Schrappen vergoedingen uit basisverzekering

Screenshot_70

(Door: “Bezige Bij”)

Al jaren zijn onze premies zeer gewild bij de ziektekostenverzekeraars en de ”Vluchtelingen”. Bij de eersten als winstoogmerk door het schrappen van de vergoedingen en de premiestijgingen, waar ook diverse politici persoonlijk voordeel uithalen door middel van hun commissariaten in deze branche en de farmaceutische industrie. En de tweede groep, doordat die gratis verzekerd is en dus parasiteert op onze zorg, centen, welvaart en de uitkeringen.

Ook daarin is weer een industrie te vinden die draaiende gehouden moet worden. De sociale diensten bijvoorbeeld, de uitzendbureaus, de werkprojecten, die gesubsidieerd worden vanuit de linkse politiek, ook weer van onze centen, waardoor ons land kapot gesubsidieerd wordt. Dan heb je instellingen als de Belastingdienst. Houdt 50% in op je vakantiegeld. De andere 50% gaat op aan OZB en gemeentelijke belastingen aan mijn eigen huis op hypotheek. Hoezo vakantiegeld? Ja, de ”vluchtelingen” krijgen het in handen van de overheid om ermee op vakantie te gaan naar het land waar ze ”vervolgd” worden. Het is maar dat ik verplicht verzekerd moet zijn voor de basisverzekering, anders had ik die allang opgezegd. Bij nood en dood word ik toch wel geholpen. Doen ze bij Zwarte Piet ook als die het land binnen komt varen.

Door:
“Bezige Bij”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Schrappen vergoedingen uit basisverzekering

 1. delamontagne zegt:

  En dan wordt in ’t artikel nog niet eens besproken over de bezuinigingen op de Apparatuur !

  Geliked door 4 people

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het ziekenfonds zoals we dat ooit gekend hebben was zoals de benaming fonds al aangeeft een soort verzekering op basis van solidariteit.
  Iedereen kan ziek worden en daar kunnen hoge kosten aan verbonden zijn, vandaar de solidariteit zodat mensen die nog gezond zijn bijdragen aan de kosten.
  Volgens de neo-liberalen kon dit niet langer zo en moest het aan de markt worden overgelaten ‘want’ dat zou goedkoper uitpakken voor de (verplicht) verzekerden.
  Wat een kind kon zien aankomen heeft deze maatregel niet alleen niet gewerkt, het heeft juist een averechts effect gehad.
  Het gekke is dat een goed systeem dus is ingeruild voor een slecht systeem maar dat niemand ook maar een seconde eraan denkt de hele zooi terug te draaien.
  Dat is op zijn zachtst gezegd eigenaardig.
  Ook de overheid ziet dat er een wildgroei is aan ‘verzekeraars’ die allemaal hetzelfde aanbieden zonder werkelijk grote verschillen, niet zo gek als je weet dat die tientallen bedrijven allemaal zijn terug te voeren tot drie of vier grote verzekeraars.
  Er is een woud aan regels die de verzekeraars waarschijnlijk ook niet allemaal begrijpen laat staan de gewone verzekerde.
  Je bent overgeleverd aan de goden.
  Voorbeeld;
  Ik moet al vanaf 1989 maagzuurremmers gebruiken, die noodzaak is ontstaan door de zeer grote hoeveelheden medicijnen die ik destijds moest gebruiken. Opvallend was dat mijn specialist Losec voorschreef, dat heb ik ook enige tijd gekregen maar na verloop van tijd werden dat andere merken, mijn arts had daar geen bezwaar tegen aangezien de werkende stoffen hetzelfde waren.
  En dan wordt het 2017 en kreeg ik plots een rekening in het kader van de ‘eigen bijdrage’.
  Dat was voor het eerst in 28 jaar, dus toch maar eens even bellen.
  “Nee” zei de juffrouw aan de telefoon, “dat komt omdat u meer dan drie maanden niet gebruikt hebt en als u dan weer opnieuw begint dan wordt dat aangemerkt als nieuwe medicatie en moet u een bijdrage betalen bij het eerste gebruik”.
  Des duivels werd ik want ik had het zonder onderbreking geslikt en het was dus gewoon niet waar!
  Maar ja, toon dat maar eens aan, ik houd geen boekhouding na van wat ik wanneer ontvang en zij zeggen dat wel te doen, de apotheek heeft het zwart op wit !
  Daar sta je dan! Uiteindelijk zat er niks anders op dan betalen.

  Geliked door 5 people

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Excuses, ik maakte een vergissing het was niet vanaf 1989 maar vanaf 1999.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Elke verzekering is bedoelde winstbejag, daarom wordt het ook omgeslagen, het zijn als verkiezingen in een democratie, dus de VOC-mentaliteit van de koopman en de dominee.

  Geliked door 5 people

 5. Claudia M. zegt:

  Heel herkenbaar, zojuist de gemeentelijke f(r)actuur ook weer voldaan en inderdaad van de helft van het vakantiegeld wat ik wel mocht houden.

  Geliked door 4 people

 6. Thoth zegt:

  Hier ook een ‘vluchteling’ :

  Like

 7. Wim zegt:

  Dat is een geweldige zooi wij betalen ons scheel aan de zorg heb je de pech dat je veel medicijnen moet gebruiken betaal je even 760e extra (man en vrouw) doordat je diabeet bent. Het is toch niet te pruimen dat de “vluchteling” dit alles betaald krijgen. Praten we nog niet over de belasting want de vluchteling moet wel op vakantie. Heb je toevallig een klein pensioen dat uitbetaald wordt moet je hiervan belasting betalen daarna komt hét bij je inkomen DUS betaal je nog een keer, schooiers zijn het. En als je het dan goed hebt en met pensioen gaat trekken ze je nog een keer een poot uit. BETALEN zul anders komt er een aan de deur met een briefje”in naam van de koning” betaal je nog even aan de mijnheer ad deur en op kantoor. Zodat je het helemaal niet meer kunt betalen. En we hebben het zo goed…….

  Geliked door 1 persoon

 8. John zegt:

  Markt werking daar hadden ze het toen over .is het dan zo moeilijk om dat zieken fonds weer in leven te roepen

  Like

 9. Yvon zegt:

  Politiek MOET eens een keer stoppen!!
  Nederlanders worden tot op het bot kaalgeplukt, we kunnen onze torenhoge rekeningen NIET meer betalen.
  Vluchtelingen krijgen ALLES op een presenteerblaadje, veel zelfs GRATIS!! Nu weer discussie dat we vluchtelingen uit Libie op moeten vangen???
  NEE, JULLIE MOETEN JE EIGEN MENSEN HELPEN IN HIER NEDERLAND!!!
  Kijk om je heen, wij (echte) nederlanders zijn ZWAAR in de minderheid en ons laten ze STIKKEN GRRRRRR.

  Like

 10. AvM zegt:

  Vluchten kan niet meer?
  Betalen zal je, twee dingen in het leven zijn zeker de dood en de blauwe envelop.
  Dus …. stemmen op de juiste partij kan een oplossing zijn.
  Doe je best Nederland dood stem groen of rood.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s