Herkomstlanden weigeren steeds vaker “asielzoekers”

Screenshot_87

De afgelopen vijf jaar mislukten meer dan 10.000 pogingen omdat het herkomstland weigerde of niet reageerde. 

Ongewenste vreemdelingen kunnen steeds vaker niet worden teruggestuurd naar hun land van herkomst. De afgelopen vijf jaar mislukten meer dan 10.000 pogingen omdat het herkomstland weigerde of niet reageerde. Dat meldt de Telegraaf.

Uit cijfers van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) bleek dat Nederland in de periode 2014 tot met 2018 in 2310 gevallen een negatief antwoord kreeg als een land van herkomst werd gevraagd iemand terug te nemen.

Metro

Geen antwoord

De DT&V trok in diezelfde periode 8020 keer een verzoek in omdat er geen antwoord werd gegeven binnen een jaar. In 2018 lukte het 2410 keer niet om een migrant terug te sturen. In 1760 gevallen lukte het wel.

Uit de cijfers blijkt dat vooral de overheden van Afghanistan, Marokko, Irak en Iran vaak niet reageren. Algerije weigert het vaakst verzoeken.

VVD, PVV en CDA willen dat er snel betere afspraken worden gemaakt om terugkeer mogelijk te maken.

Bron:
www.metronieuws.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

38 reacties op Herkomstlanden weigeren steeds vaker “asielzoekers”

 1. Ruud zegt:

  En maar lullen, en maar nieuwe afspraken maken; oppakken en in een schip of vliegtuig zetten en retour ermee. Zo niet dan alle financiële voordelen intrekken en laten intrekken van alle denkbare hulporganisaties. We zijn toch zeker niet het afvalputje van dit soort landen geworden! Waar een wil is is een weg (bruikbaar Nederlands gezegde).

  Geliked door 3 people

  • fleckie zegt:

   Dan moeten ze inderdaad de ‘toegiften’ uit de dimmi’s landen missen,!!! En DAT. is nou net de clou!!!……..( Van een. GESTAGE. STROOM. EURO’s/ DOLLARS. ‘AFZIEN’’ .)
   ……….<~<~<~<~<~<~<~

   Geliked door 1 persoon

  • Peter zegt:

   Waar een wil is is een weg ….
   Klopt , maar de WIL is er niet.
   De Kamer blaft vaak, maar bijt weinig door.

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Ruud. @Frits ter Weele. Er is geen enkele reden om het vullis die het land van herkomst regeert te praten. Zoals jij zegt: gewoon oppakken in een schip of vliegtuig zetten en op plaats bestemming dumpen. Zoals Frits zegt het zijn ook nog voor 98% de gevaarlijkste categorie mensen die je eigen bevolking in gevaar brengt. Men kan ook een overeenkomst met Afrikaanse landen sluiten (er zijn genoeg zwaar corrupte bobo’s) en ze ergens in Afria dumpen . Een plek met veel Ebola en Malaria. Goed alternatief kan ook Groenland zijn. Een gigantisch groot eiland en de boel daar is zo goed als leeg.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Flink gesproken, Ruud. Je vergeet dat voor vertrek van een vliegtuig aan het vliegveld van bestemming opgegeven moet worden wie er aan boord zijn. Als dat niet wordt opgegeven, wordt geen landingsvergunning verleend. En als een vliegtuig geen landingsvergunning heeft, mag het niet eens opstijgen.
   Een ander verhaal zou het geweest zijn als de geweigerden in een militair vliegtuig gezet zouden worden en vervoerd naar het Nederlandse kamp in Mali of Afghanistan. Van daaruit kunnen ze zelf zien thuis te komen. Ze konden ook heel goed hun weg vinden toen ze hierheen kwamen.
   Maar de bedoeling van de regering is helemaal niet om ze uit te zetten. In verband met de omvolking moeten er zoveel mogelijk losers en no-hopers hier gevestigd worden. Wat dat allemaal kost kan gemakkelijk wegbezuinigd worden op de zorg, de defensie en de pensioenen.
   En dan het zootje in Den Haag maar idioten noemen. Ze zijn helemaal niet gek, ze zijn doortrapt slecht en gemeen. Rutte en zijn handlangers. Alles wordt gedaan om het volk op de knieën te krijgen. De nieuwste maatregel is het verlagen van de subsidie op elektrische auto’s. Een doodssteek voor de automobielbranche. Elektrisch rijden ZOU goed zijn voor het milieu en het klimaat. Maar geld binnen halen is nóg belangrijker.
   Ook hier is het: Let op mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden.
   Zum Kotzen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 2. Frits ter Weele zegt:

  Het is ook nog in 98% van de gevallen de moeilijkste en gevaarlijkste categorie mensen , Analfabete vanaf baby geïndoctrineerde Moslims die zich NOOIT aan zullen passen in Nederland , die ons ongeacht geloof , ongelovigen noemen die voor hun moeten werken

  Geliked door 4 people

 3. Thoth zegt:

  Deze landen, te samen met de overige landen in Europa, boycotten. Alles.

  Geliked door 2 people

 4. bozeoudeman zegt:

  Terugkeer? Lulkoek er is nu zoiets als het pakt van Marrakesh. alle immigranten zijn welkom in Europa, eist de VN en EU via dit pakt en wij (onze bestuurders) hebben getekend bij het kruisje. Maak de borst maar nat er komen pakweg 1 miljard islamitische zielenpoten naar Europa om ons te bevrijden van vrijheid, ongelovigheid, satanische geloof soorten als Jodendom en christendom, meningsuiting, vrije partnerkeuze, mensenrechten en alles waar we ooit zo blij en trots mee waren. Alles waar oorlogen voor zijn uitgevochten. Alles moet wijken voor de moordlustige fascisten Soros en Zuckerberg die miljardair zijn. This is the end of the world as we knew it! Maar we krijgen islam verrijking, steniging, handafhakking, halsafsnijding, gedwongen monocultuur, verbod op anders denken, verbod op anders zijn, uithuwelijking, eerwraak, sharia ‘rechtspraak’ en nog veel en veel meer van dit fraais, dankzij de verraders Rutte en Buma die als slappe drollen Klaver, Jetten en Marijnissen hun zin geven. Jammie, jammie! Lang leve de groot kapitalisten! Lang leve de multinationals! Lang leve Facebook, lang leve Twitter, lang leve Google! Dood aan het volk! Joepie!
  Lang leve de olieboer in Mekka! Mekka rules!

  Like

 5. bozeoudeman zegt:

  Voor wie het nog steeds niet doorheeft, (niet de lezers van dit blog die weten het wel maar de incidentele lezers) ons is de oorlog verklaard, Mekka heeft de wereld al in 1975 de oorlog verklaard en is sinds begin deze eeuw met een nieuwe allesomvattende oorlogsstrategie bezig. Via het sturen van zogenaamd burger vluchtelingen, militairen in burgerplunje, wordt de wereld overmeesterd naar de wensen van de kroonprins in Mekka. En de wereld, onze bestuurders? De wereld staat erbij en kijkt er naar en onze bestuurders vullen hun diepe zakken met oliedollars? Voeren braaf uit wat hun oliemeesters van hen eisen. En het volk? Het volk slaapt zoet verder op het zoveelste festival of voetbal toernooi.

  Geliked door 1 persoon

 6. renato zegt:

  Voor de herkomstlanden een prachtige oplossing om van het gajes af te komen. We werden er jaren geleden al door een Congolese VN diplomaat voor gewaarschuwd dat de “ratten” Europa zullen overspoelen. Zo zei de man het letterlijk.

  Geliked door 1 persoon

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Vluchtelingen zijn het verdienmodel van de zieligheidsindustrie. Die zieligheidsclubs hebben onzettend veel invloed IN den haag en slurpen subsidie UIT den haag. Zolang dit zo blijft, laat den haag de oren hangen naar de oplichters van de zieligheidsindustrie, die worden gesteund door de linkse- en christelijke partijen die via de achterdeur er ook nog een graantje van mee pikken. Dus, maak u geen illusies dat er iets zal veranderen. U blijft betalen en nog eens betalen. De oplossing om dit soort pseudo-vluchtelingen massaal te interneren, zal nooit gebeuren omdat den haag met trawanten daar te laf voor is en men snijdt dan in eigen vlees.. Geen politicus die dat doet. Liever het land naar de kloten dan zelf enig nadeel ervaren.

  Like

 8. Tienduizenden oplichters, deserteurs en ander gespuis dat hun eigen papieren weg heeft gegooid en op advies van de zieligheidsindustrie de nationaliteit van een ander land aanneemt moeten dus door dat land worden teruggenomen terwijl ze dar niet bekend zijn en er helemaal niet vandaan komen. Na een paar duizend verzoeken per maand steek je als land ook eens je middelvinger op…

  Like

 9. M.A.L. Sion zegt:

  In overleg en samenwerking met andere Europese landen een gebied in Noord Afrika inrichten om er een verblijfsruimte te creëren voor geweigerde migranten. Stel ze in de gelegenheid om aldaar zelf te werken aan overleven en mogelijk verbeteren van hun situatie. Het is slechts mogelijk daar weg te komen naar een land van herkomst of een ander land dat ze toe wil laten.

  Like

 10. reageerbuis zegt:

  Wat een huichelaars van de VVD en CDA. Ze hebben net Marrakesj getekend, de nieuwkomers hoeven niet terug

  Like

 11. Pietersen zegt:

  Dit is al een teken aan de wand dat het verdrag van Marrakech niet gaat werken om vluchtelingen terug te nemen. Je gelooft toch zelf niet dat de bewuste landen hun mensen gaan terugnemen, zelfs al heeft de overheid een kruisje gezet onder dat verdrag.
  Je hebt te maken met Islamitische landen, exporteurs bij uitstek van de Jihad en Afrikaanse corrupte lakse landen die veel beloven maar nooit iets nakomen.

  Like

 12. Eric zegt:

  Wat moest verboden worden is dat geld door asielzoekers, migranten, vluchtelingen en andere illegalen naar hun thuislanden verstuurd wordt. Het is verkapte ontwikkelingshulp en ontwikkelingshulp aan onwillige landen moet definitief stopgezet worden. Eens kijken wat de corrupte klootzakken die hun tuig niet terug willen nemen daar dan van zouden vinden !

  Like

 13. Cleo zegt:

  Ons land wordt gemismanaged door een stel ongelofelijk waardeloze mietjes; bescherm ZELF je landsgrenzen, bepaal ZELF wie je in je land toelaat en draai de uitkeringskraan naar dwarsliggende landen van herkomst gewoon dicht!
  Almaar ‘Ach’ en ‘Wee’ roepen en tóch niks doen, daar hebben wij, het Nederlandse volk, die mietjes in Den Haag niet voor gekozen.

  Like

 14. fleckie zegt:

  Waren DE. AFGEVAARDIGDEN. van onze landen NIET. capabel genoeg, ? Om te ‘doorschouwen’ wat die:mohammedanen. in. feite eisten, : bij het NIET zolang geleden gesloten verdrag?( men vergete
  NIET: sluwerikken . zijn. slimmeriken ALTIJD. de baas,) …….( en sluwheid kan men de mohammedanen niet ‘ontzeggen’!) ……….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

 15. Klaas zegt:

  Like

 16. Gerrit zegt:

  Illegaal verklaren. Is strafbaar. Opsluiten en na de straf nog een keer vragen of ze vrijwillig gaan, zo niet weer oppakken en opsluiten in een sobere gevangenis. Marokko weigeren om uitkeringen en kinderbijslag over te maken, totdat ze niet meer weigeren. Nederlandse paspoorten innemen. Genoeg mogelijkheden zou ik zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 17. Gewoon mensen uit deze landen bij de grens niet binnenlaten; bij elke douane-grens kom je zonder een geldig (aantoonbaar) ‘tijdelijk verblijfsbewijs’ ook niet binnen!

  Geliked door 1 persoon

 18. henk zegt:

  Dat zegt genoeg over de mensen die we hier hebben ! Zelfs hun vaderland wil ze niet ! de EU afvalputje van de rest van de wereld

  Like

 19. arjo zegt:

  Die “weiger landen” zijn allemaal landen waaraan dit land geld geeft.
  Met een heel klein beetje druk doen die precies wat wij willen.
  Het alternatief is dat geld en kennis en iedere andere vorm van hulp niet meer bij die corrupte landjes terecht komt.
  Toon gvd eens een beetje ballen!!!

  Geliked door 1 persoon

 20. rottenpikwick zegt:

  De landen van herkomst zijn al lang blij dat dat VULLES weg is. ‘Fuck off you, je wou weg. Als je 5000 euries hebt, ben je weer welkom’.

  Like

 21. Qvic zegt:

  Hier wordt weer eens een vertekent beeld geschetst door de politici. Het zijn niet de herkomst landen die niet mee willen werken, maar de immigrant zelf wil niet meewerken. Hij heeft in veel gevallen duizenden dollars c.q. euro’s betaald voor de overtocht naar Europa. Dan gaan ze toch niet zonder slag of stoot terug naar hun eigen land van herkomst. Want terug keren betekent voor hen een gigantische afgang ten opzichte van hun familie c.q. dorp. Dan zijn zij getekend voor de rest voor hun leven. Dus ze werken nergens aan mee om terug te keren. Helaas zijn hier van die zogenaamde goedmensen (80% is ervan vrouw) die hen zielig vinden en dus geholpen moet worden. Maar hierdoor laten die zogenaamde goedmensen de zaak escaleren en de linkse kartelpolitiek spint hier garen van. Die schuiven het probleem richting de PVV, want die willen dat de uitgeprocedeerde weer terug naar herkomst landen moeten. Dat de kartelpolitiek de zelf opgestelde wetten en regels bewust niet toepassen, wordt gemakshalve verzwegen. Maar als er nu voor uitgeprocedeerde asielzoekers in werkkampen geplaatst zouden worden, zo dat ze verplicht arbeid moeten verrichten om kost en inwoning te kunnen verdienen in het kamp. (Dan staan de grote internationale bedrijven wel als eerste vooraan om deze goedkope arbeiders van werk te voor zien. Dan is het ineens niet meer racistisch of iets dergelijks) Dit geeft wel een enorm afschrik beeld voor alle gelukszoekers die hier op de pof van ons willen leven.

  Like

 22. Mary zegt:

  Top ambtenaar van Zwol heef echter verklaard dat ambassades en consulaten van landen als Marokko juist wel meewerken aan terugkeer, dat het werkelijke probleem is de laksheid van de Nederlandse overheid en natuurlijk de onwil van de “asielzoeker” en niks anders!!!!!.

  Geliked door 1 persoon

 23. Hendrik M. zegt:

  In Afrika is een speciaal land ingericht voor de opvang van ex slaven die terug wilden naar Afrika, Liberia. Lijkt me dat het goed mogelijk is om met dat land, of het naast gelegen Sierra Leone een overeenkomst te maken (geld doet wonderen) om alle uit te zetten weigerachtige document arme of papierloze personen á € 5000,- pp daar van een nieuwe identiteit te voorzien. Met hun nieuwe identiteit en € 500,- (afgetrokken van die € 5000,-, deel van de deal) Kunnen ze daar geheel legaal een nieuwe toekomst opbouwen. Denk dat als deze methode bekend word velen alsnog zullen meewerken aan hun retourplan.

  Like

 24. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ach geef ze eens ongelijk, ze zijn blij dat ze van ze af zijn of dacht u dat het pas vervelio’s waren geworden toen ze hier kwamen ?
  Welnee, die liepen in eigen land ook al alles te doen wat verkeerd was.

  Like

 25. Zijlstra zegt:

  Marokko, Algerije enz. hebben het Marakesj-pact ondertekend en moeten ze terugnemen.
  Nog niet – dan staat Nederland in zijn recht ze bijvoorbeeld met een marinevaartuig op het strand af te zetten.

  Like

 26. Jan zegt:

  Geldkraan dichtdraaien en dumpen voor de kust van Afrika, probleem opgelost.

  Like

 27. jack black zegt:

  Algerien weigert het meesten ?
  Is maar goed dat het in Europa zo een grote navraag naar
  Algerische kameeldrijvers geeft ! Nietwaar ?
  Zonder grenzen, zijn we nu al verloren !

  Fuck the EU !

  En de Timmerfranz daartoe !

  Like

 28. QenQ6 zegt:

  Word dat netjes gevraagd dan?
  En dan weigeren ze natuurlijk. Tijd voor verplichtingen, of bestaan die niet voor de niet-boreale mens?

  Like

 29. Jean zegt:

  Gewoon dumpen in landen van herkomst en alle handelsakkoorden verbreken met dergelijke landen.

  Like

 30. Hendrik M. zegt:

  In Afrika is een speciaal land ingericht voor de opvang van ex slaven die terug wilden naar Afrika, Liberia. Lijkt me dat het goed mogelijk is om met dat land, of het naast gelegen Sierra Leone een overeenkomst te maken (geld doet wonderen) om alle uit te zetten weigerachtige document arme of papierloze personen á € 5000,- pp daar van een nieuwe identiteit te voorzien. Met hun nieuwe identiteit en € 500,- (afgetrokken van die € 5000,-, deel van de deal) Kunnen ze daar geheel legaal een nieuwe toekomst opbouwen. Denk dat als deze methode bekend word velen alsnog zullen meewerken aan hun retourplan.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Waarom met een nieuwe identiteit?
   Ik kan toch ook niet mijn gegevens aanpassen wanneer het mij zo uitkomt.
   Zou wel handig zijn soms.
   Ik vraag meteen een paar extra uitkeringen en woningen aan dan, als dat mogelijk zou zijn voor mij.
   En niemand die het door heeft, omdat het goed gekeurd is.

   Iedereen weet toch hoe hij of zij heet en waar je vandaan komt en je leeftijd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s