Partijen hebben kritiek op Sergej Lochthofen: “Gera is geen bruin nest”

Screenshot_117

Het raadhuis in Gera.

(Vertaling: E.J. Bron)

“Ik kan alleen maar tegen alle jonge mensen zeggen: Ga weg uit Gera! Het is een stad van losers.” Dat zei de publicist Sergej Lochthofen na de verkiezingsoverwinning van de AfD en oogst daarvoor kritiek uit alle gelederen.

epoch times

Met zijn woorden heeft hij voor een heftig debat gezorgd. Sergej Lochthofen had maandag in het MDR-programma “Feit is” met het oog op de verkiezingsoverwinning van de AfD in Gera gezegd:

“Ik kan alleen maar tegen alle jonge mensen zeggen: Ga weg uit Gera! Wat willen ze in een stad die zo geregeerd wordt en zich zo verder ontwikkelt. Dat is een stad van losers. En de beslissing bij de gemeenteraadsverkiezingen zal dit proces versterken.”

De AfD zou niet in staat zijn problemen op te lossen. Gera zou een “zinkende stad” zijn. Voor zijn onvriendelijke woorden oogst de uit de voormalige Sovjet-Unie afkomstige publicist kritiek uit alle gelederen. En hierover lijken alle partijen het met elkaar eens te zijn: Gera is geen “stad van losers”.

De in 1987 geboren Elisabeth Kaiser (SPD) vindt de uitlating van de publicist, die ze anders zeer zou waarderen, een “brutaliteit”, aldus de “Thüringer Allgemeine”. Wat haar betreft zou Gera een “leefbare stad zijn, waarin veel gebeurt”. Er zou een diverse cultuur-scene voorhanden zijn en er zou sprake zijn van een zeer goede woon- en levenskwaliteit. Ze zei in haar video op YouTube:

“We hebben politiek echt een paar problemen, … maar om juist daarom te demoniseren – In geen geval!”

Zij zou er van uitgaan dat veel jonge mensen in Gera iets tot stand zouden kunnen brengen en de stad mooier zouden kunnen maken. Dat zou winst zijn.

De partijloze burgemeester Julian Vonarb zei:

“Gera is zeer zeker niet troosteloos. Veel mensen die hier wonen zijn heel sterk aan de streek gebonden.”

Ook Hans-Jörg Dannenberg, vertrekkend fractievoorzitter van de CDU in de gemeenteraad, reageerde verontwaardigd:

“Deze stad is geen bruin nest. Ik wil niet dat de mensen wegtrekken, maar democratisch betrokken blijven.”

Hij heeft kritiek op de ontbrekende ondersteuning uit Erfurt, de hoofdstad van de deelstaat Thüringen. Die zou de situatie in Gera moeilijker gemaakt hebben.

Zo ziet Björn Höcke van de AfD het ook. Via Facebook deelde hij mee:

Het is een belediging voor de betrokken burgers in de stad en voor de ondernemers die in deze stad investeren. Dat hier een complete regio benadeeld wordt, is een groot verzuim van de politiek en niet van de mensen die er leven.”

Men zou de politiek kunnen veranderen. En dat zou de AfD als haar taak zien. De basis daarvoor zou “echte liefde voor de geboortestreek” zijn.

“Want alleen diegene die van zijn geboortestreek houdt en de burgers waardeert, is ook bereid om te investeren in het behoud en de opbouw van deze regio”, aldus Höcke.

Afgelopen zondag had de AfD de gemeenteraadsverkiezingen in Gera met 29% van de stemmen gewonnen. Ze is nu met 12 zetels de grootste fractie in de gemeenteraad. Die Linke haalde 8 zetels, de CDU 6. De SPD en de Groenen kregen elk 3 zetels.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Links fascisme, Marxisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op Partijen hebben kritiek op Sergej Lochthofen: “Gera is geen bruin nest”

 1. Jan zegt:

  Sergej Lochthofen, zoon van een communist, tot de ‘Wende’ redacteur bij ‘Het Volk’, partijorgaan van de SED

  Lochthofen: Duitsers steken huizen in brand, zijn criminelen, extremisten, parasieten en je vindt hen vooral in Oost-Duitsland
  Ook aanwezig bij de ‘discussie’is Sebastian Krumbiegel, die deur bij de Amadeu Antonio Stiftung (linkse haatorganisatie) platloopt

  Comedy pur: Die Phoenix Runde vom 29.9.
  http://www.pi-news.net/2016/09/comedy-pur-die-phoenix-runde-vom-29-9/

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Als de communisten in 1933 de verkiezingen in Duitsland hadden gewonnen dan zouden ze dat land al voor een appel en een ei aan de USSR hebben verkocht! Wie Duitsland namelijk bezit heeft zo bijna heel Europa in zijn greep!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s