AfD in de deelstaat Sachsen net boven de CDU

Screenshot_10

“Het is genoeg! Duitsland stemt op de AfD.”

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een peiling is de AfD de grootste partij in de Duitse deelstaat Sachsen. Ook de Groenen winnen duidelijk in de peiling en halen, net zoals Die Linke, 16%.

epoch times

Ongeveer twee en een halve maand voor de deelstaatverkiezingen in Sachsen is de AfD volgens een peiling in opdracht van de “Bild-Zeitung” de grootste partij. De partij komt in een vandaag gepubliceerde peiling van het opinieonderzoeksinstituut Insa voor de “Bild-Zeitung” op 25% van de stemmen en staat zodoende 1% voor op de regerende CDU, die nog maar 24% haalt. Haar coalitiepartner SPD stort in naar 7%. In Sachsen vinden op 1 september verkiezingen plaats.

De CDU van minister-president Michael Kretschmer verliest op dit moment ongeveer 15% in vergelijking met de deelstaatverkiezingen van 2014. De AfD was destijds met 9,7% voor het eerst überhaupt in Duitsland in een deelstaatparlement vertegenwoordigd.

De  Groenen winnen duidelijk en komen in de peiling, net zoals Die Linke, op 16% van de stemmen. De FDP staat op 6% en zou zodoende opnieuw in het deelstaatparlement kunnen terugkeren.

De regerende CDU/SPD-coalitie in de vrijstaat Sachsen heeft al lang geen meerderheid meer. Puur rekenkundig bekeken zou er volgens de actuele peiling op dit moment alleen maar een coalitie tussen vier partijen, bestaande uit de CDU, de Groenen, de SPD en de FDP, mogelijk zijn. Minister-president Kretschmer sluit een coalitie met de AfD duidelijk uit. Voor de peiling van Insa werden van 4 tot 11 juni 1057 burgers geënquêteerd.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op AfD in de deelstaat Sachsen net boven de CDU

 1. droevige mof zegt:

  Saksen, het hart van de oude DDR, nu met de AfD als sterkste partij. Dat is het signaal voor een tweede Duitse deling. Opnieuw in een vrij en onvrij deel. Alleen deze keer met omgekeerde windrichting.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Die Linke”, de naam zegt het al…..

  Like

  • droevige mof zegt:

   “Die Linke” is de opvolger van de Socialistische Eenheidspartij van Duitsland, SED, de communistische staatspartij van de DDR. Na de val van de DDR moesten de activa van de SED worden gered. Ze zijn goed verstopt in het buitenland, maar Die Linke is de eigenaar en kan er toegang toe krijgen. Er wordt gespeculeerd over het bedrag van de activa. Het zou erg hoog moeten zijn. (Tientallen miljoenen)
   In dit opzicht is Die Linke een door en door kapitalistische organisatie. En niet te vergeten een toevluchtsoord voor oude Stasi-agenten.

   Like

  • Amehoela zegt:

   Heb je Sahra Wagenknecht al eens gehoord? Zij heeft gelijk, maja als je geen Duits verstaat wordt het moeilijk ja…

   Like

   • droevige mof zegt:

    Ze probeerde de AfD weg te lokken van de kiezers door naar rechts te knipperen en vervolgens naar links te draaien. Ze heeft volledig gefaald vanwege haar ongelooflijkheid, zowel binnen als buiten haar partij.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s