Trump adviseert Britten om rekening voor Brexit niet te betalen

Screenshot_141

Boris Johnson zou “uitmuntend leider” zijn

LONDEN – De Britten moeten weglopen uit de Brexit-onderhandelingen met de Europese Unie als ze niet krijgen wat ze willen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd in een interview met de Britse zondagskrant Sunday Times.

De Telegraaf

Wat Trump betreft stuurt de volgende premier het Brexit-kopstuk Nigel Farage naar Brussel als onderhandelaar. „Ik mag Nigel heel graag. Hij heeft veel te bieden, hij is slim. Ze zullen hem niet sturen, maar denk er eens aan hoe goed ze het zouden doen als ze dat wel deden. Ze zijn daar nog niet achter.”

Trump raadt de Britten ook aan om te weigeren de rekening voor de scheiding te betalen. Brussel wil een vergoeding van 39 miljard pond (44 miljard euro) van het Verenigd Koninkrijk. „Een enorm bedrag”, aldus Trump.

Staatsbezoek

Trump begint maandag aan zijn staatsbezoek aan Groot-Brittannië. Eerder deze week gaf hij een interview aan het Britse boulevardblad The Sun. Daarin zei hij dat Boris Johnson een „uitmuntend leider” van de Conservatieve Partij zou zijn. The Sun en de Sunday Times zijn eigendom van de conservatieve mediamagnaat Rupert Murdoch. In de Verenigde Staten bezit hij tv-zender Fox News.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Thoth”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, EUSSR, gezond realisme, Graaien, Groot-Brittannië, Nigel Farage, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Trump adviseert Britten om rekening voor Brexit niet te betalen

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb me daar van het begin af aan over verbaasd. De EU probeert de Britten het vel over de neus te halen maar op welke grond ?
  Er zou eerder wat voor te zeggen zijn dat Groot-Brittannië geld van de EU tegoed heeft, ze hebben bijv gigantische bedragen moeten bijdragen voor de bouw van het nieuwe parlement waar ze nu dus geen gebruik meer van gaan maken.
  Het lijkt erop dat May gewoon een zwak onderhandelaar is gebleken, ze had het veel harder moeten spelen.
  De boodschap dat een sterke economie eruit stapt terwijl er vele zwakke broeders ten onrechte zijn toegelaten zou eerder te denken moeten geven, de vele subsidies die de zwakke broeders opstrijken komen ergens vandaan, dat Engeland daar nu feestelijk voor bedankt zou de bobo’s in Brussel ook wakker kunnen schudden, kijk bijv voor toelating van weer een zwak land eerst eens wat ons dat gaat kosten en wat we ermee opschieten.
  Ook Nederland zou eerst eens moet bekijken of het voor ons nou wel zo gunstig is lid te zijn, jaarlijks vloeien er miljarden van ons geld naar Brussel, staat dat nog in verhouding tot de voordelen die we eruit halen ?
  Die vraag had reeds decennia geleden gesteld moeten worden, de EU moet terug naar haar roots; economische samenwerking, niets meer niets minder, we kunnen prima zelf beslissen of een stofzuiger 2000 watt mag hebben of niet, of een fles olijfolie groter of kleiner mag zijn dan 1 liter daar hebben we echt de EU niet voor nodig.
  Heeft Nederland de EU nodig of heeft de EU Nederland nodig ?
  We zijn ondemocratisch de euro in gerommeld, gelijk bij het begin heeft Zalm onze gulden veel te goedkoop verkocht maar meer dan een slap excuus is er nooit gekomen terwijl het de gewone burger was die het gelag heeft mogen betalen.
  Wij kopen er niks voor dat politici in koor hosanna lopen te roepen zodra het over de EU gaat, maak maar eens een rekensom wat het kost en wat het oplevert (als het überhaupt al iets oplevert !!)

  Geliked door 1 persoon

  • Mary zegt:

   100 miljard zou Nederland terug moeten krijgen bij een Nexit, volgens de algemene stellingen die Draghi maakte, daar heeft Baudet hem nog die vraag gesteld, zeer oncomfortabel bleek die vraag……….Feit is dat als Nederland uit de EU stapt na 2 jaar op het niveau zit van voor die EU ramp nog even niet gesproken over alle door die EU club gedwongen ondernemingen zoals massa immigratie, we bevrijd worden van het “Europees recht” en nog een hele waslijst van EU ellende.

   Like

 2. Jan zegt:

  Maar dan kunnen de Europarlementariërs misschien alleen nog in een Prius of Fiat Panda rijden, moeten zij naar de patatkraam om de hoek om te eten en eigen lunchpakket meenemen. Dat is een misdaad tegen de menselijkheid.

  Like

 3. Ruud zegt:

  Hoe vaak is dit al niet bij mij opgekomen…………………….De Britten zijn wel gek als ze dat zouden willen gaan betalen. En waarvoor eigenlijk; voor het feit dat ze van meet af aan de voet dwars is gezet? Overigens denk ik dat het momentum voorbij is en dat de EU zich met niets of belangrijk minder tevreden moet stellen.

  Like

 4. Marc zegt:

  Een beetje morele support vanuit de VS voor de Engelsen is wel op z’n plaats!

  Like

 5. Dr. Heinz zegt:

  Trump heeft volkomen gelijk!!
  Die EU proleten bende in Brussel is totaal geschift met hun eisen, ze verzieken de welvaart, vrijheid, en levens vreugde van den burger in héél Europa!!
  Engeland moet met een aantal oorlogsschepen voor de kust van België gaan liggen.
  Eventueel de haven van Antwerpen binnen lopen.
  Moet u eens kijken, hoe snel die geschifte eis van die EU proleten word ingetrokken!!

  Like

 6. Janszn zegt:

  Als er zulke belachelijke salarissen, vergoedingen en presentie kosten betaald worden aan duizenden mensen van de EU, honderden miljoenen kostende gebouwen gebouwd en onderhouden worden, dan hoeft een weldenkend mens zich niet af te vragen of deze EU ons klauwen met geld kost en heel goed uitvalt voor het personeel. NL betaald veel teveel voor het niet aantoonbare genot.
  Zwitserland, Noorwegen, heel democratische, rijke landen zonder lidmaatschap. De onzinverhalen zijn bekend, in relatie tot de EU.
  Brussel moet terug naar de kernwaarden en 90% inkrimpen.
  Europa wordt nooit één, met 30 talen en culturen.

  Like

 7. Rensk. zegt:

  Apart daar zat ik laatst ook al aan te denken. Niet zo gunstig voor Nederland zolang wij aan de leiband lopen van de EU. En wat kan de EU als rancune vraag je je dan af. Zou Trump daar iets meer van weten? Je mag hopen van wel. Dat ie niet zomaar uit het niets dat soort dingen gaat roepen.

  Like

 8. Jan zegt:

  President Trump, alle respect voor hem, mochten wij in de EU ook zo maar een rechtse leider hebben die zijn volk en hun grenzen BESCHERMT.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s