Vatbaar voor xenofobie; gekker kan niet

Screenshot_111

(Door: Wim van Schaik)

De gewone Nederlander is racistisch, slecht van vertrouwen, kijkt niet over de grenzen en is gevoelig voor complottheorieën. Het is een boze, racistische en gefrustreerde figuur, een stoorzender die de sfeer verziekt. Een pessimist die we kunnen missen als kiespijn. In één woord, hij is xenofoob en het wordt tijd dat hij z’n mond houdt. Zo denken de terminaal tolerante wegkijkers in dit land  over de gewone Nederlander.

Ook bij het Reformatorisch Dagblad (RD) vinden ze – heel politiek correct – dat de gewone man xenofoob is of op weg is het te worden. Waarom anders zouden ze Rutte en zijn bende waarschuwen om kiezers die vatbaar zijn voor xenofobie niet te paaien met symboolpolitiek? Asielpolitiek moet volgens het RD vooral de wind uit de zeilen nemen van rechts-populistische partijen. Met de symboolpolitiek van nu lukt dat niet, want die hele en halve ‘xenofoben’ hebben heel goed door dat ze door Rutte voor de gek worden gehouden en (inderdaad) gepaaid worden met loze beloften. Het RD wil dat criminele asielzoekers eindelijk eens echt worden uitgezet. Maar let op, dat is niet omdat ons land daar geweldig van zou opknappen. Uitzetten om die reden is toegeven dat de ‘xenofoben’ gelijk hebben. Dat is het laatste wat het RD wil. Uitzetten is voor het RD vooral belangrijk om te verhinderen dat Nederlanders besmet worden met xenofobie … Gekker kan niet. Een fobie als besmettelijke ziekte.

Met dat begrip xenofobie is iets raars aan de hand. Een fobie is een psychische aandoening waarbij iemand, om onduidelijke redenen, een overmatige angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties. Bij xenofobie gaat het om irreële angst voor het vreemde. De deugmens heeft xenofobie echter verengd tot vreemdelingenhaat en vervolgens vreemdelingenhaat verklaard tot racisme. En nog iets, alleen wie vraagtekens zet bij de ongebreidelde immigratie kan xenofoob zijn. Amsterdamse yuppen bijvoorbeeld die minder toeristen in hun stad willen, worden (overigens terecht) nooit xenofoob genoemd.

Waar ik vooral de vinger bij wil leggen, is dat om te spreken van een fobie het moet gaan om een ziekelijke angst, die nergens voor nodig is omdat er geen direct en reëel gevaar bestaat. Precies daarom past het etiket xenofoob niet bij mensen die zich zorgen maken over de massa-immigratie en de gevolgen daarvan. Hun zorgen zijn ziekelijk noch irreëel. Die zijn juist gezond en heel reëel. Vraag het de bewoners van Amsterdam-Buitenveldert waar een 20-jarige statushouder de 68-jarige Rinia Chitanie op haar wandelingetje door het park seksueel misbruikte en zo zwaar  mishandelde dat familieleden haar in het ziekenhuis niet herkenden. Maken de mensen daar, die nu ’s avonds de deur niet meer uit durven, zich zorgen om niets? Vraag het ook de nabestaanden van de slachtoffers  in die Utrechtse tram… Vraag het de slachtoffers van de willekeurige steekpartijen, voor zover zij die laffe aanvallen overleefden…

En is de vrees dat de islam steeds meer grip op onze samenleving krijgt ongegrond? Moskeeën (meer dan 500), imams, mannen in lange gewaden, zwaar gesluierde vrouwen (en kleine meisjes), mohammedaans slachtoffergejank en Allahu akbar kreten, dit en veel meer moeten we in dit land heel gewoon en zelfs een verrijking vinden. Net als journalisten die maar niet uitgeschreven raken over ramadan en Suikerfeest, maar nooit berichtten over Telford. Of een halal wijkagent. Of gebieden waar de islamisering naadloos overgaat in salafisering.

En wee degene die iets ten nadele zegt van dat fascinerende ‘geloof’, waarvan de aanhangers alleen al bij een flyeractie in woede uitbarsten. Dat geloof dat aanspoort om christenen te vermoorden, gewoon omdat het de doctrine is. Zo iemand krijgt er meteen van langs. Die lijdt volgens de wegkijkers aan xenofobie (= racisme). Sinds wanneer is de waarheid zeggen, ook als het gaat om vreemdelingen, een fobie?

Verbaasd, geschokt, ontdaan en verontwaardigd doen de wegkijkers van de realiteit aan haarkloverij over een woord of zinnetje. Ze weigeren hun oogkleppen af te doen en bazelen over xenofobie en vatbaar zijn voor xenofobie. En daar blijft het niet bij. Hun relativistische manier van denken, hun infantiel sentiment, hun emotioneel geleuter gaat niet zelden over in snoeiharde belediging, bedreiging en zelfs geweld. Ze bieden met hun grote xenofobie-speurtocht de zielige mohammedanen graag de helpende hand. Zij zijn de echte xenofoben, deze usefull dhimmi´s met hun ziekelijke en ongegronde angst voor mensen die de moed hebben te benoemen wat ze zien.

Door:
Wim van Schaik
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, migrantengeweld, moralisme, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, xenofobie, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op Vatbaar voor xenofobie; gekker kan niet

 1. Het kan wel degelijk erger:

  Like

  • droevige mof zegt:

   Net als België en Nederland is Duitsland het laatste bastion van de Deep State, de heersende Amerikaanse elite in Europa. De macht van deze elite is aan het afbrokkelen, te beginnen met de inhuldiging van Trump, het vertrek van May en de snelle achteruitgang van Macron. Merkel is nu ook zichtbaar aan het beven.
   In Duitsland probeert de heersende macht nu met repressieve middelen de neergang een halt toe te roepen. Natuurlijk doen ze dat grondig, consequent en zonder rekening te houden met war daarbij verloren gaat. Deze Duitse strategie is sinds de 19e eeuw zonder succes toegepast en heeft veel leed veroorzaakt, zowel in ons land zelf als in onze buurlanden.

   Like

 2. Rensk. zegt:

  Komt van politici af en wat die zeggen zijn ze zelf. Ollengren is 1 voorbeeld. Die Turkse heks is ook van die categorie. Kees Verhoeven ook etc etc etc etc etc etc etc

  Liked by 1 persoon

 3. Luchtpint zegt:

  Vatbaar voor xenofobie

  Dat zegt politiek links in België over Vlamingen ook. Walen zijn daar volgens de media niet vatbaar voor.

  Like

 4. rottenpikwick zegt:

  Ondertussen in Groningen-stad. Het zoveelste incident van de laatste tijd. RUTTEland = KUTTELAND!
  https://www.dvhn.nl/groningen/Gewapende-overval-aan-Hofstede-de-Grootkade-in-Groningen-24566196.html

  Liked by 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Buitenlanders, allochtonen dus, over Nederlanders

  Like

  • Lucky zegt:

   Leuke video’s, ik kijk ze ook weleens, en je ziet dat het precies het tegenovergestelde is van de xenofobie waar we op valse gronden van beschuldigd worden.

   Like

 6. Jan zegt:

  Diversiteit aan de grens met Bosnië en Croatië

  de parasieten

  Like

 7. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/05/onderzoek-nederland-is-een-van-de-minst-racistische-landen-van-europa/

  Onderzoek: Nederland is één van de MINST racistische landen van Europa

  En waarschijnlijk zelfs ter wereld.

  Nederlanders zijn namelijk wel degelijk anti-racistisch (of: openminded)… en we zijn één van de minst racistische/bevooroordeelde volkeren in Europa.

  Like

  • flexkie zegt:

   Niet alleen CORDAAT, vraagt wekelijks vrijwilligers voor diverse ‘invullingen’ van verschillende hulpvragende ‘posten’,: deze week stond in het VELDHOVENS Weekblad
   van. woe. . 19,6,2019, , ……’.BEGELEIDING’…….’ Stichting . EVA is een vrijwilligersorganisatie diezich richt op buitenlandse vrouwen. EVA. is op Oek naar een vrijwilliger voor de kinderopvang. Belangrijk is dat de vrijwilliger affiniteit heeft met kinderen van 0 tot 4 jaar, geduldig en vriendelijk is.
   TAALBEGELEIDER………….. Stichting. EVA is een. VRIJWILLIGERSORGANISATIE. die. zich. richt op buitenlandse vrouwen. Zij zoekt een enthousiaste vrijwilliger die een taalgroep wil gaan begeleiden. Deze begeleider heeft een achtergrond. in. het. onderwijs en kan omgaan met verschillende niveaus. binnen. EEN. groep. ……Belangrijk is dat de vrijwilliger voor langere tijd beschikbaar is.
   …….CONTACT, Interesse. in. een. van. de onderstaande. vrijwilligersfuncties? .Neem dan contact opmet CORDAAT Veldhovencoorelkaar:( 040)25367,89. Info@veldhovenvoorelkaar.nl http://www.veldhovenvoorelkaar…….<~<~<~<~<~<~<~

   Like

 8. Peter Rissing zegt:

  Fobie: “een sociale-angststoornis ofwel een ziekelijke angst, ook als er geen reëel gevaar is”.
  Arachnofobie: een overmatige angst voor spinnen en spinachtigen.
  Claustrofobie: een specifieke fobie voor kleine of afgesloten ruimten.
  Xenofobie: een irreële angst voor alles wat vreemd, onbekend en ongewoon is, populair een irreële angst voor mensen van een ander ras of met een andere huidskleur.
  “. . . het etiket xenofoob niet bij mensen die zich zorgen maken over de massa-immigratie en de gevolgen daarvan. Hun zorgen zijn ziekelijk noch irreëel.”

  Daarom introduceer ik een nieuwe fobie: Dextrafobie!
  Dextrafobie: een irreële angst voor alles wat ‘Rechts’ is. Hun zorgen zijn ziekelijk én irreëel.
  De fobie van de “terminaal tolerante wegkijkers in dit land t.a.v. de gewone Nederlander.

  Bedankt voor dit inzicht Wim.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Angstststoornissen zijn het huidige favoriete kind van de psychiatrie. In dit opzicht past de ziekte bij de sociale stoornis van onze tijd.
   Men moet het niet geloven, er is zelfs de angst voor de angst, de fobofobie.

   Like

  • Piet Snot zegt:

   Arachibutyrofobie is de angst voor pindakaas die aan je gehemelte blijft plakken.

   Like

 9. Hovawart zegt:

  De bovengenoemde opsomming van typische kenmerken maakt mij alleen maar trotser om een witte Nederlander te mogen zijn, van Duitse en Pruisische afkomst, maar wél volledig en tot op het bot geïntegreerd, dat dan weer wel.

  Like

 10. Luchtpint zegt:

  Valt vrij positief uit voor Nederland, door de band. Niet slecht. Al lang geleden dat ik er zelf nog ben geweest.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Ik bedoelde de filmpjes die Jan heeft gepost. Dat de MSM Nederlanders vatbaar voor racisme noemen is een grove belediging van hun werkelijke mentaliteit.

   Like

 11. BigLJohn zegt:

  Nederlandse politici zijn gelijk het verwende zoontje van rijke ouders, die in de schoolklas de baas wil spelen over de andere kinderen. Dat dit akelige ventje op een gegeven moment door de rest in elkaar geslagen gaat worden, komt in zijn domme hersens helemaal niet naar boven. Zoals het er nu in Nederland aan toe gaat komt het ooit tot een uitbarsting. Die kan zowel positief als negatief gaan uitvallen.

  Like

 12. IkBenHet zegt:

  Ben er best wel een beetje trots op dat ik, in meer of mindere mate, aan die omschrijvingen voldoe 🙂 En wil dat graag zo houden.
  En ach het RD. Aanhang net zo geestelijk gemankeerd als booslims.
  Bible Belt staat zo ongeveer synoniem aan incest. Kat in het donker knijpers!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s