De val van Constantinopel – de Europese catastrofe

Screenshot_76

(Door: “Achill Patras” – Vertaling: E.J. Bron)

Voor een nieuwe Europese herinneringscultuur

In de ochtend van 29 mei 1453 bestormde een derde aanvalsgolf de stadsmuren van de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. Constantinopel, het huidige Istanboel, werd al sinds 2 april door de Ottomaanse sultan Mehmet II, belegerd. De eerste beide aanvalsgolven in de nacht konden door de verdedigers nog worden teruggeslagen. Nu echter vielen de elitetroepen van de sultan aan, de Janitsaren. De Janitsaren waren militaire slaven. Een heel leven lang gedrild in oorlogvoering. Het ging om kinderen uit christelijke gezinnen uit de Kaukasus en de Balkan, die op kinderleeftijd als bloedbelasting van hun ouders werden afgepakt.

PI News (2)

Daarna werden ze door leden van de soefische Bektashi-orde gedwongen tot de islam bekeerd en militair opgeleid. Eufemistisch wordt deze praktijk knapenoogst genoemd. Dat dezelfde soefische islam, die tussen de 14e en de 19e eeuw ieder jaar Europese kinderen gedwongen tot islamitische militaire slaven bekeerde, in huidige westelijke discussies als de vreedzame variant in tegenstelling tot de strenggelovige mainstream islam wordt begrepen, dient toch even zijdelings vermeld te worden.

566 jaar geleden – het einde van het Byzantijnse Rijk

Terug naar Constantinopel. Het lukte de Janitsaren de stadsmuren te veroveren. Het verzet van de verdediger stortte in elkaar. Binnen enkele uren hadden de Ottomaanse troepen Constantinopel onder hun controle gebracht. Op 29 mei 1453, gisteren 566 jaar geleden, hield het Byzantijnse wereldrijk op te bestaan. Deze gebeurtenis speelt in de West-Europese geschiedschrijving nu geen rol meer. Een meerderheid weet zelfs niet eens af van het bestaan van een Oost-Romeins christelijk orthodox keizerrijk. Terwijl het juist nu belangrijk is om je weer bezig te houden met het grote verloop van de wereldgeschiedenis. Die is verbazingwekkend informatief. Hoe civilisaties volledig ten onder kunnen gaan, daarvan zijn heel weinig mensen zich bewust. Net zoals eveneens de herinnering aan deze civilisaties zelf in toenemende mate verbleekt.

De val van Constantinopel was in 1453 een shock, maar geen grote verrassing meer. Het Byzantijnse Rijk was in de 15e eeuw een schaduw van zichzelf. Gereduceerd tot enkele provincies in Thracië en het huidige Anatolië. Het ooit machtige rijk stond meer dan 700 jaa rlang bloot aan aanvallen door islamitische Jihadisten. In de eerste veroveringstochten vielen in de 7e eeuw Palestina en Egypte in handen van de nieuwe islamitische machthebbers. Het Byzantijnse Rijk zelf overleefde echter de eerste golf van islamitische aanvalsoorlogen. Het rijk behield de controle over Anatolië, dus het gebied dat nu Turkije wordt genoemd.

De Turks-islamitische immigratie naar Anatolië begon pas in 1071

De beslissende veldslag echter, die de ondergang van het Oost-Romeinse wereldrijk inluidt, was de Slag bij Manzikert in 1071 ten noorden van het Vanmeer. Hier nam keizer Romanus IV Diogenes het op tegen een Seltsjoeks leger onder aanvoering van sultan Alp Arslan. Hij werd echter door hem verslagen. Als gevolg daarvan kwam het tot een binnenlandse Byzantijnse crisis en het rijk kon zijn buitengrenzen niet meer beschermen. De Seltsjoeken deden er niet alleen militair een schepje bovenop, maar namen ook hun families naar het nieuwe land mee. De huidige media zouden waarschijnlijk van “beschermingzoekers” spreken. Hoe je de gebeurtenissen als gevolg van de Slag bij Manzikert ook wilt noemen, het resultaat was de eerste kolonisatie van het Anatolische kernland door Turkmeense stammen. Deze stammen hadden de islam aangenomen, die hun identiteit tegenover de christelijke meerderheidsbevolking van Anatolië afschermde. In plaats van zich stapsgewijs in de maatschappelijke omgeving in te voegen, vormden ze eigen vorstendommen en lokale parallelsamenlevingen.

De orthodoxe Byzantijnse keizer riep de westerse christenheid om hulp tegen de militaire bedreiging door de Turkse Seltsjoeken. Een omstandigheid, die tegenwoordig graag vergeten wordt, is dat deze hulpkreet zijnerzijds voor de kruistochten zorgde. Die hielpen enerzijds om de resterende Byzantijnse gebieden in Anatolië te stabiliseren, en anderzijds droeg de vierde kruistocht er door de oprichting van het Latijnse keizerrijk (1204-1261) toe bij het Byzantijnse Rijk te verzwakken.

1923: einde van de Anatolische bevolkingsvervanging

De islamitische kolonisering van Turkije kwam echter met de val van Constantinopel niet ten einde. De val van Constantinopel was alleen maar het zichtbare keerpunt. Integendeel: tot het begin van de 20e eeuw waren delen van het huidige Turkije, zoals de westelijke kustregio´s, nog overwegend christelijk, meestal door Grieken bewoond. Pas met de volkerenmoord op de Armeniërs in de Eerste Wereldoorlog en de minder bekende moord op en verdrijving van de laatste noemenswaardige Griekse bevolking tot 1923 werden de laatste resten van de christelijke oer-bevolking van Anatolië verwijderd. Er lagen 852 jaar tussen de Slag bij Manzikert in 1071 en de Anatolische catastrofe in 1923. 852 jaar tussen de eerste immigratiebeweging en de laatste verdrijving van en moord op christenen in Anatolië. Ook al kan het lang duren, civilisaties en bevolkingen die zij ooit voortgebracht hebben, kunnen volledig van de aardbodem uitgewist worden. Daarom zou de ondergang van het Byzantijnse Rijk 566 jaar geleden weer deel moeten worden van de gezamenlijke Europese herinneringscultuur.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Achill Patras”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Balkan, Barbarisme, Censuur, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, Europa, Geschiedvervalsing, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op De val van Constantinopel – de Europese catastrofe

 1. King Arthur zegt:

  En toen waren er nog niet eens gsm-zombies zoals nu, dus zal het nu nog veel sneller gaan. Het is ondermeer begonnen in Eindhoven en zo zal stad voor stad vallen voor de pislamtoerken. Erdogan heeft een heel plan uitgedacht voor Europa, wel op een andere manier dan 566 jaar geleden maar met hetzelfde eindresultaat. Er zal veel bloed vloeien en koppen vallen van de debiele zombie volidioten in Europa.

  Geliked door 3 people

 2. King Arthur zegt:

  Geliked door 4 people

  • Piet Snot zegt:

   Mooi filmpje met dat koortje ertussen door gemixt.
   Wat een achterlijk agressief tyfus volk is het toch ook waar ze voor zingen.

   Geliked door 2 people

   • King Arthur zegt:

    Hoe onnozel debiel moet je zijn om voor je veroveraars te gaan zingen??
    Zijn het misschien grote piemel negerts of wat is anders de reden om zo geschift te doen door deze miepen?

    Geliked door 3 people

  • Tineke zegt:

   Die snotneus op 2.27 die zou je toch ff bij zijn strotje willen pakken….

   Geliked door 2 people

   • Tineke zegt:

    En wat staan die mutsen voor joker in dat welkomskoor.
    Ik zit hier met plaatsvervangende schaamte te kijken.
    Je zal er maar tussen staan,en er bij willen horen.

    Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    Waarom zou je je schamen. ?
    Je bent toch zelf uit “héél ander hout gesneden”?

    Geliked door 1 persoon

 3. annah zegt:

  diezelfde kinderroof vindt nu ook plaats door kleine kinderen op excursie te laten gaan in de Nederlandse moskee

  Geliked door 2 people

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Niet alleen herinneringscultuur. We komen niet gezellig bij elkaar op een verjaardag om een glas te drinken en bij te praten over het afgelopen jaar. Het gaat ook niet om het behouden van de christelijke cultuur die op de tocht staat met de toestroom van mohammedanen. Het is iets dat gehele autochtone bevolking aangaat. Als we niet ingrijpen zullen in eerste instantie de christenen uitgeroeid worden. Daarna zijn ook de atheïsten aan de beurt. Tot de bevolking nog slechts uit moslims bestaat.
  Hoe langer het duurt voordat de gehele autochtone bevolking zich hier van bewust wordt zoveel langer zal het duren voordat er enig tegenweer zal worden geboden. Als het al niet te laat is. Het is dus zaak om zo snel mogelijk de atheïsten te wijzen op het gevaar dat ook hen en hun nageslacht bedreigt.
  Werk aan de winkel. Islam – weg ermee. Steun de PVV omdat dat de enige partij is die zich voluit inzet voor DE-ISLAMISERING. Let eens op de politieke omwenteling in België waar het Vlaams Belang op komt zetten. Dat hebben we in Nederland ook nodig. Daarvoor hebben we een sterke PVV nodig.

  Geliked door 3 people

  • Lot zegt:

   Ik werd uit chrome gegooid, en de tekst kwam ergens anders terecht, maar is voor Sion bedoeld:

   Het spijt mij, maar de PVV is niet aan het de-islamiseren! Zij willen de islamscholen afschaffen en waar gaan de mensen dan naar toe, naar de nu nog witte scholen. Dan worden we helemaal ondergesneeuwd. Het is niet de islam, het is hun mentaliteit naar ons toe.
   De enige methode van de-islamiseren is al het volk het land uit te zetten. En dat wil de PVV niet. En dus gaat er niets gebeuren.
   En het verplaatsen van die islam bevolking in onze contreien, scholen, omgeving, is alleen maar meer islamiseren.
   De pVV brengt geen oplossing.
   Wilders tegen de moslims :if you are a law abiding citizen you are welkom to stay. Welkom dat is wat zij zijn!

   Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Dat gedoe met die Janitsaren hadden ze trouwens niet zelf uitgevonden, bij toeval keek ik van de week naar een docu waaruit bleek dat ook de Romeinen dat op grote schaal deden.
  De gestolen kinderen kregen een ongehoord zware gevechtstraining, zo zwaar dat er een percentage het niet eens overleefden, en zij die het wel overleefden werden ingezet in oorlogsgebied als ware vechtmachines, zeker in opstandige gebieden waar veelal boeren de wapens opnamen vormden die geen partij voor ze.

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Sorry, maar Janitsaren en Romeinen zijn hetzelfde volk ongeveer. De romeinen kwamen uit het oosten en waren donker, zij vermoorden de lokale ITaliaanse stammen en hielden wat vrouwen van een stam in leven en gingen daar Rome mee stichten. Overigens op oude fundamenten van dezelfde oude voor de vloed bestaande beschaving, die ook de pyramiden etc bouwden met zeer grote stenen. Rome hield contact met het oosten en had steeds een toevloed aan mensen die zij uit het Oosten naar EUropa haalden. In Azie heb je de donkere slavische bevolkingen die half CHinees zijn, en meer of minder daar een mix van zijn. Daarom zijn Latijnse mensen ook geelhuidig. Als je je als vrouw opmaakt, kun je kiezen voor rode of gele basis foundation. Heeft mijn moeder mij nog geleerd toen ik 13 was. De huidkleurige panties (voor aan de benen) zijn niet voor ons Europeanen bedoeld, omdat ze een gele basis hebben. Koop je die, dan denken mensen dat je wat aan je benen hebt. Deze kleur wordt nl ook gebruikt voor pleisters en bandages voor benen.
   De Janitsaren komen rond de Kaspische zee en Oezbekistan. Het is hetzelfde volk ongeveer. rara dat het daar nu zo dunbevolkt is, zij wonen nu in Europa en hebben onze landen ingepikt. Ze konden geen eigen Rome stichtten ten oosten van Novgorod. De Romeinen hebben alles van ons overgenomen. De malienkolder, de schilden, en de zwaarden, die hebben ze korter gemaakt dat was wel inventief, hoewel ik weinig van oorlogvoering weet. Wat was hun kracht? Zij stortten zich op een Germaanse stam en moordden die uit. Je wist nooit wanneer je als stam de pineut was. Zo zijn rond het jaar nul, toen wij de gebieden beneden de rivieren weer wilden vullen, een paar stammen die
   daar al eeuwen woonden zijn geheel uitgemoord omdat hun snor scheef stond.
   Toen wij als volk samen kwamen onder Arminius, die als kind ook ontvoerd was en bevelhebber was en met pensioen, lokte hij een paar legers de wouden in en alle stammen stortten in samenwerking zich op hen. Niemand van de Romeinen overleefde het.
   Ik wijt het aan dat wij de akkerbouw hebben uitgevonden, te beginnen met wat groeit in de bossen. Dat is ook een voedselbron voor ons, en daarom woonden wij meer uitelkaar.
   https://www.youtube.com/watch?v=zVPUFMwm73Y van Lindybeige: Forests in the olden days, hoe de wouden werden gemanaged.

   In de woestijn, zie Irak die niet verder gaat dan een strook langs de rivier en daarna alleen maar zand heeft. Volg de Eufraat naar het noorden op maps.google.nl onder de satelliet. Daar is de akkerbouw niet uitgevonden. De Arabieren waren blond en Europees en zeer succesvol het land te managen.6000 jaar geleden. Toen kwamen er en kwamen er en kwamen er donkere volkeren binnen dringen. Eerst de Europese koningssteden in Iran die ook geen donkerharige Turken had. Dat alles bestaat niet meer. Zij zijn wel deels Europees maar aan het uiterlijk kun je het niet meer zien. De donkere Irakezen en noord Afrikanen zijn deels van India. Waar de oude beschaving van voor de vloed ook geweest is. Lang verhaal: De Egyptenaren waarschuwden de Indiers voor de komende vloed die zij wel leuk vonden en zij verborgen zich in de Bergen bij Nepal en na de vloed gingen zij de rivier af, daarom noemden zij het, de levensgevende rivier vanwaar zij komen, nl de oorsprong van de rivier ( heb ik over gelezen dat dat in hun oude boeken staat)

   U zijt gewaarschuwd.

   Like

 6. Lot zegt:

  Het spijt mij, maar de PVV is niet aan het de-islamiseren! Zij willen de islamscholen afschaffen en waar gaan de mensen dan naar toe, naar de nu nog witte scholen. Dan worden we helemaal ondergesneeuwd. Het is niet de islam, het is hun mentaliteit naar ons toe.
  De enige methode van de-islamiseren is al het volk het land uit te zetten. En dat wil de PVV niet. En dus gaat er niets gebeuren.
  En het verplaatsen van die islam bevolking in onze contreien, scholen, omgeving, is alleen maar meer islamiseren.
  De pVV brengt geen oplossing.
  Wilders: law abiding citizen you are welkom to stay. Welkom dat is wat zij zijn!

  Like

 7. Lot zegt:

  https://www.youtube.com/watch?v=zVPUFMwm73Y Dus vanaf 3.40 minuten:
  forest in the olden age. Landbouw kwam van ons af, wij wisten van planten planten en managen van bossen. In de woestijndelta zijn wij gaan wonen, om 1. de sterren beter te kunnen bestuderen en 2. wij hadden hier een ernstige vloed gehad in Europa laagland. en er waren veel doden onder de modder en de mensen wilden dat niet meer aanzien. (oera Linda boek) Daarna zijn wij overvallen duizenden jaren door donkere volkeren, totdat zijn niet meer herkenbaar zijn als Europeanen. Salvini en Orban die erg geel is, lijken op die donkere volken. Zuid Europeanen met hun manana en hun werkmentaliteit, Griekenland is er na de gouden tijd van Homerus nooit meer boven op gekomen.En nu stop ik er maar mee. Griekse mythes zijn na de gouden tijd ook veranderd door dit donkere volk, zoals ballen afsnijden. Dat deden zij met slaven. De Grieken deden dat nooit. Welk volk deed dat ook al weer. De Samen/Lappen ook een CHinees volk dat Noord Scandinavie binnen drong. Het houd maar niet op.
  Vooral mensen trouwen die op jou lijken en de Europese trekken hebben, dan broeden we hun uit. En anders behoor je tot hun volk, dan moet je dat maar doen.

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Wij moeten blij zijn met het artikel van Achill Patras over de val van Constantinopel. Mijn dank gaat aan E.J. Bron voor de vertaling. Het laat overduidelijk zien wat kan er gebeuren als wij niet voor onszelf opkomen. Als wij laten de zwaar corrupte en geldverslaafde politieke leiders van de EU en de loopjongetjes binnen de natiestaten hun gang gaan. Denk maar aan lolbroek Jean Claude Juncker (het minste gevaarlijk), Oom Dagobert Guy Verhofstadt en griezel als Timmerfrans, Van Balen, Macron, Merkel en de wanna be Rutte. Het is niet per toeval dat precies dit weekeinde neemt in Montreaux, de Bilderberg Conferentie plaats. https://nos.nl/artikel/2286916-waarom-bilderberg-een-dankbaar-onderwerp-is-voor-complotdenkers.html. De lijst van de leden spreekt boekdelen. Behalve de bekende Maoïstische chtonische monster, Jose Manuel Barosso, die uit de modderpoel van Goldman Sachs te voorschijn komt (boek Inferno van Dan Braun), zien wij vele namen van Turkse deelnemers. De vraag is waarom? De Bilderberg (NWO) Conferentie heeft de Islamisering van Europa niet bij de vier belangrijke agendapunten genoemd (of überhaupt). Als wij beide data aan elkaar koppelen, krijgen wij het antwoord. De Bilderberg/NWO Conferentie is bezig met het voortzetten van de Kalergi-Plan. Het vernietiging van Europese natiestaten en (gedeeltelijke) verdelging van Europese autochtonen via de Islam staat vast. Bilderberg/NWO begrijpen dat Turkije zal een hoofdrol spelen en zal een kalifaat op Europees grondgebied stichten; precies op de wijze waarin de Ottomaanse rijk het deed. NWO/Bilderberg willen hier een Islamitische kalifaat met nieuwe soort donkere (en domme) Europeanen. Ze willen geen concurrentie van Europa op geen enkele wijze. In China en Rusland staat voor hen de deur op slot, maar Europa is nog steeds een bezet gebied.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s