Waarom zakt de PVV zo diep weg?

PVV - Partij voor de Vrijheid

(Door: H. Numan)

De laatste weken lijkt het wel of al onze problemen opeens zijn opgelost. Er komen geen bootladingen asieltoeristen meer. Mohammedanen integreren zich fantastisch in onze samenleving. Syrische apothekers staan met vreugde pillen te draaien. Het klimaat is helemaal toppie. En Nederland groeit en bloeit binnen de EU. Nee? Waarom zakt de PVV dan zo diep weg?

Da’s niet zo simpel te beantwoorden. In de eerste plaats moet u weten dat u niet in een democratie woont, maar in een gekozen oligarchie. U mag 1x per 4 jaar uit 150 vertegenwoordigers er eentje kiezen. Die mogen dan beloven wat ze willen om verkozen te worden. Eenmaal gekozen kunnen ze doen en laten waar ze goesting in hebben. Zonder veel consequenties. Soms moet een van die poppetjes het veld ruimen. Maar die (meestal) fraudeur of leugenaar krijgt vrijwel altijd heel snel een hele leuke baan net buiten het zonnetje. Voor zaken waar u en ik vrijwel zeker voor jaren de kast in draaien. Denk aan Bert van der Roest, de PvdA clochard die zonder blikken of blozen een vermogen van daklozen stal.

Van die 150 poppetjes zijn er 130 die vrijwel allemaal een bloedhekel aan de PVV hebben. Maar  oligarchie gaat veel verder. Dezelfde groep mensen levert ook alle rechters, alle officieren, alle beleidsmedewerkers, de rechterlijke macht, de politie, de media, het onderwijs en nog veel meer. Vertelt u mij eens: welke krant of zender staat positief tegenover de PVV? Geen een. Ook niet de Telegraaf. Die is iets minder negatief dan de rest, maar verder gaat het echt niet. Websites, idem dito. Er zijn zat kleine websites die achter de PVV staan, maar geen grote. Columnisten  hekelen de PVV en Geert Wilders dag en nacht. De enkele keer dat een columnist de PVV of Geert Wilders verdedigt, is dat om puntjes te scoren zodat ze zelf de politiek in kunnen. Soms lukt dat ook nog. Meestal niet. Want de poppetjes die zelf op de vette baantjes zitten zijn niet scheutig.

Maar je kunt het volk niet ongelimiteerd bedonderden, daar komt altijd gedonder van. Is geen enkel probleem. Want omdat er ‘een gat op rechts’ is ontstaan, zijn er meer dan genoeg gegadigden die dat gat willen opvullen. Netjes, natuurlijk. En politiek correct. Zie hier de opkomst van het FvD.

Eigenlijk het Forum voor de VVD. Als u op het FvD heeft gestemd, had u net zo goed gelijk op Rutte kunnen stemmen. Jazeker, PVV-politici zijn de eersten om te zeggen dat de samenwerking tussen de PVV en het FvD prima is. Zolang de PVV zich maar realiseert dat Baudet en zijn handlanger in 9 van de 10 gevallen voor VVD-voorstellen stemmen, en 9 van de 10 keer tegen die van de PVV. Effectief geeft Baudet allang gedoogsteun aan dit ten dode opgeschreven kabinet. Vandaar dat Rutte Yasser Ferras en zijn Groene kameraden (nog) niet nodig heeft. Het mooiste is: Baudet doet dat gratis en voor niks. Vrijwel zeker in de hoop straks een leuke job te krijgen. Staatssecretaris of minister, waarschijnlijk.

Gaan we even verder. Niet alleen Nederland heeft geen democratie, vrijwel geen enkel land heeft dat. Zwitserland ook niet, maar het komt enigszins in de buurt. Niemand zit op echte democratie te wachten, overigens. U ook niet, want anders was u echt wel 2x in de afgelopen maand naar de stembus gegaan. Democratie heeft namelijk twee zaken waar iedereen een hekel aan heeft: in de eerste plaats moet je er heel wat voor doen. Als 1x per 4 jaar een vakje rood kleuren te veel werk voor u is, gewoon niet doen. Maar dan moet u niet zeuren dat de democratie verloren gaat. In een echte democratie zult u zo ongeveer iedere week 4x moeten stemmen over van alles en nog wat.

Het andere punt is verantwoordelijkheid dragen. In het verre verleden was er een echte democratie: die van Athene. Letterlijk iedereen kon gekozen worden, en soms gebeurde dat ook. Een Sylvana Simons liep er beslist ook rond in Athene. Mannelijk, want vrouwen hadden toen geen kiesrecht. Ook geen aanrecht, want die moesten nog uitgevonden worden. De reden dat er maar heel weinig mensen serieus politieke macht wilden hebben, was verantwoordelijkheid. Aan het eind van het jaar werd er gekeken wat je in je ambt had uitgevroten. Een zeer hoge boete, verbanning of de doodstraf waren heel goed mogelijk. Er zijn nog al wat Atheense politici geweest die vlak voor het eind van hun jaar de benen namen. Want die doodstraf was beslist geen dode letter in de wet. Net als bij ons, meer nog zelfs, konden alleen de rijken zich veroorloven veel tijd in de politiek te steken. Sommige zaken veranderen nooit, zullen we maar zeggen.

Het is een fabeltje dat democratieën per definitie vredelievend zijn. Athene was democratisch en alles behalve vredelievend. En als u denkt dat het beter is dat vakmensen de politiek in gaan, dus een dokter op gezondheidszorg, een generaal op defensie en een geitenwollensok op ontwikkelingshulp: dat is een meritocratie, en iets heel anders. Met haar eigen voor- en nadelen.

Nu gaan we kijken naar links en rechts in de politiek. In het verre verleden zaten de meest welgestelde en ‘dus’ conservatieven aan de rechterzijde van de kamer, gezien vanaf de voorzitter. De destijds nieuwe liberalen en later andere progressieven zaten links. Daar komen die termen vandaan. Met de komst van nieuw links zijn die termen opzettelijk en stelselmatig vervaagd en naar extreem links opgeschoven. Wat we in de jaren-70 als zeer extreem links zagen, is vandaag de dag normaal. Bijna alle partijen zijn verlinkst. De ene meer dan de ander. Socialisme is helaas een besmettelijke ziekte. Een soort van kanker of Parkinson; je gaat er niet gelijk dood aan, maar heel erg langzaam. Zo langzaam dat bijna niemand het in de gaten heeft. Tot het te laat is.

Nu komen we bij de kern: de volledige elite is massaal gestoord geworden. Soort van tulpenmanie. Iedereen moet en zal extreem linkse ideeën naleven of die nu goed zijn of niet. Als je dat niet doet, ben je extreemrechts. Hoe absurd je ideeën zijn maakt niets uit. Als het maar politiek correct is.

De VVD heeft een enorme hekel aan de PVV, omdat die uit haar partij voortkomt en niet zo idioot progressief handelt als de VVD. Met andere woorden: Wilders zet keer op keer Rutte flink voor schut. Het CDA heeft een bloedhekel aan de PVV, omdat dit tegenwoordig het evangelie volgens Marx volgt, en Wilders dat hoe dan ook niet wilt doen. De PvdA haat de PVV, omdat die ‘haar’ electoraat steelt. Sorry, rode rakkers. Dat ‘proletarische electoraat’ is niet jullie eigendom en het zijn jullie slaven niet. Dat komt strakjes, zodra jullie nieuwe electoraat de macht overneemt. Dat zijn de mohammedanen, en die hebben geen enkel probleem met slavernij. Maar dan zijn jullie socialisten ook het bokje. Kortom, er is vrijwel geen partij te vinden die geen hekel aan de PVV heeft.

De media? De ene helft is ‘openbaar’, d.w.z. u betaalt voor de propaganda die zij u door de strot rammen. De andere helft is ‘commercieel’. En die mijdt de PVV. omdat zijn reclame inkomsten mogelijk naar beneden kunnen gaan. Ik heb daar zo mijn twijfels over, maar wie ben ik?

In het verleden is van alles geprobeerd om Wilders het zwijgen op te leggen. Aanzienlijk meer dan wat de wet en democratie toestaan. Voorgedrukte aangifte formulieren, die je kunt ondertekenen met je vingerafdruk, en een kruisje plaatsen in het vakje waarom jij je beledigd voelt – in nazi-Duitsland en de USSR hadden ze het niet beter kunnen verzinnen. Maar niets werkte. Integendeel. Hoe meer aandacht de PVV kreeg, des te beter ze het deed. Positief of negatief maakt niets uit.

Dus bedacht Tom Poes – onze elite – een list. Er wordt helemaal niets meer geschreven over de PVV. In het nieuws bestaan ze niet meer. Oké, zo af en toe komt er een stukje over de PVV als het zo uitkomt, maar grote media-aandacht niet. Het cordon sanitaire – een fraaie term om het woord ‘boycot’ te vermijden – is absoluut. Politiek gezien bestaat Wilders niet meer. Hij is onzichtbaar geworden.

De elite heeft nog een middel om u om de tuin te leiden: de opiniepeilingen. Ik heb al vaker geschreven dat ik het heel erg vreemd vind dat de PVV onmiddellijk in de peilingen veel zetels verliest als Wilders in z’n neus zit te peuteren, en de VVD met hooguit een zeteltje of twee verlies weg komt als ze een minister en een staatssecretaris tegelijkertijd het bos in moet sturen. Dat masseren doen ze subtiel. Toen de PVV op 42 zetels, stond verloren ze niet alles tegelijk. Elke week een paar zetels. Meestal zonder aanwijsbare redenen. Die kregen ze wel terug, maar nooit veel. Langzaam maar zeker begint iedereen – ook u – te geloven dat de PVV niets uitvoert (want u hoort helemaal niets over ze). Op dit moment wordt de PVV onwaarschijnlijk laag gepeild op 5 zetels. De PvdA doet het met 9 echte zetels en een overwinning in het Europese ‘parlement’ – dat is hét voorbeeld van een machteloos fop parlement – even onwaarschijnlijk goed.

Wat kan de PVV er tegen doen? Niet zo gek veel. Als Wilders weer een ‘minder, minder minder’ opmerking zou maken, wordt dat tegen hem gebruikt. “Zie je wel? We hebben het altijd al gezegd!” Doet Wilders gewoon zijn werk, dan wordt hij straal genegeerd en sneert men dat de PVV niets uitvoert en compleet overbodig is. “Logisch dat er niemand meer op hem stemt”, wordt het dan.

Als stuurman aan wal heb ik geen oplossingen hoe de PVV het beter kan doen. Dat laat ik aan Wilders over. Het enige wat ik kan doen is u laten zien hoe hard de politiek naar de afgrond rent.

Als afsluiter de politie. Vanaf pak ‘m beet 1980, toen de problemen begonnen. De politie moest reorganiseren en meer “medeburger in uniform” te worden. Ze heeft meer bevoegdheden en de IT waar George Orwell in 1984 niet eens over kon dromen. Maar het resultaat van haar werk is omgekeerd evenredig.  De pakkans was gering in 1980 voor veel vergrijpen, nu is die nul. In 1980 had men de strijd tegen soft drugs opgeven, nu kunt u op iedere middelbare school alle soorten harddrugs kopen die u wilt. DNA-onderzoek bestond nog niet in 1980, vandaag wil een agent direct met een wattenstaafje uw wang schoonvegen, ongeacht waarvoor.

Sterker nog: vandaag de dag lopen er agenten rond in gevechtspakken en kogelwerende vesten. Dat uniform, dat er uitziet als een besteller van Van Gend en Loos, is een gevechtspak. Hun laarzen, schoenen dragen ze alleen op hun “pakkie net”, komen uit dezelfde fabriek waar gevechtslaarzen gemaakt worden voor het leger. Maar schietpartijen met automatische wapen en handgranaten zijn vandaag de dag gewoon.

Kortom, de problemen zijn er nog steeds. En ze worden steeds erger. Dat de PVV op 5 zetels gepeild wordt, is even realistisch als de PvdA op 56 zetels peilen.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV. Bookmark de permalink .

24 reacties op Waarom zakt de PVV zo diep weg?

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Er komt een tijd, en dat gaat echt geen jaren meer duren, dat men massaal smeekt om Geert Wilders. Hopelijk is het dan nog niet te laat.

  Geliked door 2 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Joannes den Hollander

   Denkt u dat of wilt u dat?
   Ik denk het laatste want het zijn twee verschillende, het denken en het willen.
   De wens is namelijk de vader van de gedachte en uw wens strookt niet met de ontwikkelingen van de laatste 20, 30 of 40 jaar.
   Dus ik deel uw ‘optimisme’ niet.

   Geliked door 1 persoon

 2. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://tpo.nl/2019/06/07/eindhoven-verbiedt-pegida-demonstratie-komende-zaterdag/

  Eindhoven verbiedt Pegida-demonstratie komende zaterdag vanwege geplande gewelddadige tegendemo
  Vorige demonstratie werd belaagd door moslimjongeren – Te weinig agenten in Brabant

  De politie heeft sterke aanwijzingen dat er een tegendemonstratie wordt gepland waarbij geweld niet wordt geschuwd, aldus Jorritsma. Er zijn te weinig agenten in Oost-Brabant om ernstige wanordelijkheden het hoofd te bieden.

  Like

 3. freda110 zegt:

  Heel goed stuk met een beton harde onderbouwing.

  Geliked door 1 persoon

 4. Piet Snot zegt:

  Geert zou een podcast kunnen opstarten, zo als Jensen ook begonnen is, nadat ze ‘m er af gegooid hebben, om ze fans te bereiken.
  Daar bereikt hij meer mensen,mee dan met ze twitter berichten, die ik alleen hier tegen kom.

  Geliked door 3 people

 5. Wim Vreeswijk zegt:

  Knap stukje literatuur. Chapeaux ! Want zo is.

  Geliked door 3 people

 6. In mijn omgeving is er geen hond te vinden die ooit aan een peiling heeft mee mogen doen. Iemand meende zich te herinneren dat ie jaren geleden eens door een opinieburo werd gebeld tijdens het eten. Dus dan weet je wat er met de telefoon gebeurd.

  Peilingen worden gehouden onder een geselecteerd groepje peilacteurs die ook wel de #Welwillenden genoemd worden. U vraagt en zij draaien. Want zij die niet een welgevallig antwoord geven doen volgende week gewoon niet meer mee, die zijn dan af.

  Ik denk trouwens eerder dat ze een computer naar een spreadsheet laten bellen die daar dan een script aantreft en dus een vinkje zet bij de gewenste uitkomst, net zoals dat met die wetenschappelijke klimaatonderzoeken gebeurd.

  Geliked door 2 people

 7. Roeland zegt:

  Er is voor mij geen alternatief. De PVV moet blijven en Geert Wilders is het boegbeeld en die blijf ik trouw! Ik ben ooit enkele jaren gelden gevraagd om met hem in gesprek te gaan voor een functie, maar moest dat wegens persoonlijke omstandigheden afzeggen.

  Off topic; Nu hoop ik dat er een topic komt over dat verschrikkelijke pensioenaccoord.
  Dat schijnt nog niet helemaal in kannen en kruiken te zijn. De PVV was (is) voor 65 jaar AOW!
  Misschien wordt het tijd voor mij om een geel hesje aan te schaffen. Hoewel..

  Als ik zie hoe de EU macht in Frankrijk zelfs gele hesjes (invaliden) met waterkanonnen wegblaast of wegschiet..Wat moet ik dan als kwetsbare oudere beginnen?

  Ik hoop, dat Trump meeleest. Dat zal natuurlijk niet, maar wel wellicht wel mensen van de ambassade van de U.S.A.
  Ook Putin of Orban mogen meelezen of hun vertegenwoordigers. Nederland is in een rap tempo bezig ten onder te gaan.
  We ( de oorspronkelijke bevolking) hebben hulp nodig. Verlos ons van deze EU neo liberale kwezel politici. Nederlanders zelf, zijn er kennelijk niet toe in staat gezien hun stemgedrag, of er wordt massaal gefraudeerd met de stembus-uitslagen.
  Steun Geert Wilders! Hij is onze enige hoop.

  Geliked door 1 persoon

 8. Corné zegt:

  Geert Wilders heeft het bij het rechte eind. Zijn partij is niet rechts maar eerder links. Hij wordt niet alleen voortdurend door moslims bedreigd maar ook door jut en jul gedemoniseerd. Onbegrijpelijk eigenlijk. Zijn harde standpunt over de islam is volkomen terecht. Pim Fortuyn zei trouwens exact hetzelfde. Bovendien is de islam een urgent levengevaarlijk probleem. Wilders is er zelf het voorbeeld van. Dat probleem kun je niet op een politiek softe manier benaderen. De grootste oorzaak vormen de media, die Wilders voortdurend belachelijk maken, negeren en bashen. Helaas doorziet de doorsnee Nederlander dat niet. Hoe anders zou de uitslag zijn geweest als diezelfde media eens vol op het orgel waren gegaan over de verschrikkelijke terroristische aanslag in Utrecht en het leed van de nabestaanden zouden hebben uit vergroot. Niets daarvan. Ze verzwijgen het gebeuren en de nasleep. Zouden de nabestaanden ook GroenLinks stemmen? En wat te denken van de juiste aandacht door de media aan de oorlog van de Ottomanen in Eindhoven tegen de rest van Nederland. Daar krijgt Pegida de zwarte piet terwijl de echte relschoppers, moslims uiteraard, worden ontzien en betutteld. Waarschijnlijk is er eerst een nog bloedigere aanslag nodig om de burgers wakker te schudden. Dan zal de PVV met een grote sprong omhoog vliegen. E;en ding is zeker. Geert Wilders heeft het gelijk aan zijn zijde. De PVV is geen populistische partij, maar een realistische partij die als enige onze christelijke, joodse en Nederlandse cultuur verdedigt. Door dik en dun. Terecht. Die cultuur heeft Nederland gemaakt wat ze nu is en wat ze was. Waar voor iedereen plaats is die zich hierin thuisvoelt. Waar geen plaats is voor een religie die uit is op vernietiging van ons land.

  Geliked door 1 persoon

 9. BigLJohn zegt:

  ….Bijna alle partijen zijn verlinkst….En buiten de tweede kamer geldt dat ook voor de media die de mensen hersenspoelt, de justitie en politie, grote en kleine overheden. En natuurlijk moeten we het bashen van de PVV niet vergeten. Hoe kan een partij als de PVV nog staande blijven tussen al dit linkse geweld. Het FVD dat als katvanger fungeert om de meeste PVV stemmen weg te kapen, handjeklap met de VVD. Leugens in de peilingen, stembusfraude….Ons volgende kabinet word waarschijnlijk een Rutte 4 kabinet. Een radicaal links kabinet waarin ministers zullen voorkomen van PvdA en Groen Links huize. Maar de PVV zal DE grote afwezige zijn in dit geheel.

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  U slaat de spijker op zijn kop!
  En wees gerust, ik ben beide keren wezen stemmen, ook al heeft het wellicht niet veel zin ik zal mijn plicht niet verzuimen.
  En dan “de list” waar u het over heeft, ook ik zie dit al langere tijd met lede ogen aan, als er weer eens een vraagstuk is dan krijg je iedereen te horen behalve de PVV.
  En waar ik me zo kwaad over maak is; het werkt !
  Daarbij, en dat heb ik al meerdere malen gezegd en geschreven, in verkiezingstijd is de PVV nagenoeg onzichtbaar.
  Het zou kunnen dat het een financiële reden heeft, maar dan nog.
  Waarom hoor je uitsluitend dat Geert Wilders ergens loopt te flyeren met al zijn bodyguards om zich heen, waarom niet delegeren, een Agema, een Bosma en nog een paar zijn onderhand toch wel bewezen trouw dat zij dit aankunnen?
  Is dat een kwestie dat ze beveiligd moeten worden en dat daar geen geld voor is ?
  Ik weet het niet maar op deze manier zakt zelfs bij mij zo nu en dan de moed in de schoenen.

  Geliked door 1 persoon

  • Sister zegt:

   Het is geen kwestie dat ze beveiligd moeten worden, maar PVV-ers zoals Agema en Bosma eisen dat er gewerkt gaat worden zodat er iets goed zal gaan in dit land. Dat betekent dat de huidige volksvertegenwoordiging aan de slag moet en door de mand valt, nog duidelijker dan nu, met hun onkunde, leugens, oplichtingen en nog meer onkunde.
   De PVV is een stok tussen de spaken van het wiel van avontuur van Brussel/Bilderberg/Soros.
   Ze gaan over lijken om hun inkomsten, baantjes te redden. Na hen de zondvloed. Het Europese volk gaat toch niet massaal met rieken, rotte tomaten, rotte eieren, pek en veren vechten voor hun rechten in Den Haag, Brussel.
   En zodra ze het wel doen, lijven ze Antifa in, zoals in Parijs… want die vechten met de hamers op zak om mensen de poeier in te slaan. Antifa is het Europese leger dat bescherming biedt aan de huidige verkwanselaars.
   Antifa denkt dat ze zelfstandig denken, maar ze zijn jarenlang geïndoctrineerd en zijn van studentje-omdat-het–moet, via de tap in de kroeg zich gaan ontwikkelen als een marionet van de politieke elite wereldwijd. Ze worden nu misbruikt opdat normaal denkende belastingebetalers hun bek houden, belasting betalen, vooral geen opstand uitvoeren, hooguit met een groepje die dan een geel hesje aantrekt en treurig zingend van een liedje dat nergens opslaat om de overheidsgebouwen heen wandelt.
   Het is een treurige toestand en zolang we niet in opstand komen… en FvD stemmen en geen PVV, schieten we in onze eigen voet.

   Er moet een ondergrondse manier worden gevonden om gewoon een demo te organiseren waar alle 1,5 miljoen PVV-ers massaal het binnenhof of Hilversum betreden! 1,5 miljoen PVV-ers kunnen ze niet tegen op. Vooral niet als deze met riek, tomaten, eieren en de giertanks en Pek en veren komen.

   Het is genoeg!

   Like

 11. Peter Rissing zegt:

  “De nederlaag van Churchill (in 1945) kwam onverwacht, maar was wel verklaarbaar. Churchill was een grote oorlogsheld voor de Britten, maar zij wilden na de zware oorlog met een schone lei beginnen. Daarom kozen ze een volledig nieuwe regering met een nieuwe premier aan het hoofd.”(Wikipedia)
  Wilders, zelf een Churchill adept, zou in de geschiedenis kunnen duiken om te bestuderen welke fouten de socialisten maakten en welke strategie Churchill toe paste waardoor hij in 1951 weer tot premier werd verkozen.
  Aldus mijn advies voor de PVV, die toch veel beter verdienen dan hun positie in de huidige peilingen.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Het is maar zeer de vraag of men over een eeuw nog steeds vind dat Churchill een groots staatsman was, er zijn aardig wat bewijzen van het tegendeel.

   Like

   • Peter Rissing zegt:

    Zeer relevant voor de PVV, Uylenspiegel, wat de mening van ‘men’ in 2119 over Churchill gaat worden. Werkelijk zeer relevant.

    Geliked door 1 persoon

 12. leefbarbaar zegt:

  De belangrijkste reden is natuurlijk het FvD, Deze partij is gebruikt door de staatsmedia om zoveel mogelijk PVV-stemmen om te leiden. En met succes; iedereen kijkt TV, journaal en sport en de toekomst van het land boeit ze wat minder.
  Nu moeten we dus weer vier jaar wachten. Vier jaar waarin het FvD zich gaat bewijzen (of niet) en weer vier jaar genadeloze propaganda van de media te verduren krijgen.

  De echte schade van de opkomst van het FvD is dat de PVV nu vele goede mensen verliest omdat deze geen zetel meer hebben en de partij zelf niemand iets kan bieden. En Rutte lacht zich suf. Zo jammer dit.

  Geliked door 2 people

 13. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Moslims integreren goed… hmmm, dagelijks op tv tegenwoordig: “het ramadan gerecht”, “de ramadan conference”, de ramadan zus, de ramadan zo… wie integreert en wie extegreert hier nu eigenlijk? De oorspronkelijke bevolking komt steeds meer in het gedrang. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn behalve ú! En allemaal omdat roze gebrilde mietjes / landverraders c.q. vanaf hun prille jeugd zèlf met klimaatangst ingeboezemde brood’politici’ als Klaver en Jetten op úw kosten meer ‘diversiteit’ claimen.

  Geliked door 2 people

  • Peter Rissing zegt:

   Goed gesproken Drs. maar het woord ‘diversiteit’ lijkt er toch redelijk ingeslopen te zijn. Beter lijkt mij dat woord niet te gebruiken maar het synoniem ‘multiculti’ te blijven gebruiken. Dat begrip geeft duidelijker aan dat onze cultuur op ondemocratische wijze, ons Nederlanders vreemde, culturele waarden tot zich heeft moeten nemen (en de puinhopen die daaruit zijn voortgekomen).

   Geliked door 1 persoon

 14. theoprinse zegt:

  Wilders = de PVV en hij zal snel met een politiek partij programma voor 2020 moeten komen want de laatste is van 2012.
  In dat programma moet NEXIT nog eens uitgebreidt onderbouwt moeten worden.
  Verder moet Wilders een industrieel en technologisch plan moeten opstellen met het oog op de robotisering en een glasharde afwijzing van de klimaatplannen moeten opstellen.
  De werkloosheid (koopkrachtval) door robotisering moet door Wilders helder aangepakt worden door herscholing voor banen in wetenschap, techniek etc. .
  Wilders moet zich uitgebreidt uitspreken voor de 2 % BNP nato norm voor defensie en scherp moeten omschrijven dat de Nederlandse krijgsmacht soeverein is en onafhankelijk in de wereld kan opereren.
  Wilders moet de diepe corruptie van het ministerie van justitie en de 20 miljard synthetische drughandel keihard aanpakken.

  Like

 15. Qvic zegt:

  Ach, hier in Nederland zitten de meeste eigenheimers ter wereld. Die allemaal het beter denken te weten dan andere. Maar zodra je hen inhoudelijke vragen stelt over hoe en wat. Dan blijkt dat zij zelf er veel al totaal geen kennis van zaken hebben. Want ze verafschuwen bijna allemaal de echte waarheden en zijn eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in hun eigen carrière. Dus meeliften op andermans succes kan in hun voordeel uitpakken om zo snel mogelijk carrière te maken binnen die partij. Maar hun zwakte is dat wanneer zij een hogere functie binnen die partij hebben, om dan de leider dan te gaan betwisten. Samenwerken om de gedachtegoed van de partij PVV in de praktijk uit te voeren en deze te verdedigen als het moet. Is niet hun ding, want zij willen hun eigen gedachtegoed aan de man brengen, om er zelf beter van kunnen worden.
  Het zelfde zou zijn als jij een eigen bedrijf zou hebben. Je neemt personeel aan en je leert hen hoe zij jou producten c.q. diensten aan de man kunnen brengen. Van die verdiensten leef je tenslotte van. Nou wil het dat jou werknemers jou bedrijf min of meer over willen nemen, omdat jou werknemers het beter denken te weten. Dan wordt er toch ook niet gezegd in de media, dat jou bedrijf niet democratisch genoeg zou zijn. Omdat zij jou bedrijf niet kunnen overnemen, beginnen zij hun eigen bedrijf en proberen dan jou klanten over te nemen. In de meeste gevallen kiest de klant er toch voor om bij het origineel te blijven. Dan beginnen deze oude werknemers vaak te schoppen tegen hun oude werkgever en hem zwart te maken bij zijn klanten, omdat hun plan niet heeft gewerkt waar zij op hoopte. Dat geldt ook voor de mensen die op de PVV stemmen. Dit zitten niet te wachten op alternatieven van de PVV, die willen gewoon dat de PVV groot wordt, om hen te kunnen vertegenwoordigen.

  Like

  • Sister zegt:

   Hij MOET!!!….
   Ik weet niet hoor, maar nooit gemerkt dat de beste man superdruk wordt gehouden met achterlijke rechtbanktoestanden?
   nooit gemerkt dat als Wilders een motie indient, of zijn partijgenoten, dat die dan worden weggestemd.
   nooit politici op de tv horen zeggen… de motie was goed, maar we stemden tegen omdat ie van de pvv komt! Het wordt vaak genoeg gezegd hoor.
   Volg de debatten maar eens af en toe, op dinsdag geloof ik in de ochtend, vroege middag op NPO 1 en op kanaal 24.
   Als politici je wegcijferen en opeens de journalisten je compleet negeren..
   Als het volk te dom is om dat in te zien… Tja… dan houdt het op.

   Like

  • Sister zegt:

   En misschien willen de mensen niet ALWEER een andere partij en zijn we het zwart maken van Geert Wilders door de jaren heen gewoon moe. Misschien willen wij wel gewoon Geert Wilders omdat hij, ondanks zijn omstandigheden, standvastig is en weet wat hij wil!

   Alweer een partij, alweer Geert Wilders gebash… Vreselijk. Moet er niet aan denken.
   Neer hoor…

   Like

 16. Abaddon zegt:

  Sorry, dat ik een vervelende boodschap moet brengen. Wilders is een aardige vent verder, moedig ook. Maar hij verdoet zijn tijd. Politiek is tijdverspilling. Één kogel van Volkert van der Graaff had meer effect dan een miljoen stemmen. Een onthoofding van Theo van Gogh maakte een einde aan de weinige kritiek op de islam vanuit de main stream media. Als je iets wil bereiken moet je niet stemmen of stoer gaan roepen. Dan moet je daden stellen. Als stemmen hielp, hadden ze het wel verboden. Niet wie stemt, bepaalt. Wie de stemmen telt, die bepaalt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s