“Wat is er toch in hemelsnaam met Duitsland aan de hand?”

Screenshot_116

(Door: Collin McMahon – Vertaling: E.J. Bron)

Een interview met de Orbán-vertrouwelinge Maria Schmidt

“Angela Merkel heeft van Duitsland een DDR gemaakt”, aldus Maria Schmidt, algemeen directeur van het museum “Huis van de Terreur” in Boedapest en langjarige vertrouwelinge van Viktor Orbán, die bij de EU-verkiezingen in Hongarije 52% van de stemmen won.

“Wat is er toch in hemelsnaam met Duitsland aan de hand?”, vraagt de voorbereidend denker van de Orbán-fractie ons. “De mensen daar zijn bang om te praten, bang hun baan kwijt te raken als ze hun mening zeggen. Er bestaan bijna geen kritische stemmen meer in Duitsland. En dan worden wij er van beschuldigd in Hongarije de vrijheid van meningsuiting te beperken. Dat is zo ongelooflijk arrogant, het tart iedere beschrijving.”

Maria Schmidt is historica en algemeen directrice van het “Huis van de Terreur” in Boedapest. Ze promoveerde in 1985 aan de Eötvös-Loránd-universiteit op Duitse literatuur en geschiedenis en deed o.a. onderzoek aan de Technische Universiteit Berlijn, de universiteiten van Innsbruck en Wenen evenals in Yad Vashem in Israël. Ze was de eerste student met een beurs van de Open Society Foundation van George Soros en bezocht de University of Indiana in Bloomington in de Verenigde Staten. Ze trouwde met de Hongaarse socioloog en bouwondernemer András Ungár (overleden in 2006), met wie ze een dochter en een zoon heeft.

Toen haar zoon die jaar was, kwamen de ex-communisten weer aan de macht in Hongarije. Soros had in 1994 een bondgenootschap gesmeed tussen de ex-communisten en de Liberale Partij, die in 1998 na beschuldigingen van corruptie werd weggestemd. “Ik was in 1989 ´ verliefd´ geworden op Viktor Orbán, toen hij tijdens de verjaardag van de Hongaarse opstand van 1956 zijn beroemde redevoering op het Heldenplein hield en de aftocht van het Sovjetleger eiste. Daarmee luidde hij het einde van het communisme in. Het was de belangrijkste toespraak in de tijd van ommekeer in ons land. Ik was juist uit de Verenigde Staten teruggekeerd en zei: ´Oh mijn God, die kerel is een kanjer!´.”

Schmidt kende de toenmalige chef van het kabinet, die haar aan de 30-jarige partijchef van Fidesz voorstelde. Ze wist zeker dat Fidesz zich nooit zou inlaten met een bondgenootschap met de oud-communisten, aldus Schmidt. “Ze waren jong, maar hun hart zat op de goede plaats. Ik heb sindsdien niet meer op een andere partij gestemd.”

Toen Orbán in 1998 voor het eerst minister-president werd, werd zij zijn belangrijkste strateeg. Hij gaf haar als curator de opdracht om het museum “Huis van de Terreur” in Boedapest op te richten, dat de linkse en rechtse terreur herdenkt: Eichmann´s vernietiging van de Hongaarse Joden en de terreur van de rechts-extreme “Pijlkruisers” in 1944 en het neerslaan door de Sovjets van de Hongaarse opstand in 1956. Alleen al de vermenging van linkse en rechtse terreur is voor linkse Duitsers een provocatie. “In Hongarije twijfelt niemand er aan dat deze totalitaire regimes vergelijkbaar zijn, wij hebben levendige ervaring met beide dictaturen en weten waarover we het hebben”, aldus Schmidt.

Destijds was Helmut Kohl de politieke mentor van Viktor Orbán, herinnert ze zich: “Toen Orbán op zijn 35e minister-president werd, belde hij als eerste Helmut Kohl op en vroeg hem: ´Wat moet ik doen?´ Kohl zei: ´Kom hier naartoe, dan hebben we het er over´. De destijds in 1996 gekozen Roemeense president Emil Constantinescu heeft hetzelfde gedaan: hij heeft Kohl gebeld. Destijds hebben alle Midden-Europeanen Kohl bewonderd. Nu staan ze uitermate negatief tegenover de Duitse regering. Angela Merkel en de Duitsers vergeten dat Duitsland geen West-Europees land is. Het is een Midden-Europees land. Het ligt in het midden van Europa. Daar zou het eigenlijk gebruik van moeten maken.”

Duitsland zou onder Angela Merkel veranderd zijn, aldus Schmidt. “Wat Angela Merkel goed kan, is haar tegenstanders en rivalen tegen elkaar uitspelen. Daar is ze gewoon steengoed in. Maar ze heeft geen ideeën, geen visie, geen idee van geschiedenis, cultuur of van de wereld. Ik heb al 14 jaar van haar geen enkele zin gehoord die men zou moeten onthouden. Ze heeft eens gezegd ´Multiculti is mislukt´, daarna heeft ze het tegenovergestelde gedaan. Ook al blijft ze nog 10 jaar in functie, dan zal de geschiedschrijving – volgens mij – deze vrouw slechts wegens twee daden in herinnering houden: dat ze Duitsland verwoest heeft door 2 miljoen illegale migranten ongecontroleerd het land binnen te laten, en dat het haar mislukt is om na 2008 Europa´s economie weer op de been te krijgen. Dat is haar nalatenschap.”

Schmidt gelooft dat politici wegwijzers zouden moeten zijn. Merkel zou het tegendeel zijn, een meeloopster, die alleen maar aardig gevonden wil worden. “Toen Viktor Orbán in de herfst van 2015 gezegd had een hek tegen de illegale immigranten te bouwen, kreeg hij enorme tegenwind uit heel Europa. Maar hij bleef op zijn standpunt staan. Nu weet iedereen dat hij gelijk had. Als je, zoals Merkel, alleen maar een vaantje in de wind bent, heb je nooit gelijk. Ze heeft afscheid genomen van atoomenergie – waarom? Nu moeten de Duitsers 30% meer voor hun elektriciteit betalen. Angela Merkel heeft alle politieke tegenstanders uitgeschakeld, maar de Groenen zullen haar hoogstwaarschijnlijk ondanks haar uitstap uit de atoomenergie overwinnen. Ze wilde van de CDU in principe een groene partij maken. Waarom moet je dan nog op de CDU stemmen?”

De Duitsers zouden altijd de gijzelaars van een ideologie zijn, aldus Schmidt. Of het nu het nationaalsocialisme, het socialisme of nu het multiculturalisme zou zijn. “Ze zitten gevangen. Donald Trump daarentegen is een reële politicus. Net als Helmut Kohl of Gerhard Schröder. Beide hielden zich bezig met de dingen in de echte wereld, niet met de een of andere ideologie.”

In Duitsland zouden “20 of 30 journalisten” de politiek bepalen, zegt Schmidt. Naar hen zouden Merkel en de Duitse politici zich richten. Het zou “Merkel´s grootse misdaad zijn” de politieke discussie in Duitsland verstikt te hebben. “Deze Manfred Weber [CSU, topkandidaat van de Europese Volkspartij voor de EU-verkiezingen] is zo´n zwakke kandidaat.”Bij het duel tussen de EU-topkandidaten zou men alleen maar gemeenplaatsen hebben uitgewisseld, “zeenood redding in de Middellandse Zee”hebben geëist, zonder de dringende problemen te benoemen waarmee Europa het moeilijk heeft. Ze had zich Sandra Bullock herinnerd in de film “Miss Undercover”, waarin de schoonheidskoninginnen allemaal “wereldvrede” geëist zouden hebben. “Je krijgt de indruk dat Duitsers zo zijn. Ze willen allemaal alleen maar wereldvrede.”

Schmidt bewondert de biograaf van Helmut Kohl en Konrad Adenauer, Hans-Peter Schwarz. “een van de grootste Duitse historici van na de oorlog.” Die zou korte tijd voor zijn dood in 2017 een boek geschreven hebben, waarin hij de vluchtelingenpolitiek van Merkel scherp zou hebben aangevallen: “De nieuwe volksverhuizing naar Europa: Over het verlies van politieke controle en morele zekerheden.” Schwarz zou de “officiële biograaf van de CDU” geweest zijn, nu zou niemand in Duitsland hem echter meer kennen. Alleen in Hongarije zou men zijn boek nog lezen, aldus Schmidt.

Wordt vervolg: “Viktor Orbán, Benjamin Netanyahu en George Soros”

Bron:
www.deutschland-kurier.org
Door: Collin McMahon

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", asielwaanzin, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Duitsland, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse media, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Midden-Europa, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Wat is er toch in hemelsnaam met Duitsland aan de hand?”

 1. Jules van Rooyen zegt:

  Haar afkomst verklaart alles. Dochter van een Pools joodse moeder, in een communistisch gezin, kader lid van de DDR communistische partij, en invloed rijk lid van de vrijmetselarij. Kohl moet dit allemaal geweten hebben. Hij kreeg dagelijks de inlichtingen rapporten van de Duitse inlichtingen diensten. De vraag is, waarom heeft hij deze kinderloze DDR mol (van de verkeerde kant), enkele weken na de val van de Muur, ontvangen, terwijl hij had moeten weten dat zij met gevoelige DDR inlichtingen rapporten over al haar concurrenten, eenieder in de tang kon nemen. Rücksichtlose chantage en mateloze ambitie, is haar bloedgroep. Ook is het onbegrijpelijk waarom in het Duitse volk niemand het voortouw neemt voor een echte oppositie rol, zoals in NL of in FR of in Italië. Het Duitse volk, beste E.J. Bron, is helaas beroofd van nationale trots, en door onterechte demonisering, psychisch instabiel geraakt door vervalste geschiedenis. Lees David Irving en Taylor over WO II. Ben zeer benieuwd naar de volgende bijdrage.

  Geliked door 2 people

 2. droevige mof zegt:

  Op dit moment is er ook in Duitsland veel kritiek op Merkel, zelfs van mensen die tot nu toe erg enthousiast over haar zijn geweest. Let wel, ze bekritiseren Merkel en niet hun eigen enthousiasme. Na de nederlaag in Stalingrad waren er ook de eerste kritische stemmen, na 1944 werden ze luider. Later zullen ze vertellen dat ze bedrogen zijn, dat niemand, echt niemand, had kunnen weten hoe vreselijk deze man (deze vrouw) was.
  Lafaards en leugenaars…

  Geliked door 1 persoon

 3. Floris zegt:

  steengoed artikel! dank u wel

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Een verhelderend stuk!
  Er wordt wel eens van Merkel beweerd dat zij mogelijkerwijs met een vooraf bepaald DDR doel naar het Westen verhuisde. Onmogelijk is dat niet. Over haar rol in de politiek van de ”Oost Duitsland” doet Merkel nogal luchtig”:

  -Zij was een leidinggevende persoon in de jongerenorganisatie van het land, actief in de propaganda van die organisatie.Dit doet zij af als ”een overdrijving haar werkzaamheden”. De feiten weerspreken dat echter : zij kon onbelemmerd reizen vanuit de DDR om conferenties in diverse landen bij te wonen. . Dat voorrecht was alleen gegund aan zeer trouwe partijleden.
  Ze heeft daar volop gebruik van gemaakt en op haar uitstapjes kocht zij, als het even kon, ”kapitalistische” kleding. In kleren die gemaakt werden in de DDR heeft men haar niet vaak zien rondlopen..

  -Veel-zeggender is nog dat zij als zogenaamd ”politiek onbeduidende persoon” kind aan huis was bij de Oost-Duitse partijsecretaris Erich Honecker, wat op een ”beschermde status in de DDR” wijst .
  De Duitse analyticus Michael Mannheimer denkt daarom dat Merkel , toen het einde van het communistische bewind nabij was, instructies van de partijleiding heeft gekregen om West Duitsland te verlinksen.
  Het is interessant om te zien dat Merkel, toen het einde van de DDR nabij was, zich in talrijke gespreksgroepen heeft opgehouden die zich bezig hielden met de toekomst van de DDR. Er waren stromingen die voor handhaving van het DDR model waren, maar ook groepen die zich bezig hielden met tussenvormen , variërend van ”De DDR intact houden, maar dan wel met open grenzen, de DDR half-kapitalistisch/half communistisch maken , tot volledig opgaan in West Duitsland .
  Merkel betoonde zich een voorzichtig opererend strateeg (zoals steeds) en zij koos voor de laatste variant.
  De toenmalige Duitse Bondskanselier Helmut Kohl werd geattendeerd op de ” onbeduidende” jonge politica uit de DDR die naar verlichting streefde en hij lijfde haar bij het C.D.U in.

  Dat was een kapitale vergissing. Deze onooglijke , onbeduidende politica was verre van onbeduidend en zeker voorzien van een politieke agenda.

  Merkel slaagde erin, Kohl op korte termijn ten val te brengen. (Daarom had de zeer verbitterde Kohl zijn familie verzocht Merkel NOOIT toe te laten op zijn begrafenis,,)

  VERLINKSING, dus! Dat is wat wij inderdaad hebben zien gebeuren. Na haar aantreden als Bundeskanzlerin werd iedere politicus weggezuiverd die niet haar opvattingen deelde. Merkel duldde alleen jaknikkers. En dat zien wij nog steeds. We zien een volledig linkse geworden partij, die van oorsprong een midden positie in de politiek innam, conservatief en nogal behoudend.

  Wie opnames ziet van vergaderingen in de Bundestag ziet werkelijk een applausmachine.. zoals we hebben gezien in het voormalige Oostblok. Ik denk dan ook dat Mannheimer gelijk heeft gekregen.

  Merkel is niet onnozel, maar bewust destructief bezig geweest.
  En de Duitsers ,die kennelijk nog steeds van dictators houden. hebben laten zien dat zij helaas nog steeds problemen hebben met politiek echt volwassen worden. Een maatschappij van zelfstandig denkende mensen..
  Ik mag hopen dat er uit de Afd een politicus komt van het kaliber Helmut Schmidt. Van de overige partijen verwacht ik niets meer.

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Ik had vernomen Henk,dat zij haar vader op zijn sterfbed beloofde zijn werk af te maken.
   Ik weet dat hij dominee was,maar niet wat zijn rol in de politiek was.
   Heb jij enig idee?

   Like

   • Henk.V zegt:

    De vader van Angela Merkel,dominee Kasner, die zeer fel socialistisch was , had sympathie voor de DDR .In 1954 verhuisde hij vrijwillig van Hamburg naar dat land, om daar een opleidingsinstituut voor (links georiënteerde ) predikanten op te zetten….

    Geliked door 2 people

 5. ildiko zegt:

  het is niet alleen in DUITSLAND maar in bijna alle West-Europese landen het eigen land wordt door moslims overgenomen. Ze staan als een blok tegenover het eigen volk en bovendien door eigen regeringen worden dik beschermend. Ost Europeanen waren al lang in opstand gekomen tegen eigen regeringen.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb me vaak het hoofd gebroken over de vraag waarom Duitsers op Merkel bleven stemmen, natuurlijk er is wel kritiek te horen maar meer dan een rimpeling van het water is het niet, het worden geen golven, je zou toch verwachten dat er massaal protest komt als iemand zomaar meer dan een miljoen mensen binnenlaat.
  Een miljoen mensen waar geen enkele bijdrage van te verwachten valt, die langjarig op bijstandsniveau zullen blijven hangen. Goedkope arbeidskrachten ? Laat me niet lachen (huilen), dat zijn ze niet van plan, zelfs lezen en schrijven in de eigen taal is al teveel gevraagd.
  Het zijn de bewoners van toekomstige banlieues van Duitsland.
  Dezelfde vraag gaat echter op voor Zweden, zijn die mensen dan allemaal ziende blind ?
  Zou het komen omdat meerdere generaties nog nooit een oorlog hebben meegemaakt of hebben we het materieel te goed ?
  Als deze vrouw gelijk heeft over Manfred Weber (en ik zie geen reden aan haar woorden te twijfelen) dan staan we er gekleurd op; de keus tussen Weber en Timmermans, gebeten worden door een pitbull of een rottweiler…
  En dan te weten dat Mark Rutte geen partij is voor Merkel, als zij zegt; “Spring !” Dan vraagt hij; “hoe hoog?”
  En de Nederlandse kiezer is net zo blind als de Duitse en de Zweedse, ze blijven het kartel van VVD, D66, CDA en GroenLinks maar steunen.
  Quo vadis ?

  Geliked door 2 people

 7. Bezorgde burger zegt:

  “De mensen daar zijn bang om te praten, bang hun baan kwijt te raken als ze hun mening zeggen. Er bestaan bijna geen kritische stemmen meer in Duitsland.”:
  In Nederland is het niet veel anders……

  Geliked door 1 persoon

 8. ronjaspers zegt:

  Stasi nazi zwijn merkel voert gewoon een agenda uit,het uiteindelijke doel is een “new world order” 90% van de wereldbevolking moet uitgemoord worden (daarvoor worden de moslims en afrikanen gebruikt) de overige 10% dient als slaven voor de satanische elite.

  Like

 9. Republikein zegt:

  De begrafenis van Kohl was zonder Merkel, hoezo boter op het hoofd?

  Like

 10. Pingback: “Voor Orbán komen de mensen op de eerste plaats” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s