Demonstratieve vernedering van Servië: Clinton en Albright bij de herdenking van de NAVO-aanvalsoorlog in Pristina

Screenshot_79

Madeleine Albright en Bill Clinton.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het komt overeen met een hernieuwde vernedering: in het demonstratieve bijzijn van vooraanstaande Amerikaanse politici, zoals ex-president Clinton en de voormalige Amerikaanse  minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright, werd vandaag in Pristina de 20e verjaardag van de beëindiging van de Kosovo-oorlog in 1999 herdacht.

Duits - Zuerst

Destijds had de NAVO tegen het volkerenrecht, maar ook tegen de NAVO-statuten in Joegoslavië aangevallen en 78 dagen lang gebombardeerd. Daarbij leed het Joegoslavische leger, dat zijn apparatuur goed gecamoufleerd of verstopt had, nauwelijks noemenswaardige verliezen. In plaats daarvan werd er echter zware schade toegebracht aan de civiele infrastructuur van het land. De bommen van de NAVO vielen o.a. op talrijke scholen, bruggen en fabrieken. Als voorwendsel voor de bombardementen, waaraan ook de Duitse luchtmacht deelnam, dienden zogenaamde bloedbaden op Kosovo-Albanezen en het zogenaamde “Hoefijzer-plan” van de Joegoslavische regering, waarmee o.a. de toenmalige minister van Defensie van de SPD, Scharping, de deelname van Duitsland aan de NAVO-agressie motiveerde. Het “Hoefijzer-plan” bleek later een botte propagandavervalsing te zijn.

Onder druk van het bombardement verlieten uiteindelijk op 12 juni 1999 de Joegoslavische troepen en Servische politie-eenheden de provincie Kosovo, de NAVO-troep KFOR trok binnen.

Na de oorlog werd Kosovo jarenlang door de VN bestuurd. In 2008 verklaarde het parlement van Kosovo de onafhankelijkheid. Tot op de dag van vandaag wijst Servië de onafhankelijkheid van Kosovo af. Een normalisatie van de betrekkingen tussen Belgrado en Pristina is niet in zicht.

In het kader van de herdenkingsplechtigheden vandaag werd in Pristina een buste van de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, onthuld en werd er een plein naar haar genoemd. Aan Clinton zijn in de hoofdstad al lang een “boulevard” en een standbeeld gewijd. Albright geldt als maatgevend figuur achter de schermen van de Amerikaanse agressie.

Servië had al op 24 maart de agressie door de NAVO, zoals president Aleksandar Vučić het tijdens een herdenkingsbijeenkomst uitdrukte, herdacht.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamisering, Kosovo, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, NAVO, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Servië, verloedering, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

5 reacties op Demonstratieve vernedering van Servië: Clinton en Albright bij de herdenking van de NAVO-aanvalsoorlog in Pristina

 1. Harry zegt:

  Dat was weer een debiele oorlog van de Amerikanen !
  Twintig jaar geleden werden we niet zo goed geïnformeerd als nu , maar toen leek het me ook al een oerstomme actie !
  Nu weet haast iedereen dat .
  En nóg hebben zíj dat niet door !

  Excuses en herstelbetalingen lijken me beter op hun plaats !

  Like

 2. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. QenQ6 zegt:

  Je kunt je afvragen of “democratie”en “mensenrechten” de echte beweegreden was om Servie te attaqueren. Ging het om morele verontwaardiging? Of ging het (o.a.) om (olie-) belangen? Milosovic wist veel aanklachten (betreffende o.a. “Srebrenica”) te pareren (voor het Strafhof in Den Haag).

  Like

 4. koosv8 zegt:

  De moslims moeten en zullen voorrang krijgen, maakt niet uit wat ze uitvreten. Lugubere schoften zijn het, die een hand boven het hoofd gehouden word door nog luguberder machthebbers. Als het volk de macht toch eens overneemt, en de neuzen de zelfde kant op zouden staan . DAN IS HET GEDAAN MET DE ISLAM, EN OOK MET DE MOOIPRATERIJ.
  BLIJFT WEL EEN UTOPISCHE GEDACHTE!!!!

  Like

 5. Groene Leeuw zegt:

  Het was een uitgelezen moment voor Servie om een commando-raid uit te voeren en die twee op te pakken en over te brengen naar Rusland voor berechting voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s