Duitsland: Afname buitenlandse investeringen is rekening voor tientallen jaren verkeerde politiek

Screenshot_18

Afname buitenlandse investeringen! Standplaats Duitsland dankzij verkeerde politiek steeds onaantrekkelijker!

(Door: Dr. Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een onderzoek is de aantrekkelijkheid van Duitsland als standplaats voor directe buitenlandse investeringen dramatisch gedaald en is het land in Europese vergelijking afgegleden naar de 3e plaats, terwijl Groot-Brittannië, ondanks de “Brexit”, bovenaan blijft staan.

De razendsnelle afbouw van productieve arbeidsplaatsen in de industriële kern en de zorgwekkende daling van directe buitenlandse investeringen zijn de rekening voor een politiek die de ondernemende middenstand en de middenklasse van werknemers en zelfstandigen opzadelt met ondraaglijk hoge lasten. Het hierdoor binnengekomen geld wordt op nog nooit eerder voorgekomen wijze verspild aan ideologiepolitieke waanzin-projecten.

Het gebrek aan vertrouwen door buitenlandse investeerders is nog een indicator voor de komende verarming. Een staat met hoge belastingen, die werk en prestatie bestraft, misbruik en verspilling beloont en daarbij zijn infrastructuur en onderwijs in toenemende mate laat verkommeren, vernietigt de fundamenten van zijn welvaart en ondermijnt systematisch zijn kansen in de internationale concurrentie.

Het vernietigen van volksvermogen door de miljarden kostende euro-“redding”, de energietransitie en ongecontroleerde immigratie trekken Duitsland internationaal naar beneden. Hoge belastingen en heffingen, record stroomprijzen bij een in toenemende mate onzeker wordende verzorging met grondstoffen, verwaarloosde wegen en spoorlijnen en een dramatische achterstand bij de uitbreiding van de communicatie-infrastructuur zijn gif voor investeerders.

Tientallen jaren lang werd het geld van de burgers verkeerd uitgegeven. Nóg teert Duitsland op de kwaliteit van de door vroegere generaties opgebouwde infrastructuur. Als de substantie verbruikt is, zou de achteruitgang zich wel eens zo dramatisch kunnen versnellen, dat de herverdelingspolitici weldra niets meer te verdelen hebben. Een terugkeer naar economische en ordepolitieke rede en naar het behoud van de fundamenten van onze welvaart is daarom absoluut noodzakelijk.

Bron:
www.facebook.com
Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Graaien, Overheid, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Duitsland: Afname buitenlandse investeringen is rekening voor tientallen jaren verkeerde politiek

 1. Rensk. zegt:

  Was ook het probleem in de Sovjet Unie onder Lenin en Stalin. Logisch dat men in zo´n land met dat soort politiek beleid niet investeren wil.

  Like

 2. Hendrik zegt:

  Ik heb ook uit walging voor de Duitse politiek de bestelbussen die we bij Volkswagen hadden willen kopen nu in bestelling gegeven bij IVECO, Salvini doet gewoon wel wat het volk van hem verwacht.

  Like

 3. Jan zegt:

  Merkel heeft net zoveel verstand van zaken als Hussein Obama.

  Like

 4. henk zegt:

  Je kan je geld maar 1x uitgeven en als je ervoor kiest om 100 miljard per jaar aan gelukszoekers weg te geven zal je op andere zaken moeten bezuinigen

  Like

 5. Qvic zegt:

  In Nederland is het niet veel beter gesteld. In het onderwijs heerst al jaren een neergaande spiraal, de kennis van de materie komt steeds lager op de ladder te staan. Als de babyboomers met pensioen zijn valt er een groot gat in onze kennis en kunde in het bedrijfsleven. De meeste zogenaamde hightech bedrijven hebben nu al groot te kort aan vakkundig personeel en dat wordt alleen nog nijpender naar gelang de toekomst. Zo ook wordt nog steeds op de infrastructuur bezuinigd. Waardoor nu zo langzamerhand het gehele verkeer vast begint te lopen in het hele land van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Bruggen en viaducten die met pleisters aan elkaar hangen. De waterwegen, zoals dijken, sluizen en keerringen vallen nog net niet uit elkaar. Maar wel elk jaar weer 100.000 moslim immigranten erbij, die onderhouden moeten worden door de gemeenschap. Met als gevolg dat de belasting de pan uitrijzen voor elke werkende. Dan krijgen ook nog die klimaat hoax erbij, waardoor alles nog duurder en bijna onbetaalbaar wordt voor de werkende. Deze neer gaande spiraal van de welvaart neemt steeds groter vaart naar beneden. Daar we ook nog eens miljarden per jaar voor de begroting aan de EU moeten afdragen. Veel bedrijven verplaatsen hun productie nu naar Polen of de Baltische staten, omdat daar minder regels en belastingen zijn en ze krijgen nog eens van de EU subsidie, omdat ze daar in die landen investeren. Dat dit ten koste gaat van de Nederlandse economie en de Nederlandse werknemers en hiermee de kennis en kunde van die productie vernietigd wordt , hoor je niemand over in Den Haag. Toch zien politici redenen om in het buitenland (buiten de EU) met Nederlands belastinggeld zinloze prestigieuze projecten met miljoenen te bekostigen voor de daar wonende lokale bevolking. Alsof we hier in Nederland teveel belastinggeld hebben en niet meer weten wat we ermee aan moeten en doen politici net alsof het hier in Nederland alles tiptop voor elkaar is en dat de economie de pan uitrijst. Politici begrijpen nog steeds niet dat de werkende niet de onverzadigbare belastingdruk van de overheid om alles kunnen blijven bekostigen onbeperkt is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s