MH17

Screenshot_112

(Door: “Bezige Bij”)

De MH17 stond nog aan de grond op de bewuste dag dat het werd neergeschoten boven Oekraïne toen ze in het Torentje al wisten dat die neergehaald zou gaan worden door hun Oekraïense vrienden. Het héle Westen heimelijk. En volgens plan de Russen de schuld in de schoenen te schuiven. Kwam handig uit zo vlak na de herovering van de Krim. Nu het derde politieke proces van start gaat, nu niet tegen een oppositieleider maar tegen Rusland, maakt Nederland zich onsterfelijk belachelijk met dit showproces. De Russen kunnen wel eens zo getergd worden dat ze een voorbeeld gaan stellen en ons land de eerste is met wie ze zowel de economische als de politieke betrekkingen verbreken. Voor de Russen is het maar een klein krasje, voor ons land een ramp want er spelen grote Nederlandse belangen in Rusland. 

Door:
“Bezige Bij”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

36 reacties op MH17

 1. Peter zegt:

  Verdachte
  Als de politie en de officier van justitie denken dat iemand een strafbaar feit heeft gepleegd, is die persoon een verdachte. Een verdachte is nog geen dader. In Nederland geldt namelijk de regel dat iedereen onschuldig is, totdat hij schuldig is verklaard door de rechter of via een strafbeschikking.

  Geliked door 3 people

  • Jan zegt:

   Aerolinee Itavia-vlucht 870

   In de Italiaanse media werd het vliegtuigongeluk ook wel Bloedbad van Ustica (Strage di Ustica) genoemd. Naar aanleiding van het vliegtuigongeluk zijn diverse onderzoeken ingesteld. Op 23 januari 2013 werd door de Italiaanse rechtbank geoordeeld dat er duidelijk bewijs was dat het vliegtuig door middel van een raket was neergeschoten.[1]. Er doen vele theorieën de ronde over de mogelijke daders. Een van de meest prominente is gebaseerd op een uitspraak van premier Francesco Cossiga, dat de raket werd afgevuurd door of met medeweten van Frankrijk.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Aerolinee_Itavia-vlucht_870

   In het geval van de MH17 kan men vergissing spreken, voortkomend uit overhaaste beslissing, met dood tot gevolg.

   Like

  • Blaffertje zegt:

   Klopt, maar wat ze in Nederland tot kunst hebben verheven is iemand de schuld geven die geen schuld heeft en dat is in deze kwestie aan de hand.

   Ik geloof absoluut niet dat de Russen het hebben gedaan, de Europeesche unie overigens ook niet, maar voor Europeesche unie spelen politieke belangen een rol en daarbij gaat men letterlijk over lijken en men hoopt met de tactiek van “als je het maar vaak genoeg herhaalt, gaan ze er vanzelf in geloven” daarmee het volk op de hand te krijgen om de Russen het in de schoenen te schuiven.
   De waarheid is al lang bekend maar om deze zo te verdraaien en een onschuldige aan te wijzen als dader omdat dit politiek beter in het straatje past, kan je niet één twee drie voor elkaar krijgen en moet men jaren liegen bedriegen en het volk geestelijk kneden tot het murw is.

   Oekraïne is een geopolitiek kwestie om Rusland te provoceren.
   Rusland heeft duidelijke afspraken gemaakt met de Eu wat de grenzen zijn met hun expansiedrift en met de Oekraïne schendt de Eu deze afspraak.
   Willen ze oorlog met de Russen?
   Het lijkt er sterk op.

   Voorbeeld van manipulatie in de MH17 zaak; https://www.dumpert.nl/mediabase/6616273/f4161a8b/nos_journaal_faalt_en_liegt_met_anti_rusland_propaganda.html

   Geliked door 4 people

 2. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De MH17 werd boven Oekraïne uit de lucht geschoten. Het was een gemene valse vlag operatie.
  Het moest erop lijken, alsof Rusland dat gedaan had. Pinokkio wilde een goeie beurt maken bij zijn satanische opdrachtgevers. Hij zou wel eens even de onderste steen boven halen. Maar dat ging niet zo gemakkelijk, als Pinokkio dacht. Het viel een beetje tegen. De onderste steen van het MH17 drama werd de molensteen om de nek van Pinokkio. Het ruttige MH17 verhaal rammelt aan alle kanten en stinkt naar de brand in de hel.

  De duivel heeft nog nooit anders gedaan, dan gewerkt met list, leugen, roof, moord, doodslag, bedrog en alles wat dies zij. Hij, die met de duivel scheep gaat, zal met de duivel over moeten. En de duivel heeft niet veel goeds in petto. De duivel ketent je met handen en voeten. Hij belooft het aardse paradijs, maar het eeuwige branden in de hel is je loon.

  Geliked door 4 people

 3. Ruud zegt:

  Deze lezing laat ik voor verantwoordelijkheid van de schrijver. Die geen schuld draagt werkt naar beste kunnen aan alle onderzoeken mee en geeft verklaringen voor het getoonde bewijsmateriaal.
  Zonder steekhoudend bewijs is de Bezige Bij m.i. te bezig bezig en laat ik deze ongefundeerde opmerking voor wat ze is.

  Geliked door 3 people

 4. Kees zegt:

  In de politiek gelden andere spelregels. En vooral internationaal!
  Rusland is gewoon dader, wie het ook gedaan heeft. Want het is “onze” vijand.

  Geliked door 4 people

 5. Statler & Waldorf zegt:

  @Peter

  Feit?
  Justitie?
  Rechter?

  Welnee, een geopolitiek ‘spelletje’ met 300 mensenlevens.
  Gewoon omdat het kan …….

  Geliked door 6 people

 6. Henl zegt:

  Allemaal grote bullshit, Rusland levert niets uit en niemand heeft het lef ze in Rusland te gaan halen. Dus een hoop bla bla maar uiteindelijk de doofpot in !

  Geliked door 3 people

 7. J.C. zegt:

  Tja, zomaar wat getuigen en vootoo’s die voor zichzelf spreken, wel een nepsite natuurlijk volgens sommigen, maar ja, toch staan er wel eens duidelijike dingen op:
  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=14138:jit-op-zoek-naar-mh17-getuigen-en-die-krijgen-ze-van-ons&catid=9:binnenland&Itemid=22

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Vreselijk, de namen niet eens fatsoenlijk kunnen uitspreken. Na vijf jaar nog steeds Oleg zeggen ipv Alek. Het getuigde weer van totale achterlijkheid.

  Geliked door 1 persoon

  • Peter zegt:

   Aan het verkeerd uitspreken van buitenlandse namen is niets te doen .
   Sommige namen zijn voor Nederlanders nou eenmaal moeilijk uit te spreken.
   Voorbeelden ?
   1, paus Johannes Paulus 11 ( Karol Józef Wojtyła )
   2. Nikita Chroesjtsjov Russisch president
   3. Ferdinand Magalhães (Portugese zeevaarder en ontdekkingsreiziger)
   Ach en zo kunnen we wel even doorgaan.

   Like

  • rottenpikwick zegt:

   Spijkers op laag water……! Nooit anderstaligen nederlandse namen horen uitspreken!

   Geliked door 2 people

 9. bozeoudeman zegt:

  Wie wilt u als daders zien meneer Rutte?
  a de Russen
  b de Russen
  c de Russen
  d de Russen
  e de Russen
  of f een andere partij, waarschijnlijk Russen

  Geliked door 3 people

 10. ruud beijer zegt:

  Andere maatschappijen vlogen om.Eigen schuld van de regering .Zij zijn de ware schuldigen.Zij lieten bewust het vliegtuig boven oorlogsgebied vliegen.

  Geliked door 2 people

 11. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 12. Hovawart zegt:

  Het is een nog steeds een raadsel waarom er op de neergeschoten vlucht zo’n grote delegatie van geleerden zaten die zich bezighielden met onderzoek en genezing van Aids…..
  There are fears the cure for Aids could have been lost with 100 of the “best and brightest” scientists and researchers on board Malaysia Airlines flight MH17.
  Joep Lange, a world-renowned researcher and former president of the International Aids Society, was with the group heading to the global Aids 2014 conference in Melbourne, Australia.
  The exact number of scientists he was travelling with has not been confirmed but delegates in Sydney were told that emails indicted around 100 attendees were on the ill-fated plane.
  Toeval bestaat niet, zegt men wel eens.

  Geliked door 1 persoon

 13. guusvelraeds zegt:

  Is het een vergissing!? In dat geval had de pleger van de vergissing vanaf het begin de vergissing kunnen toegeven en bewijzen overleggen dat het een vergissing was. In dat geval was de MH17 ramp op dit moment helemaal geen onderwerp meer van media aandacht. Is het geen vergissing maar een doelbewuste daad van terreur om vijanden te schaden. In dat geval moet je de vraag stellen welk voordeel had Rusland bij de daad. Persoonlijk denk ik geen enkele. Waarom zouden ze dat dan moeten doen. Waarom was het luchtruim niet afgesloten voor burgerverkeer door Oekraïne. Had Oekraïne een voordeel bij deze terreur daad. Mogelijk wel want ze konden hiermee hun vijand Rusland de schuld in de schoenen schuiven om Rusland internationaal onder druk te zetten. In een offensief via een landoorlog zijn ze immers geen partij voor Rusland. Dus je gaat naar andere wegen zoeken je vijand te beschadigen. Had Rusland voordeel? Nee. Had en heeft Oekraïne voordeel? Ja. Waarom wordt Oekraïne niet betrokken als partij in het onderzoek? Alles opgeteld blijf ik geloven in een grote desinformatie strategie om Rusland in een negatief daglicht te stellen. Vergeet ook de expansie van de EU (NATO) naar het oosten niet. Een expansie waar de gemiddelde west en oost Europese burger nooit naar gevraagd heeft.

  Geliked door 2 people

 14. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hier wordt dus een complot waarschijnlijk geacht door Bezige Bij.
  “Onze” Mark zou er al op voorhand van op de hoogte zijn geweest.
  Nou ben ik de eerste die zegt dat het geen fris zaakje is maar dan bedoel ik de afhandeling achteraf.
  De suggestie dat dit een complot was om honderden mensen te offeren met een onzeker verder verloop is te gek voor woorden.
  Dat in de afwikkeling rekening gehouden zou moeten worden met handelsbelangen is al net zo absurd.

  Like

 15. verwardeman zegt:

  Weet je nog, die “staatsbegrafenis” met rouwstoet over de A2 , die Timmerfrans met zijn verhaaltje .
  Weet je nog van Rutte die ons Oekraine-ruffurendum de nek om draaide .
  Stel nou eens dat Rutte dat deed vanwege een bewezen vriendendienst – als jullie Oekrainers nou
  zorgen dat wij “een reden” hebben om ruzie met Putin te zoeken – dan zorgen wij dat jullie in de
  EU komen , ik kan niets bewijzen maar het zou mij geen reet verbazens als het zo zou zijn
  gegaan .

  Geliked door 2 people

 16. rottenpikwick zegt:

  Weet wel zeker dat als de Betweters hier een familielid of een andere dierbare waren verloren door dit ongeluk, er heel anders gereageerd werd en waarschijnlijk zelf ook achter het “showproces” zouden staan! Zolang de daders niet de ballen hebben om open kaart te spelen, sta ik wél achter het “showproces”.

  Like

  • Peter zegt:

   Ieder proces wat de waarheid weet te achterhalen is mooi meegenomen.
   U heeft gelijk dat de familieleden recht hebben op waarheidsvinding
   Tot een finaal oordeel is geveld zijn alle aangeklaagden verdachten.

   Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Wat te denken dat de Familieleden gebruikt worden om de zaak te manipuleren.
   Die mensen worden op regelmatige tijd bij elkaar geroepen om zogenaamd geinformeerd te worden.
   Daar krijgen deze mensen precies te horen wat in het politieke straatje past en kunnen dus later opgevoerd worden als zielige familieleden.
   Feitelijk zijn deze mensen niet zielig maar eerder slachtoffer van hun eigen overheid die hen gebruikt om hun eigen propaganda rond te strooien

   Geliked door 2 people

 17. BigLJohn zegt:

  Vanaf de eerste dag werd er al rond-getoeterd dat de Russen de schuld hadden aan MH 17. Tunnelvisie deed de rest, tot het resultaat van vandaag de dag. En wat voor impact het kan hebben op die 4 mannen die hier vals beschuldigd worden. In Rusland verspreiden de media ook de bevindingen van het Joint Investigation Team. Ik kan er over meepraten. In mijn prive sfeer heb ik (in het klein) ook ooit een valse beschuldiging meegemaakt. Altijd lekt zoiets uit. Er zijn altijd mensen die daarin gaan geloven of verder gaan vertellen. Via mijn zaak verloor ik na verloop van tijd vele klanten, ik moest er op een gegeven moment zelfs mee ophouden. Alsmede verloor ik verschillende familieleden en kennissen. Ze moeten de Russische beer niet uit gaan dagen. Ook niet met een Europees leger(tje). Napoleon en Hitler konden dat al ondervinden, een kennismaking met een woeste Russische beer. In de tweede wereldoorlog hadden de Russen ooit over een lengte van 3000 Km driehonderdduizend zware kanonnen opgesteld. Op iedere 10 meter afstand een zwaar kanon. Het aanvallende Duitse leger werd letterlijk compleet van de wereld afgestookt. Vandaag de dag is de kracht van het Russische leger werkelijk gigantisch te noemen, met wat de Duitsers in de tweede wereldoorlog wunderwaffen zouden noemen. O.a een type gevechtsvliegtuig wat verre superieur is aan de westerse JSF. En er gaan zelfs geruchten dat ze een soort van conventionele superbom ontwikkeld hebben. Om over hun potentionele chemische, biologische en digitale oorlogsvoering nog maar niet te spreken….

  Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ben het met het eerste deel van uw reactie helemaal eens, maar met het tweede deel ben ik het volledig oneens.
   De Duitsers verloren van Rusland door te lange aanvoerlijnen gecombineerd met een groot tekort aan brandstof, tel daarbij op dat de Russen als er weer eens duizenden doden vielen al gauw weer honderdduizend anderen beschikbaar hadden ( en dat is dan in een notendop).
   Er wordt almaar meer bekend over het werkelijke verloop van de Tweede Wereldoorlog en Duitsland is veel dichter bij een overwinning geweest dan velen durven bekennen.

   Like

   • BigLJohn zegt:

    Ook de schuld van Hitler. Zijn generaals waren briljant maar moesten de stomme ideeen van Hitler opvolgen, wat het Duitse leger op den duur noodlottig werd. O.a. mocht het leger zich van Hitler niet uit Rusland terugtrekken, maar doorvechten tot de laatste man. Gelukkig maar, anders liepen de moffen misschien nog rond in de straten. Dat van die kanonnen is wel degelijk waar, die hebben de Russen eenmalig ingezet. Ook daar hebben de moffen een dreun van meegekregen.

    Geliked door 1 persoon

 18. flexkie zegt:

  Die kanonnen werden ‘STALIN-ORGELS genoemd.,……. EN…….WEST-EURPEANEN waren waarschijnlijk niet op de hoogte van de RUSSISCHE winters, ,( Vandaar. het. . ‘WINTERHILFE-
  COLLECTEREN, huis aan huis, maar of het bij de Duitse Wehrmacht ,terechtkwam, voor aanschaf kleding etc. is maar. DE. VRAAG,…….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

 19. Sjoe! zegt:

  Ik vraag me echter af waarom de Russen – als ze het niet deden – dan met een handvol wisselende versies op de proppen kwamen, die ze één voor één uit hun mouw haalden, zoals een goochelaar or kaartoplichter, die elk van hen de vorige weerlegden. Wie kan het uitleggen?

  Like

 20. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Toen in 1945 de tweede wereldoorlog over was, begon de koude oorlog tussen Oost en West. Deze heeft geduurd tot omstreeks 1990. In die 45 jaar liepen we over de snede van het mes en hebben we diverse keren gebalanceerd op de rand van een nucleaire oorlog. Laten we ons gelukkig prijzen, dat het nooit zover gekomen is. Na de val van de Berlijnse muur waanden we ons te leven in het sprookje van de vrede. Er werden afspraken gemaakt tussen Oost en West. Het ijzeren gordijn werd gesloopt. Oud wapentuig werd ontmanteld. Soldaten gingen terug naar huis. En toen, toen begon het donder opnieuw. Afspraken met Rusland werden geschonden. NATO en EU pikten stiekem de oude vazal-staten van Rusland in. Nieuw wapentuig werd ontwikkeld. Rusland werd zwart gemaakt, geschoffeerd en van alles en nog wat beschuldigd. Het is niet zo’n klein beetje doorzichtig, dat de ene valse vlag operatie na de andere wordt uitgevoerd. Inmiddels staan er weer grote Westerse troepenmachten in Europa, maar nu wel 800 km dichter bij Moscou, dan tijdens de koude oorlog. We mogen blij zijn, dat Poetin over een gigantische zelfbeheersing beschikt, anders waren de poppen al lang aan het dansen geweest. Onze westerse politieke heersers spelen een gevaarlijk spel. Ze zoeken de grenzen op. Ze hebben kennelijk niet in de gaten, dat ze met een muizenval in de weer zijn. Zodra de muis bij de kaas is, slaat de val dicht. Als we de Russische beer te hard gaan pesten, gaat die grommen. En dan is Europa, in last. Als de Russische beer zijn paddenstoelbommen aflevert in Brussel, Parijs, Berlijn, Londen en Rome zal ons het lachen snel vergaan. Dan is het Europese continent, door radioactieve straling, voor lange tijd onbewoonbaar. Kennelijk onderschatten onze politieke heersers het gevaar. De kwezels menen kennelijk, dat alles geoorloofd is. Ze handelen vanuit hun obsessies en jagen oneigenlijke belangen na, maar gebruiken hun naprakkedenkiezeerverstand niet. Ze spelen met vuur. Ik hou mijn hart vast. Het MH17 dossier haalt de onderste steen niet boven. Het is een leugenachtige cover-up, die een uur in de wind stinkt. Als Rutte denkt, dat het grote Rusland zal zich door het kleine Nederland zal laten koeioneren, zit hij er gruwelijk naast. Pinokkio, laat me niet lachen.

  Like

 21. fleckie zegt:

  OP de Duitse zender. ZDF t.t. 123, vrij. 31.6.2019, werd het volgende bericht vermeld:
  ‘WIRTSCHAFTMASSNAHMEN: EU- SANKTIONEN. GEGEN. MOSKAU BLEIBEN’.
  ‘ Die Wirtschaftssanktionen der. EU. gegen. RUSSLAND werden wegen des anhaltenden UKRAINE- KONFLIKTS abermals verlangent,.Darauf einigten zich die Staats- und REGIERUNGSCHEFS der EUROPAISCHEN UNION bei ihrem Gipfel in Brussel, wie ein Sprecher von Ratspresident. DONALD TUSK. bestatigte.
  Die EU hatte die. HANDELS- und INVESTIONSBESCHRANKUNGEN trots. MILLIARDEN- VERLUSTEN. fur heimische. UNTERNEHMEN zuletzt im Dezember 2018 bis zum 31. Juli 2019 verlangert. Die sollen nun weitere Sechs Monate gelten…………….<~<~<~<~<~<~<~ fleckie,…dat is nog al wat, miljarden- verliezen , ( maar niet alleen in Duitsland, NEDERLAND voelt daar ook de gevolgen ervan,,,,…….desalniettemin wil de voorman, e.a. toch doorgaan met de sancties tegen RUSLAND,.dus wij worden van twee kanten geminimaliseerd,,! Import van niksnuttige ( op economisch gebied, barbaarse volkeren ….EN. onze middenstand door sancties( tegen afzetgebieden )..( ik dacht toch. dat Rusland connecties heeft aangegaan. met het) toekomstige, of al is, . GROOT- KAPITALISTISCHE CHINA ??!!!…………..<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s