Rechter wijst zaak tegen Boris Johnson af

Screenshot_43

LONDEN – De Britse Conservatieve politicus Boris Johnson (foto) wordt niet vervolgd voor misleiding van het publiek over de Brexit. Rechters in Londen hebben tijdens een hoorzitting de beslissing van een collega verworpen dat Johnson moest worden vervolgd voor zijn uitspraken over de som die Groot-Brittannië wekelijks betaalt aan de Europese Unie.

De Telegraaf

Johnson deed zijn uitspraken in de aanloop naar het referendum van 2016, toen hij een van de campagneleiders was om de EU te verlaten. De Britten stemden toen met 52% tegen 48% voor een Brexit.

“De verdachte heeft herhaaldelijk gelogen en het Britse publiek misleid over de kosten van het EU-lidmaatschap, namelijk dat de kosten 350 miljoen pond per week waren”, luidde de dagvaarding tegen Johnson.

Zijn advocaten wisten de rechtbank er echter van te overtuigen dat de vervolging politiek gemotiveerd en juridische pesterij was.

Geld voor de zaak over de vermeende ‘Brexit-leugen’ is via crowdfunding ingezameld en een Britse burger had de zaak aangespannen.

Uit peilingen blijkt dat de flamboyante politicus favoriet is om Theresa May op te volgen als leider van de Conservatieve Partij en als premier. Tien andere kandidaten hebben zich daarvoor ook gemeld.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in cultuurrelativisme, demoniseren, Groot-Brittannië, Justitie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

Een reactie op Rechter wijst zaak tegen Boris Johnson af

  1. Jan zegt:

    Globalisten, communisten en andersoortig gespuis beginnen nu hun hetze tegen Boris Johnson

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s