Dries van Agt

Screenshot_12

(Door: “Bezige Bij”)

Hoewel ik nooit om andermans ellende zit te juichen, maak ik voor deze keer toch eigenlijk wel een uitzondering, hoe raar en hoe ongemanierd dit misschien ook overkomt. Dries van Agt is bij de aanvang van een toespraak voor een club ”Palestijnen” betreffende ”sinds 1948 vluchteling” getroffen door een zware beroerte. Toeval, of heeft God hem een fikse draai om zijn oren gegeven? Deze neonazi had in 1974 een gratieverzoek ingediend bij de Kroon om de grootste Duitse oorlogsmisdadigers, die rechtstreeks verantwoordelijk waren voor de dood van 102.000 Nederlandse Joden, op vrije voeten te stellen.

Dat leverde hem een storm van kritiek op vanuit zowel de politiek als de samenleving. Hij werd direct beveiligd, want hij werd met de dood bedreigd. Door het massale verzet van voormalige verzetsmensen, slachtoffers en het overgrote deel van de bevolking (de islam was toen nog vrijwel niet ten tonele verschenen) werd het gratieverzoek op de lange baan geschoven in de hoop dat ze alsnog in de gevangenis zouden komen te overlijden. In 1989 kwamen ze alsnog, ook nu na zware protesten, op vrije voeten. Ze overleden alle drie korte tijd later. De Drie van Breda, waar het om ging, waren SS-Oberscharführer Joseph Kotalla, SS-Hauptsturmführer Ferdinand aus der Fünten en SS-Sturmscharführer Franz Fischer.

Ze hadden alle drie aanvankelijk de doodstraf gekregen, maar door onze toenmalige koningin Juliana (nota bene zelf getrouwd met een SS’er van de Reiter Division) werd daar een stokje voor gestoken, omdat zij zich zwaar verzette tegen de doodstraf voor Duitse oorlogsmisdadigers. Waar haar moeder de spoorwegen aanspoorde om de treinen zo veel, zo hard, en zo snel mogelijk de Joden de gaskamers in te drijven, daar had het Koningshuis nu clementie voor zijn Duitse nazi-vrienden. Dat het dat ook in de oorlog is gebleven, bewijzen de tripjes wel van Prins Bernhard naar Argentinië met zijn ontmoetingen met de nazi-top in de Duitse ambassade en daarbuiten. Daarom werd hij nooit betrokken bij belangrijke operaties en ook van tevoren ervan niet op de hoogte gesteld om verraad te voorkomen. Want een Duitser blijft een Duitser. Ook in een geallieerd uniform. Dries van Agt is nu hopelijk ook voorgoed van het toneel verdwenen.

Door:
“Bezige Bij”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", antisemitisme, Barbarisme, CDA, christendemocraten, demoniseren, Elite, Genocide, gezond realisme, Historie, Holocaust, Hypocrisie, Jodenhaat, Koningshuis, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, nationaalsocialisme, nazisme, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

22 reacties op Dries van Agt

 1. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/06/hoppa-paul-cliteur-wordt-fvd-fractievoorzitter-eerste-kamer-en-forum-wil-senaatvoorzitter-leveren-komt-ons-toe/

  Hoppa! Paul Cliteur wordt FVD-fractievoorzitter Eerste Kamer, en Forum wil senaatvoorzitter leveren: ‘Komt ons toe!’

  Forum voor Democratie is weer compleet! In ieder geval in de Eerste Kamer, waar Paul Cliteur de nieuwe fractievoorzitter is geworden. Ook claimt de partij het voorzitterschap van het orgaan: “Een eervolle en belangrijke functie,” aldus de partij, “die na de installatie van de nieuwe Eerste Kamer op 11 juni in principe aan FVD zal toekomen.

  Geliked door 3 people

 2. ruud 2 zegt:

  Ik dacht dat ik mij moest schamen voor mijn gedachten maar gelukkig zijn er meer die blij zijn met de gebeurtenis met van Agt.
  Tja je kan van sympathie voor Palestijnen niet meer zeggen landverrader met deze labiele regeringen, blijft over Europa verrader maar daar gelooft niemand in want dat is de zakkenvullers club.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het is goed te weten dat “De Drie van Breda” oorspronkelijk “De vier van Breda” waren, Willy Lages werd in 1966 door Ivo Samkalden om ‘humanitaire’ redenen maximaal drie maanden strafonderbreking gegeven, men dacht dat hij terminaal was en werd per ambulance naar West-Duitsland gebracht, hij werd geopereerd en leefde nog vijf jaar in vrijheid, volgens de Duitse grondwet kon hij niet worden uitgeleverd.
  De man had flink wat op zijn geweten en was oorspronkelijk ter dood veroordeeld.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Willy_Lages
  (Lees vooral even wat hij gedurende de oorlog zoal had gedaan want dat was niet misselijk)

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Frans Fischer en Ferdinand Aus der Fünten, de Twee van Breda, werden 30 jaar geleden, op 27 januari 1989, eveneens vrijgelaten en ik heb zo het idee dat Dries van Agt hen met een zakdoek nawuifde en hij hierna gezellig koffie met gebak nuttigde omdat beide “heren” uiteindelijk toch nog uit de gevangenis kwamen!

   Like

 4. Marc zegt:

  “Waar haar moeder de spoorwegen aanspoorde om de treinen zo veel, zo hard, en zo snel mogelijk de Joden de gaskamers in te drijven,..”

  Ik ben er niet zeker van dat je dit, zonder enige referentie aan feitenmateriaal, zomaar kan schrijven. Tot zover ik weet is dit de facto niet gebeurd.

  Like

  • Groene Leeuw zegt:

   Zeker is dit gebeurd. Ze voerde zelfs als reden aan dat de bezetter wel eens repressailles zou kunnen uitvoeren tegen de bevolking en dat vond ze reden genoeg om de staking te verbieden. Bovendien was ze een felle antisemiet. Ze wilde niet dat er binnen een straal van binnen 100 km van haar paleizen een Joods opvangkamp kwam. Er zat zeker een antisemitisch motief achter.

   Like

 5. Republikein zegt:

  Het lichaam is als een huis, je woont er in als het ware, na de ineenstorting blijft de geest bestaan, voor altijd een eeuwig, tot het einde der tijden en verder.

  Like

 6. Corné zegt:

  Perfect. Zo denk ik er ook over. Het is onbegrijpelijk dat het CDA deze practiserende antisemiet van de ergste soort er nog niet uitgekotst heeft. Bij zijn begrafenis, of liever crematie, hopelijk snel, krijgt hij ook vast nog lovende woorden. Dat zou een nog grotere schande zijn. Wat mij betreft stuurt het CDA dan hooguit een krans. In de vorm van een hakenkruis uiteraard.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Vergis je maar niet, hij is Rooms-Katholiek en die kerk heeft ook in WW II een zeer bedenkelijke rol gespeeld, de vele Vlamingen die naar het Oostfront vertrokken werden daartoe opgeroepen vanaf de kansel en door grote mensenmenigten vrolijk uitgezwaaid.

   Like

 7. Wijze van Zion zegt:

  Alleen wanneer Israël had opgetreden was dit nieuws geweest….

  Like

 8. Elena zegt:

  goed stuk bezige bij ik geloof ook dat hij van hogere hand een fikse pak slaag heeft gekregen

  Geliked door 1 persoon

 9. Johan van Vught zegt:

  Verheug je nooit in andermans onheil. Maar in dit geval zal ik er ook geen traan om laten. Deze man heeft al genoeg kwaad aangericht.

  Geliked door 1 persoon

 10. boorzalf zegt:

  Dries krijgt vast een staats begrafenis in Gaza.

  Geliked door 1 persoon

 11. guusvelraeds zegt:

  Zo is het en niet anders. Toen de Joden massaal Hitler Duitsland gingen ontvluchten had Nederland behoefte aan plek voor eerste opvang. De keuze van de toenmalige regering viel op een locatie vlak bij paleis “het Loo”. Dit beviel koningin Wilhelmina niet. Toen werd de keuze gemaakt voor een plek in Drenthe. Lekker ver weg van Apeldoorn en “het Loo”. Deze plek in Drenthe werd het latere kamp Westerbork vanwaar de Nederlandse Joden massaal met steun van de gemeenten en de Nederlandse Spoorwegen op transport gingen naar de Heimat alwaar de vernietigingskampen naar Russisch model (de SS was voor 1945 toen de samenwerking met Stalin nog oké was op excursie geweest in de goelag’s) inmiddels op volle sterkte aan het draaien waren. Het is maar dat je weet en niet vergeet.

  Like

 12. bep geurtsen zegt:

  heel goed, eindelijk een invloed van het gezonde verstand.

  Like

 13. Jean zegt:

  Lafaards van dergelijk niveau moeten ze het ademrecht afnemen in een klap van veel ellende verlost.

  Geliked door 1 persoon

 14. Marijke zegt:

  Normaal gesproken wens ik ook niemand iets slechts toe, maar Dries is zo’n verAgerterlijk mannetje; voor hem maak ik graag een uitzondering.

  Like

 15. Peter zegt:

  Hoewel ik nooit om andermans ellende zit te juichen, maak ik voor deze keer ook geen uitzondering, hoe raar en hoe ongemanierd dit misschien ook overkomt bij velen onder u.
  Dries heeft ook goede daden verricht !
  Hij was van 1987 tot en met 1989 vertegenwoordiger van de Europese Gemeenschap in Japan. Tot 1995 vervulde hij dezelfde functie in de Verenigde Staten. In 1995-1996 vervulde hij een gasthoogleraarschap internationale betrekkingen aan de Universiteit van Kioto in Japan.
  Zijn sympathie voor de Palestijnen is niet de mijne en ook niet de uwe.
  Maar we hebben wel met een mens te maken en niet met een terrorist die je van mij wel dood mag wensen.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Hoezo “goede daden”?
   Weet u wat hij daar uitgevreten heeft?
   Was dat in ons voordeel of heeft hij in die functies meer kwaad dan goed gedaan?
   Wie is er schuldiger, de terrorist die onschuldige mensen ombrengt of degen die hem vol overtuiging verdedigd ?

   Geliked door 1 persoon

 16. P. Puk zegt:

  Walgelijke antisemiet; de haat druipt van z’n kop af. Misschien begraven in de Gaza-strook?

  Geliked door 1 persoon

 17. Van Colle zegt:

  Een zucht van verlichting bij het horen dat van Agt een flinke draai om zijn oren heeft gekregen hoop dat ie alleen nog kan brabbelen en nog heel aan zijn vuil daden kan overdenken man heeft zoveel kwaad gedaan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s