling

    Like

  • Drs.E.N.Schilder zegt:

   Ik zie met regelmaat uw reacties en ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat u eigenlijk extreem links of mogelijk zelfs moslim bent om onder een rare naam tweespalt en haat te zaaien. Ik zou zeggen: koop eens een zakdoek.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Je bent de enige niet hier, die als ze niks meer weten te vertellen, je gaan beschuldigen voor links of mossel.
    Ik had toch wel iets meer creativiteit van jou verwacht als onderzoeker.
    Met dit soort meningen gaat je dat niet lukken.

    Geliked door 1 persoon

   • Drs Piet Snot zegt:

    Uiteraard zal het je bekend dat er onder jouw naam helemaal niets te vinden is op internet.
    Dus zo baanbrekend zijn al die onderzoeken nou ook weer niet geweest.

    Like

 2. ruud 2 zegt:

  Het is vreselijk dom wat er gebeurd is, die volgevreten Limburgse zalfpot staat te liegen en feiten te verdraaien waar je misselijk van word en niemand doet het wat, maar ja we zijn denk ik nog maar met 8 miljoen echte Hollanders en ik kan niet geloven dat die op zo`n Pias stemmen. De rest leeft van subsidies en maakt het niets uit wat de uitkomst is. Ze vergeten 1 ding je kan vergroenen en bedrijven zonder werk komen voor miljoenen mensen zodat de schatkist leeg komt en dan gaan we met zijn allen naar Duitsland tot daar de pot leeg is, hup naar het volgende land tot we bij de grens met Turkije zijn dan zal je wel een nummer op je arm krijgen zoals de Joden in de 2e W.O.
  Al 60 jaar ellende met de Socialisten wat een zakkenvullers zijn dat.

  Geliked door 3 people

 3. MGTOW91 zegt:

  Ik denk dat het gedaan is met de EU!
  Nederlanders mogen dan wel ongelofelijk slecht gestemd hebben, om maar niet te beginnen over heleboel FVD’ers en PVV’ers die thuisbleven en dus te lui waren om te stemmen, wat trouwens zeer kwalijk is.
  Maar in andere Europese landen zijn mensen veel wakkerder dan Nederlanders. Verenigd Koninkrijk heeft Nigel Farage als winnaar, en Frankrijk heeft Le Pen als winnaar uitgekozen.
  En dan hebben we nog QAnon die bezig is de Deep State ten val te brengen. Het was ook precies de bedoeling dat Nigel Farage zou winnen, en ook dat Le Pen Macron zou overtreffen bij de Europese Verkiezingen die we nu net achter de rug hebben. Dit is een onderdeel van het plan om de Deep State en daarmee ook de EU ten val te brengen. Q heeft vaak gezegd: “Trust the plan!”.
  Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen met Europa. En als ik het artikel hieronder mag geloven, zijn we straks van de EU-superstaat verlost. Omdat Nederlanders op dit moment nog ongelofelijke slaapkoppen zijn, zullen zij straks echter wel met hardnekkige rude awakenings te verwerken krijgen.
  #QAnon #TheGreatAwakening
  https://www.loyalist.nl/politiek-buitenland/eu-sloper-farage-heeft-met-brexit-dik-gewonnen/?fbclid=IwAR0i8y4FIxfs9D7mOWgYO9jdWohmjezocwlTu6YnnQtCKpqozzmOd_PgZv0

  Geliked door 1 persoon

 4. D.G.M.Holland zegt:

  Baudet kon na het debat rustig een glaasje gaan drinken met Rutte.
  Zijn taak om de PVV stemmers bij Wilders weg te halen zat er op.
  Rutte heeft er dus nu weer een nieuw “vriendje” bij.
  Wat een waardeloos debat. Baudet heeft niet één van de Rutter-leugens genoemd.
  DAT was om te huilen…
  Jammer voor Dhr.Wilders, maar ik ga NOOIT MEER stemmen…

  Geliked door 3 people

  • Lange zegt:

   Laatste keer dat Mark huilde was samen met Halbe Zijlstra, en inderdaad het was een fakedebat!
   Zo’n Mexicaanse worstelshow is hetzelfde niveau.
   Geert had Mark alle hoeken laten zien.
   FvD is eerder een Vvd-light en ik lust geen light dus blijf ik ook PVV stemmen.
   By the way hoe lang heeft Farage er over de Brexit gedaan 25jaar he is ook nog eens miljonair 25jaar!!
   Wilders geeft niet op ik ook niet,gelijk hebben of krijgen kom op stelletje toetsenridders.

   Geliked door 1 persoon

 5. Rini Stegeman zegt:

  dat er gesjoemeld is met de stemmen is bijna zeker. Al eerder gebeurd dat de PVV stemmen onder in een kliko lagen. Dat komt een dezer dagen wel naar buiten……en de media zwijgt dan weer…..

  Geliked door 2 people

 6. Marc zegt:

  Ben het helemaal met je eens, E.N. Baudet is zeer intelligent, geen twijfel over. Maar, ook al is hij midden 30, hij is veel te jong, zowel in zijn ondoordachte uitspraken als zijn impulsiviteit. Daarentegen kan hij ook heel innemend zijn, en ik denk dat dat veel mensen voor hem inneemt. Maar wel hij niet eerlijk is, is dat hij eerst de hoofdthema’s van de PVV (islam, massa-immigratie en Brussel) overneemt, maar vervolgens daar niets mee doet wat een eventuele stemmer die twijfelde over de PVV, maar besloot FvD te stemmen, bediend.

  Deze site kent een hele mooie rubriek Duidelijk! dat telkens laat zijn dat de FvD uiteindelijk niets tegen de islam of massa-immigratie onderneemt. En ook over de anti-Brussel retoriek heb ik mijn twijfels: als hij zich door Rutte laat inpalmen moet ik nog maar zien wat daarvan overblijft.

  Maar vooral je opmerking over fraude deel ik zeer. Nog niet eens dat de PVV op nul eindigt, maar dat de PvdA zoveel wint gaat er bij mij gewoon niet in. Het verlies van de PVV had minstens gecompenseerd moeten worden door een even grote winst bij het FvD. Minstens. En dan nog, mocht de PVV alles verliezen, had de FvD feitelijk als grootste moeten eindigen, min of meer overeenkomstig de resultaten van maart. Maar dat is duidelijk niet het geval.

  Wat mij betreft is er sprake van fraude. Maar die mogelijkheid kunnen de meeste Nederlanders zich gewoon niet indenken. Daarom zal er ook geen protest volgen.
  Maar een eerlijk en serieus onafhankelijk onderzoek is toch op zijn plaats!

  Geliked door 3 people

 7. Mary zegt:

  Verkiezingsfraude ja maar dat had ik met de laatste (niet de provinciale) verkiezingen precies hetzelfde en dat kwam niet doordat er stapels PVV stemmen in containers gevonden zijn, je weet gewoon dat het niet klopt!!!. Dit handmatig stemmen tellen moeten we voor de volgende verkiezingen van af!!!! Hier is de PvdA bijna uitgeroeid en wie wint er de PvdA???!!! ik geloof er helemaal niets van!!!!

  Geliked door 4 people

 8. ed zegt:

  Vele nog in struisvogel stand .

  Geliked door 1 persoon

 9. Qvic zegt:

  Sinds de NOS met de exitpoll is gaan werken op de verkiezingsdag, om zo zogenaamd een voorlopige uitslag aan het volk door te geven. Is het grote verkiezingsfraude spel begonnen. Want zo kun je zetels aan andere partijen geven, zonder dat het te controleren is. Zoals bij de PVV is sinds dien telkens drastisch naar beneden gegaan qua zetels, terwijl zij in de voorverkiezingen de prognose als de grootste zouden worden. Toen de 2e kamer verkiezingen waren in 2012 hoorde je enkel dat de mensen SP of PVV hadden gestemd. Maar de (zogenaamde) officiële uitslagen bleken de VVD en PvdA de grote winnaars te zijn. Toen was het voor het eerst dat de NOS met de exitpoll ging werken. Toen viel het al vele op dat er grof met de uitslagen was gefraudeerd, alleen is het probleem dat niemand van het burger volk dit kan bewijzen met harde feiten. Wat we wel weten is dat de NOS en de regulieren media PvdA bolwerken zijn, die niet schuwen om met behulp van list en bedrog toch als winnaars uit geroepen willen worden. Frauderen om zo te winnen, zijn zij niet vies van. Zo lijkt mij dat ze telkens de PVV minder stemmen gunde en nu helemaal niets meer. Want hun superman Timmermans moest winnen en tegelijk de PVV het zwijgen willen opleggen.

  Geliked door 4 people

 10. M. zegt:

  Van vier naar nul is bijna onmogelijk inderdaad maar verwachten de mensen eerlijke verkiezingen van oneerlijke mensen die ons overal al mee belazeren?
  Er klopt geen reet van dat stemmen, vorige keer werd er ook al gefeliciteerd nog voor er iets bekend was over de uitslagen.
  Mensen stemmen niet massaal op hun ondergang al denken de meeste mensen dat wel na deze verkiezingen maar persoonlijk geloof ik dat niet.
  Het beleid van de westerse afbraak zal hoe dan ook gevoerd worden daar veranderen verkiezingen met een potloodje en losse blaadjes niets aan.
  Mooie bijkomstigheid is dat men kan doen alsof het volk er zelf voor gestemd heeft om de boel af te breken in ons land.

  Geliked door 4 people

  • Tistochwat zegt:

   M. 27 mei 2019 om 18:49

   Er klopt geen reet van dat stemmen, vorige keer werd er ook al gefeliciteerd nog voor er iets bekend was over de uitslagen.

   Hoe dan ook: stemmen heeft blijkbaar geen zin.

   Geliked door 5 people

 11. QenQ6 zegt:

  Zou dat tweede kabinet Den Uyl er dan toch komen?

  Like

 12. bigljohn zegt:

  Het Timmermans effect ? De PvdA was al dood en begraven, en beleeft nu opeens een wederopstanding. De PVV had 4 zetels maar werd volkomen weggevaagd. Wie nu nog gelooft in eerlijke verkiezingen, gelooft ook nog in de toverfee, kaboutertjes en Sinterklaas. Stembusfraude ! Nederland neemt hiermede een zeer dubieuze plaats in Europa in, want compleet Europa laat een sterke verschuiving naar rechts zien !

  Geliked door 3 people

 13. MH zegt:

  Wij zijn ook van mening dat er sprake is van verkiezingsfraude t.l.v. PVV en ten gunste van Frans Timmermans. In heel Europa zie je een forse toename van zetels voor de anti-EU partijen, terwijl je in Nederland (PVV + FvD) een afname ziet. Voor wat betreft de PvdA zie je in Nederland een stijging, terwijl je in de rest van de EU hier juist een daling ziet. Dit komt echt niet logisch meer over!!!

  Geliked door 4 people

 14. Riche zegt:

  Ergens wel zuur. Heb je Wilders en al ben je het wel of niet met hem eens dan nog. De man heeft volgens mij als een van de eerste, het volk, die niet zo enthousiast zijn over de Islam en haar volgelingen, een stem en betekenis gegeven. Krijgt weinig stemmen. En dan heb je deze Timmermans. Voor mij eigenlijk redelijk onbekend, geen idee wat hij naast bukken voor Juncker, immigranten, de Islam, klimaatmaffia, nog meer kan… En die “wint” de verkiezingen. Nou ja winnen? Zelfs zijn eerdere partijgenoot Juncker kotst hem uit kennelijk. Ik geloof echter dat t misschien wel goed is dat de PVV even niet meedoet. Die andere partijen gaan nu samen met de groenen en andere islampartners verder met hun Eurofiele droom en over 5 jaar, als blijkt dat die droom nog meer een nachtmerrie is, komt de PVV met overmacht terug!

  Like

 15. Cleo zegt:

  Ik ben een nauwgezet volgster van de politieke ontwikkelingen in en buiten Nederland en JUIST DAAROM acht ik de uitkomst van de Europese parlementsverkiezingen in Nederland ZEER ongeloofwaardig!
  En ik ben niet de enige die er zo over denkt blijkens vele berichten op sociale media.
  Heer Bron, kunt u wellicht de heer Arnold Karskens (kritisch journalist) hierop attenderen en vragen of hij deze uitslag eens grondig kan controleren namens het Nederlandse volk?!

  Geliked door 2 people

 16. Heniusz zegt:

  Toch wel een grote grap als je daar even verder over denkt. Stem geen FvD of PVV want van alles en ook “vrouwonvriendelijk” (Gelezen, maar niets gevonden), om dan vervolgens (massaal frauduleus) te stemmen op een partij die lieden importeert bij wie vrouwen werkelijk pas op de 7e plaats komen. Terug naar 1950 dames? Met deze “verrijking” zit je toch snel een flink aantal eeuwen verder terug in de tijd… Ergens 700 of zo.
  Geloof persoonlijk ook helemaal niets van deze uitslag, kan niet anders dan gemanipuleerd zijn. Waar zijn die stemcomputers?

  Geliked door 4 people

 17. Wim zegt:

  Baudet heeft helemaal geen uitspraken gedaan over de ‘traditionele positie’ van de vrouw. Hij heeft alleen in een boekbespreking een open vraag gesteld ‘hardop gedacht. Maar we zijn al zover in dit land dat we taboe op taboe stapelen en niet meer gewoon elk onderwerp van alle kanten mogen bespreken, laat staan er een kanttekening bij mogen plaatsen zonder dat onwelgevallige uitspraken meteen xenofoob, islamofoob, nationalistisch, racistisch of zelfs prehistorisch genoemd worden.
  En hoe stom kun je zijn als potentiële stemmer op FvD om niet door te hebben dat dit een tactiek is om degene die aan jouw wereldbeeld tornt of je ‘speeltje’ afpakt in de ‘foute hoek’ te plaatsen zonder je ook maar een moment te verdiepen in wat de persoon nu echt bedoelt / wil. Zeker helemaal niet meegekregen wat er in de VS op dit gebied speelt… En dan maar gelijk op een pro EU partij stemmen, want die zijn tenminste vrouwvriendelijk. Dat zie je zo, want zij laten heel veel aanhangers van de meest vrouwvriendelijk religie op aarde binnen. Mooi toch?

  Geliked door 2 people

 18. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Nee, ik ben het hier niet mee eens.
  GeenStijl heeft onvoorstelbaar veel mensen op de been gekregen die gecontroleerd hebben juist omdat het vier dagen verborgen houden van de stemmen smeekte om fraude.
  Het is al vaker aangetoond, PVV stemmers blijken nou niet bepaald trouwe stembusgangers te zijn, ook hier zie je gelijk reacties als; ” Hoe dan ook: stemmen heeft blijkbaar geen zin.” en; “Jammer voor Dhr.Wilders, maar ik ga NOOIT MEER stemmen…”.
  Tja zo ga je er zeker nooit komen !!
  Daarbij was Timmerfrans al vanaf het moment dat er bekend werd dat hij wellicht de opvolger van Juncker zou kunnen zijn continu in de schijnwerpers.
  De media was niet bereid hem kritische vragen te stellen. En zoals ik elders al zei over de PVV, ze waren onzichtbaar tijdens de campagne, ze hadden een grijze muis als lijstaanvoerder en de hele PVV scheen te denken dat die zetels toch wel zouden komen. Nou niet dus!

  Like

 19. zrast zegt:

  Dat een vrouw haar man ondersteunt is niks mis mee. Ik ben in de maatschappij zeer succesvol geworden en dat komt in grote mate omdat mijn vrouw mij ondersteunt heeft. Man en vrouw zijn verschillend, niet gelijk en hebben allebei van God in de schepping vastgelegde eigenschappen meegekregen. Dat heeft niets met vooroorlogs of middeleeuwen te maken.Ze zijn niet gelijk maar wel gelijkwaardig. Ik dank God voor mijn vrouw en samen kunnen we de wereld aan 😉

  Geliked door 2 people

 20. zrast zegt:

  Ja wat die Timmermans betreft, ik kom beroepsmatig op veel plekken in het land en heb gezien dat posters van Timmermans van de publicatie borden van de verkiezingen waren gescheurd.
  Zo populair is hij niet volgens mij, maar dat toch zoveel mensen op hem gestemd hebben is mij een raadsel.
  Of het klopt gewoon niet met tellen, dat kan ook…

  Geliked door 2 people

 21. Lange zegt:

  HOEZO NEP!! vandaag het klimaatakkoord door de eerste kamer gesjeesd https://mobile.twitter.com/geertwilderspvv/status/1133405661876895744?ref_src=twsrc%5Etwitterkit karma en nigmaals dat debat met Thierry was en is nep geweest we worden voor de gek gehouden althans ik niet.

  Like

 22. kampersrene zegt:

  Het Timmermans-effect heeft te maken met zijn prachtige dikke kont….zowat alle homo’s en transgenders stemden voor de Frans…..Hij overweegt zelfs op vraag van de pvda afdeling homo’s en transgenders om zich te laten inschrijven voor de wedstrijd…..””Mister Beatifull Achterwerk””

  Like

 23. Jan zegt:

  Baudet en Wilders over het ‘Timmermans-effect

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s