Secundair antisemitisme: Jodenhaat in samenhang met de Holocaust

Screenshot_136

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

In de afgelopen decennia hebben zich nieuwe vormen van antisemitisme in samenhang met de Holocaust ontwikkeld. Een van de meest gepubliceerde is Holocaustontkenning. Erger en veel wijder verbreid is Holocaustomkering: Israël en de Joden worden zo neergezet dat zij zich als nazi´s gedragen. Onderzoeken hebben onthuld dat meer dan 40% van de Europeanen dat gelooft. Bovendien zijn er neonazi´s, die de Duitse vernietigingspolitiek tot het einde uitgevoerd willen zien. Een typische uitdrukking daarvan is dat Hitler´s karwei afgemaakt zou moeten worden. Daarvoor vinden we ook in de islamitische wereld ondersteuners.

Veel minder bekend is de haat aanwakkerende houding genaamd “secundair antisemitisme”. Deze uitdrukking werd door de filosoof Theodor Adorno en zijn medewerker Peter Schönbach van de Frankfurter Schule in de vroege jaren-60 vormgegeven. Op de school werd de dynamiek van het Duitse schuld- en defensiemechanisme van een deel van zijn bevolking onderzocht.

Lars Rensmann, die op dit moment doceert aan de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland, verklaarde secundair antisemitisme tot nieuwe bron van de vijandigheid tegenover Joden. Hij zei dat deze door de wens van veel Duitsers wordt gemotiveerd om de schuld en de herinnering aan de Holocaust en uit het collectieve geheugen van een bevlekte natie te onderdrukken en van elkaar te scheiden. Joden worden er zodoende collectief alleen al op grond van hun bestaan van beschuldigd de Duitsers aan de misdaden van hun natie, hun schuld en hun verantwoordelijkheid te herinneren.

Twee psychologen hebben dit pregnant uitgelegd. De Israëlische psychiater Zvi Rex zegt: “Duitsland zal de Joden Auschwitz nooit vergeven.” Een andere Israëli, de in Duitsland geboren Holocaustpsycholoog Nathan Durst, zei: “Uitbraken met antisemitische ondertonen houden eveneens met Europa´s schuld vis-a-vis van de Holocaust verband. Als de schuldige persoon slecht is, wordt het joodse slachtoffer goed. Op het moment dat aangetoond kan worden dat de laatste eveneens slecht is, wordt de ´ander´ – dat wil zeggen de Europeaan – van zijn schuldgevoelens verlost. Om te beweren dat Israëli´s zich als nazi´s gedragen, vermindert de zonde van de grootouders. Dan kunnen de kinderen van de slachtoffers niet langer de aanklagers zijn. Dat maakt iedereen gelijk.”

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat secundair antisemitisme wijdverbreid is. Een actueel voorbeeld is een studie over het Oostenrijkse antisemitisme, waartoe door het parlement van het land opdracht werd gegeven. De studie bevatte een tamelijk grote steekproef van 2700 geënquêteerden en deelde de antwoorden op in drie groepen: autochtone Oostenrijkers, Turks sprekende Oostenrijkers en Arabisch sprekende Oostenrijkers.

Aan de geënquêteerden werd gevraagd of ze het eens waren met de uitspraak: “Joden proberen voordeel te halen uit het feit dat ze in de nazitijd slachtoffers waren.” 36% van de autochtone Oostenrijkers was het daarmee eens, evenals 51% van de Turks sprekenden en 59% van de Arabisch sprekenden.

Een andere aan de geënquêteerden voorgelegde uitlating luidde: “Ik ben er tegen dat steeds opnieuw getoond wordt dat er Joden stierven in de Tweede Wereldoorlog.” De woordkeuze van de uitlating verdoezelt de waarheid dat er Joden stierven, omdat ze vermoord werden. 37% van de autochtone Oostenrijkers was het hiermee eens, evenals 46% van de Arabisch sprekenden en 55% van de Turks sprekenden. Arabieren en Turken hebben echter geen reden om zich vanwege de Holocaust schuldig te voelen. De antwoorden op deze beide uitlatingen laten zien dat, net als op andere plaatsen in Europa, antisemitisme bij moslims belangrijk wijder verbreid is dan bij de autochtone bevolking.

Secundair antisemitisme beperkt zich niet tot de naties van hoofddaders van de Holocaust, Duitsland en Oostenrijk. Een studie uit 2017 over hedendaags antisemitisme in Groot-Brittannië stelde vast dat 10% van de bevolking denkt dat Joden hun slachtofferrol in de Holocaust voor hun eigen doeleinden zouden uitbuiten. 13% was het eens met de uitlating: “Israël gebruikt de Holocaust-slachtofferrol voor eigen doeleinden.” Uit deze peiling blijkt eveneens dat secundair antisemitisme in vergelijking met andere vormen van het met de Holocaust samenhangende antisemitisme relatief belangrijk is. 2% van de geënquêteerden gelooft dat de Holocaust een sprookje is. 3% gelooft dat de Holocaust werd overdreven.

De studie scheidde eveneens de geënquêteerden met sterk anti-Israëlische instellingen. 23% zei dat de Holocaust overdreven wordt en 49% stelde vast dat Joden de slachtofferrol in de Holocaust voor hun eigen doeleinden gebruiken. Dat is alleen maar nog een bewijs van de samenhang tussen anti-Israëlisme en antisemitisme.

Er werden bovendien statistieken over islamitische geënquêteerden in Groot-Brittannië opgesteld. Antisemitisme, dat samenhangt met de Holocaust, was bij moslims sterker vertegenwoordigd dan bij de rest van de bevolking. Bij moslims zei 8% te geloven dat de Holocaust een sprookje zou zijn: 14% zei dat de Holocaust zou zijn overdreven. Bij religieuze moslims waren deze percentages nog hoger. 10% geloofde dat de Holocaust een sprookje zou zijn, 18% zei dat de Holocaust zou zijn overdreven.

Veel Europeanen willen niet weten dat antisemitisme een integraal bestanddeel van de cultuur van hun samenlevingen is. Dat betekent niet dat er geen Europeanen zijn die antisemitisme bestrijden. Evenmin betekent het dat de meeste Europeanen antisemieten zijn. Het hierboven aangehaalde toont echter een extra perspectief op de manier hoe Europese cultuur met antisemitisme is vervlochten. Zelfs de volkerenmoord op Joden in Europa heeft tot nieuwe vormen van het antisemitisme geleid, niet alleen in de landen van de daders, maar ook elders.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Europa, Holocaust, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

28 reacties op Secundair antisemitisme: Jodenhaat in samenhang met de Holocaust

 1. Peter zegt:

  En jawel hoor !
  Die vervloekte Sea Watch gaat weer illegalen oppikken !
  Italiaanse rechter laat Sea-Watch 3 gaan.

  Like

 2. Peter zegt:

  Italiaanse rechter laat Sea-Watch 3 gaan
  Kunnen rechtse actiegroepen niet eens een list bedenken om dit schip onklaar te maken ?
  Gaarne zie ik eens meer activisme van rechterzijde.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Nog niet zo heel lang geleden zou ik een artikel als dit naast me neer hebben gelegd en gedacht hebben; “Wat een onzin, geen zinnig mens is toch antisemiet ?”
  In zekere zin is dat ook zo, geen zinnig mens….
  Alleen is mij inmiddels gebleken dat er een heleboel ‘niet zinnige’ mensen zijn, sterker nog, mensen waar je het goed mee dacht te kunnen vinden kunnen zich van de een op de andere dag ineens manifesteren als pure antisemiet.
  En geloof mij maar, zo’n ontdekking raakt je diep, veel dieper ook dan je je kunt voorstellen juist omdat je het van zo’n persoon als laatste verwacht.
  Antisemitisme onder ‘gewone’ Nederlanders bestaat, en niet zo zuinig ook. Triest maar waar.

  Geliked door 1 persoon

 4. Claude zegt:

  dat hele gutmensch gedoe heeft te maken met het schuldgevoel uit ww2,dat men de Joden en Gipsy.s zo heeft laten stikken,dus na de oorlog was iedereen in het verzet,en viel men iedereen aan die een vraagteken durfde te stellen bij de massale islam invasie,,want dan ben je meteen een nazie en mede verantwoordelijk voor hetgeen toen gebeurde,(en zij zijn meteen van hun schuldgevoel af)
  Overigens is er een monument met namen van vermoorde Joden door buurtbewoners met succes tegengehouden(de Weesperbuurt een voormalige Jodenbuurt)omdat ze daar denken dat hun huizen hierdoor minder waard gaan worden
  Het voelt alsof de slachtoffers voor een tweede maal worden vermoordt,overigens heeft nog geen gutmensch hier zijn afschuw over betuigd ,nog niet eentje

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   ‘JOURNALISTIEK’. …..NEPNIEUWS. OF. NIET.? …. Nw. ISR. WEEKBLAD. 31’5.2019.
   Volgens …website… THE POST. ON. LINE(TPO) verspreidt de. NOS ‘, ‘nepnieuws’ door te beweren dat het groeiende antisemitisme in Duitsland vooral uit extreemrechtse hoek komt. De NOS, en ook andere media ,baseren zich daarbij op een uitspraak van de Duitse regeringsgezant Felix Klein. …….In werkelijkheid worden bijna alle aangiftes van antisemitisme waarvan geen dader bekend is in Duitsland automatisch als extreemrechts misdrijf beschouwd, waardoor de cijfers discutabel zijn. ……..Ook. TROUW berichtte deze week over het feit dat extreemrechts de grootste boosdoener is..Sentimenten. die,aldus de krant,gevoed worden door politici als Alexander Gauland (AFD) die beweert dat” het antisemitisme een vogelpoepje is in duizend jaar. DUITSE. geschiedenis”.
   Trouw..:” Klein wijst ook op het antisemitisme onder migranten, maar in mindere mate, en dat bevalt niet iedereen(…) Datis hetonverkwikkelijke aan het hele debat. Antisemitisme komt immers in alle gelederen van de gemeenschap voor:links, rechts, christelijk,islamitisch,primitief en intellectueel. “TPO spreekt van “doofpottenstatistiek ‘om de aandachtaf te leiden van het antisemitisme onder vluchtelingen uit islamistische gebieden. Zie hierover ook het ‘Gesprek van de dag’ (pag.10) en de columnvan Nausica Marbe pag. 16..>>>>>>>>>>**************”*DRAAG. GEEN. KEPPEL’********************
   Woede en teleurstelling onder Duitse Joden over de waarschuwing van de landelijk zaakgelastigde een keppel te dragen.’ Ik kan Joden niet aanraden op dit moment. Overal. in. Duitsland een keppel te dragen”. De waarschuwing van Felix Klein, zaakgelastifpgde voor antisemitisme van de Bondsregering, is ingeslagen als een bom.Klein gaf toe dat hij er vroeger anders over dacht,maar dat hij ‘helaas’ van mening heeft moeten veranderen. De oorzaak moet volgens Klein gezocht worden bij ‘ het wegvallen. Aan remmingen’ en ‘verruwing’ van de samenleving. “Hier hebbenhet internet en sociale media sterk aan bijgedragen”, meent Klein. , maar ook de ‘voortdurende aanvallen op onze herdenkingscultuur’,een duidelijke. verwijzing naar de antisemitisme-schandalen binnen de rechts-populistische partij. Alternatieve. Fur. deutschland. Tegelijkertijd kijken veel moslims naar Arabische televisiezenders,weet Klein, .’waarop een totaal beeld van ISTAEL en Josen uitgedragen wordt’…………………….HOOGSTE. TIJD…………………….
   De reacties waren zo fel. als erewacht mocht worden. De Israëlische president Reuven Rivlin sprak van een ‘capitulatie’ en merkte op dat met Kleins uitspraken de Duitse overheid toegeeft dat ‘Joden opnieuw niet meer veilig zijn op Duits grondgebied’. Onze eigen opperrabbijn BinyominJacobs vroeg zich in zijn hoedanigheid van hoofd overheidsbetrekkingen van de EUROPEAN JEWISH ASSOCIATION af of Felix Kleins suggestie geen keppel meer te dragen de oplossing voor het groeiende antisemitisme op ons continent is:” Zal het volgende advies zijn om mijn baard af te scheren of mijn naam teveranderen.” waarbij hij opmerkte dat hij weigert zich te verbergen.”Niemand moet ons vragen juist dat te doen.Zeker niet de man die belast is met de bestrijding van antisemitisme in Duitsland”. ………..Het is al langer een feit dat Joden in sommige grote steden potentieel gevaar lopen als zij als Joden te herkennen zijn.”, voegde Josef Schuster, voorzitter v.d.ZENTRALRAT van de ZENTRALRAT der JUDEN in DEUTSCHLAND hieraan toe. Maar Schuster ziet het als positief dat dit signaal nu ook op regeringsniveau wordt opgepikt: “Het is de hoogste tijd”. De Amerikaanse ambassade in Duitsland, Richard Grenell, toonde zich strijdbaar en kwam met zijn eigen oproep aan Duitsers en Joden:”DRASG. JE. KEPPEL. Draag de keppel van je vriend. Leen een keppel en draag deze voor de Joodse buren. Laat mensen zien dat we een diverse samenleving zijn.”……………………..AUTOMATISCH. EXTREEMRECHTS………….
   Natuurlijk barstte onmiddellijk na Kleins opmerkingen de discussie los wie er verantwoordelijk is voor de groeiende Jodenhaat onder onze Oosterburen. Volgens de door Klein ook aangehaalde statistieken van de Duitse overheid komt 90%. van de antisemitische incidenten in het land op rekening van rechts-extremisten. Deze cijfers worden overgenomen door de progressieve pers in DLD.,maar ook in het buitenland. Echter,zij kloppen eenvoudigweg niet. Wanneer geen dader bekend is van een antisemitisch voorval,of het motief onbekend is,wordt zo’n incident UTOMATISCH aan extreemrechts toegerekend. ………Zo wordt iemand die’JUDEN RAUS’ roept per definitie als extreemrechts aangemerkt, onafhankelijk van wat zijn ware motief is. Sterker nog, de cijfers worden bewust gemanipuleerd .Als bij een anti-Israël demonstratie Hezbollahsympatisanten massaal de Hitlergroet brengen wordt ook dit als. rechts-extremisme geregistreerd. Waarom.? Meer kritische journalisten vermoeden dat de regering-Merkel haar vluchtelingenbeleid wil verdedigen en daarbij komt een toename van Jodenhaat door immigranten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten slecht uit.
   Uit onderzoek van de Universiteit van Bielefeld omt een ander beeld naar voren. Daar vroegen wetenschappers Joodse slachtoffers van antisemitisme naar hun ervaringen.Deze staan haaks op. de officiële cijfers uit Berlijn: volgend de slachtoffers kwam liefst 81% van hun ervaringen met Jodenhaat op het conto van moslims. Wie heeft meer reden de waarheid te verdoezelen: de overheid die haar eigen beleid verdedigt, of de daadwerkelijke slechtoffers van antisemitisme. Zelfs de NOS zag zich onlangs gedwongen kanttekeningen te plaatsen bij het door de Duitse regering gebruikte cijfer van meer dan 90% extreemrechtse incidenten. De populaire. BILD. ZEITUNG. publiceerde als reactie op de uitspraken van Klein in de krant van maandag een commentaar van hoofdredacteur Julian Teichelt met de kop: De kippa hoort bij DUITSLAND. Daarbij werd een keppeltje afgedrukt dat de lezers kunnen uitknippen en dragen uit solidariteit met. DUITSE. JODEN.*~*~*~*~*~*~*~

   Like

 5. fleckie zegt:

  Het antisemitisme heeft. ALTIJD. twee peilers gehad:een. ECONOMISCHE! en een RELIGIEUZE!!! ‘Kapitaalkrachtige’ Joden werden ‘vroeger’ door DE. adel ‘aangesteld’ als (kapitaalverstrekker!!) + als . BELASTINGINNER, …( twee vliegen in een klap dus) zodat ze ALTIJD
  in een ‘ dubbele ongunstige’ positie verkeerden,…….als de geldverstrekking;hypotheek terug betaald moest worden, werd er gewoon in het geniep ! een , ‘ hetze’ veroorzaakt, …en het gewone volk dat met z’n dubbele boosheid, (belastinginner). en afgunst. ‘Joden zijn altijd..rijk+..de intelligentie,( waar men meestal niet aan kon typen, was ook een reden . dan was men, door gewoonweg ophitzing ,( pogrom) van de hypotheekverstrekker,( zonder dat men ergens van beschuldigd kon worden!!! ‘verlost’…….en de. meute ‘tevreden( over de wraak) door zich het toeeigenen van JOODS eigendom, als vergoeding voor de …geinde. belastingen,…..geheven door een JOODSE. schatkistbewaarder, van de …KASTEELHEER! &. aanverwanten(levensgenieters met hun uitspattingen , ( om maar te zwijgen van hun expansiezuchten, waar het gewone volk de soldaten voor ‘de krijg’. moesten ‘leveren’, …….GEBOORTEBEPERKING MOCHT. NIET! en was ook bijna niet bekend…………..( Het boek ‘Sus de JOOD’ van L.Feuchtwanger is hiervan een goed voorbeeld, …….voor de ‘goede verstaander!!*~*~*~*~*~*~*~fleckie/ op het boek ‘ En zij werden verstrooid onder alle volken’ van W. Keller, uitg.La Rivière & Voorhoece-Zwolle, op ejbron 11.3.2015,’onder grote economische ramp dreigt, betr, ‘hoffunctionarissen in Dienst v.d.vorsten’………..( fleckie heeft 8,6,1983 toestemming gekregen tot fotocopieren uit dit boek, ( KOK. KAMPEN).*~*~*~*~*~*~*~

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ik denk dat ik het wel met u eens ben maar uw reactie is niet leesbaar.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Het hoort helemaal bij fleckie.
    Trouwens ik ken fleckie al zo lang dat ik geleerd heb datgene wat hij schrijft te lezen en het onderling verband te kunnen zien.
    Probeer het en een onbekende wereld zal zich voor u openen….!

    Like

 6. droevige mof zegt:

  Wat wil dit artikel ons vertellen? Als Duitser met half-joodse ouders kan ik door mijn perceptie niet bevestigen wat er in geschreven staat. Ik kan het samenvatten in drie zinnen:
  1 Joden worden momenteel niet bedreigd of vijandig behandeld door de Duitsers, zelfs niet indirect.
  2. Het debat over het Israëlische annexatiebeleid wordt ook in joodse kringen gevoerd met dezelfde argumenten als in niet-joodse kringen.
  3 De dreiging waaraan Joden wereldwijd worden blootgesteld, is voornamelijk afkomstig van het islamitisch fundamentalisme.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Als ik Duitsland en Nederland gemakshalve even op een hoop gooi dan stel ik vast dat Joden nog niet bedreigd of vijandelijk behandeld worden maar u zou verbaasd zijn te weten wat er vlak onder het oppervlak allemaal rondgaat.
   De dreiging waaraan Joden worden blootgesteld is inderdaad voornamelijk islamitisch maar het is een vergissing te denken dat dit uitsluitend en alleen uit die hoek komt.
   Voornamelijk maar niet uitsluitend dus.
   Heb geen zin u door te verwijzen naar de site waar ik vroeger tot mijn grote schaamte mijn medewerking aan verleend heb voordat het antisemitisme in al zijn akeligheid toesloeg maar je staat versteld.
   Het gaat vele malen verder dan je kunt bedenken.

   Geliked door 2 people

   • droevige mof zegt:

    De enige politieke partij in Duitsland die de Joden en Israël consequent beschermt is de AfD.
    Op dit moment worden de vaderlandslievende bewegingen met de oude en nieuwe nationaal-socialisten in een zak gestopt, of zoals het ook wordt genoemd ‘geframed’.
    Natuurlijk ken ik de groepen die dezelfde oude zeug steeds weer door het dorp drijven. Het is het oude antisemitisme dat altijd op zoek is naar een nieuwe rechtvaardiging. Maar ik vraag me af voor wie deze idioten het nuttigst zijn.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ach je bedoeld Fenix-Fubar-Rommel
    Was wel gezellig lezen af en toe, maar zelfs ik schrok af en toe van de vreemde verhalen die Rommel publiceerde.
    Héél raar.
    Ben daar ook weggegaan.
    Zoiets heet trouwens: “Afstand nemen…”

    Like

  • ‘1 Joden worden momenteel niet bedreigd of vijandig behandeld door de Duitsers, zelfs niet indirect.’ Zijn al die miljoenen mohammedanen in DE geen Duitsers? Dacht het wel! Ben het met stelling 1 zeker niet eens!

   Like

   • droevige mof zegt:

    Dat is de vraag: Wanneer wordt een inwoner een burger?
    En wie bepaalt de regels en wetten van de naturalisatie? Dezelfde mensen die deze mensen het land binnenbrachten?

    Like

  • fleckie zegt:

   HET antisemitisme is NOG. altijd ‘latent’ aanwezig…. Men is trots te kunnen. vermelden dat men van gedeeltelijke Joodse komaf af is…….( waarom denkt men dat fleckie zoveel bericht over WAT er zich ‘…’VOORHEEN’ …..afspeelde?? + in 1923’, en volgende jaren..daarna.?

   Geliked door 1 persoon

   • fleckie zegt:

    OPINIE,: NAUSICAA MARBE…..’…DUITSE OVERHEID LAAT JODEN. IN. DE. STEEK’ NW. ISR.WEEKBLAD 31.5.2019. …………..’De Duitse antisemitismecommissaris Felix Klein adviseert Joden niet overal hun keppel te dragen. Om geweld te voorkomen. Eigenlijk zegt Klein namens de overheid: sorry Joden,we kunnen weinig tegen antisemitisch geweld doen, bescherm jezelf.Kortom: eeen officiële oproep tot aanpassing aan de agressor.Wees onherkenbaar als Jood. Wees onzichtbaar,dan blijftgevaar uit.Dit etekent dat de overheid het geweldsmonopolie niet meer in handen heeft. Er schuilt een perverse omkering van goed en kwaad in zo’n uitspraak: ineens ligt de verantwoordelijkheid voor sociale vrede bij hetdoelwit met zijn keppel Hij is de boosdoener. Net zoals slachtoffers van verkrachting op politiebureaus nogal eens denigrerend, misogyne vraag krijgen of hun kledij soms de verkrachting heeft uitgelokt, zo van een beschermende instantie die haar werk niet meer aankan. krijgt deDuitse Jood een waarschuwing over het accessoire dat geweld uitlokt……………
    .Niet onbelangrijk: Klein had ook de gehele Bundestag-of nog beter,alle ambtenaren- kunnen oproepen een maand lang een keppel te dragen. Dat deed hij niet. Hij mikte niet op een groot gebaar van solidariteit. Nee, hij richtte zich tot de GROEP. DIE. JE. ZONDER. GEVAAR. KUNT. KOEIONEREN……………Inmiddels is dat een vertrouwde reflex: van een beschermende instantie die haar werkniet meer aankan. Op scholen moeten gepeste kinderen op weerbaarheidscursus, hun belagers blijven vaak onbestraft. Bewoners van wijken met veel inbraken krijgen het een grote hond te kopen – die mentaliteit. Nadat de Britse Afghanistanveteraan Lee Rigby in 2013 op klaarlichte dag in LONDEN werd onthoofd door ‘soldaten. van. Allah’ , weerklonk het advies om niet meer in uniform op straat gelopen. Nederland kwam in 2014. zelfs met een verbod daarop,dat de huidige regering gelukkig weer afschafte. In Duitsland zijn de waarschuwingen aan JODEN. van. alle. tijden. Opvallend was de soortgelijke oproep van Charlotte Knobloch van de Duitse Joodse Raad na een golf van antisemitisme in 2014 met als dieptepunt de brandstichting bij een synagoge in Wuppertal door. PALESTIJNEN. Zulke oproepen getuigen van wanhoop. Temeer daar Joodse gemeenschappen al zelf hun zichtbaarheid hebben aangepast. Een akelige ontwikkeling, waar de overheid juist een einde aan zoumoeten maken in plaats van die geriefelijk als ‘oplossing’ te koesteren. In Duitsland komt daar nog een discussie bij over wie de plegers van antisemitische daden zijn. Volgens de regering zijn fat bijna uitsluitend rechts-extremisten. Andere studies betwijfelen de waarheid v.d.officiele registratie; alleen vervolgingen worden geturfd .Bovendien schijnen rechters in Duitsland. nogal. moeite. te. hebben islamitisch antisemitisme benoemen. Als aanhangers van islamitische terreurorganisaties een HITLERGROET uitbrengen,wordt dat als extreemrechts geregistreerd: nazifolklore.. Bij de brandstichtende PALESTIJNEN. In Wuppertalkon de rechter zelfs geen antisemitisch motief ontwaren. Dat de transfusie van antisemitisme in schotelantennes de houding van veel Europese moslims ten opzichte van Joden kwalijk beïnvloedt, is stof voor een nogge voeren discussie.
    …………,.VAN. De KAMP. VERSUS. SEGERS…………..Commissaris Felix Klein ontkent tenminste niet de ernst van het probleem in de samenleving. Daarvoor moet je bij de durieuze agitator Lody van de Kamp zijn, de ex-rabbijn met als specialiteit roeptoeteren datantisemitisme in Nederland een populistische overdrijving zou zijn. Dat horen bepaalde mensen heel graag. Maar al te bereid was Van de Kamp zijn politiek-correcte bevindingen voor de camera van de louche partij. DENK te ventileren. Z’n provocerende praatjes giet hij in de zalvende taal van verbinding. Dat loont. De ongure Denk-aanhang is hem innig dankbaar dat hij zo de meningen van antisemitische moslims witwast. Maar dat is niet genoeg voor hem. Daarom schoffeerde hij onlangs publiekelijk CU-fractieleider Gert-Jan Segers die actiefantisemitisme wil bestrijden. Juist deze beschaafde manverwijt hij populistische agitatie. Nu spreekt de ex-rabbijn goddank niet namens onze overheid,maar zijn holle retoriek is in Nederland geen bestreden gedachte: het is precies wat onmachtige bestuurders graag horen. .In Duitsland verlangt Klein intensieve trainingscursussen opdat de overheid en de rechters antisemitisme beter aanpakken. Dat is een begin,al had dat eerder moeten gebeuren. Voor Nederland hoop ik vooral dat toegewojde Segers meer oren bereikt dan Lody’s agitprop.<~<~<~<~<~<~<

    Like

  • Thomasson zegt:

   @Droevige Mof. Wat je schrijft is waar. Er zijn in Europa en zelfs in Israel zelf genoeg landverraders die zich niet schamen aan de kant van hun vijand te staan; zelfs niet als ze weten dat de vijand staat al zijn messen te scherpen en wacht op een gelegenheid ze uit te proberen.
   De moslims willen de wereld veroveren, maar in Israel – waar ze hun vechttalenten moeten laten zien, worden ze van tafel geveegd. Voordat ze China, Birma, de Oost Europese landen en Ruslamd zouden bereiken, kijken ze goed uit hun doppen. Ze weten wat hen te wachten staat. Putin heeft nog heel veel plaats in de Goelags van Siberie, China smijt ze zonder pardon in haar eigen goelags, in Birma worden ze hardhandig verjaagd en in Oost Europese landen worden ze door de jongens van Jabbik of andere bewegingen, met weinig geduld, halfdood geslagen.

   Like

  • fleckie zegt:

   NIEUW ISR.WEEKBLAD. 31.5.2019…VN……DUITSLAND. TEGEN. WHO- RESOLUTIE.
   De Wereld Gezondheidsorganisatie ( WHO) heeft woensdag een resolutie aangenomen waarin ISRAËL eenzijdig verantwoord wordt gesteld voor de gezondheid van Palestijnen op de Westbank, de Golan, , Oost-Jerusalem en Gaza. Opvallend was dat Duitsland voor het eerst een duidelijk standpunt innam en in tegenstelling tot voorgaande resoluties ,waar het land zich van stemming onthield,nu tegen deze resolutie stemde. 96 landen stemden voor, 11 tegen,en 21 onthielden zich van stemming ,waaronder NEDERLAND.Het World Jewish congres veroordeelde de resolutie als”schandalig eenzijdig, waarin alleen ISRAEL wordt beschuldigd van de aanhoudende gezondheidsricrisis in de Palestijnse gebieden”. President Lauder benadrukte dat de WHO de Palestijnse leiders van de gebieden zo een vrijbrief gaf om zelf niets tegen de situatie te ondernemen. …………..Het ministerie van Buitenlandse Zaken complimenteerde Duitsland. Het Duitse ministerie kwam zelf met een Engelstalige verklaring waarin werd gesteld dat net land zich ernstige zorgen maakt over het feit dat”Israël onterecht wordt bekritiseerd,op een bevooroordeelde manier, en zo aan de kant wordt gezet door de VN-instanties. Duitsland zal zich verzetten tegen de oneerlijke behandeling die ISRAËL in de VN. krijgt”…*~*
   ~*~*~*~*~*~………fleckie: is niet ieder zelf verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid,??
   HOEVEEL. SLORPEN de Palestijnen trouwens al op van het ISRAËLISCH budget, EN… wat gebeurt er, en waar blijven de miljarden, die ze ELK jaar ontvangen???!!!
   *~*~*~*~*~*~*~

   Like

 7. Vandaag is het Jeruzalem Dag. Een feestdag in Israel om de de hereniging met de Oude Stad te vieren in de Zesdaagse Oorlog in 1967. Vandaag mogen Joden de (Joodse) Tempelberg bezoeken, wat anders niet mag, om rellen te voorkomen met de mohammedanen. Toen de eerste Joden arriveerden brak er tumult uit bij de al-aqsamoskeet van de religie van de “vrede”. Hier wat sfeerbeelden van vanochtend. Yom Yerushalayim Sameach!!

  Like

 8. Fleckie zegt:

  MEDIA!: ……….NW.Isr.Weekblad 24.5.2019………….’. Holocaustvideo verwijderd’
  De Arabische zender Al Jazeera heeft een video van haar medianetwerk verwijderd,waarin wordt beweerd dat Joden de Holocaust hebben uitgebuit om zo de staat Israel te kunnen uitroepen. De video,uitgezonden door AJ+ Channel, wordt door het Israelische ministerie van Buitenlandse Zaken en het World JewishCongres beschouwd als promotie voor antisemitisme in de Arabische wereld. .De aandacht die nog altijd aan de Holocaust wordt besteedbaar, aldus Al Jazeera-journaliste Muna Hawwa in de video,te wijten aan het feit dat’Joden zelf de controle over de media hebben’.Verder noemt ze “Israel grootste winnaar van de Holocaust”. ” De verhalen over lijden en vervolging die nog altijd naar boven komen, hebben de weg geplaveid voor de Joodse immigratie naar Palestina,waar nu deElfde argumenten als die van de nazi’s gebruikt worden voor raciale uitroeiing en vernietiging van de Palestijnen”.
  Al Jazeera liet weten dat het filmpje uiteindelijk niet ‘binnen hun redactionele normen paste’.*|*~*~*~*~*~*~fleckie: De. pogroms in de Arabische landen, waarin bijna 1 miljoen Joden verjaagd, ‘van hun bezittingen ontdaan'(opgenomen in Israel). daaraan lopen die Arabieren voorbij!,,,,,,waarom gaat dat volk dat zich de naam aangemeten heeft ‘Palestijnen’ niet terug naar die landen van waaruit ZE uitgekropen zijn?……. trouwens er zijn )(toch genoeg Arabische landen, waarin ZE hun …geloofsbroeders een ‘goed leven ‘ kunnen bieden,…….maar ja, dan worden de zich Palestijnen noemenden…NIET. MEER. ONDERHOUDEN…… door. de BLANKE. LANDEN! dhimmi.’s, en van de eigen ‘bloedbroeders’ hoeven ze waarschijnlijk niet veel van te verwachten?!!!! *~*~*~*~*~*~*~

  Like

  • paulzwueste zegt:

   We zouden moeten stoppen met ons af te vragen “waarom”.
   We zouden moeten stoppen met die toegefelijkheid tegenover moslims.
   We zouden al die moslims moeten deporteren.
   De enige oplossing waarbij zo weinig mogelijk bloed zal vloeien.
   Israël moet alle arabieren, inclusief die zogenaamde Arabische Israëlisch zonder pardon deporteren.

   Dat helpt nòg beter dan een dure muur!

   Like

 9. fleckie zegt:

  Op ejbron. 6.12.2015, onder ‘Palestijnen een wereld vol leugens’… bericht uit het NIW ,21.12.2007,…7,5 miljard. beloofd, tijdens een donorconferentie.*-*-*-*-*-*-

  Like

  • fleckie zegt:

   …VREDESBESPREKING: PALESTIJNEN boycotten. BAHREIN……NW. ISR.WEEKBLAD
   31.5.2019. ‘Er zullen geen Palestijnse afgevaardigden deelnemen aan de conferentie die op 25 en 26 juni door de Berenigde Staten wordt georganiseerd in Manama., de hoofdstad van BAHREIN. De Amerikanen presenteren daar hun economische visie,die deel Met als eenvan de doelen een grotere Palestijnse welvaart”.
   Saeb Erekat , onderhandelaar van de Palestijnse Autoriteit liet weten dat een dergelijk overleg zeker zal falen zonder Palestijnen aan tafel.” Het volle potentieel van Palestina kan bovendien alleen worden bereikt door het beëindigen van de Israëlische bezetting en het naleven van de VN-resoluties”. Hij riep’ alle”landen’ op om af te zien van deelname. De boycot wordt,aldus een officiële verklaring, gesteund door alle lagen van de Palestijnse bevolking van president Mahmoud Abbas en het uitvoerend comité vande PLO tot alle politieke bewegingen en groeperingen, de privésector en de burgermaatschappij. Landen als de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedie-Arabië die wel deelnemen aan de conferentie noemden Erekat…’SCHATPLICHTIG, aan Amerika.<~<~<~<~<~<~<~. fleckie, de zich Palestijnen noemenden , zijn in feite …’economisch’ afhankelijk van. andere ( meestal de dhimmi , (blanke) landen) als ‘ ontvangers……..( men komt maar niet te weten. hoeveel per land wordt afgestaan voor deze parasieten …….OOK. op andere landen, parasiterend. ( voorbeelden hebben we hier zelf al gehad,,)<~<~<~<~<~<~<~

   Like

 10. Thomasson zegt:

  In de afgelopen decennia hebben zich in Europa zulke exorbitante en morbide vormen van denkwijze gevormd, dat de samenhang met de Holocaust en Jodenhaat vallen in het niets. Wat kan men verwachten van mensen die gewillig de vernietiging van hun land en de toekomstige Holocaust van hun eigen bevolking accepteren? Mensen die stoïcijns toekijken hoe de Islam hen land gestaag overneemt? Mensen die accepteren dat hun eigen politieke leiders doen hun best het eigen land om zeep te helpen; al gaat het ten koste van de toekomstgeneratie? Politici schijten bergen van woorden over CO2 en het klimaat, maar spreken geen woord over de acute fysieke gevaar die zwermen migranten uit Islamitische landen en Afrika meebrengen? Zie de boeken van Douglas Murray “The Savage Death of Europe” en het boek van Thilo Sarrazin “Deutschland Schaft sich Ab”. De Britse overheid vond het best, dat Britse blanke meisjes werden jarenlang systematisch verkracht en tot prostitutie gedwongen door bendes van MOSLIM mannen die ze “Aziaten” noemden. Politie en Justitie mochten zulke morbide gevallen niet onderzoeken, anders werden ze van racisme beticht. Moedige Lui die opkwamen tegen deze praktijken, werden van hun ambt gezet, of landden in de gevangenis. Bijvoorbeeld Tommy Robinson (die nog steeds vastzit) en “Britain First” leiders Paul Golding en Jayda Fransen https://www.youtube.com/watch?v=7D-xmG3IDhQ en https://www.youtube.com/watch?v=TAu-PXDhLX0 De huidige NAVO Secretaris-Generaal, Jens Stoltenberg, ondernam niets tegen de Islamitische en Afrikaanse massaaanvallen op Noorse vrouwen en kinderen, toen hij was de premier van het land https://www.youtube.com/watch?v=xoiCYwoJKrE en deze kerel moet Europa beschermen tegen de Russen!!!!
  Als men al deze facetten bij elkaar neemt, kan men best begrijpen dat met zo’n gemoedstoestand en zo veel liefde voor de Islam, is er geen plaats voor sympathie voor Israël, laat staan voor de Joden. Hoe durven zij de Ubermenschen van Mohammed keer op keer schaamteloos in hun kont te trappen? Dan ben jij een Nazi en jij gedraagt zich als een nazi! Normatieve goed (linksige) Europeanen vinden het heerlijk dat moslims hun dochters verkrachten en zo maar mensen aanvallen in de straten van hun nieuwe Heimat. DAT IS HUN RECHT!.

  DEEL 2

  Like

 11. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  “Bovendien zijn er neonazi´s, die de Duitse vernietigingspolitiek tot het einde uitgevoerd willen zien. Een typische uitdrukking daarvan is dat Hitler´s karwei afgemaakt zou moeten worden”.
  Voor de meeste traditionele Europese Quisling-partijen staat het vechten tegen moslims voor het behoud van eigen land, gelijk aan de Holocaust. De zgn. neonazi’s die “Oh zo graag de vernietigingspolitie tot het einde uitgevoerd willen zien”? Ach! Deze papiertijgertjes met zwakke kloten, moeten eerste laten zien hoe zij de Duitsers en Volksduitsers bescherming bieden tegen de overname van hun land door Turken, Arabieren en andere migranten. Gespuis die op hun kosten leeft, ze van Duits grondgebied verjaagt en de boel vernietigt. Ze accepteerden laconiek de verschrikkelijke Oudejaarsnacht 2015 bij de Dom van Köln. https://www.youtube.com/watch?v=hl04r1OjRQs Hetzelfde geldt ook voor de moorden op Duitse meisjes door moslim immigranten en de vele terreuraanslagen. Dus, laat deze vaderlandslievende helden eerste van de F’jes niveau (de jongste voetballertjes) tot een amateur voetballers van de laagste rang ontwikkelen .. en dan spreken wij verder. Wat Duitsland of Oostenrijk van plan zijn, is niet interessant. Beide landen zijn stervenden; vooral Duitsland. Angela Merkel gaf het land de genadeklap. Er zullen vele jaren (decennia) voorbij moeten gaan, totdat het land weer op krachten zal komen; of überhaupt!.
  Iedere vorm van Jodenhaat kan voor de staat Israël en zegen zijn. Denk maar aan het geval van Tsien Hsue-shen (11 dec. 1911 – 31 okt. 2009) een Chinese ingenieur afgestudeerd (in de jaren ’30) aan de MIT van Massachusetts. https://nl.wikipedia.org/wiki/Qian_Xuesen Na de oorlog was hij lid van de team die samen met Werner von Braun bezig was met het ontwikkelen van raketten. Midden jaren ’50 – na bezoek aan China – werd hij gevangen genomen en was jaren onder huisarrest. Na zijn vrijlating keerde hij terug naar China. Hij staat bekend als de vader van de Chinese ruimtevaartprogramma en de ontwikkelaar van de Chinese atoombom (1964).

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Antisemitisme is, zoals de nazi-jager Simon Wiesenthal (1908-2005) al voorspelde, gelijk aan onkruid en vrijwel onuitroeibaar. Het duikt overal op als distels die de mensen prikken en wie de oorsprong ervan kennen wil hoeft alleen maar de Bijbel erop na te lezen want in het Oude Testament stikte het gewoon van allerlei volkeren die antisemitisch waren ingesteld of de joden tot zonde bedreven!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s