Redevoering van Merkel in Harvard: Duitse bondskanselier valt Amerikaanse president aan

Screenshot_130

(Vertaling: E.J. Bron)

Wil Merkel een conflict met de Amerikaanse regering?

De Harvard-redevoering van Angela Merkel was doorspekt met aanvallen op Donald Trump en de Amerikaanse regering. Zodoende mengt ze zich duidelijk in de binnenlandse aangelegenheden van Amerika. Een duidelijke taboebreuk van de bondskanselier.

Die Freie Welt

Het links-intellectuele publiek in Harvard juichte haar toe (zie bericht “Bloomberg”). Het is ook wel verbazingwekkend en schrikbarend hoe een Duitse regeringscheffin in de VS een Amerikaanse manier op een dusdanige wijze aanvalt. Dat gaat aan elke diplomatie etiquette voorbij en is levensgevaarlijk. Want als Donald Trump herkozen wordt en Merkel vertrekt, dan moeten andere Duitse politici de scherven weer oprapen die Merkel heeft achtergelaten.

Merkel sprak van een “politiek van leugens”. De Amerikaanse mainstream media en ook de Duitse mainstream media wisten direct hoe al haar toespelingen opgevat moeten worden. Zo is het voor “Die Welt” onmiddellijk duidelijk dat het een anti-Trump rede was. “Meerdere boodschappen klinken alsof Merkel ze direct voor het Witte Huis zou hebben geformuleerd”, resumeerde “Die Welt”. Zodoende geeft Merkel nog meer munitie aan de anti-Trump houding van de pers. Dat zal niet zorgen voor goede trans-Atlantische betrekkingen.

Merkel´s redevoering toonde ontbrekend respect voor het ambt van de Amerikaanse president en de Amerikaanse regering. Aan het einde van haar ambtstijd ontbreekt het de dame aan elke diplomatieke fijngevoeligheid.

Terug in Berlijn zal haar weer een heel andere wind tegemoet waaien. Daar ontmoet ze namelijk de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Het gaat om de politiek tegenover Iran.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Donald Trump, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, moralisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Verenigde Staten, verloedering. Bookmark de permalink .

28 reacties op Redevoering van Merkel in Harvard: Duitse bondskanselier valt Amerikaanse president aan

 1. Ruud zegt:

  Misschien dat Trump de grens voor BMW’s en Mercedessen maar beter helemaal kan sluiten.
  Misschien dat deze trut dan doorheeft waar ze zich beter niet mee moet bemoeien.

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Merkeltje is AF ze moet naar de winkel voor een vestje zonder mouwen, ze heeft het er zelf naar gemaakt.

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Mevrouw Merkel zelf is één grote leugen.

  Geliked door 2 people

 4. Harry zegt:

  Eh , Amerika heeft toch nog militaire bases in Duitsland ?
  Dan hoeft Trump niet zo ver te vliegen om het haar af te leren .
  Die moffen hebben toch wat nare trekjes , je moet ze iedere vijftig jaar of zo weer eens goed op hun plek zetten . Goed kort hakken en vernederen .
  In tegenstelling tot die kut-moslims zijn ze dan wel weer een tijdje mak .
  Ik heb een aangeboren weerzin tegen die lui , moslims én moffen , maar misschien ben ik erfelijk belast .

  Geliked door 2 people

  • annah zegt:

   Mijnheer Harry, U zult thuis wel het nodige meegekregen over de moffen …. vaak terecht …. maar ik voel me als halve moffin toch niet aangesproken als U zegt dat u weerzin tegen moffen hebt … over moslims kunnen we het ook nog hebben ……

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   We hebben hier wel een uitzondering op het forum. Hoop dat juist hij dit niet als vor hem bedoelt opvat.

   Like

 5. Jan zegt:

  een Amerikaanse manier, in regel 3, 2e alinea, moet zijn Amerikaanse president

  Dat wijf kan nog steeds geen Engels!!

  Hier Duits en Engels

  Like

  • Yvonne zegt:

   Belachelijk met die positie en geen Engels spreken, ze verrot het gewoon, Duitsland is boven alle landen verheven met haar Made in Taiwan colberts en haar eeuwige zwarte broek die zal wel aardig stinken inmiddels
   Nee ze gaat never Engels spreken de bedoeling is dat iedereen Arabisch gaat praten
   Ik hoop dat Trump haar goed op haar nummer zet

   Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Kennelijk laat haar gezondheid ook te wensen over, er zit een doodgraver achter haar die chagrijnig kijkt; “is ze nou nog niet….” !

   Like

 6. J A. Kapteyn zegt:

  Merkel is teveel gewend dat ze haar zin krijgt. Denkt dat ze op VS net zo haar stempel kan drukken als op EU. Onderschat Trump dramatisch. Dat gaat haar, Dld en wellicht EU nog opbreken. Trump is toch al niet zo blij met bondgenoten die de NAVO_bijdrage aan hun laars lappen

  Geliked door 2 people

 7. Perfide Albion zegt:

  Overal in het Westen zie je ze. Door de voormalige KGB getrainde en betaalde communisten die ipv achter de tralies zitten vooraanstaande posten bekleden.

  Dat hebben die communisten goed gedaan! Dat een Paul Rosenmuller vrij rondloopt is een schande. Dat dit communistische stasi zwijn Duitsland leidt is krankzinnig…

  Deze nep-democratie produceert smerige slappe gladjakkers als Rutte en zijn vriendje Jetten. De FSB zag dat het goed was..

  Geliked door 2 people

 8. Pietersen zegt:

  Geschift. Ze praat over ‘vrijheid’ maar verwoest Europa door haar EU, en door de islam te verwelkomen in Duitsland.
  Dat wijf heeft een blok beton voor haar kop die zijn weerga niet kent. Iedere dag messentrekkerijen en verkrachtingen in Duitsland. De bevolking durft al bijna helemaal geen kritiek meer te hebben op haar blöde stommiteiten en toch wauwelt ze in de USA over ‘vrijheid’.

  Like

 9. John zegt:

  Merkel…een nazaat van….vul maar zelf in.
  De eigenaar van deze bedorven zaadcellen viel ooit ook door een grote lekkende mand.
  Deze dame gaat er voor zorgen dat het gehele handels embargo met Amerika tot op de grond wordt weggeveegd. Das 4 de reich felt

  Geliked door 2 people

 10. Jan zegt:

  linkse Merkel heeft al genoeg verbrod in de EU, we zijn overspoeld door migranten, in belangrijke mate door haar schuld. ‘wir schaffen das’ loog ze ons voor, financieel werd het al een ramp, maar maatschappelijk werd het nog een veel grotere ramp. de EU staat op barsten door de alom tegenwoordige migrantenproblematiek in de lidstaten.
  Nu gaat ze zich nog eens wat gaan bemoeien in Amerika, ook daar wat links verderf gaan zaaien. Pres Trump kan die linkse bemoeienissen missen als de pest. Welke internationale leider komt die man wat bemoedigen in zijn zware strijd tegen de migranten overwoekering van zijn land ? Dat zouden ze beter doen ipv zijn strijd nog te bemoeilijken.

  Geliked door 1 persoon

 11. Nemesis zegt:

  Dat mens (???) Merkel of hoe ze zich nog verder noemt, zal bij President Trump nu volledig uit gepist zijn. Wat een schandelijk muil heeft dat wijf. Zou me niks verwonderen als daar van Pres. Trump geen passende reactie op volgt. Ze kan denk ik haar Kanzler brief wel verscheuren. Ben benieuwd of ze de kuierlatten moet nemen. Pres. Trump kan haar gewoon ontslaan, want ze id in dienst van de USA. Maar wat een ellende kan dat voor Duitsland teweeg brengen. Maar dat was dan ook wel haar bedoeling, Duitsland nog een flinke trap geven de afgrond in. Voor mij mag hij haar voorgoed opsluiten in Gitmo.

  Geliked door 1 persoon

 12. Een flinke schop onder haar dikke Kont, dat verdient deze Landverraadster! Hoezo een eredoc voor deze Mof? Van mij blazen ze eens wat anders op, dan al die ATM’s!
  https://www.dvhn.nl/buitenland/Veel-meer-plofkraken-in-Duitsland-24512358.html

  Like

 13. Kees zegt:

  Het enige positieve is dat Merkel gewoon in haar eigen taal spreekt en niet als Nederlanders die te pas en te onpas ineens Engels beginnen te spreken (ook in landen waar de toehoorders geen Engels verstaan). Als je als land belangrijk denkt te zijn, heb je als land ook een belangrijke taal en spreek je als regeringsleider in je eigen taal.
  Verder is Merkel een oude communist die Europa verraden heeft.

  Like

  • Tina de Bock zegt:

   Ten eerste is ze in Hamburg geboren, haar vader was dominee en het gezin is naar Oostduitsland verhuist. Kijk in Wikekepedia voor je onzin uitkraamt.

   Like

 14. delamontagne zegt:

  Zou hij Merkel net zo willen aanpakken als hij, Trump met Generaal Mueller deed ?

  Geliked door 1 persoon

 15. M.A.L. Sion zegt:

  Ik ben benieuwd naar de reactie van Trump op dit misselijkmakend optreden van Merkel. Zijn twitter zal kraken van energie. Duitsland komt in ieder geval na ‘America First’. En dat zal ze merken dat arrogante Merkel-wijf.

  Like

 16. Ton Ruygrok zegt:

  Frau Merkel.., .. een doctoraat.., al het afgewerkte Toilet papier van deze wereld is nog te oneindig veel eer voor deze …,Walgelijke Verraadster / Vernietigster.., van onze samenleving ..,
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

 17. kampersrene zegt:

  Hitler en de Japanse keizer hadden indertijd ook geen respect voor de Amerikaanse president….ik denk dat die Harvard onderscheiding naar hare kop gestegen is….zij voelt zich nu heel belangrijk….zij gaat de wereld redden (lees moslims) door dat kloten volk in Europa te pompen

  Like

 18. ger zegt:

  Wat een waanzinnige bundeskansler!! het voorbeeld voor nog meer extra gevaar in de wereld?
  Met haar fachkraften 2015 is heel europa ontzet met allerlei gevaren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s