Asielgolf 2019 rolt vanuit Zuid-Amerika op de EU af: totaal aantal asielaanvragen met 15% gestegen – uit Venezuela meer dan verdubbeld

Screenshot_95

(Vertaling: E.J. Bron)

Van januari tot en met april hebben ongeveer 206.500 mensen voor het eerst asiel aangevraagd in de Europese Unie, 15% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Uit Venezuela steeg het aantal asielzoekers met 121%, uit Colombia met 156%.

epoch times

Het aantal asielzoekers in de EU neemt dit jaar weer duidelijk toe. Van januari tot en met april hebben ongeveer 206.500 mensen voor het eerst een asielaanvraag in de Europese Unie ingediend, 15% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat berichten de kranten van de Funken-mediagroep onder verwijzing naar nieuwe cijfers van de EU, die opgesteld werden op basis van maandelijkse waarschuwende meldingen van de lidstaten.

Dat zou na een meerdere jaren durende daling van het aantal asielzoekers dit jaar de trend wel eens kunnen omdraaien; in 2018 was het aantal asielzoekers in de EU nog met 11% gedaald. Een reden voor de ontwikkeling: steeds meer asielzoekers komen op legale wijze en zonder visum de EU binnen, vooral uit Latijns-Amerika en de westelijke landen van de Balkan.

Ruim één op de vier aanvragen uit een land zonder Schengen-visum

In dit jaar tot eind april was al ruim één op de vier asielaanvragen afkomstig van staatsburgers van een land waarvan de burgers zonder visum de EU-Schengenzone mogen binnenkomen – in 2018 was dit aandeel al toegenomen tot een vijfde deel.

Zo nam in de eerste vier maanden van 2019 het aantal visumvrij binnengekomen asielzoekers uit het door crises geteisterde Venezuela in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 121% naar 14.257 toe, dat uit Colombia met 156% naar 8.097. Venezuela is inmiddels na Syrië (20.392 eerste asielaanvragen, een daling van 8%) het belangrijkste land van herkomst van asielzoekers in de Europese Unie. Op de derde plaats staat Afghanistan: volgens de nieuwe cijfers dienden 14.042 Afghanen voor het eerst een asielaanvraag in, 36% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Afghanistan, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Europa, EUSSR, Krankzinnigheid, Syrië, Volksvijandigheid, Zuid-Amerika. Bookmark de permalink .

28 reacties op Asielgolf 2019 rolt vanuit Zuid-Amerika op de EU af: totaal aantal asielaanvragen met 15% gestegen – uit Venezuela meer dan verdubbeld

 1. fleckie zegt:

  Tja, men kan zich dan afvragen, in hoeveel staten is er door ‘VREEMD ’ kapitaal geïnvesteerd in deze landen, hoe is de levensstandaard dat zoveel volk een ‘heenkomen’ verkiest boven blijven in eigen land.>~<~<~<~<~<~<~

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Vreselijke tijden gaan we tegemoet. De Europese regeringen halen alleen maar het grootste uitschot wat God onder de zon heeft naar Europa. Gelet op eerdere ervaringen zullen ze nooit of te nimmer aan onze economie deelnemen om hun steentje bij te dragen. De uitkeringspotten zijn daar niet op berekend en zullen al ras hun bodem laten zien. De criminaliteit zal stijgen als nooit tevoren. Hopelijk wordt de grote massa op tijd wakker om zelf het heft in handen te nemen nadat “onze lijders” in een Neurenberg 2 proces veroordeeld zijn wegens hoogverraad.

  Geliked door 3 people

 3. Piet Snot zegt:

  Iedereen van over de hele wereld kan op het vliegtuig stappen om hier gratis vakantie te vieren en verzorgd te worden.
  Alleen wij Europeanen hoeven dat nergens te proberen door op de bonnefooi ergens aan te komen en verwachten dat we gratis verzorgd worden en gratis onderdak krijgen.
  Ze zien ons aankomen.

  Geliked door 5 people

 4. Pietersen zegt:

  En wat gaat er nu gebeuren, krijgen die allemaal asiel hier ?

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Als ze eenmaal voet aan wal hebben gezet op Curaçao bevinden ze zich in de Europese Unie. Dus: vrij verkeer van personen, goederen en diensten. Het antwoord is dus ja, Pietersen, die krijgen allemaal asiel. Zeker de mensen uit Venezuela, want daarvan kun je met recht zeggen dat ze gevaar lopen voor hun leven.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 2 people

   • Pietersen. zegt:

    Ben ik niet met je eens. Die Venezolanen lopen niet direct gevaar voor hun leven, net zo min als de Oeigoeren, de Eritreërs, de Somalis, de Syriërs, de Afghanen ea dat doen. Men kan een (misschien wel vervelende) situatie gewoon uitzitten in zo’n land. Ik zie 0,0 reden voor asiel.
    Alleen voor politieke vluchtelingen, dat zijn er maar enkelen, de rest is gelukszoeker die misbruik maakt van onze stommiteit ze toe laten.
    Maar ongetwijfeld probeer jij mij in het ootje te nemen en zo niet, dan had ik wel een scherper antwoord van je verwacht.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Voor elke moslim een of meerdere Venezolanen in-de-plaats en dan alle moslims terug naar waar ze vandaan komen.

    Like

 5. bigljohn zegt:

  Op welke manier komen die armoezaaiers naar ons toe ? Het is niet te begrijpen, ze kopen een duur vliegticket en komen vanuit Zuid Amerika naar ons toe om hun leven lang vakantie te gaan vieren op onze kosten. Mogelijk word hun vliegticket ook nog vergoed. Alsof die enorme toevloed van Afrikanen nog niet genoeg is, komen profiteurs nu voortaan wereldwijd naar ons toe. Nederland zal pas – vol – worden bevonden als we hier, na een eindeloze massale import van buitenlanders, met 75 miljoen personen moeten wonen op dit kleine kluitje grond dat Nederland heet. Nederland word een derde-wereld land, en dit is wat ons te wachten staat; Een enorme overbevolking, de radicale islam als staatsgodsdienst, vreselijke armoede, en in plaats van een eerste en tweede kamer een ayatolla die ons land als een dictator gaat besturen.

  Geliked door 3 people

 6. Hans Kreuger zegt:

  Zo lang het geen jiehaatmoslims zijn zijn ze welkom hoor.

  Geliked door 1 persoon

 7. jantjeuitnl zegt:

  Liever Christenen dan moslims.

  Geliked door 1 persoon

 8. Zijlstra zegt:

  Ik ken veel Zuid-Amerikanen die hier al wonen. Dit zijn echt hard werkende en ambiteuse mensen.
  De meesten hebben een diploma. Een werkt al 20 jaar op de sociale verzekeringsbank. Een ander al 15 jaar op het laboratorium in een medisch centrum . Nog een ander directiesecretaresse ook al jaren. Ook nog een onderwijzeres en een tandtechnisch laborante.
  Dit is echt een vooroordeel.

  Like

  • Pietersen zegt:

   Hier in Den Haag heb je ook veel Zuid-Amerikanen, voeren geen spat uit met hun dikke konten. Vreten Mcdonalds leeg, shoppen bij Primark, tetteren luidruchtig in het Spaans. Voelen zich hier prima op hun gemak met een uitkering en een huis.
   Hoe, in godsnaam, zijn die ooit hier gekomen.

   Like

  • ruud beijer zegt:

   Gelukkig 4 goeie. En de rest?Uitkering?

   Like

 9. christ Kanters zegt:

  Als we er van uit blijven gaan dat al die hier heen (vluchten ) gevaar liepen in hun land , gaan we er hier aan ten onder , als je niet in een gammel bootje stapt in Libië kun je ook niet verdrinken ,maar het zijn niet de geleerden die hier naar toe komen en ook niet de harde werkers ,het zijn avonturiers die door mensensmokkelaars mooie verhalen verteld worden waar nog niet de helft van klopt , ook de daar al criminelen zien hier door een kans , maar gaan door waar ze daar mee gestopt zijn ,en dan nog het geloof een moslim zal zich nooit aan passen aan onze wetten en leef wijze , totaal geen respect voor anders denkende er lopen hier meer boerka,s en hoofddoeken rond als in Marokko of Turkey zo al in de steden , hier is het net anders om , het is de generatie uit de bergen van daar die hier heen zijn gekomen , en zo lang er steeds bij komen zal het nooit worden zo als we 30 jaar geleden gedacht hadden , het duurt minimaal 4 generaties voor er wat veranderd , buiten de extremisten dan , en die worden weer aan gevuld van uit de moskeeën van daar . een imam hoort helemaal niet meer van daar geïmporteerd te worden .

  Like

 10. Hans Kreuger zegt:

  Ach, zolang het geen moslims zijn…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s