PETITIE!: Minister Ingrid van Engelshoven (D66) is bezig onze vaderlandse geschiedenis te herschrijven

Screenshot_17

(Door: “Cultuur onder Vuur”)

Ze volgt daarmee een vertrouwd cultuur-marxistisch recept: vaderlandsliefde bestrijden door het verleden bij schoolkinderen in kwade reuk te brengen. Daarom heeft Van Engelshoven aan een commissie de opdracht gegeven een nieuwe geschiedenisrichtlijn op te stellen. Wat nu komt, verzin ik niet. De minister zegt het zelf. Ja, zelfs met grote nadruk: De commissie moet er van haar op toezien dat “de schaduwkanten van de Nederlandse geschiedenis voldoende aan bod komen”. Scholieren moeten dus met name rottigheid over ons land lezen. Maar dacht u dat het daar bij bleef? Nee, het van hogerhand zwartmaken van Nederland en zijn veelzijdige christelijke cultuur bij schoolkinderen is deze D66-minister niet genoeg.

De commissie moet daarnaast aandacht geven “aan de verhalen en perspectieven van verschillende groepen in de samenleving”. U weet net zo goed als ik wat deze politiek-correcte codetaal betekent: de minister wil méér multiculturalisme, zij wil méér islamisering op scholen. Méér Sylvana Simons, en minder Michiel de Ruyter. Méér Jerry Afriyie, minder Rembrandt. Méér DENK, minder Willem van Oranje.

Van deze minister moeten onze kinderen opgevoed worden in zelfhaat. Aangeblazen van overheidswege. Dit mogen we niet laten gebeuren. Teken daarom mijn petitie aan prof. James Kennedy, voorzitter van de commissie voor het herschrijven van de ‘Canon van Nederland’. Vraag hem niet te buigen voor deze minister. Vraag hem om een nieuwe Canon te schrijven die onze rijke Nederlandse cultuur volledig recht doet.

Nederland heeft al een ‘Canon’: zeg maar een lijst van belangrijke onderwerpen uit de vaderlandse geschiedenis die schoolkinderen niet mogen missen. Het opnieuw mogen opstellen van die Canon geeft veel macht. Die richtlijn bepaalt namelijk het beeld dat schoolkinderen van hun eigen land meekrijgen. Hoeveel mensen herinneren zich niet nog de illustraties uit hun schoolboek? Of de schoolplaten? Van trotse Nederlandse galjoenen die de wereldzeeën bevaren en nieuwe werelddelen ontdekken? Van Rembrandt in zijn atelier, waar hij onsterfelijke meesterwerken schept. Meesterwerken, waar heel de wereld vandaag nog grif miljoenen voor neertelt? Van Hugo de Groot, die ontsnapt in een boekenkist en de grootste geleerde van zijn tijd wordt? Van Michiel de Ruyter die met bulderende kanonnen de Theems opvaart en Londen laat sidderen?

Wat minister van Engelshoven betreft, is het daar snel mee afgelopen. Geschiedenisles moet van haar gaan over kolonialisme en slavenhandel. Terwijl de slavenvaart volgens experts maar een marginaal verschijnsel is geweest. Niet alleen in onze geschiedenis, maar ook in onze economie. Onze rijkdom is met onze eigen handen tot stand gebracht, niet door slaven.

Verder wil de minister “aandacht” voor “diversiteit”. Op dit punt zette de onderwijsminister eerder al uitgevers van schoolboeken schaamteloos onder druk. Ze eiste schoolboeken naar D66-snit!  Nu moet dus ook de Canon van Nederland er aan geloven. Het is alsof we in een dictatuur wonen, waar een toevallige minister het onderwijs wel eens eventjes zal ombouwen. De ‘Canon van Nederland’ dreigt zo een ‘Canon van D66’ te worden. Die wordt straks op school aan onze kinderen opgedrongen. Verplicht.

Als voorzitter van de commissie voor de Canon ziet ook prof. Kennedy de bui al hangen: “Groepen die een aandeel hebben in het debat over de nationale geschiedenis zullen hun rol opeisen in de onderhandelingen over wat er in de canon moet zitten en wat niet”, voorspelt hij in Trouw. Met andere woorden: beroepsdrammers als Sylvana Simons, Jerry Afriyie zullen uit alle macht proberen de Canon naar hun hand te zetten. En wat de islamisering betreft: dat kunnen we rustig aan de rel-politici van DENK overlaten. Reken maar dat die een sharia-vinger in de geschiedenis-pap zullen opeisen.

Aan de andere kant is er ook hoop. Prof. Kennedy maakt namelijk duidelijk dat hij objectief historisch onderzoek niet wil negeren: “Het kan niet zo zijn dat we sommige studies terzijde leggen, omdat de uitkomsten ons niet aanstaan.”

Onze schoolkinderen hebben recht op een eerlijk beeld van onze geschiedenis. De prachtige en glorieuze momenten mogen daaruit niet worden weggehaald ten gunste van politiek-correcte stokpaardjes en obsessies. Want daar is het deze D66-minister om te doen: het bestrijden van vaderlandsliefde.

Multiculturalisme háát vaderlandsliefde. De reden is simpel: mensen die van hun land houden, willen dat beschermen tegen massa-immigratie en islamisering. Mensen die van hun land houden, laten daar niet mee sollen. Evenmin met zichzelf. Die weerstand wil minister van Engelshoven breken. Dat zal haar niet lukken. U en ik houden van ons land! Daarom moeten we nu onze stem helder en duidelijk laten horen.

Teken HIER de petitie!

Bron:
“Cultuur onder Vuur”
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, D66, demoniseren, Desinformatie, Geschiedvervalsing, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Nationalisme, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

39 reacties op PETITIE!: Minister Ingrid van Engelshoven (D66) is bezig onze vaderlandse geschiedenis te herschrijven

 1. Rensk. zegt:

  Die lui die vervelen zich zo stierlijk dat ze de gekste dingen verzinnen. Schijtlui van de bovenste plank. Ik kan dat soort slecht hebben. Laat dat mens toiletten schrobben. Valt ze lekker van af en gaat haar onderkin ook wijken. Plus dat ze minder gaat haspelen, want geen zenuwen of ze iedereen wel onder controle heeft om haar verzinsels te steunen. Zij blij en het volk blij.

  Maar ja dromen zijn bedrog.

  Geliked door 1 persoon

 2. Piet Snot zegt:

  Deze heb ik bij uitzondering nou wel een keer gesteund.
  Omdat het aan een persoon is gericht en niet aan een politiek figuur.
  Afblijven met je klauwen van onze geschiedenis waar we trots op kunnen en moeten zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   Toe maar snot.Zelfs gesteund?Nou nou met jou gaan we de oorlog wel winnen.lol

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Heb jij er nou een dagtaak van gemaakt of zo om mij overal hier te volgen en daar wat achter te laten?
    Ook jij kan ‘m krijgen hoor, ga lekker door zo.
    Dat wij het niet eens worden, is nou eenmaal zo. Niks aan te doen.
    Maar blijf je zo aan de gang, dan ga je het meemaken.
    Wat een kinderachtig kereltje blijk jij eigenlijk wel niet te zijn.
    Zat ik er toch niet ver naast. Zielenpoot.

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Snot jij begint zielig kereltje.

    Like

  • Piet Snot zegt:

   En wie reageert er dan op mijn eerste reactie, Zielenpoot.
   En dan zou ik beginnen?
   Je bent werkelijk in en in triest te noemen, en je heb het niet eens door.

   Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Is getekend.

  Geliked door 1 persoon

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “U heeft van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven de eervolle opdracht gehad…”

  Als u de tekst verandert van “gehad” in “gekregen” teken ik meteen. Dit is klungelig. Wie iets gehad heeft, heeft het niet meer.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Ach gossie toch, 1 verkeerd gebruikt woord, en het verdient meteen geen steun meer van onze Ted.
   Gaat het nou om dat ene woord of om de bedoeling die er achter zit, die volgens mij veel belangrijker is dan het oordeel van een mierenneuker over 1 verkeerd gebruikt woord.

   Soms heeft de man een schitterende humor, en dan kan het ineens weer zo omslaan in zeiken over lettertjes of woordjes.
   Heel apart en best wel eigenaardig zo’n eigenschap.

   Geliked door 2 people

 5. Peter zegt:

  Direct getekend !

  Like

 6. Mary zegt:

  Getekend.

  Like

 7. Tineke zegt:

  Ik heb m vanmiddag al getekend toen ik de nieuwsbrief binnenkreeg.
  Goed initiatief deze keer.

  Geliked door 1 persoon

 8. leefbarbaar zegt:

  Nederlandse musea werken tegenwoordig met een New-speak-woordenboek. Geheel policor en geheel vrijwillig mee doen met censuur. Idioten.

  Like

 9. David zegt:

  Wij leven NU, en ons prachtige land staat in de uitverkoop!

  Like

 10. BigLJohn zegt:

  Ons land begint steeds meer op de DDR te lijken. Op onze scholen worden de kinderen gehersenspoeld met linkse ideeen, terwijl onze geschiedenisboeken naar linkse ideeen herschreven worden. De kinderbescherming die naar believen kinderen bij de ouders kan weghalen. Wij hebben geen Walter Ulbricht en Egon Krenz, maar wel de eigen dictators in Brussel en hun afgezanten in Den Haag. Een Europees leger is al in de maak om de Russen te sarren, en om de eigen bevolking te onderdrukken. De BVD die van de regering verregaande bevoegdheden heeft gekregen om u te spioneren. Diezelfde BVD die na iedere aanslag het heeft over een verwarde man en over het feit dat deze man bekend was bij de BVD, en dat ze hem al een tijd lang gevolgd hebben. Maar ingrijpen, ho maar ! We hebben ook een tweevoudige rechtspraak. Eentje voor ons met ons eigen Wetboek van Strafrecht, en het strafrecht wat gerelateerd is aan de islam. U weet wel; de vrouw aftuigen, ouderen en invaliden naar het leven staan, pedofilie. Criminele islamieten komen veelal weg met een taakstraf, of soms zelfs helemaal geen straf. Maar wat moet er van onze kinderen terechtkomen, en tenslotte van ons zelf ?

  Geliked door 3 people

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Gekkenwerk, geschiedenis moet je afzetten tegen de mores van die tijd en niet naar onze huidige maatstaven, dat is je reinste geschiedvervalsing.

  Geliked door 3 people

 12. Die landveraadster moet gestopt worden want waarom moeten kinderen de geschiedenis van hun land haten is Ingrid van Engelshoven Nederlander of moslim ?

  Geliked door 1 persoon

 13. Willem zegt:

  Dat vieze mens, dat kan zomaar een conflict tussen ons volk ontaarden als dat gaat gebeuren. Weg met die landverraadster

  Geliked door 1 persoon

 14. henk verhoe34f zegt:

  15 pct van de kinderen komt na 8 jaar als analphabeet van school
  Wie zouden er dan de geschiedenis gaan lezen en leren
  De onderwijzer– die nauwelijks kan rekenen

  Geliked door 1 persoon

 15. kampersrene zegt:

  die ingrid zou er beter aan doen….de geschiedenis van de islam te herschrijven

  Geliked door 1 persoon

 16. cent voor je gedachten zegt:

  Geweldig ! Dan komt erin te staan dat het koningshuis met de staatskas is gevlucht en dat een deel van het verzet is uitverkocht aan de Duitsers om te voorkomen dat ze na de oorlog oppositie konden zijn….dat miljoenen Duits sprekenden NA de oorlog zijn afgeslacht door alle Bevrijdende partijen en dat Marrokaanse troepen massa verkrachtingen hebben gepleegd op Europeese burgers.

  Zulk initiatief om geschiedenis correct weer te geven juich ik toe, want juiste informatie kan in de toekomst een hoop ellende voorkomen, zoals genocide op de eigen bevolking bijvoorbeeld.

  Like

 17. Henk.V zegt:

  Zodra een politicus onze historie wil gaan herschrijven, opdat er ruimte komt voor culturen die de wereld vanuit een andere hoek bezien, is het uitkijken geblazen. Het plan om negatieve delen uit onze geschiedenis te gaan belichten is heel merkwaardig wanneer men bedenkt dat ELKE cultuur die men een plaats wil geven in de gevoelige hersens van kinderen, OOK zeer negatieve aspecten kent.. ik zeg dit niet zonder reden. De ”andere culturen” die de bewindspersoon op het oog heeft kunnen wij samenvatten onder het woord ”islam” Het verbaast mij dat men van overheidswijze dit trucje steeds herhaalt.
  Wanneer de overheid spreekt van rekening houden met de gevoelens van ”anderen”, dan weten wij precies wie de politiek correcte idioten op het oog hebben.
  Ik hoop dat de petitie door veel mensen zal worden ondertekend De neergang van D’66 is echt dramatisch : van een partij die ruimhartig de burgers veel inspraak gunde in de politiek is deze politieke richting een van de grootste bewerkers geworden van de rampzalige politiek-correcte vernietiging van ons land, onze wijze van leven, onze verworvenheden..

  Het wordt tijd dat dit afschuwelijke kabinet valt.

  Geliked door 2 people

 18. Willem zegt:

  Diversiteit??? Nederland en Europa zijn al honderden jaren divers, maar dat is in de “oude” betekenis van divers. Frans Timmermans heeft de betekenis van het woord divers veranderd, aangepast aan de nieuwe politiek correcte norm. Diversiteit betekend nu meer islam, en bij PC D66 , waar men ziende blind en horende doof is wat betreft de islam lopen ze als makke schaapjes er achteraan om de samenleving rijp te maken voor de islamitische toekomst, zoals voorspeld door Frans T.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Piet Snot 5 juni 2019 om 13:13

   Zo waren er ook eens twee mutsen die niet wisten hoeveel eieren er in een dozijn zitten.
   Ik meen me te herinneren dat een van die mutsen zei dat dat afhankelijk was van hoe groot de eierdoos is.

   En met zulk volk moet je de wereld redden *zucht*.
   Ik geloof er niet meer in; ze worden met de dag stompzinniger.
   Maar wat wil je ook met dat ‘onderwijs’ van tegenwoordig.

   Geliked door 1 persoon

 19. Marijke zegt:

  Ik had hem ook al getekend.

  Like

 20. boorzalf zegt:

  Ach ja, d666. Mohammed bij Dokkum vermoordt, islamieten kwamen bij Lobith ons land binnen. In 1969 lande de eerste moslim op de maan met de allahlo 11.
  Achmed Alli de Ruyter veroverde tussen 1600 en 1700 de wereldzeeën.
  Sultan Mohammed Achmed Hitler was een moderne profeet.

  Like

 21. Cleo zegt:

  Typisch D66666: kunnen alleen alles afbreken totdat er slechts CHAOS rest…
  Zie bijgaande video: helaas, heel herkenbaar…

  Like

 22. De Paus zegt:

  Juist heel goed dat de geschiedenisboekjes herschreven worden. Alle hulde aan Ingrid. Zo leren de kinderen de waarheid over de koningen Willem de eerste, de tweede en de derde.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2007/11/14/goed-dat-de-willems-zijn-vergeten-11428869-a1159199
  En dan maken we ook gelijk korte metten met de flauwekul dat Karel de Grote zijn paleis had in Nijmegen, de Franse schoolkinderen weten allemaal dat zijn paleis in Noyon (Frankrijk) stond.
  https://albertdelahaye.nl/nieuwe-geschiedenis/noviomagus-noyon/
  En dat Bonifacius niet in Dokkum werd vermoord, dat destijds nog onder water stond, maar in Duinkerke.
  Maar ieder schoolkind moet natuurlijk de tien grootste schandalen uit de geschiedenis van ons koningshuis uit zijn hoofd kunnen opnoemen:
  https://revu.nl/artikel/bij-de-koffie-de-koninklijke-familie-in-10-schandalen
  Heel goed dus dat onze geschiedenis wordt herschreven, alle hulde voor Ingrid.

  Geliked door 1 persoon

 23. Wachteres zegt:

  https://tpo.nl/2019/06/05/hans-moll-geen-canon-zonder-nederlands-indisch-leed/

  Hans Moll – Geen Canon zonder Nederlands-Indisch leed
  Er moet aandacht komen voor de Bersiap; de massale moord op blanke en ‘gekleurde’ Nederlanders, Chinezen, Ambonezen en pro Nederlandse Indonesiërs

  Want het is één ding dat Nederlanders worden vermoord. In het heersende discours staan zij als ‘kolonialen’ aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Ook de Nederlandse militaire slachtoffers waren ‘fout’, want blanke onderdrukkers van de ‘vrijheidsstrijd’. Dat Indonesische ‘vrijheidsstrijders’ zelf op grote schaal ongewapende burgers – vrouwen, bejaarden en kinderen – in koelen bloede hebben afgemaakt, past niet in het zwart-wit denken over die tijd.

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Daar heb ik me al zo vaak over verbaasd, die periode wordt doodgezwegen.
   De arme drommels die ternauwernood de Jappenkampen hadden overleefd moesten nota bene door de Jappen beschermd worden!
   Dat waren geen vrijheidsstrijders maar criminelen.
   Gek hè dat die Nederlandse militairen zo tekeer gingen!

   Geliked door 2 people

 24. ruud 2 zegt:

  De hersens bij D66 zijn zo gemanipuleerd door alle seksuele operaties dat ze niet meer weten wat ze aan het doen zijn, zelfs de vlaggen zijn van alles wat.

  Like

 25. Jan zegt:

  Daar is de sekte weer:
  Liegende staatssecretaris Snel (D66) perkte onderzoek naar falen Belastingdienst in om onderste steen juist niet boven te krijgen.
  ….
  Vrijdag ontkende het ministerie van Financiën nog in alle toonaarden dat dit onderzoek werd gefrustreerd.“

  Like

 26. Jules Vismale zegt:

  Ingrid van Engelshoven is absoluut (zoals dat in haar achternaam voorkomt) GEEN engel maar een akelig en links kreng dat blijkbaar denkt dat ze hier de gehele Nederlandse geschiedenis kan herschijven! Helaas had ze al meerdere vrouwelijke voorgangsters gehad waaronder eentje die de moslimlanden zo fantastisch vond en Nederland achtergebleven!
  Hopelijk geven ze Ingrid dadelijk een ferme schop tegen haar kont opdat ze een vliegreis maakt richting de islamlanden, de walgelijke huichelaar en bedriegster!

  Like

 27. Booij zegt:

  Van Engelshoven, minister uuh uuh uuh uuh uuh uuh, ze kan niet eens normaal praten, laat haar doen waar ze goed in is. Niks dus !!!! Achtelijk wijf met geen inhoud.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s