Boektip – Douglas Murray: “Het opmerkelijke einde van Europa”

Screenshot_77

Immigratie, identiteit en islam

Douglas Murray (1979) is een zeer begenadigd spreker en schrijver. Hij is redacteur van de  The Spectator, en is een veelgevraagd spreker en debater voor vele kranten, de radio en televisie. Dit boek verdeelde de stemmen van de internationale media enorm, omdat Murray hachelijke waarheden onder woorden brengt.

In de landen om ons heen heeft de massa-immigratie veel grotere gevolgen dan bij ons. In Nederland zullen we later ervaren wat men nu al in Duitsland, Frankrijk, België en vooral Engeland reeds voelt: onoverkomelijke problemen rondom immigratie, en het onvermogen van de politieke en bestuurlijke elite om die op te lossen, of om ook maar enigszins te denken en te handelen vanuit het eigenbelang van de bevolking.

Het opmerkelijke einde van Europa is een persoonlijk commentaar op een continent en een cultuur die zelfmoord plegen. Neergaande geboortecijfers, massa-immigratie, en het gecultiveerde zelf-wantrouwen en zelfhaat hebben er samen voor gezorgd dat Europeanen niet meer voor zichzelf opkomen. Ze zijn niet meer in staat om de eigen omvattende maatschappelijke veranderingen te weerstaan. Dit boek is niet alleen een analyse van de demografische en politieke werkelijkheid, het is ook een ooggetuigenverslag van een continent in zelfvernietiging, van de plaatsen waar migranten aan land komen tot aan de plaatsen waar ze zich vestigen, van mensen die hen welkom heten, tot aan plaatsen die hen niet kunnen accepteren.

Vertaling:
Henk-Jan Prosman

Bestel het boek HIER (verschijnt 14 juni)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Boektip – Douglas Murray: “Het opmerkelijke einde van Europa”

 1. Thomasson zegt:

  Ik lees nu toevallig dit boek. Het verdiend een warme aanbeveling.

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Absoluut. Ik heb de Duitse vertaling gelezen. Om het in het Nieuw Duits en Nederlands te zeggen: An eyeopener a must read.

   Geliked door 1 persoon

   • Thomasson zegt:

    @Droevige mof. Hoe bestaat het dat de Sicherheitsdienst en het Propagandaministerium van Angela Merkel gaven toestemming dit boek te vertalen en uit te geven? Het boek van Thilo Sarazzin “Deutschland schaft sich Ab” werd, zoveel ik weet, nergens in Europa en de VS vertaald en uitgegeven. Hetzelfde geldt ook voor het boek van de Deense psycholoog Nicolai Sennels “Among Muslim Criminals” waarin hij vertelt over jeugdige moslim delinquenten in de jeugdgevangenis van Kopenhagen. Hij geeft daar ook manieren hoe met hen psychologische problemen om te gaan. Dus, het is geen boek die bedoelt is om te hetzen.

    Like

 2. ruud beijer zegt:

  Waarom een boek lezen over iets wat wij hier al weten. Het boek zal ook niet gelezen worden door de huichelaars en wegkijkers in Nederland. Lekkere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.

  Geliked door 1 persoon

 3. x zegt:

  ik ben een nuchter denkend persoon met een 1=1=2 mentaliteit en voorzie precies wat in dit boek omschreven wordt.De zakenman Trump zal met Amerika steeds hogerop klimmen en en achterlijke europa bestuurd door malloten die denken agressieve barbaren met een gratis huis en inwoning en een aai over hun bol te kunnen laten integreren, terwijl ze al messtekend en drugsdealend door de stad lopen, deze stommelingen zullen er voor zorgen dat alles ten gronde gaat

  Geliked door 1 persoon

 4. Thomasson zegt:

  Ik lees nu toevallig dit boek. Het verdiend een warme aanbeveling.
  “In Nederland zullen we later ervaren wat men nu al in Duitsland, Frankrijk, België en vooral Engeland reeds voelt”:
  “Een gewaarschuwd mens telt voor twee” is een bekend Nederlands spreekwoord. Wij zijn al heel lang gewaarschuwd, maar wat wij met de waarschuwing doen, ligt uitsluitend aan ons. De ervaringen van Engeland, Frankrijk, België, Zweden enz. hoeven niet per sé onze ervaringen te zijn. Te beginnen met extreme vijandige houding van Nederlandse bewoners tegen de afvalberg uit moslimlanden en Afrika. Dat zijn geen mensen die men wil, en ze hebben hier niets te zoeken. In de laatste uitzending van café Het Hof vertelde een bewoonster uit Ter Apel, dat de COA neemt geen verantwoordelijkheid over gespuis die het beest uithangt in het dorp. De COA is uitsluitend verantwoordelijk over mensen die zich op het AZC terrein bevinden. De politie staat zo goed als machteloos tegenover, maar laat lokale initiatieven niets tegen dit fenomeen doen. Als niemand de bewoners wil of kan verdedigen, mogen de bewoners het recht hebben zichzelf te verdedigen. Via extreem vijandig gedrag kan men zorgen dat NIEMAND van de “vluchtelingen” zou durven zijn kop buiten het AZC terrein laten zien. Deze indringers horen in interneringskampen zoals de vroegere Kamp Vught of Kamp Amersfoort en niet daar buiten. Zij bevinden zich in een land waar de bewoners ze niet willen hebben. PUNT.

  Geliked door 1 persoon

 5. Lucky zegt:


  Londen is geen Engelse stad meer…

  Like

 6. Vic zegt:

  De Eigenaardige Dood Van Europa
  De Curieuze Dood Van Europa
  De Raadselachtige Dood Van Europa
  De Rare Dood Van Europa

  Allemaal titels die de originele, geanimeerde en aanspekende titel meer recht doen dan deze suffe vertaling.

  Like

 7. jantjeuitnl zegt:

  Hier worden legale demonstraties uit elkaar geslagen door moslims en-of Antifa.
  Er wordt een cartoontekenaar van zijn bed gelicht en onder druk gezet.
  De politie treedt er niet tegen op.
  Het is hier minstens net zo erg.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s