Nederlandse naïviteit . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Gerard de Boer)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Nederlandse naïviteit . . .

 1. Rensk. zegt:

  Heel veel mensen zeggen: maar vluchtelingen moeten wel welkom blijven. Met andere woorden economische vluchtelingen niet. Dan zou men diezelfde mensen de vraag moeten stellen: maar als dat betekent dat naast de vluchtelingen ook economische en criminele migranten binnenkomen, omdat men niet weet of het vluchtelingen zijn, want geen paspoort is het dan ook oké voor jullie? Bij en ja kan men zeggen oké dan nooit komen zeiken als jij of je familie of vrienden een mes in de borst gestoken krijgen he? Of een boem in je buurt of daar waar je je toevallig bevindt. Of nog erger. Bij een nee zeggen dan zou ik nog maar eens goed nadenken wat je nu eigenlijk wil met in acht nemen dat men heel vaak niet kan traceren of ze echt vluchteling zijn of dat ze daders zijn of economische of criminele migranten.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   De ellende is dat de selectie aan de poort aan alle kanten rammelt, daar begint de narigheid want je kunt aan een mens niet zien of hij nou economische nomade of oorlogsvluchteling is.
   Is men eenmaal binnen dan begint het circus want ook als direct wordt vastgesteld dat de asielaanvraag kansloos is volgt geen uitzetting maar een hele rits van rechtszaken.
   Alles op kosten van de burger, de advocaat werkt pro deo en komt dus op het bordje van de belastingbetaler, daarbij komt dan nog bed brood en bad regeling inclusief leefgeld.
   Ook als de nieuwkomer crimineel blijkt te zijn volgt geen uitzetting hooguit een paar rechtszaken meer.
   Of men het nou niet ziet of niet wil zien daar wil ik geen oordeel over vellen maar men zou op zijn minst wat voortvarender te werk kunnen gaan.
   Binnen een half jaar moet blijken of een aanvraag enige kans van slagen heeft, zo niet dan uitzetting ook als de papieren van de persoon ‘zoek’ zijn geraakt.
   Het plegen van een misdrijf, hoe klein dan ook moet direct een afwijzing betekenen.
   Ook als na enige tijd blijkt dat de asielaanvraag gehonoreerd wordt mag dat niet na vijf jaar leiden tot het Nederlanderschap, uitgangspunt moet blijven dat zodra het thuisland weer veilig genoeg is men terug moet. Geen gezeur dat de kinderen helemaal ingeburgerd zijn, zie dat maar als een mooie leerschool en neem dat mee in je verdere leven.
   Uiteindelijk hebben wij bij aankomst ook niet gezeurd.
   In plaats van te gaan janken als je terug moet zou je ook dankbaarheid kunnen tonen dat je zo goed bent opgevangen toen je in nood verkeerde.
   Helaas komt dat niet voor in de vocabulaire van de vluchteling.

   Like

 2. Jean zegt:

  Gelukkig hebben de Vlamingen nuchter gekozen en zal er bij de eerstvolgende verkiezingen nog meer rechts gekozen worden want wij willen veiligheid en leefbaarheid en dat kan niet met dat misdadig open grenzen beleid, wij eisen verbod van islam en verwijdering van islamieten.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Nederland heeft niet gekozen, maar de on-gekozenen hebben zichzelf gekozen en de rechtse concurrent middels stembusfraude uitgeschakeld. Een andere verklaring is er niet voor te vinden. In heel Europa boekte rechts belangrijke overwinningen, maar in Nederland werd de dood gewaande PvdA springlevend en pikte de meeste E.U. zetels voor ons land. Als een graaf Dracula stond deze op uit zijn graf, gereed om ons bloed te gaan drinken. De grote concurrent PVV bestond opeens niet meer, de laatste resten verdwenen als sneeuw voor de zon. Geert kan dus in Brussel niet aanschuiven bij de rechtse coalitie, terwijl Frans Timmermans grote kans maakt om Juncker op te volgen. Nog 2 jaar met de PVV in de oppositie en dan ??? Weg PVV ???

  Geliked door 3 people

 4. Mr Dumass zegt:

  NL, dom gepeupel.

  Geliked door 1 persoon

 5. duinsnip zegt:

  Niet te snel schrikken van het feit dat EU kritische Nederlanders niet zijn gaan stemmen. Zij zien niet in waarom je vertegenwoordigers moet kiezen in een orgaan waar je niks mee te maken wil hebben. De echte beslissingen neemt ons eigen parlement. Voor de Europese verkiezingen hebben bijna 60% van de Nederlandse kiezer besloten hun stempas in de vuilnisbak te gooien. Geef ze eens ongelijk, het had toch niets uitgemaakt, de ware pro EU partijen hebben hier nog steeds een riante meerderheid, daar is helaas niets aan te veranderen.

  Geliked door 1 persoon

 6. fleckie zegt:

  Van heel JONGSAFAAN worden moslems al geïndoctrineerd met het idee van dat zijzelf …UBERMENSCHEN. door hun automatisch bij de geboorte ‘moslem’-zijn! (Indoctrinatie door ‘in ARABISCHE LANDEN. ‘neergestreken’ (door MET hulp -gevluchte nazi-kaderleden, met hun indoctrinerend ‘venijn’,…….(maar zij hebben WEL. WO2 overleefd, terwijl duizenden hun leven ‘moesten opofferen ‘. en bedrijven achter moesten laten , waar HET KADER wel raad op wist: ARBEIDSEINSATZ! eventueel…razzia’s. uit.’ onder de voet gelopen landen!! ‘*~*~*~*~*~*~*~

  Geliked door 1 persoon

 7. Wakkere Joost zegt:

  Uh hou mij der buiten, ik heb hier niks voor gekozen.
  Ook al ben ik dan Nederlander het kopje had beter kunnen zijn.
  De meeste idiote stomme gestoorde gehersenspoelde Nederlanders hebben gekozen voor de waanzin.En kijkt liever naar een travestie show.
  Niet iedereen dus.
  [En het was zo en zo fraude voor de zoveelste keer, NL is een bananen republiek.]

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Triest maar waar.
  Wat rest is je afvragen hoe het mogelijk is.
  Voor daar waar het de PVV betreft kunnen we kort en bondig zijn, een lijstaanvoerder zonder enig charisma die er niet in slaagt een boodschap over het voetlicht te tillen, een grijze muis, en het volledig afwezig zijn van een campagne.
  En dat is niet nieuw, er was geen campagne bij de Provinciale Statenverkiezingen en daarvoor was er ook al nauwelijks sprake van een campagne bij de Tweede Kamer verkiezingen.
  Ja er was dat filmpje dat Geert met Fleur aan het roeien was in een slootje maar dat was het wel zo’n beetje.
  Maar juist dat afwezig zijn, of dat onzichtbaar zijn voor een verkiezing blijkt fataal.
  Althans dat ik hoop ik dat het is, als het werkelijk zo is dat Nederland voor meer Europa, meer immigratie en meer islam is dan valt het doek.
  Wat het zo moeilijk te verteren maakt is dat ten onder gaan geen schande is, ten onder gaan zonder strijd is een schande.

  Like

  • Tijl, de echte Vaderlanders hangen de vlag inderdaad halfstok……nadat veel nsb´ers hun fiat gaven aan Timmermans die mede vooraan stond om het verdrag van Marrakesh te ondertekenen voor nog meer, nog veel meer invasie.

   Like

 9. Assen is net als Amsterdam of elke andere allahtonenstad, straatroven en winkeldiefstallen aan de orde van de dag! Maandagmiddag 4 incidenten. Politie doet nogal geheimzinnig vwb. signalementen. Tuurlijk!

  Geliked door 2 people

 10. Piet Snot zegt:

  Nederland heeft helemaal niet gekozen want 60% is thuis gebleven.
  Omdat ze geen zin meer hebben om nog langer aan die poppenkast mee te doe waarvan de uitslag al van tevoren bekend is.
  Nou weten we het wel hoe het hier werkt in Nederland en stemmen.
  En iets wat geen bestaansrecht heeft, daar kan je ook niet op stemmen.
  Dat zou enkel een bevestiging zijn op hun aanwezigheid, die ik dus niet erken.

  Geliked door 1 persoon

 11. Piet Snot zegt:

  En er valt pas iets te kiezen wanneer je in een democratisch land zou wonen.
  En ik laat mij niets meer aanpraten door iedere lulhannes die nog wel denkt in een democratisch land te leven, en denkt een verschil te kunnen maken door wel mee te doen met al die poppenkast.
  Het zijn de stemmers die mij monddood maken, niet de tegenstanders tegen dit systeem.

  Like

 12. zwartschakel zegt:

  Nee ,het probleem is , juist dat de “rechtse Nederlanders op hun luië kont zijn blijven zitten , en niet gekozen/gestemt hebben , de opkomst was hoger , omdat linkse stemmers wel gingen stemmen !.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  naïviteit . . .???????? Hersenloosheid !!!

  Like

 14. hans zegt:

  FRAUDE! iedereen doet net alsof dit allemaal eerlijk is verlopen. Dat vind ik nou naïef!
  Die smerige vetklep die zegt dat die zeker is voorzitter van de commissie te worden.
  Oostenrijkse regering die net daarvoor valt.

  Geliked door 1 persoon

 15. ruud beijer zegt:

  Maar wel staken de onbenullen. Staken maar wel voor Europa

  Geliked door 1 persoon

 16. Lucky zegt:

  Ik hoorde iemand zeggen dat er in Nederland gestemd is zoals bij het songfestival…..op een manier van stem maar op het bekendste poppetje, want dan hebben we weer een winnaar.
  Die timmerfrans is oneindig vaak naar voren geschoven als het kroonprinsje van Europa, de mensen hebben zich laten bespelen en geloofden heilig in wat ze voorgeschoteld kregen, waardoor ze denken er goed aan te doen om op zo’n pipo te stemmen….want Nederland zal er vast en zeker beter van worden.
  Ik ben benieuwd naar de reacties als die pipo gepasseerd wordt…

  Like

 17. Lucky zegt:

  Ondertussen….hoezo smaad en laster?

  https://tpook.nl/2019/05/28/hp-detijd-thierry-baudet-is-een-fascist-met-een-nazistisch-ideaal-en-komt-daar-welbespraakt-voor-uit/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  HP/DeTijd: ‘Thierry Baudet is een fascist met een nazistisch ideaal en komt daar welbespraakt voor uit’.

  https://www.hpdetijd.nl/columns/baudet-wil-geen-cryptofascistje-zijn-maar-een-echte/

  Baudet wil geen cryptofascistje zijn, maar een echte

  Like

 18. ronjaspers zegt:

  Vooruit dan nog 1 keer.In 2005 heeft 63% van de nederlanders tegen de e.u. grondwet gestemd (dus tegen de e.u.) Bakellende heeft in 2007 de nederlanders genaaid door via het verdrag van lissabon ons alsnog in de e.u. te rommelen.Stemmen heeft geen zin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s