Spoorwegstaking

Screenshot_84

(Door: “Bezige Bij”)

Afgelopen dinsdag was het dan zover. De landelijke OV-staking. Nadat de onderhandelingen waren stukgelopen onder leiding van de rechter als “bemiddelaar” die op de Schipholstoel zat en dus lijnrecht tegenover de vakbonden en de bonden bij het mislukken van hun AOW-actie meteen een stakingsverbod oplegde voor het gebied rondom Schiphol.

Deze “onafhankelijke” rechters zijn niet onafhankelijk, want ze vreten uit dezelfde ruif als Schiphol, dat van de Staat is. De bonden wisten meteen dat het een verloren zaak was toen deze rechter zich als “bemiddelaar” opwierp. In dit land moet men steeds langer doorwerken onder de leugen van “steeds hogere levensverwachting”. Ja ja, nou, ik merk dat de mensen nog steeds op dezelfde leeftijden komen te overlijden als 50 jaar gelden. Een pertinente leugen. We moeten langer door baggeren om de “vluchtelingen” te pamperen, gratis te laten verzekeren, gratis te laten wonen, gratis huisinrichting, kwijtscheldingen te kunnen laten bekostigen, gratis OV te kunnen aanbieden, want anders trap je de rooien en de Groenen onder ons tegen hun ballen.

Vroeger werd de rode leugen verspreid dat de migranten kwamen opdraven, omdat de Nederlanders het vuile werk niet wilden doen. Nee, de werkelijke reden was dat de échte Nederlander te duur werd voor de werkgever met de invoering van het minimumjeugdloon en het minimumloon en de elite dus óf ging verkassen naar goedkope lonen landen óf arbeidsmigranten liet aanrukken vanuit Marokko, Turkije, Italië, Spanje, Albanië en Griekenland. Die wisten van toeten noch blazen wat betreft CAO’s en waren makkelijk te belazeren wat betreft de centen en werden soms wel voor 50 tot 60% onderbetaald vergeleken met hun Nederlandse collega’s. Geen politicus die wat aan die toestanden deed, want ze waren zelf werkgevers of commissarissen in die bedrijven. Zoals Ruud Lubbers bijvoorbeeld (Hollandia Kloos). Die hadden bepaald geen enkel belang bij veelverdieners uit de lagere klassen. Die namen daarom lieden uit Marokko, Turkije in dienst.

Door:
“Bezige Bij”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, establishment, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Nederland, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Spoorwegstaking

 1. Ruud zegt:

  Er zijn geen onafhankelijke rechters daar waar burgers zich tegenover overheden geplaatst zien.
  Elke rechter speelt met zijn carriere als hij zich daar niets van zou aantrekken. Gehoord uit de eerste hand………………….!!!!!!
  Evenmin in politieke zaken aangezien elke rechter zijn voorkeur dan wel afkeur heeft van een bepaalde politieke stroming. Wilders/PVV/minder-minder vormt het perfecte standaard-voorbeeld!

  Geliked door 3 people

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Laat ik bij het begin beginnen, het is echt zeldzaam dat bonden in het OV toestemming krijgen om te staken, meestal wordt dit door de rechterlijke macht verboden, ook acties als mensen gratis laten reizen worden steevast geblokkeerd.
  Daarbij is het gekrakeel niet van de lucht terwijl er potdorie slechts één dag is gestaakt!
  In Frankrijk en Engeland kijkt men daar meewarig naar, die gooien voor het minste of geringste weken achter elkaar de boel plat. En toestemming van een rechter daar hebben ze volledig peop aan. Wat wil zo’n rechter doen dan? Stakers ontslaan ? En dan ? Dan ligt het OV meer dan een jaar plat want vervanging gaat binnen die termijn echt niet lukken.
  Dat mensen bereid zijn te staken voor bevriezing van de AOW leeftijd geeft aan hoe zwaar dit weegt bij mensen.
  Dat de AOW niet langer betaalbaar is dankzij de vergrijzing is apekool, de grijze golf van de babyboomers neemt binnen nu en vijf jaar weer sterk af en is dus slechts tijdelijk van aard.
  Punt is natuurlijk dat gezondheid boven de zestig niet meer zo vanzelfsprekend is en door de afbraak van de WAO volgt dan bij ziekte een kort traject van financiële ondersteuning waarna al snel de bijstand in beeld komt.
  Ook werkgevers staan niet te juichen voor een verhoging van de AOW leeftijd, vergeet niet dat bij ziekte de werkgever de eerste twee jaar geheel of gedeeltelijk moet doorbetalen.
  Dus ja een staking was geheel terecht, er moet druk op de ketel worden gezet om de boel te bevriezen bij 66 jaar.

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   De boel terug draaien naar 65, 1 dag staken heeft totaal geen zin het was gewoon weer leden werven voor de vakbond. Staken prima, maar dan net zolang tot er een goed akkoord is bereikt.

   Like

 3. Piet Snot zegt:

  Het is zo ver. Ik heb totaal geen vertrouwen meer in onze justitie en rechtspraak. Waar ik jaren geleden nog dacht dat we in een geciviliseerde samenleving leefden met eerlijke, menswaardige rechtspraak, is die overtuiging nu omgeslagen naar argwaan wat betreft onze politie en eigenlijk ons hele justitionele systeem.

  Allereerst erger ik mij, zoals zovelen, mateloos aan de beelden van politiefunctionarissen die aanschuiven bij iftar-maaltijden. Nou wil ik één punt wel even duidelijk stellen: iemands religie interesseert mij niet. Totaal niet. Zolang je mij en anderen er niet mee lastig valt, mensen niet onderdrukt of indoctrineert, iedereen in zijn of haar waarde laat en respecteert zal het mij een zorg zijn waar je wel of niet in gelooft.
  https://opiniez.com/2019/05/30/waar-is-de-blinddoek-van-vrouwe-justitia/jana-panek/

  Geliked door 3 people

 4. Johan zegt:

  <>

  Pertinent onjuist !
  Iedereen weet, dat de mensen tegenwoordig steeds ouder worden. Op dit moment is het zelfs zo, dat jong geborenen een leeftijdsverwachting hebben die gemiddeld 6 jaar hoger ligt dan die van de huidige bejaarden.

  Dat schept wél een probleem, dat men niet wil inzien. De ouderen hebben er eigenlijk een aantal gratis jaren bijgekregen, maar hoeven daar niet meer voor te werken. Ze krijgen toch wel hun pensioen.
  Wanneer het zo doorgaat, komt zelfs de gemiddelde leeftijd van 120 jaar in zicht. Dat zou betekenen dat mensen dus 55 jaar lang een gratis pensioen van de Staat krijgen. Maar wie betaalt dat uiteindelijk ? Dat is de jongere generatie die hiervoor moet opdraaien.
  Dat kan natuurlijk niet zo doorgaan. Daar komt bij dat er nieuwe, uiterst kostbare geneesmiddelen en technieken ontwikkeld worden, die ook weer bijdragen aan een hogere leeftijd. Maar deze uiterst dure investeringen moeten ook weer door iemand opgebracht worden.
  Er komt ergens een moment, dat ofwel de oudere generatie voor zijn eigen kostje moet gaan zorgen, ofwel de jongere generatie zegt, dat ze er genoeg van heeft om te moeten dokken.
  In beide gevallen gaat de verzorgingsstaat onderuit. Dat is dus ook mijn voorspelling.

  Een en ander staat geheel los van de problematiek, die immigratie met zich meebrengt.
  Immigratie verergert de zaak alleen nog maar méér. Immigratie is immers een kostenpost voor een land en niet de oplossing of een kostenbesparing.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Klets toch niet zo slap met je 120 jaar.
   Ik zie hier nou nooit 100 jarige sportief op een racefiets zitten om een tochtje IJsselmeer te maken.
   Ja, ze kunnen het wel reken met medicijnen, maar niet voor eeuwig.
   En de gebreken blijven, ondanks grote hoeveelheid medicijnen.
   Dus die mensen zijn dan nog steeds tot niets in staat.
   Niet voor niks willen ze hulp aan 70 jarige blokkeren.
   En dat zou dan wel heel vreemd zijn als je weet dat je zo ook tot hun 90ste kan laten werken.
   Jij hebt gewoon iets tegen ouderen die hun leven lang gewerkt en voor hun pensioen gespaard hebben, zelf dat gun je ze nog niet.

   Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Er woont hier een oudere vrouw en haar hele familie (man of 4-5), op 1 hoog.
    In de woning zit ook nog een trap en een zoldertrap. Ik heb dezelfde woning.
    Ik vermoed dat ze ergens uit Roemenië of omstreken komt, gezien de kleding.
    Lappen stop over een pyjamabroek aangevuld met lappen kant, en de hele dag lopen schreeuwen tegen alles en iedereen.
    Deze vrouw kan uitstekend lopen, en zelfs nog een stukje rennen.
    Heeft wel een scootmobiel in de schuur staan, waar de hele familie boodschappen mee doet.
    Daar gaat nou al dat geld aan op.

    Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @Johan
   Overgenomen uit een verkiezingsprogramma ?
   De AOW is een omslagstelsel, dat betekent dat de werkenden van dat moment betalen voor de AOW van niet-werkende ouderen.
   Die ouderen van nu hebben gedurende hun gehele werkzame leven hetzelfde gedaan voor de ouderen van dat moment.
   Dat heet, mocht u dat niet weten, solidariteit.
   Vreemd genoeg is dat woord uit de huidige vocabulaire verdwenen.
   Waar het dan fout is gegaan vraagt u zich wellicht af.
   Toen Willem Drees de AOW in werking zette was het de bedoeling het omzetstelsel in de loop der jaren langzaam om te zetten maar daar moet de overheid dan wel geld voor reserveren en laat dat nou precies zijn waar opeenvolgende regeringen niet toe in staat/ niet toe bereid waren.
   Liever schoof men het probleem voor zich uit en legt men het op die manier ontstane probleem op het bordje van de burger.
   Het klinkt natuurlijk leuk om te zeggen dat de levensverwachting is toegenomen, tegelijkertijd moet je je dan afvragen of de geschiktheid om te werken gelijke tred heeft gehouden.
   Nee die vraag hoeft u niet te beantwoorden, daar komt u met een beetje geluk in uw leven nog weleens achter.
   Naarmate een mens ouder wordt gaat alles een tandje minder, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Een aangetrouwde oom van mij had zijn hele leven als boekhouder gewerkt, dat was destijds nog grotendeels handwerk, hij had grote moeite de ontwikkelingen te volgen en zowel hij als zijn werkgever waren maar wat blij toen hij kon afvloeien.
   Maar nee, de VUT die grotendeels door de werknemers zelf werd betaald moest zo nodig worden afgeschaft.
   Jongeren zijn vandaag de dag veel vaker ‘hoogopgeleid’ dan vroeger maar maatschappijleer komt er kennelijk maar bekaaid vanaf, misschien dat ze bij de Slegte nog wel een paar leerboeken voor u hebben tegen gereduceerd tarief.

   Geliked door 3 people

   • Piet Snot zegt:

    Ik schat dat Johan zo rond de 35 is.
    Ook werkeloos, gezien het tijdstip van reageren, die ook door iemand of iets betaald moet worden.
    En die zijn soms, onverbiddelijk keihard voor ouderen.

    Johan, laat maar weten in hoever ik er naast zit.

    Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   Johan 30 mei 2019 om 15:32

   Iedereen weet, dat de mensen tegenwoordig steeds ouder worden. Op dit moment is het zelfs zo, dat jong geborenen een leeftijdsverwachting hebben die gemiddeld 6 jaar hoger ligt dan die van de huidige bejaarden.

   Gezwam in de ruimte!
   Veel mensen zijn al krakkemikkig als ze tussen de 50 en 60 zijn.
   Laat mij maar lekker doodgaan als ik 70 ben.
   Wie heeft er nu zin om 20 tot 30 jaar met een rollator rond te strompelen of om met een luier aan zijn reet in een rolstoel te hangen?
   Of om totaal afhankelijk van ‘zorg’ geheel bedlegerig te zijn?
   Ik heb de lijdensweg van mijn ouders gezien en dat ‘ouder worden’ is alleen maar een ramp, op het laatst een kwelling.
   Slechts zeer weinigen zijn nog redelijk vitaal als ze 80 of 90 zijn.

   En een ‘gratis pensioen van de Staat’?
   Wát een kolder!

   Weet je wíé daadwerkelijk uit de staatsruif vreten? Die ‘oranjes’!
   Daarover hoor ik je niet. Maar misschien vind jij die familie helemaal het einde?

   Geliked door 3 people

   • Piet Snot zegt:

    Tis, ik denk dat je leeftijd niet altijd iets zegt over je gezondheid.
    Je moet maar net met de goede genen geboren zijn en een uitstekende DNA.
    Mijn pa van 83 loopt ook niet met een rollator.
    Ook mijn oma is iets van 96 geworden, zonder hulp materiaal.
    Wel 2 pakjes Caballero sigaretten roken, elke dag.
    Je moet het maar net treffen hoe je oud wordt.
    Ik ben 56, zonder ooit van mijn hele leven iets gemankeerd te hebben, gebroken of in het ziekenhuis gelegen te hebben.
    Maar niemand kan in de toekomst kijken en wat er gebeurt.

    Geliked door 4 people

   • delamontagne zegt:

    ………..als ik 70 ben……………
    Wat negatief en depressief !
    Zou je mij ook dood willen hebben ?
    Ik ben wat ze hier noemen “quatre-vingt”, 4 x 20 dus 80 en voel me……….moe maar jonger dan wanneer ik in NL zou zijn gebleven.
    Dat moe zijn komt omdat ik hele middag buiten bezig was met werk.( dat gaat dus “wat” langzamer dan toen ik ’n jonge vent was )
    Werd net van m,n avond-dutje wakker
    vanaf 8 uur en wat die rollator betreft !, langere einden loop ik met ’n stok.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    delamontagne 30 mei 2019 om 22:12

    ………..als ik 70 ben……………
    Wat negatief en depressief !
    Zou je mij ook dood willen hebben ?

    Nee, natuurlijk wil ik u niet dood hebben!
    Niemand mag een ander dwingen om dood te gaan.
    Aan de andere kant mag niemand een ander dwingen om tegen zijn zin te blijven leven.
    Ik ben in elk opzicht wél heel erg moe.

    Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   één derde haalt de 65 niet eens, en waar waren al die jongeren met de AOW stakingsdag nee die geloven het wel. Die gaan liever met een bordje op malieveld staan van “de wereld vergaat”. En dat van de leeftijd van 120 jaar komt inzicht, ja misschien in het jaar 3500. En ze moeten/willen allemaal langer studeren zodat ze rond hun 25ste jaar eindelijk eens een keer gaan werken. Terwijl de oudere generatie al begon te werken op 14, 15 en 16 jarige leeftijd. Het is geen wonder dat er overal tegenwoordig vakmensen te kort komen de jeugd wil dat niet meer, die spelen liever op een gitaartje. En luisteren liever naar de klimaat messias jesse klaver. Een lang verhaal kort te maken je lult uit je nek.

   Geliked door 5 people

   • Piet Snot zegt:

    En wat gaan we nou in 1x weer wat hebben op mensen die graag met een gitaartje spelen.
    Ik heb er zo’n 20 van in mijn huiskamer hangen.

    Like

   • boorzalf zegt:

    AAARHHH wordt er niet van pietje.

    Like

   • boorzalf zegt:

    goed van

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Piet Snot 30 mei 2019 om 20:17

    Jij valt toch niet meer in de categorie ‘jeugd die liever op een gitaartje speelt’?
    Jij bent een ‘oudere jongere’ met een passie voor gitaren.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Zelfs een grapje is aan sommige niet meer besteed.
    Vatten het meteen bloed serieus op.
    Denken direct dat ik het nog echt meen ook.
    Ja, het is een voor mij, een totaal uit de hand gelopen hobby.

    Like

  • Qvic zegt:

   Zo te lezen geloof jij die leugen propaganda verhaaltjes van de staat/media. We worden echt niet ouder dan vroeger, dan wat er gezegd wordt. De bijgehouden statistieken kwam het gemiddelde lager uit dan nu het geval is. Maar dat we nu ouder worden in leeftijd is gewoon niet waar. Want vroeger was er relatief veel kindersterfte, dat is nu bijna niet meer. Dus volgens die zelfde statistieken gaat de gemiddelde leeftijd van de gehele bevolking dan omhoog, omdat die kindersterfte er niet meer is. Maar dat zegt niet, dat iedereen dan ouder wordt. Nee enkel het gemiddelde is hoger geworden. Met deze gegevens misbruiken de politici om het volk te misleiden, door te beweren dat we alle ouder worden en daarom de AOW leeftijd te kunnen verhogen te kunnen rechtvaardigen. Maar dat schijn jij helaas niet te beseffen. Want jij gelooft heilig wat de media vertelt en ga je niet zelf op zoek hoe het werkelijk is. Jammer. Maar wel hier jou geïndoctrineerde mening weer te geven, als enige waarheid. Zonder enig onderbouwing van hoe het mogelijk is, dat wij alle ouder zouden worden.

   Wat betreft de geneesmiddelen en de methodes, die steeds duurder worden. Heeft eigenlijk niets met het ouder worden te maken. De medische zorg is tegenwoordig gewoon een commercieel bedrijf, die winst wil maken over de ruggen van onze gezondheid. Elke patiënt is een klant van hun en klanten jaag je niet weg als commercieel bedrijf. Als de medicijnen duurder gemaakt worden, betekent dit meer winst voor de farmaceutische bedrijven en niet dat we daardoor ouder worden. Want de huidige medicijnen doen enkel aan symptoombestrijding, maar genezen niemand. Het is eigenlijk net andersom, want die medicijnen ondermijnen ons eigen immuunsysteem. Waardoor we eerder andere kwalen krijgen en daardoor weer meer klant worden bij die farmaceutische bedrijven. Dus meer winsten voor deze bedrijven.

   Wat betreft de stroom immigranten die massaal beroep doen van onze medische zorg is echt schrikbarend, daar maken zij extreem veel gebruik van en dat kost de gemeenschap miljoenen. Terwijl het voor hen zelf alles gratis is en geen wachttijden bestaan, gaat dit wel ten koste van de autochtonen bevolking. Maar de politici smeren deze cijfers over de gehele bevolking uit, waardoor het net lijkt alsof we allemaal meer zorg nodig hebben. Wat zich vertaald in het rechtvaardigen van het verhogen van onze zorgpremies. Want ook de zorgverzekeraars zijn commerciële bedrijven, die winst willen maken.

   Geliked door 2 people

  • henk zegt:

   LULKOEK die hogere levensverwachting. je leest ook dat er steeds vaker mensen rond 50 jaar dood gaan aan luchtvervuiling door fijnstof en kanker door alle chemie in ons voedsel

   Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  De FNV is er niet voor de arbeiders. Dat is gewoon een businessmodel voor bepaalde rode bestuurders, die dan niet mer hoeven te werken.
  Ze staan helemaal niet voor hun arbeiders, want dat kost ze op zijn minst, hun verdere ´carriere´ in de politiek.

  Geliked door 1 persoon

 6. John zegt:

  Het pensioen is toch een overeenkomst tussen jou en een pensioen fonds. Verzekeringsmaatschappij. Wat heeft die overheid daar dan mee te maken, laat ze zich met hun eigen zaken bemoeien daar maken ze toch ook al een grote puinhoop van

  Geliked door 2 people

 7. Saeftinghe zegt:

  De AOW:
  De AOW is ingevoerd toen we ongeveer 8.000.000 Nederlanders hadden.
  Die gingen allen zo´n 10% van hun inkomen betalen.
  Om te beginnen een omslagsysteem.
  Mijn grootvader heeft nooit betaald, wel deels gekregen.
  Mijn vader heeft deels betaald en voltijd gekregen.
  Ikzelf heb vol betaald en hoop ook vol terug te krijgen.
  “Vadertje” Drees stelde dat dit systeem bij voortduring zou kunnen werken bij een bevolking van ongeveer 10.000.000 Nederlanders.
  Hij is, tot op heden, de énige bekwame linkse politicus, van mij krijgt hij de titel STAATSMAN.
  Hij heeft de PVDA dan ook verlaten toen rare dingen ging doen!

  We hebben nu 16.000.000? Nederlanders, De verhouding tussen betalers en ontvangers is veranderd.
  Er zijn relatief meer betalers dan ontvangers dan voorheen, er moet dus geld genoeg in de pot zitten!!
  De AOW zou dus omhoog kunnen. Zowel in geld per maand èn in verzorging.
  De premie zou omlaag kunnen, de groep die nooit of deels betaald heeft is er niet meer.

  Wat is de huidige AOW premie??

  Wat gebeurt er met die opgebrachtte/afgedwongen premie, waar blijft het geld??

  Nooit heb ik enig vertrouwen in politici gehad, dat blijkt nu een juist gevoel te zijn!!

  Gelukkig heb ik juist op tijd ook zelf wat premie betaald aan een paar verzekeringen.
  Daar heb ik in kortere tijd, met minder premie een heel wat beter pensioen mee opgebouwd.
  Dat had iedereen kunnen bedenken.

  Nu begrijp ik wel dat die AOW premie ook betaald moet worden voor mensen die door overmacht, ziekte, werkloosheid niet geheel hebben kunnen bijdragen.
  Een reden dat het rendement van de AOW wat minder zou kunnen zijn dan een privé regeling.

  Maar zo slecht als het rendement de afgelopen jaren is geweest kan ik alleen maar toeschrijven aan corrupte en/of onbekwame overheden.
  Corrupt kan ik niet bewijzen, maar onbekwaam heel makkelijk. Na ongeveer 20 keer mijn juiste adres aan de belastingen te hebben doorgegeven, is het ze nog steeds niet gelukt om dat goed over te schrijven. (Heerlen)
  Het is natuurlijk wel een erg moeilijk adres, ik woon in het buitenland.
  De laatste 2 brieven van dat kantoor, zo´n half jaar geleden, hadden dezelfde dagtekening, en verschillende adressen!!!
  Kwamen met tien dagen verschil aan.
  Dat aankomen schrijf ik toe aan de qualiteit van de lokale post, men herkent daar de afwijkende naam en weet waar de post heen moet.

  Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Goed verhaal, één foutje, ook bij mensen die ziek of werkeloos of bijstandsgerechtigd zijn wordt AOW premie ingehouden op hun bruto uitkeringsbedrag.
   Het lijkt een zinloze actie of zoals ze tegenwoordig zeggen een broekzak vestzak constructie maar zo werkt het wel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s