Turks-Ottomaanse invasie: de bezetting van Noord-Cyprus

  Screenshot_112

(Door: “Balkanske priče”)

Cyprus is van oorsprong een Griekse kolonie en ook na het vallen van de Griekse rijken van Alexander de Grote en later de Byzantijnen bleef het eiland een sterke band behouden met Griekenland. In 1571 veroverden de Ottomanen Cyprus, waardoor er een Turkse minderheid op het eiland kwam te wonen. Deze minderheid maakte ongeveer 17% van de bevolking uit. Hoewel de Turken 17% van de bevolking uitmaakten, kregen ze 30% van de parlementszetels toebedeeld en 40% van de politiemacht. Ook konden de Turkse Cyprioten belangrijke maatregelen tegenhouden door middel van een vetorecht. Omdat de Turkse Cyprioten hierdoor onevenredig veel invloed hadden, verzetten de Grieken zich hiertegen. De spanningen tussen beide bevolkingsgroepen liepen steeds hoger  op. In de nacht van 20 op 21 december 1963 kwam het tot grote etnische onlusten tussen de Turken en de Grieken….

Lees verder>>>
Balkans Chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Cyprus, Griekenland, Historie, Islamisering, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

13 reacties op Turks-Ottomaanse invasie: de bezetting van Noord-Cyprus

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. Joshua zegt:

  Alle moslims hebben mee gekregen om zoveel mogelijk land in te pikken en de zombies van overheden steunen deze acties blindelings!

  Geliked door 3 people

 3. Pingback: Turks-Ottomaanse invasie: de bezetting van Noord-Cyprus. Het begin van Eurabia!!! | eunmask

 4. Peter zegt:

  Korans uit Duitse moskee vernield en in wc gegooid
  Je vraagt je af waarom ze het papier niet eerst als toiletpapier hebben gebruikt/

  Geliked door 1 persoon

 5. Corné zegt:

  Erdogan moet oppassen. Of liever zo snel mogelijk opstappen en plaatsmaken voor een seculaire regering. Want de Israëlische kernraketten staan al op scherp om zijn regime preventief te ruimen. Het wachten is slechts op een klein incident, een foutje van Erdogan. Israël weet, dat niet alleen Iran, maar ook Turkije plannen heeft het land van de kaart te vegen. Maar dat zal ze niet lukken. Het omgekeerde zal een feit zijn. De vernietiging van beide regimes zal onverwacht snel, uiterst doelmatig en volledig zijn. En het overgrote deel van de beide bevolkingen zal er blij mee zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Bob Koster zegt:

   @Corné. Als ik u goed begrijp heeft u het over een aanval met Israëlische kernwapens op landen die zelf geen atoomwapens bezitten. Wat u niet beseft is dat dit het einde van de beschaving zou betekenen en van 95% van de mensheid. De naam Israël zal tot het einde der tijden vervloekt worden, is dat uw bedoeling? Volgende keer even diep ademhalen voordat u nog eens zoiets bedenkt.

   Like

   • Corné zegt:

    Graag even de echte actualiteit lezen, dus niet die in de Volkskrant, NRC of Trouw. Iran zal Haifa en Jaffa vernietigen met atoomwapens zodra ze die hebben en daarna Israël binnenvallen.Dit zegt Iran zelf. Herhaaldelijk. Door alleen de hulp van Hezbolla en Hamas zonder atoomwapens gaat ze dat niet lukken. Erdogan wil vijf miljoen moslims mobiliseren om Israël te overspoelen in één massale intifada en de joden uitroeien en het land uit te drijven. Dat zegt ie zelf. Israël kan nooit een oorlog winnen met alleen conventionele wapens. Hun enige mogelijkheid om te kunnen voortbestaan is de inzet van kernwapens, preventief. Israël heeft herhaaldelijk gezegd dat het zich nooit meer zal laten verdrijven. De omringende moslimlanden willen Israël van de kaart vegen. Israël heeft zelf eens gezegd dat ze nooit als tweede kernwapens zullen inzetten. Het zal duidelijk zijn wat daarmee wordt bedoeld. Ze zullen zeker niet wachten tot Iran kernwapens heeft. Het klinkt hard. Maar ik vrees dat dit het scenario is. Als u denkt dat ik dit zelf bedenk of graag wil hebt u het mis. Ik baseer dit op de talrijke bronnen met betrekking tot de situatie in het Midden-Oosten. Realiseert u zich dat de situatie in het Midden-Oosten op dit moment uiterst kritiek is. Waar wij ook relatief weinig over horen. Zoals u wellicht gelezen heeft kan Iran binnen zes maanden de beschikking hebben over atoomwapens. Ik deel uw mening niet dat daarmee een allesvernietigende derde wereldoorlog met kernwapens uitbreekt. Die blijft hopelijk beperkt. De grootmachten zullen het hoofd koel houden. Zelfs een land als Noord-Korea zal niet van de situatie gebruik gaan maken. Ook het moslimland en kernmacht Pakistan zal zich afzijdig houden. Maar ja, wie weet het?

    Like

 6. Klaas zegt:

  Like

 7. boorzalf zegt:

  Vind het een gevaarlijke ontwikkeling.

  Like

 8. Misschien je toch iets meer verdiepen in de vraag wat een nucleair wapen is. Uittreksel uit: De Volksmenners.
  In tegenstelling tot een gewoon nucleair wapen produceert een neutronengranaat in hoofdzaak neutronenstraling. Dat is die beruchte radioactieve straling die zo dodelijk kan zijn bij een normale kernexplosie. Waar het bij een gewone kernexplosie een bijverschijnsel is in de vorm van Gammastraling, is dat bij die neutronengranaat de hoofdzaak. Het wapen is dus bedoeld om mensen te doden (welk wapen is dat niet?) en materiaal intact te houden. De reden voor de wens tot invoering ervan was heel simpel maar minder bekend. Een eventuele aanval van het Warschau Pact op West Europa zou, door de ontwikkelde Doctrine of Flexible Response altijd inhouden dat de NATO als verdedigingsorganisatie pas effectief kon reageren als die aanvallers al op West Europees grondgebied stonden. Vooral de Bondsrepubliek Duitsland zou daarvan het bedroevendste slachtoffer zijn, want hoe hou je een overmacht tegen tot alle landen op maximale oorlogssterkte zijn gebracht? Juist. Met kernwapens. Maar het is niet leuk als je, met het uitschakelen van een vijandige eenheid, tevens in het stadje of dorp waar ze bij in de buurt zitten alle varkens tegelijk grilt en de melk laat overkoken. Om van de oververhitte gemoederen van die dorpsbewoners maar te zwijgen. Die neutronengranaat, afgevuurd op zo’n doel, zou ook het materiaal van de vijand niet overmatig beschadigen, maar dat was bijzaak. Het zou alleen de soldaten doden door zo’n 20.000 RAD (Radiation Absorbed Dose) door ze heen te jagen, waarbij men bedenke dat 360 RAD dodelijk was binnen enkele dagen. Maar als je nog enkele dagen leeft, kun je jezelf nog altijd opofferen voor je grootse, rooie idealen. De dosis moest dus onmiddellijk dodelijk zijn.
  Alles wat rood, roder en roodst, links, linkser en linkst (heb je je huig nog?) of, zo je wilt groen, groener en groenst was protesteerde. De neutrongranaat was een kapitalistisch wapen want het doodde mensen en liet kapitaal intact. Leuk gevonden natuurlijk, alleen vergaten ze er bij te vertellen dat het onze eigen mensen, burgers zowel als militairen alsmede infra¬structuur zou sparen. https://www.amazon.de/Volksmenners-Cornelis-Brouwer/dp/1973978415/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1504475636&sr=8-3&keywords=cornelis+brouwer

  Like

  • Corné zegt:

   Inderdaad, mee eens. Ban de neutronenbom. Een van de vele slogans die links tegen de kernwapens hield. Alle kernwapens de wereld uit, te beginnen in Nederland. Liever een rus in bed dan een kruisraket. Enzovoort. Het was ook altijd tegen de westerse bewapening. Natuurlijk werd er hier in het geheel niet gedemonstreerd tegen de veel gevaarlijkere en ondeugdelijke troep in het oostblok. Trouwens, de mensen daar durfden totaal niet te demonstreren. Dan werd het enkele reis Siberië. Na de val van de muur, vooral dankzij het starwars-blufpokerspel van de virtuoos Ronald Reagan, bleek pas goed hoeveel risico we hebben gelopen. Er waren aanvalsplannen van het Warschau-pact om West-Europa in enkele dagen onder de voet te lopen. Door ….. onmiddellijke inzet van kernwapens! Niet alleen gericht op militaire doelen maar juist ook op de grote steden. Tactiek: dan komt de mobilisatie in het westen niet van de grond. Helaas zijn al die Strikwerda’s en andere apostelen van de vredesbeweging nooit voor landverraad opgepakt en veroordeeld. Er lopen er zelfs nu nog genoeg van rond, tot in de politiek toe. Van geen kwaad bewust, zo naïef zijn ze. Ze denken zelfs dat zij nog bijgedragen hebben aan de beëindiging van de koude oorlog. Integendeel natuurlijk. Ze hebben de risico’s op een derder wereldoorlog juist vergroot. Nu herhaalt zich het. Op dezelfde wijze worden de risico’s van de islam onderschat en wordt er non-stop geageerd tegen de Verenigde Staten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s