Britse premier Theresa May officieel afgetreden

Screenshot_54

De Britse premier Theresa May is vrijdag officieel afgetreden. Ze kondigde twee weken geleden haar vertrek aan vanwege het Brexit-debacle. De politicus blijft echter aan tot haar opvolger gekozen is.

Kandidaten voor de positie van May moeten zich uiterlijk maandag melden. De nieuwe leider van de Conservatieve Partij wordt in de week van 22 juli bekendgemaakt.

Het lukte May niet om de Brexit-deal waar ze met de Europese Unie over had onderhandeld door het Britse Lagerhuis te krijgen. Haar akkoord werd tot haar grote teleurstelling meerdere malen weggestemd.

Het Verenigd Koninkrijk zou oorspronkelijk in maart uit de Europese Unie treden. Maar inmiddels staat de Brexit, na twee keer uitstel, gepland voor 31 oktober. May hoopte met steun van de oppositie alsnog een deal door het Lagerhuis te krijgen, maar die onderhandelingen leverden uiteindelijk niets op.

“Het was de juiste keus om voor mijn deal te blijven vechten”, zei May vorige maand bij de aankondiging van haar vertrek. “Helaas ben ik er niet in geslaagd het parlement ervan te overtuigen mijn Brexit-akkoord te steunen.”

Bron:
www.nu.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Britse premier Theresa May officieel afgetreden

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het zal ongetwijfeld een grote persoonlijke nederlaag zijn en hoe groot mijn veroordeling ook is voor het povere resultaat dat in haar naam werd behaald toch verdient ze wel enig respect, ze heeft geprobeerd een door de EU gesaboteerd vertrek uit de Unie te regelen ondanks dat ze zelf niet voor een vertrek was maar omdat ze die opdracht van de kiezers had gekregen.
  Daar kunnen vele politici een voorbeeld aan nemen.
  Vanaf het moment dat de Britten zich uitspraken voor een vertrek zijn de EU bobo’s geheel ten onrechte vol op het orgel gegaan.
  May was daar niet tegen opgewassen, vraag is of er iemand is die dat wel is, de bobo’s in Brussel hebben hun bloed geroken en laat het maar aan figuren als Verhofstadt en van Baalen over om daar optimaal misbruik van te maken.

  Like

 2. Mario Schettini zegt:

  mevrouw May was een remainer, is een remainer en zal altijd een remainer blijven. men moet echt wel letterlijk ‘van de pot gerukt zijn’ om een zo delicaat proces als Brexit, in handen van deze mevrouw te geven. zegt trouwens meer over de figuren die aan de touwtjes trekken, dan over mevrouw May.

  Like

 3. Daan Kranenburg zegt:

  Wat voor incompetente idioten zitten er in die Engelse Conservatieve partij? Opdracht was na aftreden Cameron een nieuwe premier te kiezen die het Brexit proces moest uitvoeren en realiseren. Een scenario daarvoor was er niet en nooit over nagedacht. Regeren is vooruit zien toch?, daar niet dus! Wat doen die Conservatieve idioten, ze kiezen voor dat karwei uitgerekend een vrouw, mw May, waar van bekend was dat ze tegen een Brexit was. Ook niet competent en opgewassen zou zijn tegen die aasgieren in Brussel. Hoe kun je het verzinnen. Afgelopen 3 jaar heeft ze er een puinhoop van gemaakt en niets gerealiseerd. Nu terecht afgetreden om een ander hopelijk haar politieke puinhopen te laten opruimen en wel resultaten te laten boeken. Vraagje aan die mevrouw May, wat in hemels naam heeft u met uw achtergrond en politieke insteek destijds bewogen om u beschikbaar te stellen voor die functie? Ik denk dat het gewoon ordinaire ambitie en zelf overschatting was. Gebleken is dat u helemaal niets voorstelt en het Engelse volk alleen maar schade toegebracht heeft. Nederig uw excuses aanbieden, geen wachtgeld of andere privileges, wegwezen en nooit meer in een publieke functie terugkomen! Hoop dat de Engelse kiezer die Conservatieve partij daarop zwaar zal afrekenen, maar dat is van mij wishful thinking en een utopische gedachte. Het klootjesvolk net zoals ook in ons land en andere westerse landen interesseert het niet, krijgen voetbal, TV baggerprogramma’s mooie beloften van de ‘elite’, en hebben politieke interesse en geheugen van een mongool.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Vrees toch dat u de rol van May schromelijk overschat, de onderhandelingen zijn gevoerd door een team van vele tientallen personen, zij gaf daar leiding aan en was eindverantwoordelijk maar het is overdreven te denken dat zij het allemaal alleen veroorzaakt heeft.

   Like

   • Daan Kranenburg zegt:

    Re: Tijl Uylenspiegel 9/6 00.25h.. Nee Tijl ik overschat de rol van May niet. Zij heeft als premier een duidelijke opdracht gekregen lijkt me: De Brexit doorvoeren, zo snel en zo goedkoop mogelijk. Ik weet ook wel dat een een groot team van vele personen vnl de onderhandelingen voerden. Of in het team van May zaten geen competente mensen of ze hadden achter de schermen de opdracht gekregen de Brexit te laten mislukken. Er is in ieder geval 3 jaar lang zonder concreet resultaat voor Engeland een puinhoop van gemaakt. Of May is niet capabel geweest het team goed te managen of zij heeft zich in haar functie geleend om een dergelijk scenario te volgen. Als u het weet mag u het zeggen.

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Re: Daan
    Ik denk dat het team van May wel competent was maar ze moesten vechten tegen een EU die eensgezind was dat een verlaten van de unie zo zwaar mogelijk moest worden bestraft en ze hadden door bijv de kwestie tussen Noord-Ierland en Ierland een troef in handen.
    Dat kun je alleen oplossen als alle partijen ook echt zoeken naar een oplossing en de EU was helemaal niet geïnteresseerd in een oplossing.
    Ze waren er alleen maar op uit de boel te laten escaleren, het is als een auto die in brand staat, aan de ene kant staat de eigenaar uit alle macht te blussen terwijl aan de andere kant mensen er benzine op staan te gooien.
    Kennelijk had de EU meer “benzine” dan Groot-Brittannië aan “blusmateriaal” had.
    De reden dat de Engelsen het niet harder durfden te spelen is dat ze bang zijn voor een nieuwe oorlog in Ierland, de vorige lag ze nog goed voor de geest en het heeft decennia geduurd voordat daar een ‘oplossing’ voor kwam.

    Like

  • Harry zegt:

   De Engelsen hebben eeuwig van Tories naar Labour en omgekeerd gezwalkt .
   Hopelijk gaan die conservatieven dan wel massaal op Farage stemmen , anders heeft het totaal geen zin .
   Stel je voor dat Labour nu heel groot zou worden , dat is toch de ergste nachtmerrie !
   Dan kunnen alle Joden wel inpakken in Engeland .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s