Klimaatbeleid gaat burger sowieso bakken met geld kosten

Screenshot_108

Ook al strooit het kabinet snoepjes, het blijft een lastenverzwaring van miljarden

Verzachtende maatregelen van het kabinet na alle ophef over de torenhoge energierekening pakken positief uit voor burgers, maar zijn volgens De Telegraaf een doekje voor het bloeden. Nederlanders gaan er straks niet 1,5% maar 1,4% op achteruit met het klimaatbeleid.

Post online

Uit doorrekeningen van het Centraal Planbureau blijkt dat het kabinet wil gaan sleutelen aan de belastingen op energie. Voor de burger wil het kabinet de belastingkorting met een bedrag van € 78,- verhogen. De aanpassing aan het klimaatakkoord betekent echter niet dat het maatregelenpakket financieel goed uitpakt voor burgers, want onderaan de streep staat er nog steeds een forse lastenverzwaring.

In totaal rekent het kabinet door de ommezwaai op een lastenverlichting voor burgers van € 700 miljoen. Het totale klimaatbeleid betekent nog altijd een lastenverzwaring van € 2,4 miljard. Bedrijven krijgen een rekening van € 2,3 miljard voor hun kiezen en gaan door de aanpassingen van het kabinet aan het pakket van Nijpels maximaal € 700 miljoen meer betalen.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, praatjesmakers, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Klimaatbeleid gaat burger sowieso bakken met geld kosten

 1. koosv8 zegt:

  Het is dat ik ook MEE moet betalen, maar dat al die burgers die op dit soort idioten stemt moeten betalen dat vindt ik NIET erg.

  Like

  • Rensk. zegt:

   Ja hoor. Baudet is van plan miljoenen Nederlanders de gaskamer in te sleuren. Ook Claudia de Breij komt aan de beurt. Baudet is al bezig met bouwen aan de gaskamer in zn achtertuintje op de gracht. En Hiddema staat op de uitkijk of niemand het ziet. Stupid woman.

   Geliked door 2 people

 2. rottenpikwick zegt:

  Ik geloof zeker dat de mens een negatieve invloed heeft op het klimaat. Er zullen ook natuurlijke processen spelen. Maar we zijn gewoon met te veel op deze ooit zo mooie planeet. Maar Moedertje Aarde heeft het laatste woord en slaat keihard terug! Las onlangs in een Israelische krant dat de zomers aan het eind van deze eeuw 50% langer gaan duren in het Midden-Oosten, met temperaturen van 50 graden. Geldt ook voor Afrika. Wat dacht u wat de gevolgen hiervan zijn? In DE verwachten ze de komende weken temperaturen van 40 graden. Is er nog genoeg drinkwater voor de Randstad in 2050, 2100??

  Like

  • Nemesis zegt:

   Tja, we wonen niet in Afrika of het Midden Oosten, toch? En geen drinkwater in de randstad, sla alvast wat flesjes in. Maar je kunt ook alvast op de Zuidpool gaan wonen.

   Like

  • Rienus zegt:

   De treurnis druipt hier van af en wat is die onbeduidende mens nou werkelijk in het hele verhaal? Maar de postzegel aan de Noordzee gaat maatregelen treffen? Mooi dat het Nederlanders veel geld gaat kosten, zij blijven immers op leugenaars stemmen. Dus ik lach duivels en hoop dat het drinkwater serieus op is tegen die tijd.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ben het met eerste deel wel eens, de gigantische overbevolking eist zijn tol, of dat invloed heeft op het klimaat dat zou mogelijk kunnen zijn.
   En Moedertje Aarde heeft normaliter dan haar antwoord wel klaar, meestal in de vorm van een dodelijke en zeer besmettelijke ziekte, ze heeft dat ook al een paar keer geprobeerd denk maar aan aids of ebola, de ellende is dat onze medici al snel een antwoord hebben waardoor het min of meer in de kiem gesmoord wordt.
   Het tweede deel verwijs ik echter naar de prullenbak, men is nog niet in staat het weer van gisteren te voorspellen dus laat staan over tachtig jaar !

   Geliked door 1 persoon

 3. Lucky zegt:

  Iets heel anders,
  https://www.breitbart.com/faith/2019/06/19/vatican-refutes-rumors-of-pope-benedicts-demise/

  Vatican Refutes Rumors of Pope Benedict’s Demise

  Vaticaan weerlegt geruchten over de ondergang van paus Benedictus

  The Vatican has quashed rumors circulating on social media that emeritus Pope Benedict XVI had suffered a stroke and was either dead or in critical condition.
  On Tuesday, the interim director of the Vatican’s Press Office, Alessandro Gisotti, confirmed that Pope Benedict XVI did not recently suffer a stroke and was certainly not dead.

  Het Vaticaan heeft de geruchten op de sociale media dat emeritus Paus Benedictus XVI een beroerte heeft gehad en dood of in kritieke toestand tegengesproken.
  Op dinsdag bevestigde de interim-directeur van het persbureau van het Vaticaan, Alessandro Gisotti, dat paus Benedictus XVI niet recent een beroerte heeft gehad en zeker niet dood was.

  Like

 4. Peter zegt:

  Klimaatbeleid gaat burger sowieso bakken met geld kosten………..
  Wellicht sneuvelt het kabinet en komen er nieuwe verkiezingen !!

  Like

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Ook nog even over een ander soort corruptie gesproken.
  Hendrik Steenhuis zou de rechtzaak gaan leiden in het MH17 proces.
  Dan zal het wel goed komen.
  Een politieke trekpop eerste klas.
  Je zou het zelf niet bedenken dat is dezelfde die de rechtzaak tegen Wilders minder minder heeft geleid.
  Had Ik al geen vertrouwen in Politie en Politiek dan is bij deze het vertrouwen in de rechtspraak ook om zeep geholpen.

  Geliked door 2 people

  • boorzalf zegt:

   Als Hendrik (de gluiperd) dit gaat doen is Poetin al bij voorbaat veroordeelt.

   Geliked door 2 people

   • Mary zegt:

    Poetin wordt al jaren veroordeeld en zal dat nu ook weer worden uiteraard ondanks het feit dat de bewijzen er al zijn dat Rusland dit niet gedaan heeft.

    Like

  • Peter zegt:

   Had Ik al geen vertrouwen in Politie en Politiek dan is bij deze het vertrouwen in de rechtspraak ook om zeep geholpen.
   Tja, dan er blijft niets meer over.
   Triest.

   Like

 6. BigLJohn zegt:

  Mooie fotoshopper. Rutte het (klimaat)groene Marsmannetje. Zijn innigste vriend is Jesse Klaver, ook al zo’n smerig groen onderkruipsel. Alle twee gezeten aan de klimaattafel alwaar ze het ene na het andere klimaatmodel presenteren. Maar de bedrijven rekenen hun kosten door aan de consument. Wie niet steelt of erft moet werken tot hij sterft. Alleen de rijken onder ons zullen het nog kunnen bolwerken. De rest is voorbestemd om arm te worden. Leuke vooruitzichten ! Ik heb zo’n naar voorgevoel dat we bij de volgende verkiezingen alweer flink beduveld gaan worden. Rutte 4 ! De VVD alweer de grootste politieke partij met Rutte als MP, en als minister van immigratie Jesse Klaver plus Lodewijk Asscher op sociale zaken. Het zou zomaar kunnen….

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Dan stem toch eens op de enige juiste partij, die van Wilders, weet je wel. Maar wel met z’n allen. Wie toch op die andere onderkruipsels stemt, heeft niet anders verdiend.

   Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   BigLJohn.Daar zorgt de (nazi) bilderberg groep wel voor dat kutte premier blijft en de vvd de grootste partij d.m.v. stemfraude.

   Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Ron, als hier rutte wint door fraude, dan hebben we het daar niet meer over.
    Dan geven we altijd de kiezer de schuld van alles, dat is veel makkelijker.
    Niet dat ze dat kunnen bewijzen, maar dan kunnen we wel lekker blijven wijzen en schelden op naar mekaar en mekaar de schuld geven.
    En zo zien ze het dan ook graag in Den Haag, dus doen we dat ook.
    Zo doen we dat in Nederland, let er maar op.
    Het ligt ALTIJD aan de kiezer.

    Geliked door 2 people

 7. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Zwarte Piet strooit snoepjes en de oelewappers uit ruttig 3 liegen en bedriegen. Zij verdienen de roe.

  Like

 8. Lucky zegt:

  https://www.journalistenwatch.com/2019/06/19/punkte-co2-erwaermung/

  25 Punkte, die beweisen, dass CO2 keine globale Erwärmung verursacht – diesmal von einem Geologen

  25 punten die bewijzen dat CO2 geen opwarming van de aarde veroorzaakt – dit keer door een geoloog

  Geologen wussten schon von Anfang an, dass sich das Klima während der gesamten 4,5 Milliarden Jahre der Erdgeschichte kontinuierlich wandelte – ohne jede Korrelation zum atmosphärischen CO2-Gehalt. Aber dennoch hat das IPCC keinen einzigen Geologen unter seinen hunderten berufener Autoren, die am AR 5 2014 mitgewirkt haben oder am AR 6, geplant für 2022, mitwirken. Folglich fehlt es dem IPCC auf unglaubliche Art und Weise an geologischem Wissen und an einer langfristigen Perspektive aus geologischer Sicht. Ein EIKE-Betrag.

  Geologen wisten vanaf het begin dat het klimaat voortdurend veranderde gedurende de hele 4,5 miljard jaar van de geschiedenis van de aarde – zonder enige correlatie met het CO2-gehalte in de atmosfeer. Het IPCC heeft echter geen enkele geoloog onder zijn honderden genomineerde auteurs die deelnamen aan de AR 5 in 2014 of deelnemen aan AR 6, gepland voor 2022. Als gevolg hiervan heeft het IPCC een ongelooflijk gebrek aan geologische kennis en een geologisch perspectief op lange termijn. Een EIKE-bedrage

  Geliked door 2 people

 9. Qvic zegt:

  Dan zullen de grotere bedrijven bekijken of ze kunnen verhuizen naar andere landen, waar het ondernemingsklimaat gunstiger is dan hier in Nederland. De werkgelegenheid zal na mate de klimaatbelastingen hoger worden voor bedrijven, deze gestaag minder worden. Daar het ook zo is dat de consument uiteindelijk alles gaat betalen, want de producten worden duurder. De bedrijven berekenen die klimaat belastingen heus wel door in hun producten. Hierdoor schaf Nederland zich zelf af, want we kunnen dan niet tegen op de concurrerende landen om ons heen, die niet zulke hoge klimaatbelastingen heffen. Maar ja, wat willen we eigenlijk met zulke klunzen op het gebied van het economisch beleid van Rutte 3.

  Like

 10. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/06/19/mark-rutte-wil-in-debat-met-ceos-bij-pauw/

  Mark Rutte wil in debat met CEO’s bij #Pauw
  Premier wil dat grootkapitaal lonen werknemers verhoogt

  Aanleiding zijn de uitspraken die Rutte afgelopen zaterdag deed op een congres van zijn partij. Als grote bedrijven niet serieus werk maken van loonstijging, moet de overheid geplande lastenverlagingen voor het bedrijfsleven misschien schrappen, dreigde de premier

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Heeft ooit de hele klimaat hype van nu ooit (behoudens bij de groenen) zoals nu door de strot gedrukt in een verkiezingsprogramma gestaan? Dacht het niet. Via de achterdeur na zonsondergang worden we de klimaat gekte in gerommeld precies als dat gebeurd is met het verdrag van Lissabon het Europees stabilisatie mechanisme en het Oekraïne verdrag met een inlegvel.

  Geliked door 2 people

 12. Peter zegt:

  Rutte heeft een verdacht groen kleurtje………
  Zijn koperen plaat is aan het roesten……

  Like

 13. Henk der Niederlánder zegt:

  Klabam.
  Hier dan zelfs het linkse huisblad heeft zwaar vragen bij de “klimaattafels” duidelijk is dat de zakkenvullers geen pottenkijkers willen die hun winst af romen.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/545022640/aan-klimaattafels-zijn-miljarden-opgestreken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s