Zweden: Bisschop van Stockholm zegt dat ze meer gemeen heeft met moslims dan met “rechtsgerichte christenen”

Screenshot_53

(Door: Christine Douglas-Williams – Vertaling: E.J. Bron)

De openlijk homoseksuele bisschop van Stockholm, Eva Brunne (foto), maakte bekend dat ze niet alleen een afkeer heeft van rechtsgerichte christenen, ze claimt eveneens dat ze meer gemeen heeft met moslims. Brunne is zo kortzichtig en egocentrisch dat ze niet verder kan kijken dan haar eigen neus lang is. Ze is alleen maar in staat om anderen te beoordelen en het er op nahouden van een wereldbeeld dat overeenkomt met welke negatieve ervaring dan ook zij wellicht heeft gehad met “rechtsgerichte christenen” in haar privéleven; en ze veroordeelt aan de hand van deze ervaringen anderen in het openbaar als bisschop – een functie waarvoor zij niet geschikt is.

Jihad Watch

Brunne heeft een lesje in islamitische doctrine nodig om vast te stellen hoeveel ze nog meer gemeen heeft met moslims dan met “rechtsgerichte christenen”. Ze kan beginnen met Iran, Saoedi-Arabië, Turkije, Pakistan, Somalië, Afghanistan (blootshoofds) te bezoeken, te verklaren dat ze lesbienne is en daar openlijk te zeggen hoe ze over dingen denkt. Ze zal al snel achter de rechten van vrouwen en homoseksuelen in de islam komen. Daarna kan ze dit vergelijken met “rechtsgerichte christenen”. Helaas zal zij vermoord worden onder de sharia en zal ze daarom niet in staat zijn om in het openbaar haar absurde commentaar tegen “rechtsgerichte christenen” te corrigeren.

Ook kraakt zij christenen af voor historische fouten, terwijl zij de 1400-jarige historie van de jihad negeert; de vervolging van christenen en minderheden, het vermoorden van homoseksuelen en afvalligen en de zwarte slavernij in Algerije, Soedan en Mauritanië.

Alleen het feit al dat er zulke schofterige “leiders” zoals Brunne bestaan in de kerk draagt bij aan de tolerantie tegenover de islamisering van het Westen.

______________________________

“Bisschop heeft meer gemeen met moslims dan met rechtsgerichte christenen”. Door Chris Tomlinson op “Breitbart”, 5 juni 2019:

De controversiële bisschop van Stockholm, Eva Brunne, maakte bekend dat ze niet alleen een afkeer heeft van rechtsgerichte christenen, maar claimt ook meer gemeen te hebben met moslims. De bisschop Zweedse kerk deed haar uitspraken deze week in de uitzending “Mensen en geloof” op Sverige Radio. Ze zei dat ze gelooft dat het onderwerp christelijke waarden grotendeels is overgenomen door rechtsgerichte populisten.

“We moeten er allemaal over nadenken wat voor mensen we zijn en met wie we samenleven. En in feite hebben we allemaal dezelfde waarde. Hoewel we niet dezelfde taal spreken of op dezelfde manier tot God bidden of op elkaar lijken, hebben we dezelfde waarde en zullen we samen in een land leven en dezelfde rechten hebben”, zei ze volgens “Nyheter Idag”. “Ik zeg dat ik soms meer gemeen heb met moslims die ik ontmoet dan met rechtsgerichte christenen”, zei ze en voegde er aan toe dat christenen hun eigen extremisten hebben. Ze noemde de kruistochten en de heksenverbrandingen die eeuwen geleden plaatsvonden.

“We horen veel van terrorisme en denken dat het moslims zijn die dit praktiseren, wat ook zo is, maar desondanks is het maar een hele kleine minderheid van alle moslims die we kennen”, voegde ze er aan toe.

De eerste openlijk lesbische bisschop in Zweden, Eva Brunne, heeft eerder voor controverses gezorgd, toen zij in 2015 aan Zweedse kerken islamitische bidplaatsen toewees, eveneens eisend dat kruisen en andere christelijke symbolen verwijderd dienden te worden. Brunne verdedigde haar beslissing door de ruimtes te vergelijken met de multiculturele bid-ruimtes in luchthavens of ziekenhuizen. De bisschop van Stockholm is niet het enige lid van de Zweedse kerk die haar genegenheid tot de islam tot uitdrukking heeft gebracht. Vorig jaar lobbyden moslims in de Zweedse stad Växjö bij het gemeentebestuur om de islamitische gebedsoproep toe te staan.

Terwijl veel mensen dit idee afwezen, maakte bisschop Fredrik Modeus zijn steun bekend door te zeggen: “Ik begroet de applicatie en ik verheug me op het horen van zowel de kerkklokken als de gebedsoproepen in onze stad.” . . . .

Bron:
www.jihadwatch.org
Door: Christine Douglas-Williams

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

33 reacties op Zweden: Bisschop van Stockholm zegt dat ze meer gemeen heeft met moslims dan met “rechtsgerichte christenen”

 1. Statler & Waldorf zegt:

  De openlijk homoseksuele bisschop van Stockholm, Eva Brunne heeft meer gemeen met moslims.

  Ik vrees dat dit niet wederzijds is gezien haar seksuele voorkeur maar of Eva Brunne dat begrijpt betwijfel ik.

  Like

 2. Harry zegt:

  Ik geloof het meteen , wat ze zegt .
  Het is ook van haar tronie af te lezen !

  Inteelt ?

  Like

 3. boorzalf zegt:

  Zou me niks verbazen als ze in echt Edward heet de omgebouwde.

  Like

 4. koosv8 zegt:

  De islam verandert niet. Dus laat de christenen dan maar weer HEKSEN VERBRANDEN, te beginnen met deze miskwiebel bisschop.
  Dit is toch compleet gestoord, hoe deze mensen het gewone werkende volk, en het gezinsleven totaal naar de vernieling helpen met hun DOMME GEZWAM!!!

  Like

 5. droevige mof zegt:

  Brunne is al jaren bezig met het schaden van haar eigen werkgever. In 2015 liet ze christelijke symbolen uit een kerk verwijderen. In elk normaal bedrijf zou ze zonder voorafgaande kennisgeving worden ontslagen.
  Hier het artikel met een grappige Sinterklaas foto.

  https://www.idea.de/thema-des-tages/artikel/schwedische-bischoefin-christliche-symbole-aus-seemannskirche-entfernen-83497.html

  Like

 6. Harry Willemse zegt:

  Als zij zoveel gemeen heeft met moslims, zal het mijn niets verwonderen dat zij haar eigen kerk in de fik steekt.

  Like

 7. annah zegt:

  al geef je een aap een gouden ring ….. het is en blijft een lelijk ding

  Like

 8. trebor2110 zegt:

  alleen een afkeer heeft van rechtsgerichte christenen, ze claimt eveneens dat ze meer gemeen heeft met moslims.

  En hoe denk ze dan over rechtsgerichte moslims ?????

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Bestaan die dan? Links of rechts gerichte mossels.
   Mossels denken allemaal hetzelfde, zo als allah het heeft laten opschrijven.
   Elke afwijking betekend je dood.

   Like

  • milaK9 zegt:

   Hopelijk komt zij daar achter tijdens haar tripje naar dat soort oorden.

   Like

   • milaK9 zegt:

    Niet iedereen doet wat met de wijze lessen van deskundigen.
    Sommigen willen ervaren dat zij het gelijk aan hun zijde hebben.

    Like

 9. Lucky zegt:

  Wat kan ik zeggen…..de foto spreekt meer dan ik wil schrijven.

  Like

 10. geheel wereldvreemd en ondeskundig; ze begint op Rutte, Macron en Merkel te lijken

  Like

 11. N.E. Derlander zegt:

  Die engerd heeft geen boodschap aan Jezus Christus. Moslims geloven immers niet in Jezus als de zoon van God.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Ze staan altijd zo pienter op de foto, de wereld is prachtig luitjes.[ en ik ben zo gek als een deur]

  Like

 13. Jean zegt:

  M.i. is dat idioot wijf verlekkerd op mossellullensoep…..
  Dergelijke vuiligheid zal nooit mijn woning mogen betreden zelfs niet aan de belknop komen want zou ze dat durven dan moet ik dadelijk de belknop ontsmetten.

  Like

 14. Thomasson zegt:

  Als Zweden een mens zo zijn i.p.v. een land, zou men haar per direct naar een van TBS klinieken sturen; samen met gasten als Michael P. en Peter M. In Friesland zouden men zeggen “zij hoort thús in Franeker” en in Den Haag: “Ze mot zo snel mogelijk naar Bloemendaal of Rozenburg”.

  Like

 15. Typisch gevalletje van het Stockholm syndroom

  Like

 16. Rensk. zegt:

  Misschien zou ze over kunnen stappen naar de Islam en vrouwelijke imam worden. Lijkt me een prettige en zeer leerzame ervaring voor deze vrouw.

  Like

 17. cassandrasez zegt:

  Ik kan niet wachten totdat ze haar wensen vervuld ziet, en Islam heerst. Want haar lesbische kop gaat er sekuur als een van de eersten af.

  Like

 18. guusvelraeds zegt:

  Pathologische zelfhaat!

  Like

 19. Groene Leeuw zegt:

  Ik wil deze homofiele geestelijke dan ook graag zien bungelen aan een hoogwerker

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Die dwaze “bisschop” van een Eva Brunne komt er vanzelf nog wel achter dat het veel te gevaarlijk is om jezelf te gaan verloochenen en te willen heersen over anderen, een fout die Oliver J. Bommel ook gereld maakte met allerlei nieuwe “onderdanen”! Hij luisterde vrijwel nooit naar de jonge Tom Poes die hem constant uit de problemen moest halen!

   Like

 20. BigLJohn zegt:

  Toen ik haar tronie zag wist ik het al meteen. Die is niet goed lekker. Maar welke bestuurder is vandaag de dag nog wel goed bij zijn of haar verstand. We worden geregeerd door vol-idioten c.q. geweten-lozen, die er op een smerige manier voor zorgen dat zij (o.a. de VVD) bij iedere verkiezing als winnaar uit de bus komen. Tegenstanders worden simpelweg uit de weg geruimd (PVV), en verliezers worden groot gemaakt (PvdA). De stemplicht bestaat niet meer, wel het stemrecht. Maar waarom zou je nog langer gaan stemmen met voornoemde feiten in het achterhoofd ?

  Like

 21. Groene Leeuw zegt:

  De Bijbel geeft ook aan dat valse profeten het evangelie zullen verkondigen tot aan het einde der tijden en met gespleten tong zullen spreken. Hele en halve waarheden. Twijfel en haat zullen zaaien. Schandelijkheid zullen bedrijven met hetzelfde geslacht. Alles zullen begeren van hun naasten en hun dienstmaagden.

  Like

 22. Ton Ruygrok zegt:

  Als Mo deze dame had gekend.., zou hij niet de Nikab hebben voorgeschreven ..,maar een gewaad .., geheel van zwaargewapend beton.., zelfs zonder kijk gat..,
  A.Ruygrok,Monster.

  Like

 23. Pingback: Eva Brunne | E.J. Bron

 24. Wolf zegt:

  Het is al Schandalig dat een wijf Bisschop kan en MAG worden en ook Dominee evenzo. Dit lesbische katholieke WIJF [katholieken zijn allemaal rooien niet 1 uitgezonderd paus , van agt , cda etc] dient op de kop vanaf een kerktoren of een moskee geitenhok afgemieterd te worden.

  Like

 25. G.F. zegt:

  Sinds wanneer bestaan er VROUWELIJKE bisschoppen in de R.K. kerk?? Heb ik iets gemis of zo?

  Like

 26. P. Puk zegt:

  Wat een kutwijf! Of is het een lulvent?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s