Minister van Buitenlandse Zaken van de Malediven eist einde van plastic bestek en CO²

Screenshot_104

(Vertaling: E.J. Bron)

Abdullah Shahid dreigt met “gevolgen voor Europa”

Het Duitse gezegde dat “iedereen eerst maar eens zijn eigen paadje moet schoonvegen”, past nauwelijks beter dan bij de aanmatigende en domme uitlatingen van de minister van Buitenlandse Zaken van de Malediven, Abdullah Shahid (kleine foto), die nu tegenover de “Bild-Zeitung” waarschuwt voor de ondergang van zijn eilandenstaat. De “Focus” bericht:

PI News (2)

“Een deel van onze eilanden en stranden is al weggespoeld”, zegt Shahid. Als de zeespiegel zou blijven stijgen, dan zou het land verloren gaan. En dat zou dan ook gevolgen hebben voor Europa. “We moeten ergens naartoe”, zegt Shahid. “De volgende grote golf klimaatvluchtelingen zal uit Azië komen.” […] Hij eiste het einde van de uitstoot van broeikasgassen, de ontbossing en het gebruik van wegwerp plastic.

Laten we beginnen met het (einde van) plastic wegwerp bestek. In 2017 kwamen er 1,3 miljoen toeristen met het vliegtuig naar de Malediven. Het zou zeker helpen wanneer alle passagiers bestek van metaal in plaats van plastic zouden gebruiken. In een in het vliegtuig ingebouwde keuken zou men dat vast en zeker met een biologisch afbreekbaar afwasmiddel in een fles gemaakt van oud plastic (“Frosch”) weer mooi schoon kunnen krijgen en opnieuw kunnen gebruiken. Er zou dan echter minder plaats zijn voor de toeristen en er zouden dus meer vliegtuigen ingezet moeten worden.

Nu terug naar het “eigen paadje” en naar het plastic in het vakantieparadijs: weliswaar bestaan er op de Malediven vuilverbrandingsinstallaties op de toeristeneilanden. Desondanks:

Metaal- en plasticafval van de hoofdstad Malé en enkele nabijgelegen eilanden worden verzameld en gedeponeerd op het vuilniseiland Thilafushi. De meeste eilanden verwijderen hun afval in zee. Er bestaat ook geen installatie om de oude olie van de talrijke boten of generatoren te verwijderen. Het bouwafval van gebouwde hotels komt eveneens in zee terecht.

Milieubescherming is op de Malediven in de praktijk net zomin voorhanden als milieubewustzijn. Wetten over milieubescherming bestaan weliswaar op papier, maar er wordt niet gecontroleerd of men zich hier aan houdt en overtredingen worden niet bestraft.

Dat is nu niet echt een instelling van waaruit de minister van Buitenlandse Zaken van de Malediven Europeanen de les moet lezen over plastic en zijn gebruik. En waarom zijn het überhaupt de Europeanen tegen wie gepredikt wordt om af te zien van plastic? 30% van de toeristen komt uit China, de grootste groep Europeanen, de Duitsers, maken 8,5% uit. De grootste vervuilers van 90% van het plastic dat via rivieren in zee terechtkomt, zijn niet de Elbe en de Weser, maar de stromende riolen in Azië en Afrika. Wij adviseren de minister om daar eens een kijkje te gaan nemen, dan daar te dreigen en daar ook nieuwe vestigingsgebieden te bekijken.

De minister van Buitenlandse Zaken van de Malediven heeft met zijn inzichten over “broeikasgasuitstoot” ook geen toespraak gehouden voor het Chinese Volkscongres, maar gaf daarover hoogstpersoonlijk een week geleden in Berlijn informatie. Hij bezocht de “Berlijnse Klimaat- en Veiligheidsconferentie” op 4 juni 2019 en “bediscussieerde de toenemende risico´s die de klimaatverandering voor de veiligheid en de vrede van kleine eilanden zoals de Malediven zou betekenen.”

Of zijn vliegtuig plastic of metalen bestek aanbood en of hij zonder broeikasgasuitstoot naar Duitsland en weer terug kwam, laten we maar even in het midden. En ook of de toeristen uit de hele wereld nu nog steeds met vliegtuigen moeten komen of niet.

De Malediven zijn niet alleen een “shithole” als het gaat om milieubescherming. Ze zijn het ook in hun “internationaliteit”, in ieder geval als het om religie gaat: “De islam is de enige staatsreligie. Godsdienstvrijheid wordt nadrukkelijk uitgesloten: de openbare uitoefening van welke andere religie dan ook is verboden en wordt strafrechtelijk vervolgd.”

Dat raakt (Groene en rode) bezoekers uit Duitsland vanzelfsprekend niet. Per slot van rekening krijgen ze nog steeds hun alcohol, ook al moet het land de benodigde barkeepers “uit andere Aziatische landen zoals India, Sri Lanka en Bangladesh” halen. Sowieso kunnen ook andere functies wegens gebrek aan eigen gekwalificeerde mensen alleen met buitenlanders bezet worden, wat de vraag opwerpt naar de speerpunten van het onderwijs in het land.

Wellicht zou minister van Buitenlandse Zaken Abdullah (= “Dienaar van Allah”) er eens over moeten nadenken of in plaats van koran-onderwijs en eisen aan de Europeanen niet het onderwijs en voorlichting in het eigen land, bij de eigen bevolking, “het eigen paadje”, meer zouden kunnen opleveren voor het oplossen van problemen en de toekomst van zijn land.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", achterlijkheid, belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Desinformatie, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Islam, klimaat, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Malediven, Milieu, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sarcasme, verloedering. Bookmark de permalink .

7 reacties op Minister van Buitenlandse Zaken van de Malediven eist einde van plastic bestek en CO²

 1. Mary zegt:

  Ten eerste zou ik zeggen geen toeristen meer naar die “malle dieven” geen euro daar meer naar toe en als de rest van dat eiland wegspoelt richting je “geloofsbroeders” in Saudie Arabie zwemmen, of verzuipen…………

  Geliked door 1 persoon

 2. Harry zegt:

  Hee Abdullah ,

  waarom zou je naar Nederland komen ?
  Als jullie onder water verdwijnen , dan gebeurt dat hier ook .
  We houden het maar nét droog !
  Dus wij zijn de volgende .
  Je wilt toch zeker niet twee keer achter elkaar haast verzuipen ?
  Als je zulke stomme beslissingen neemt , zitten er ook geen maagden voor je in het vat , hoor .
  En alles stinkt hier naar varkens !
  NIET DOEN !

  Geliked door 2 people

 3. Pietersen zegt:

  Dat zou helemaal zo gek nog niet zijn als straf van Allah, een mooie berg plastic afval over de eilandjes heen.
  Ik snap überhaupt niet wat toeristen daar zoeken, het is streng islamitisch en de islam moet je niet willen steunen. Doe normaal en ga gewoon naar Benidorm of de Seychellen als je zo graag apart wilt doen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  bdullah Shahid dreigt met “gevolgen voor Europa”

  Het Duitse gezegde dat “iedereen eerst maar eens zijn eigen paadje moet schoonvegen”, past nauwelijks beter dan bij de aanmatigende en domme uitlatingen van de minister van Buitenlandse Zaken van de Malediven, Abdullah Shahid (kleine foto), die nu tegenover de “Bild-Zeitung” waarschuwt voor de ondergang van zijn eilandenstaat. De “Focus” bericht:

  PI News (2)

  “Een deel van onze eilanden en stranden is al weggespoeld”, zegt Shahid. Als de zeespiegel zou blijven stijgen, dan zou het land verloren gaan. En dat zou dan ook gevolgen hebben voor Europa. “We moeten ergens naartoe”, zegt Shahid. “De volgende grote golf klimaatvluchtelingen zal uit Azië komen.” […] Hij eiste het einde van de uitstoot van broeikasgassen, de ontbossing en het gebruik van wegwerp plastic.

  Like

 5. jack black zegt:

  Aan m’n hulla, Abdullah !

  Like

 6. Nemesis zegt:

  Al die eilandjes van deze eilandenstaat zijn atollen. Een atol is een ringvormig eilandje waarvan de ondergrond korallen zijn. Je zou kunnen zeggen zo ze zijn ontstaan, zullen ze ook weer vergaan. Afgezien van de plastic troep is het een natuurverschijnsel wat zich al miljoenen jaren voordoet. Geen atol bestaat voor eeuwig en ooit verdwijnen ze weer onder water.
  Dee wat vroeger en de andere wat later. Daarom zijn de meeste van deze atollen/eilandjes ook absoluut niet bewoond of geschikt voor bewoning. Te gevaarlijk. De Insulaner die zich alsnog vestigden op zo’n stukje rif met zand en een paar bomen wisten dat maar al te goed. Helaas heeft het islamisme van hen idioten gemaakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s