Nigeriaanse christenen smeken Trump om hulp tegen “islamisten”

Screenshot_78

(Vertaling: E.J. Bron)

Nigeria – In Afrika woedt bijna ongehinderd de islamitische jihad. “Islamisten” van verschillende groeperingen slachten wekelijks tientallen, zo niet honderden christenen af. Nu vragen de Nigeriaanse christenen om hulp uit Washington.

journalistenwatch

In een open brief richten de christenen in de door moslims gedomineerde noordelijke regio van Nigeria zich tot president Donald Trump persoonlijk. Men zou de hulp nodig hebben van de christelijke geloofsbroeders uit Noord-Amerika, Europa en het Westen om niet door de bloeddorstige Jihadisten afgeslacht te worden. De “Voice of Northern Christian Movement” in Nigeria (VNCMN) sprak in haar brief van volkerenmoord op niet-moslims, die door groeperingen zoals Boko Haram of de Fulani-moslims voortdurend worden aangevallen, aldus de “Guardian”.

Sinds de verkiezing van de islamitische president Muhammadu Buhari, die zelf een Fulani-moslim is, is de situatie veel erger geworden. Hij regeert sinds 2015 en belooft steeds opnieuw veiligheid voor de religieuze minderheden in het noorden. De situatie verbetert schijnbaar niet. Veel loten van Boko Harma of de Fulani´s hebben inmiddels eigen cellen gevormd en trouw gezworen aan de “Islamitische Staat” respectievelijk diens ideologie. Delen van Boko Haram gaven zichzelf de naam “Islamic State West Africa Province” (ISWAP). Alle groeperingen worden verenigd door het idee een kalifaat in Afrika op te richten en de haat op iedereen die geen moslim is.

De christelijke zelfhulpgroepen beschuldigen de regering zelfs van collaboratie met de “islamisten”. Hun activiteiten worden in ieder geval gedoogd, in plaats van actief bestreden, om de regio van christelijke bewoners te zuiveren. Dat zijn zware beschuldigingen en het appel aan Donald Trump om invloed op de regering uit te oefenen, werd duidelijk uitgesproken.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, belangenverstrengeling, Boko Haram, christenhaat, Christenvervolging, Donald Trump, Genocide, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Nigeria, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Nigeriaanse christenen smeken Trump om hulp tegen “islamisten”

 1. hannah zegt:

  dit alles zal Trump niet zo veel intresseren ……

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Tja wat moet je daar nu mee, ingrijpen in binnenlandse aangelegenheden?
  Bij toeval gisteren gekeken naar de wedstrijd van Noorwegen tegen Nigeria en het straalt uit dat ze nog met een handje kralen en een spiegeltje uit een boom gelokt zijn, de aanvoerster was tevens stamoudste en opperhoofd.
  Afgezien van wat stedelijke gebieden heb je het gewoon over stammenoorlogen die al eeuwen woeden, moet de westerse wereld daarop ingrijpen?
  Het enige dat zou kunnen helpen is een koloniaal tijdperk 2.0
  Ze zijn nog altijd niet in staat tot zelfbestuur.

  Geliked door 1 persoon

 3. rottenpikwick zegt:

  Tactiek van de verschroeide aarde. Als het akkers, land, rondom de bergen van Sinjar betreft, dan zijn de Jazidi’s weer de klos. In zuid-Israel, maar ook elders in Israel, zijn ook al 1000en branden aangestoken door voornamelijk mohammedanen. In Europa zijn oa. autobezitters de klos, maar ook andere zaken gaan in de hens. Cultureel erfgoed! Ik voorzie al heel lang dat Europa gaat branden! Hoef je geen 10 jarige studie voor te doen, omdat te zien aan komen!
  https://www.dvhn.nl/buitenland/Terroristen-IS-steken-akkers-Irak-in-brand-24533686.html

  Geliked door 1 persoon

 4. Hendrik M. zegt:

  Tja, het klinkt zuur, doch om te overleven zal de islam uitgeroeid moeten worden; dit omdat de islam alles tracht uit te roeien wat geen islam is…

  Geliked door 5 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Jah juist ja dat zou moeten gebeuren.
   Maar wie moet dat dan doen, is de vraag.
   Toch niet de oldtimers die hier op dit blog zitten want daar is niet veel van te verwachten.
   Ik kan het de oldtimers niet kwalijk nemen dat vooropgesteld want wij zijn niet meer die jonge gasten die er tegen aan zouden gaan en van onze jeugd hebben we geen ene fuck te verwachten want die hebben het te druk met hun mobieltje.
   Dus ben Ik bang dat Europa binnen de kortste keren een islamitische staat wordt inclusief een sharia met shariarechtbank en al.

   Geliked door 2 people

 5. Marc zegt:

  Delen van de christelijke meerderheid hebben indertijd op die moslim gestemd in de verwachting dat dit moslims zou apaiseren. Het is alsof je als autochtone Engelsman voor Kahn als burgemeester van Londen stemt.

  Geliked door 3 people

 6. Marijke zegt:

  Nee, niet doen! Het bekende trucje weer! En als de islamisten weg zijn, dan heeft Amerika het weer gedaan en kwam alleen diamanten en olie stelen. Trap er niet in. Hun probleem!

  Like

 7. Dr. Heinz zegt:

  En die EU proleten in héél Europa doen helemaal niets, die zagen dat het goed was.
  Want die EU proleten willen ook héél Europa zuiveren van de moderne westerse blanke mensen.
  Zie de tsunami van die gekleurde lieden die Europa overspoelen!!

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Die EU proleten zou ik als oer oud oldtimer graag willen weg zuiveren. Dat kan best met het juiste middel. Want wie verwacht er nu zoiets van zo’n oud strompelend wijf.

   Like

 8. Republikein zegt:

  Mieren zijn klieren, ze kietelen de luizen, heel veel luizenbollen.

  Geliked door 1 persoon

 9. fransdewit zegt:

  Het is niet verbazingwekkend, dat de blanken daar ooit aan scheiding van plekken is begonnen, alleen maar om lijfsbehoud. Dat blijkt nu wel. Er is nu geen artiest die zingt freeheee de blanke Afrikanen.

  Like

 10. boorzalf zegt:

  Om te beginnen de slang bij de kop vermorzelen,

  Zelf niet gaan kloten in afrika maar zeggen het was een meteoriet die neer kwam op de aarde.
  Van te voren met wat nep nieuws over een aan stormende meteoriet die aarde nadert, niemand die het merkt. Helaas hij viel op mekka.

  Geliked door 1 persoon

 11. boorzalf zegt:

  Het wordt tijd om deze stinkdieren te ruimen.

  Geliked door 2 people

 12. kampersrene zegt:

  zonder die wapendracht doet die bende krapuul me denken aan een betoging van groen links

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s