Notre Dame moet tot ergernis van Macron weer origineel-getrouw worden opgebouwd

Screenshot_96

(Vertaling: E.J. Bron)

Parijs – De modernisten hebben de strijd verloren. De Franse regering besloot tot vreugde van de Fransen voor de wederopbouw van de Notre Dame volgens de originele bouwplannen. Er moet niets veranderd worden.

journalistenwatch

Zoals de Senaat van Frankrijk besliste, zijn de verbouwingsplannen voor de Notre Dame eerst in de koelkast gezet. Modernistische architecten hadden zichzelf aangeboden om de kerk in het hart van Parijs met glazen koepels, staalbeton en andere elementen te veranderen. President Emmanuel Macron was een van de initiatiefnemers van dit voorstel en wilde graag een wederopbouw met een “modern” gezicht.

Zoals “Breitbart” bericht, zal het daartoe vermoedelijk niet komen. De Senaat stemde voor het herstel van de Notre Dame in de originele vorm. Ze moet zo zijn “zoals ze er voor het laatst uitzag”, staat er in het besluit. Anne Hidalgo, de burgemeester van de stad, sprak zich eveneens voor een “identieke reconstructie” uit, staat er in de krant “Le Figaro”. “Onze dame [Notre Dame] is een bouwwerk van alle Parijzenaren en alle Fransen, ja, van de hele wereld. We moeten haar respecteren zoals ze is. Daarom stem ik voor de origineel-getrouwe reconstructie.”

Het besluit moet nog door het Lagerhuis van het parlement bevestigd worden. Daar is het mogelijk dat aanhangers van Macron nog tegen de originele reconstructie stemmen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, gezond realisme, Historie, Parijs. Bookmark de permalink .

11 reacties op Notre Dame moet tot ergernis van Macron weer origineel-getrouw worden opgebouwd

 1. Peter zegt:

  Toch goed dat er een God is !
  Vive la France ! Vive le Pen !

  Geliked door 2 people

 2. henk zegt:

  er is voor beide oplossingen wel wat te zeggen.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Er werd zelfs een plan ingediend om in plaats van dak er een zwembad te maken……..

  World Architecture
  https://worldarchitecture.org/architecture-news/ecpfh/uma-proposes-swimming-pool-at-the-roof-of-notredame-as-a-new-meditative-public-space-.html

  Like

 4. Dat deze moderne napoleon snel wordt opgepakt.

  Like

 5. Roeland zegt:

  Voor wie wordt die Notre Dame eigenlijk weer opgebouwd? Voor wie wordt het Groninger forum gebouwd? Voor wie zijn die Flevo polders uiteindelijk drooggemalen? Voor wie…???
  Denk er maar eens over na.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   De Notre Dame moet weer worden herbouwd zodat christenen nog eens kunnen zien hoever mensen in het verleden bereid waren te gaan om hun geloof en cultuur te verdedigen, kijk eens naar al die venijnige gootjes, die waren bedoeld om bij een eventuele aanval kokende pek/teer over de vijanden te kunnen gieten.
   Het is aan de ene kant een kathedraal en aan de andere kant een fort met vele mogelijkheden het de vijand erg onaangenaam te maken bij een aanval.
   Het zou goed zijn als de hedendaagse christenen daar eens over nadenken om vervolgens te herkennen hoe makkelijk zij de hele zooi verkwanselen aan een stel kromzwaarden en barbaren.

   Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Tot mijn niet geringe verbazing zijn er architecten die werkelijk denken dat ze mooie dingen ontwerpen.
  Zij ‘smullen’ van de skyline van Den Haag, Rotterdam enzovoorts, die denken écht dat bijnamen als “De Haagse Tieten” en “Het IJspaleis” troetelnamen zijn en verzonnen door mensen die het mooi vinden, in werkelijkheid liggen de bedenkers van die bijnamen kotsend boven hun toilet als ze langer dan een minuut naar die misbaksels kijken.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  Dat is niet juist Macron heeft helemaal niets tegen het origineel herstellen van de Notre Dame wel tegen de naam…..Zijn wens en verlangen was dat de kerk nu voortaan zou noemen …………………..De Notre Macron

  Like

 8. fleckie zegt:

  De Flevopolders kunnen ‘gepacht’worden door de ‘boeren’ Onder de naam. ‘ERFPACHT’? voor 99 jaar?? (zonder eigenaar te worden van de gronden waarop ze gewassen etc. verbouwen ).? …….van de Ned. Staat ? !*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 9. Kees zegt:

  Wat ik wel vreemd vind, is dat je nergens iets hoort/leest over de oorzaak van de brand. In de MSM blijft het oorverdovend stil…
  Er is zeker weer een verwarde man geweest die de brandstichter was.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s