AfD voor het eerst de nr. 1 in Brandenburg: met 21% grootste partij in peiling

Screenshot_115

(Vertaling: E.J. Bron)

In een vandaag gepubliceerde peiling van het instituut Infratest Dimap in opdracht van de Rundfunk Berlin-Brandenburg komt de AfD op 21%. Op de regerende SPD zou nog maar 18% stemmen.

epoch times

Minder dan drie maanden voor de deelstaatverkiezingen in Brandenburg is de AfD in een peiling voor het eerst de grootste partij. In de vandaag gepubliceerde peiling van het instituut Infratest Dimap voor de Rundfunk Berlin-Brandenburg staat de AfD op 21%. Nog maar 18% zou op de regerende SPD stemmen. De Groenen komen op 17% en gaan gelijk op met de CDU.

Die Linke haalt 14% in de peiling. In peilingen heeft de rood-rode coalitie in Brandenburg al maanden geen meerderheid meer. 48% van de geënquêteerden bleek tevreden met het regeringswerk, 49% drukte zijn ontevredenheid uit.

De FDP zou met 5% van de stemmen nipt in het deelstaatparlement komen. Voor de representatieve peiling werden van 3 tot 6 juni 1000 stemgerechtigden in Brandenburg geënquêteerd.

Infrastructuur en verkeer de belangrijkste problemen

Bij de belangrijkste problemen stonden infrastructuur en verkeer bovenaan. Op de tweede plaats stonden onderwijsthema´s zoals school en opleiding. In vergelijking met de peiling in april kreeg het thema milieubescherming en klimaatverandering er 7% bij: 19% van de geënquêteerden beschouwde dit als een dringend probleem.

Wanneer de geënquêteerden de minister-president rechtstreeks zouden kunnen kiezen, dan zou een meerderheid van 48% voor de huidige minister-president, Dietmar Woidke (SPD), beslissen. Voor de laatste deelstaatverkiezingen had zijn populariteit echter nog meer dan 70% bedragen.

Zijn uitdager van de CDU, Ingo Senftleben, zou slechts op 11% komen. De topkandidaat van de AfD, Andreas Kalbitz, zouden slechts 8% van de mensen als regeringschef willen. Ook van de AfD-aanhangers zou slechts één op de drie op Kalbitz als minister-president stemmen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op AfD voor het eerst de nr. 1 in Brandenburg: met 21% grootste partij in peiling

 1. droevige mof zegt:

  De AfD is sterk op het grondgebied van de voormalige DDR. Waarom? De mensen daar zijn door hun verleden meer immuun voor ideologische invloed, blijven bij elkaar en voelen zich als Duitsers.
  Hier in het Westen is het meestal andersom: multicultureel, divers en allesbehalve Duits.

  Like

 2. rottenpikwick zegt:

  Lekker in hun eigen MoffenSuppe gaar laten koken, Die Dummen Deutschen!! Sie wissen es immer noch nicht!! Grüss Allah!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s