Salvini: “Ik laat mijn zoon toch geen honger lijden, alleen omdat Brussel dat wil”

Screenshot_120

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In Brussel maakt men front tegen Italië: vanwege de staatsschuld begint de Europese Commissie een strafprocedure tegen het land. Maar minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (foto) is nog steeds niet bang: de EU zou Italië aan de uitgestrekte arm willen laten verhongeren. Als zijn zoon honger zou hebben, dan zou hij hem te eten geven. Zijn zoon zou op de eerste plaats komen en de 60 miljoen Italianen zou hij als “zijn kinderen” beschouwen, om het even wat Brussel daarvan zou vinden, aldus Salvini op een manifestatie in Umbrië.

journalistenwatch

In Foligno, in de regio Umbrië, betrad hij het podium en schetste voor zijn aanhangers het beeld van een land dat de EU aan haar uitgestrekte arm laat verhongeren: “Wanneer mijn zoon honger heeft, en aan me vraagt hem iets te eten te geven, en Brussel zegt: ´Nee Matteo. Europese regels verplichten jou je zoon niets te eten te geven´, denken jullie dan dat ik me aan de regels uit Brussel houd of dat ik hem iets te eten geef? Volgens mij komt mijn zoon op de eerste plaats, en mijn kinderen zijn 60 miljoen Italianen”, maakte de door de Italianen liefdevol “Il Capitano” in Foligno op een manifestatie onder applaus van het publiek duidelijk, bericht “Die Welt”.

Instemming komt ook van de coalitiepartner Luigi Di Maio, de chef van de “Vijfsterrenbeweging” (M5S), en eveneens vicepremier: er zouden geen correcties worden uitgevoerd aan de begroting om te voldoen aan de Brusselse eisen. Een land met zes miljoen werklozen zou er niet voor mogen worden bestraft als het in “groei, arbeidsplaatsen en belastingverlagingen” wil investeren, aldus Di Maio op Facebook.

Ook bij het thema “gezinshulp” wil Di Maio “geen centimeter” wijken: “Als we de economische groei willen bevorderen, moeten we de bevolkingsgroei bevorderen. Om deze reden zullen we de miljarden gebruiken om gezinnen met kinderen te ondersteunen of hen ertoe te motiveren deze te krijgen”aldus de 32-jarige politicus van de “Vijfsterrenbeweging”.

“In totaal hebben de regeringspartijen sinds de EU-verkiezingen, toen Brussel nog niet had aanbevolen een schuldenprocedure te starten, niet aan instemming verloren. Integendeel: Salvini´s Lega won zelfs een procent”, betreurt “Die Welt”. Ook vervroegde verkiezingen kunnen in peilingen niet op instemming bij de Italianen rekenen, aldus de krant enigszins sprakeloos.

 Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, demoniseren, Europese Commissie, EUSSR, Italië, kwaadaardige opzet, LEGA, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

10 reacties op Salvini: “Ik laat mijn zoon toch geen honger lijden, alleen omdat Brussel dat wil”

 1. Thomasson zegt:

  Laat Merkelina haar verkrachtende negers en terorristische pedofiele moslim vluchtelingen te vreten geven op de kosten van haar eigen bevolking. Niet iedereen is zo geschift als de regeringen van Duitsland en Zweden.

  Geliked door 4 people

 2. koosv8 zegt:

  Heerlijk toch zulke taal. Daar kan Rutte, Merkel, of Macron een punt aan zuigen.
  Ze weten echt niet meer wat normaal is, deze Kinderloze leugenachtige volksmenners.
  HUP ITALIË ,, KIL THE EVIL UNION,,

  Geliked door 1 persoon

 3. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Nee natuurlijk niet! Je laat je dochter toch ook niet verkrachten omdat Brussel dat geen probleem vindt??

  Geliked door 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Klinkt natuurlijk wel leuk maar Italië heeft er in het nabije verleden een geweldig potje van gemaakt en dat is allemaal met de mantel der liefde bedekt. Dat ze nu eindelijk op de vingers worden getikt is al vele jaren te laat.
  Nee daar was Salvini niet voor verantwoordelijk maar dat is zijn erfenis en daar zal hij het mee moeten doen.
  Italië had nooit in de euro gemogen en daar hebben ze jarenlang driftig misbruik van gemaakt en vergis je maar niet; de rekening krijgen wij gepresenteerd.
  Vraag eens naar de pensioenleeftijd, dat is iets waar wij hier alleen maar van kunnen dromen.
  Italië heeft een grote industrie maar wat ze leveren is allemaal van inferieure kwaliteit of het nou om auto’s gaat of treinen (of reddingsboten!)
  Nou vooruit, ze maken wel mooie schoenen maar daar heb je het ook wel zo’n beetje mee gehad.

  Like

  • Barry zegt:

   Niemand had in de Euro gemogen, kijk maar eens hoe wij er nu voorstaan. Tijdens de gulden periode had iedereen een redelijk bestaan, nu moeten flexwerkers er meerdere banen op na houden. Gezinnen redden het niet zonder dat ouders allebei een volledige baan hebben. En de pensioenleeftijd is alleen maar goed voor de doorstroming van werkzoekende jeugdigen. Nu blijven veel arbeidsplaatsen bezet door bijna bejaarde werknemers,

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Dat was nou precies de eden dat de VUT werd opgetuigd; ouderen moesten plaats maken voor jongeren op de arbeidsmarkt, gek daar hoor je nooit meer iemand over.
    Nou ja gek, het zou ze ook heel slecht uitkomen als je dat nu in de groep gooit 😀

    Like

 5. Geronimo zegt:

  Beste Tyl Uylenspiegel, ze hebben best ook nog aardig wat kwaliteitsproducten hoor. Met heel wat elektronica in zelfs, zoals pelletkachels bv., en verder degelijke autobanden…Ik denk dat u wel heel streng bent in uw Italiaans oordeel.
  Voornaamste is en blijft evenwel dat de schulden van Italië zo gigantisch groot zijn, dat ze een regelrecht gevaar betekenen voor het voortbestaan van de Europese unie van verzamelde maffiosi, en dat is wat telt. Hoe eerder deze dictatoriale constructie tegen de vlakte gaat, hoe beter. Dan wordt het financieel bloeden, maar eigen schuld,dikke bult, nietwaar. Als dat de prijs is om van het EU-monster af te geraken, dan zij het maar zo.

  Like

  • Ben Celis zegt:

   Al eens naar de schulden van Frankrijk en Spanje gekeken en wat al voor steun kregen de Grieken niet. Ook den Belgiëk heeft een flinke staatsschuld. Schulden hebben is blijkbaar geen probleem want die van Amerika zijn gigantisch.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Je een zo groot land kan nooit alleen maar slechte spullen maken, daar zal af en toe best wel een keer iets goeds tussen zitten.
   En hoe komt het dat Italië zo’n gigantische staatsschuld heeft, ze hebben vele jaren op te grote voet geleefd en dankzij de euro die schuld almaar verder kunnen uitbouwen.
   Ze hebben vele jaren de begrotingsregels met voeten getreden zonder dat daar tegen opgetreden werd.
   Nu zegt de EU eindelijk tot hier en niet verder en nou gaan ze de zielenpoot uithangen

   Like

 6. ron zegt:

  Heerlijk zoals deze man praat ! beter als die schoothond van Brussel die we hier hebben en constant liegt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s