Vaticaan spreekt zich uit tegen “gendertheorie”

Screenshot_118

(Door: Joshua Hahn – Vertaling: E.J. Bron)

In een officieel document waarschuwt het Vaticaan voor de “uitroeiing” van de geslachten. Het document draagt de naam “Als man en vrouw schiep hij hen” en werd gisteren gepresenteerd. Zoals de “Domradio” bericht, wordt daarin scherpe kritiek op de “gendertheorie” geuit. Deze zou een “confuus concept van de vrijheid” zijn en primair betrekking hebben op “momentele verlangens” van de betrokkenen. Over het algemeen zou de trend naar de vloeiende overgangen tussen de geslachten voortkomen uit de postmoderne tijd.

Die Tagesstimme

Zoals de “Tagesschau” bericht, wordt de “gendertheorie” concreet een ideologie genoemd die de “natuur van een man en een vrouw ontkent en voorzie tin een samenleving zonder sekseverschillen”. Dit zou duidelijk tegenstrijdig zijn aan het “antropologische fundament” van het gezin, aldus het Vaticaan.

In de tekst is verder te lezen dat men met het document tot een dialoog zou willen aanzetten. En het Vaticaan benadrukt eveneens: het zou altijd respect tegenover alle mensen leren en niemand zou vanwege zijn geloof of zijn seksuele neigingen vervolgd of gediscrimineerd mogen worden.

Kritiek van homo´s en lesbiennes

Er volgde al snel kritiek op het document. Zo bekritiseerde de Amerikaanse organisatie “New Ways Ministry” dat er alleen maar vooroordelen aangewakkerd zouden worden door het document. Ook zou het gevaar van “geweld tegen minderheden” door zulke uitspraken groter worden.

“New Ways Ministry” heeft haar hoofdvestiging in Maryland en zet zich in voor de rechten homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LGTB) in de katholieke kerk.

De voorzitter van de organisatie, Francis DeBernardo, verklaarde dat er “factoren zouden zijn die boven de genitaliën van een mens zouden uitgaan”. Daarom pleitte hij ervoor dat mensen veelmeer hun geslacht zouden moeten “ontdekken” om zodoende achter de persoon te komen toen zij geschapen werden. Het Vaticaan zou door de publicatie van het document actief “de valse leer” bevorderen. Deze zou steunen op “mythes, geruchten en onwaarheden”.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Joshua Hahn

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "gender", Algemeen, katholieke kerk. Bookmark de permalink .

29 reacties op Vaticaan spreekt zich uit tegen “gendertheorie”

 1. Peter zegt:

  Vaticaan spreekt zich uit tegen “gendertheorie”
  Ik sluit me hierbij aan. ( punt )
  Alleen als er sprake is van een continue wens om van geslacht te veranderen en dit wordt bevestigd door meerdere artsen kan ik hier begrip voor hebben.

  Like

 2. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2019/06/11/vaticaan-leer-kinderen-originele-waarheid-over-mannelijkheid-en-vrouwelijkheid-geslachtsverandering-is-natuurvernietiging/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Vaticaan: ‘Leer kinderen originele waarheid over mannelijkheid en vrouwelijkheid, geslachtsverandering is natuurvernietiging’.

  Het Vaticaan is van oordeel dat „als het idee van geslacht wordt bepaald door persoonlijk gevoel in plaats van door biologie, dit een poging is om de natuur te vernietigen.”

  Geliked door 3 people

 4. droevige mof zegt:

  Leugenachtige bende. Een groot deel van de katholieke geestelijkheid is homoseksueel. Hier in Keulen vraag ik me af wie het helemaal niet is.
  Het maakt helemaal niet uit. Maar deze hypocrisie is walgelijk.

  Geliked door 4 people

 5. Kees zegt:

  Na alle schandalen in en rond het Vaticaan eindelijk iets goeds!

  Like

  • Harry zegt:

   Nou Kees , ik lees ook :
   “ niemand zou vanwege zijn geloof of zijn seksuele neigingen vervolgd of gediscrimineerd mogen worden “
   Probeert die homo- en pedofielenclub daar alvast niet een vrijgeleide in te bouwen ?
   De hele roomse bende doet me , naarmate we er meer over te weten komen , gruwen van afkeer !
   Staat daar eigenlijk niet dat ze niet aangepakt zouden mogen worden wegens pedofilie ?
   Smerige flikkers zijn het !

   Kijk eens naar die achterlijke poppenkast , met die soepjurken , mijters , stafjes en rookbommen waar ze iets mee “zegenen” .
   Zo scheppen ze een vorm van hierarchie zoals die achterlijke befjesdragers bij justitie en de rechterlijke macht .
   En morgen zitten ze mogelijk weer kinderen te bevoelen !
   En ze pamperen ook de islam , die ratten .
   Opdonderen dus met die hele vrome rotbende .

   Geliked door 5 people

  • Peter zegt:

   Daar ben ik het helemaal mee eens.

   Like

   • Peter zegt:

    Daar ben ik het helemaal mee eens.
    Dit betreft de opmerking van Kees !!
    Na alle schandalen in en rond het Vaticaan eindelijk iets goeds!

    Like

 6. Qvic zegt:

  Ik geef de paus hierin groot gelijk, man en vrouw zijn de hoekstenen van een gezin en de samenleving. Transgenders produceren tenslotte geen nakomelingen en zonder nakomelingen geen volgende generatie. Deze mensen zouden in mijn optiek ook niet in aanmerking mogen komen voor adoptie of voor pleeg kinderen, want die kinderen daarvan worden dan met de paplepel geïndoctrineerd dat twee homo,s of twee lesbiennes heel normaal is als ouders en zo krijgen die kinderen een compleet vertekent beeld van de realiteit. Homo,s en lesbiennes zullen er altijd wel wezen, maar zij behoeven niet dat constant aan de grote klok te hangen van hun geaardheid en dat genderneutrale gedoe de samenleving op te dringen. Door nu het al aan (kleine) kinderen al op te dringen, door op de basisscholen hierin voor te lichten, die nog niet eens in de pubertijd zitten, is wel heel erg gestoord. Deze aandachttrekkerij geeft hun nog niet het recht, om (kleine) kinderen de gender keus te laten maken. Alsof het heel normaal is om een geslachtskeuze of geslachtsvoorkeur te maken op jonge leeftijd, dit is een natuurlijk proces je wordt of als jongetje of meisje geboren (uitzonderingen daar gelaten). Dat die kinderen later nadat ze de pubertijd gehad hebben hun keuze maken, is dat hun keus. Maar geen verplichting, zoals ze nu doorgeslagen zijn in hun waanzin. Net zo gestoord zijn die gay parades, die mogen van mij ook wel verboden worden. Daar doen ze net alsof hun afwijking heel normaal zou zijn, met deze aandachttrekkerij willen zij, dat wij hetero,s hun eigenlijk zielig vinden en hun in bescherming moeten nemen.Tenminste zo komt het bij mij over en als je iets negatiefs over hun zegt, dan zijn zij direct op hun teentjes getrapt. Dat geeft al eigenlijk aan hoe krom ze kunnen denken. En wat er mis om hetero te zijn, tenslotte zorgen die tenminste voor een volgende generatie met normale kijk op de voortplanting.

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ben eigenlijk wel blij verrast, dacht lange tijd dat ik de uitzondering was die er zo over dacht maar het blijkt dat ik medestanders heb !
   Let wel; ik heb niks tegen homoseksuelen en heb er verschillende tot mijn vriendenkring gehad maar ze dienen dan wel de consequenties te accepteren, kinderen behoren niet tot de mogelijkheden en adoptie zou niet toegestaan moeten worden.
   Geslachtsverandering ? Het is knap dat medici dat kunnen maar niet alles dat je kunt hoef je in de praktijk te brengen.
   Als papa ineens na jaren huwelijk in jurken gaat lopen moet niet naar een dokter maar naar een psychiatrische inrichting.

   Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    Het moderne LGHBTT- gezin verandert nu eenmaal.
    Vader heet niet meer “papa”, maar ouder 1 [of2!], moeder ouder 2 of 1 etc…..
    en dan niet te vergeten al die geadopteerde “Jihaat-larfjes”…………..

    Geliked door 1 persoon

 7. Tineke zegt:

  Hoe durft deze hypocriet!
  Deze demon is een grote speler op het politieke schaakbord.
  En helpt mee agenda 21 uit te voeren.

  Geliked door 3 people

 8. ronjaspers zegt:

  In het vaticaan stikt het van de homo,s en pedofielen.Het heeft ook weinig of niets met het christendom te maken,het vaticaan is sodom en gomorra.

  Geliked door 2 people

 9. Steven zegt:

  In een officieel document waarschuwt het Vaticaan voor de “uitroeiing” van de geslachten.

  Waarschuwen ze ook voor de uitroeiing van christenen en blanken?

  Geliked door 5 people

 10. Godsbeeld, is man en vrouw. Misschien is het een teken der tijd; de natuur zegt dat er teveel mensen op de aarde zijn, ‘de mens’ reageert hierop…………..Het gezin is al lang in gevaar, de sociale cohesie ook, immers was het gezin inderdaad niet de hoeksteen van de samenleving? Structuren kunnen natuurlijk veranderen, maar of in deze de verandering van de gezinsstructuur een opgelegd ( brainwash) iets is ………………. De Paus en katholieke kerk, ……….ook een parallelle samenleving……… Wanneer ik b.v. zie, lees en hoor hoe kinderen van jongst af aan ( ook in scholen) al geconfronteerd worden met het fenomeen gendertheorie en de daaruit soms voortkomende kinderwens van geslacht te veranderen, of in het geval van het kindmisbruik in de katholieke kerk, dan krap ik wel even achter mijn oren…

  Geliked door 2 people

 11. M.A.L. Sion zegt:

  Men kan ook proberen het met verstand te bekijken. Dat elk mens moreel gehouden is te zorgen dat de mensheid niet uitsterft lijkt me evident. Bij geslachtsverandering kiest men op negatieve wijze om deze menselijke taak niet te vervullen.
  Het is een soort van abortus op latere leeftijd. Over abortus wordt ook zo vluchtigjes, luchtigjes gesproken. Baas in eigen buik? Ja, maar men is ook baas over eigen geslachtsorganen. Het is bekend hoe een zwangerschap VOORKOMEN kan worden. In dat geval is het niet nodig om een (ongeboren) LEVEND wezen te VERMOORDEN. Met dat in gedachten is het niet vreemd dat in de zuidelijke staten van Amerika nu wetgeving wordt ingevoerd om abortus geheel strafbaar te stellen. Overigens als iemand met de gedachte rondloopt dat zijn/haar geslacht veranderd moet worden dan moet die persoon naar de psychiater en niet naar de chirurg!! Het is ook te zot voor woorden als deze onzin betaald wordt uit de ziektekostenverzekering. Dit is namelijk geen behandeling van een ziekte maar verminking van het lichaam. Wat de chirurg doet is ook moreel verwerpelijk omdat dit ingaat tegen de plechtig afgelegde ‘dokterseed’. Meineed dus.

  Geliked door 2 people

 12. Wat wel eng is, is dat deze gendertheorie bepaalde ideologieen in de hand speelt………..https://youtu.be/RKdzYmVSMus Sex education: The clash of LGBT and religious rights – BBC Newsnight

  Like

 13. theoprinse zegt:

  mijn reactie blijft in de spam filter hangen

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  Het Vaticaan moet z’n bek houden.
  Die soepjurk met z’n puntmuts is een smerige, islamofiele huichelaar.

  Geliked door 3 people

 15. Henk der Niederlánder zegt:

  Sorry maar als Ik zo’n artikel lees gaat er bij mij toch een alarm af.
  Ik kan niet ontdekken wat de werkelijke bedoeling van dit “document” is maar als het uit het Vaticaan komt ben Ik nogal wantrouwig.
  Zeker nu er een linkse wind waait vanaf de Pauselijke stoel.
  Deze Jezuiet die daar nu de dienst uit maakt heeft het vertrouwen in alles wat met de kerk van doen heeft nogal wat schade toe gebracht.
  Nou was dat bij mij niet nodig want Ik had al totaal geen vertrouwen in die jurkendragers.
  Later zal wel duidelijk worden wat werkelijk bedoeld word met dit “Document’

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s