Italië: “Hollywood” was er niet bij – talloze rode bolwerken vallen bij de burgemeestersverkiezingen in handen van de Lega

Screenshot_105

(Door: Dr. Wulf D. Wagner – Vertaling: E.J. Bron)

“Hollywood” mengde zich gisteren niet in de burgemeestersverkiezingen in Italië. Ging misschien voor de linksen daarom na 69 jaar het mooie Ferrara verloren? Een kleine rondblik hoe er in de 136 gemeenten werd gestemd, is de moeite waard – wellicht ook als aanmoediging om je kruisje bij komende burgemeestersverkiezingen in Görlitz of in Duitsland eens een keer in een ander hokje te zetten.

philosophia perennis

Men vertelt ons dat zelfs “Hollywood” zich met de aanstaande burgemeestersverkiezingen in Görlitz zou bemoeien. Dan schijnt Görlitz – een van onze laatste steden met een historisch stadscentrum – belangrijker te zijn dan de kunsthistorische juwelen Ferrara (foto) of Orvieto, dan de havenstad Livorno of dan het wegens zijn tuinen beroemde Tivoli bij Rome? Daar vonden gisteren, 9 juni, de beslissende rondes voor de burgemeestersverkiezingen plaats – zonder campagnehulp van de film of andere sterretjes voor de linksen.

En dat, hoewel het er ook hier spannend uitzag tussen links en rechts. Er moest beslist worden tussen de in Italië bij verkiezingen gebruikelijke bondgenootschappen tussen linkse partijen (centrosinistra, vooral Partito Democratico) en rechtse partijen (centrodestra, vooral Lega, Forza Italia, Fratelli d´Italia); de Vijfsterrenbeweging (M5S) of andere partijen traden slechts in enkele steden aan.

Salvini ook hier de ster

“Hollywood” toonde geen interesse, des temeer stond minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) in de beide weken na de voor hem zo succesvolle EU-verkiezingen en de eerste onbesliste burgemeestersverkiezingen op 26 mei ´s morgens en ´s avonds weer op de marktpleinen om de burgemeesterskandidaten van zijn Lega respectievelijk van centrodestra te ondersteunen. En wat nu al bijna een gewoonte is geworden, stroomden de massa´s van alle leeftijdsgroepen samen om te luisteren naar wat Salvini verkondigt, belooft of gewoon hoe hij over de politiek denkt.

De filmopnames en beelden uit Prato. San Binifacio, Foligno of Porto Mantovano op de Facebook-pagina van Salvini lijken op elkaar, net zoals de toespraken. Maar toch wordt op deze manier de politiek en de democratie in Italië weer levendig – overigens bijna zonder verstoringen door de tegenstanders.

Niet elk optreden werd een overwinning – maar de opkomst van de Lega gaat door

Niet overal leidden Slavini´s optredens of de kandidaten van centrodestra ook tot verkiezingssucces, in Biella maar nipt met 50,98%, terwijl centrosinistra bijvoorbeeld in Argenta (50,17%) of Novate Milanese (50,83% eveneens met maar een nipte voorsprong won. Niet overal konden de huidige linkse burgemeesters door hun uitdagers worden verslagen. Zo blijft de vioolbouwerstad Cremona in Lombardije in handen van de huidige burgemeester Prof. Gianluca Galimberti (Partito Democratico).

De Vijsterrenbeweging leed zware verliezen: vooral ging Livorno verloren aan centrosinistra, terwijl men alleen in Capobasso, tot nu toe geregeerd door een burgemeester van de Partito Democratico, tegen een kandidaat van centrodestra won.

Maar in veel steden had de politiek van centrodestra, verbonden met de optredens van Salvini, succes en verloren de linksen vaak na tientallen jaren bijvoorbeeld Marsciano, Mirandola Morena, Vercelli, Forlì of het mooie Foligno of kon Foggia in Apulië door centrodestra verdedigd worden.

Van de 15 grotere steden bleven er 8 links, zeven rechts en eentje kwam in handen van de Vijfsterrenbeweging. Een belangrijke overwinning en een symbool voor de opkomst van de Lega werd Potenza in de regio Basilicata. Met de 35-jarige Mario Guarente wordt hier – ook al was het maar zeer nipt met 50,3% – voor het eerst een provinciehoofdstad in Zuid-Italië door de Lega geregeerd.

Het rode bolwerk Ferrara is ingenomen

Iedereen kijkt nu echter vooral naar Ferrara. Na 69 jaar won de kandidaat van de Lega, ingenieur Alan Fabbri, met 56,77% van de huidige burgemeester Tiziano Tagliani (Partito Democratico). De val van het rode bolwerk met zijn machtige burcht in het tot het Wereldcultuurerfgoed behorende stadscentrum wordt door alle media historisch genoemd.

De verkiezingsstrijd in Ferrara werd vooral bepaald door het thema “veiligheid”, waaronder de zich in Afrikaanse handen bevindende drugshandel; maar ook andere problemen, zoals de geneeskundige infrastructuur van de stad, werden niet verwaarloosd en het thema nr. 1 in Italië blijft “werk”.

De 40-jarige nieuwe burgemeester van Ferrara, van wie Berlusconi graag zijn karakteristieke vlecht zou hebben afgesneden, is niet alleen sinds zijn jeugd politiek actief, maar ook altijd al cultureel betrokken; bijvoorbeeld met de oprichting van de cultuur-stichting “Teuta Lingones” of een van de belangrijkste “Celtic Festivals” van Italië. Nu hoopt Fabbri dat Ferrara weldra de culturele hoofdstad van Italië wordt.

Uiteindelijk heeft “Hollywood” zich ook in Görlitz niet in de verkiezingscampagne gemengd – alleen maar enkele Duitse sterretjes, die al lang niet meer begrijpen wat zich in het werkelijke leven in Duitsland afspeelt en zich waarschijnlijk nauwelijks interesseren voor de zorgen van de inwoners van Görlitz.

Welnu, de inwoners van Görlitz hebben geen verkiezingshulp nodig van deze in Italië “radicale-chic” genoemde personen, zij hebben de moed voor iets nieuws nodig zoals de Italianen.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Dr. Wulf D. Wagner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, Italië, LEGA, Linkse Kerk, Nationalisme, Patriottisme, Socialisten. Bookmark de permalink .

2 reacties op Italië: “Hollywood” was er niet bij – talloze rode bolwerken vallen bij de burgemeestersverkiezingen in handen van de Lega

 1. Qvic zegt:

  De kater voor links zal langzamerhand steeds zwaarder doorklinken, dat zij niet meer alles wat zij willen kunnen veroorloven en alles wat zij niet wensten onder het tapijt te schuiven. Een ander bewind betekent dat zij hun macht verliezen en dat de illegale immigranten het zwaar krijgen. Want ze worden niet meer beschermd door de linkse bolwerken.

  Like

 2. Lucky zegt:

  Iets anders, het Vaticaan

  https://www.breitbart.com/faith/2019/06/11/vatican-whistleblower-says-gay-mafia-is-blocking-needed-reforms/

  Vaticaanse Klokkenluider zegt dat de homo-maffia de nodige hervormingen blokkeert
  Vatican Whistleblower Says ‘Gay Mafia’ Is Blocking Needed Reforms

  The former Vatican ambassador to the United States told the Washington Post a gay mafia among Church leadership is blocking attempts to seriously address clerical sexual abuse.
  In an extensive interview, snippets of which were published Monday, Archbishop Carlo Maria Viganò said that the sexual abuse crisis would be “far less severe” if the “problem of homosexuality in the priesthood were honestly acknowledged and properly addressed.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s