AfD zal niet meedoen aan “de klimaathysterie van de andere partijen”

Screenshot_111

(Vertaling: E.J. Bron)

“De AfD zal niet meedoen aan de klimaathysterie van de andere partijen”, deelt de voorzitter van de AfD, Alexander Gauland (foto), mee aan de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Gauland wijst een koerswijziging van zijn partij wat betreft de hysterische klimaatbescherming af.

journalistenwatch

Gauland motiveerde een verandering van onderwerp met dreigende verliezen van stamkiezers. “Als we in deze kwestie beginnen te wankelen, zouden we onze stamkiezers kwijtraken”, is Gauland overtuigd. Tegen de huidige stemming, die de klimaatbescherming als belangrijkste thema beschouwt, zou de AfD niets kunnen doen. “”We moeten afwachten tot de klimaathype is gaan liggen”, aldus Gauland tegenover de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

De voorzitter ziet desondanks grote kansen voor de AfD om bij de komende deelstaatverkiezingen in het oosten de grootste partij te worden. “Natie, volk en veiligheid” zouden als waarden meer aanwezig zijn in de deelstaten in het oosten van het land dan in het westen. Dat zou te maken hebben met het maatschappelijk klimaat in het westen, dat duurzaam door de 68´er-beweging werd beïnvloed, aldus Gauland. De onderwerpen migratie en sociale zaken zouden bij de deelstaatverkiezingen in het oosten van Duitsland van doorslaggevende betekenis zijn. De vluchtelingenpolitiek beschouwt Gauland nog altijd als hét beslissende thema. Dit thema zou alleen maar op de achtergrond zijn geraakt, omdat de televisiebeelden hierover zouden ontbreken.

Volgens Gauland zal er echter in het oosten van Duitsland geen AfD-minister-president komen. Zelfs dan niet wanneer de AfD de grootste partij zou worden. Om dat te voorkomen, zou de CDU zelfs een coalitie met Die Linke aangaan. “Dat zou dan echter het einde van de CDU betekenen”, aldus Gauland.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, klimaatfascisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op AfD zal niet meedoen aan “de klimaathysterie van de andere partijen”

 1. klimaat kan niemand beinvloeden; de zon staat 150 miljoen kilometer van de aarde

  Geliked door 3 people

 2. Hendrik M. zegt:

  De ijsberen gedijen geweldig en gletchers groeien aan; klimaatleugens gelogenstraft door de natuur zelf!

  Geliked door 4 people

 3. Claudi zegt:

  klimaat hysterie om het echte probleem te verhullen

  Geliked door 2 people

 4. droevige mof zegt:

  De AfD moet deze gevaarlijke onzin ten koste van alles vermijden.
  Bijvoorbeeld de windmolens:
  Alleen al in Duitsland doden windmolens 250.000 vleermuizen en 12.000 roofvogels per jaar en 5,3 miljard insecten per dag.
  Ideologie, leugens en werkelijkheid: de groene politica Katrin Göring-Eckardt simuleert de bescherming van het milieu terwijl de windturbines, het favoriet van de Groenen, de vogels versnipperen.

  Like

 5. QenQ6 zegt:

  Over “framen” gesproken: FvD 21 keer “geframed”.
  https://forumvoordemocratie.nl/actueel/21-keer-geframed

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s