Kneiterlinkse Amsterdamse gemeenteraad verklaart oorlog aan etnisch profileren

Screenshot_119

Winkeldiefstal: zoekt u een makelaar op een scooter of twee bontkraagjes op een scooter?

Na veel ophef heeft de Amsterdamse politie voor het eerst een ‘Plan van Aanpak’ opgesteld om etnisch profileren terug te dringen. Maar nog voordat het plan donderdagavond in de gemeenteraad wordt besproken, klinkt er al kritiek, meldt de Volkskrant.

Post online

Het ontbreekt aan een meting hoe vaak etnisch profileren voorkomt. “En daar gaat het juist om”, zeggen fractievoorzitters Reinier van Dantzig (D66) en Femke Roosma (GroenLinks). “Zonder meting kun je niet vaststellen of het probleem afneemt.”

Etnisch profileren, waarbij de politie mensen staande houdt op grond van ras, etniciteit, huidskleur, taal of religie, is ‘onwettig, mensonterend en past niet bij de waarden van de politie-organisatie’, schrijft de Amsterdamse politie in haar Plan van Aanpak. Verder gaat de politie onderzoek doen onder burgers naar de beleving van etnisch profileren: hoe vaak worden zij staande gehouden en hoeveel vertrouwen hebben zij in de politie?

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Lucky”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Amsterdam, belangenverstrengeling, Censuur, Communisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, Elite, establishment, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, moralisme, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politie, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Kneiterlinkse Amsterdamse gemeenteraad verklaart oorlog aan etnisch profileren

 1. flo zegt:

  Haal nu eerst alle begroeing zoals struiken bosjes, bomen en god mag weten wat nog meer weg en kijk dan even of de licht getinten, negers, basjiboesoeks etc. toch etnisch geprofileerd kunnen worden. De uitkomst weten we al.
  AMSTERDAM IS DAMNED!!!!!

  Geliked door 2 people

 2. Tistochwat zegt:

  Alleen blanken die een kapot fietsachterlampje hebben, mogen door de politie ‘staande gehouden’ worden. Het echte tuig mag los blijven lopen.

  Geliked door 10 people

 3. voor allochtone criminaliteit verdwijnt dus (weer) de aandacht

  Geliked door 3 people

 4. Pistolen-Paultje zegt:

  Er is een probleem, maar je mag het niet benoemen, dus komt het ook niet voor in de statistieken….. dat heet struisvogelpolitiek. En struisvogelpolitiek werkt niet, net zoals positive discriminatie…. Soms moet je etnisch profileren (niet discrimineren) omdat het efficienter kan zijn, en zodat het probleem meer en de juiste focus krijgt (je gaat geen oude vrouw met een rollator arresteren als de dader een sprintje trok).

  Geliked door 6 people

  • Peter zegt:

   Soms moet je etnisch profileren (niet discrimineren) omdat het efficienter kan zijn, en zodat het probleem meer en de juiste focus krijgt (je gaat geen oude vrouw met een rollator arresteren als de dader een sprintje trok).
   Dat is juist !
   Het gaat om de juiste dader te pakken !!
   En wel zo snel mogelijk.

   Geliked door 1 persoon

 5. droevige mof zegt:

  Onze kwaliteitsmedia doen dit al geruime tijd. Als ik lees oft hoor “Een auto reed een menigte binnen, een bom ontplofte, er was een steekpartij, een schietpartij” dan weet ik dat het geen blanke man was, want dat is wat ze zouden hebben gezegd.

  Geliked door 5 people

  • Peter zegt:

   Ik stuur vaak een mededeling naar de NOS om te vragen of het bij een gemelde misdaad om een blanke man gaat.
   Of je meldt dit bij ieder bericht of je maakt hier geen melding van.
   Dat lijkt mij het meest rechtvaardig.

   Like

 6. Hovawart zegt:

  De Linksche Looney Brigade……nu gekleed in Lego-outfit.

  Like

 7. Trucker zegt:

  In Nederland is dit aan de orde, in Vlaanderen wordt dit doodgezwegen, etnish profileren is voor het linkse multikulle islamofiele specimen not done, de overheid werkt dit in de hand door dit gewoonweg te verbieden.
  Deze gegevens worden door politie amper bijgehouden, sterker nog ze mogen het zelfs niet doen.
  Wij hebben in Vlaanderen dan ook een partij die erger is als Hitler/Stalin/Pol Pot en alle verenigde dictators die ooit het levenslicht aanschouwt hebben.
  Deze partij “zou garen kunnen spinnen met etnish profileren” is het orderwoord.
  DE partij (stem er al veertig jaar op) is de grote boeman voor de mainstream, vandaag was het de beëdiging van de nieuwe parlementsleden na de verkiezingen werd een theaterstuk opgevoerd om én lid van het vlaams Belang geen “speelruimte” te geven.
  Hebben ze paar dagen geleden ook uitgehaald met Filip De Winter als (op één na langste parlementszitter).

  Like

 8. Peter zegt:

  Ha,ha ,net een wethouder aangehouden van Groen links ,even kijken of hij het nog met de stelling eens is .We hebben het over wethouder snuf,of snuifje ,maar ik zit in de goede richting .

  Like

 9. rottenpikwick zegt:

  Probleempje met Groen-Linkser! Ach arme… Beetje verward, waarschijnlijk.

  Like

 10. De miljoenen toeristen die Amsterdam jaarlijks bezoeken hebben geen flauwe notie hoe Amsterdam echt in elkaar steekt. Misschien moeten we het vanuit die hoek eens bekijken om die linkse bende daar te bestrijden.

  Geliked door 2 people

 11. rottenpikwick zegt:

  Tsunami van schietINCIDENTEN! Gelukkig zijn het “maar’ incidentjes volgens de pliesie. Tuurlijk lekker kleinhouden, het zijn maar een paar per dag. Vandaag in de media;
  ‘Tsunami van schietpartijen overspoelt Nederland, politie heeft liever dat u spreekt over ‘schietincidenten’.

  Like

 12. Lucky zegt:

  Hoe zit het met bepaalde criminelen die etnisch profileren, of profileren op leeftijd of op geslacht?

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Plan van Aanpak. Verder gaat de politie onderzoek doen onder burgers naar de beleving van etnisch profileren: hoe vaak worden zij staande gehouden en hoeveel vertrouwen hebben zij in de politie?”.
  A) Zelden of nooit.
  B) Geen enkel

  Like

 14. ruud 2 zegt:

  Op alle niveaus is het slachtoffers zoeken om hun seksuele geaardheid te bevredigen, we hebben het gehad met Kinderrechters, vrijwilligers bij hulpinstanties en goede doelen en het gaat maar door. De meest moslims zijn goed, er zijn er meer als 1 miljard waarvan 700 miljoen goed zijn en 600 miljoen zeer slecht zijn.Dus zonder etnisch te profileren mag ik dan zeggen van de 6,5 miljoen die nu in Nederland verblijven zijn er 3 miljoen slecht? voor de overige 12 miljoen inwoners betekend dit 1 op 4 = 25% heeft een slecht geweten en waarschijnlijk een gebruiksklaar wapen bij zich.Dus de goede proberen op alle mogelijke manieren om de overgevoelige politici die hun land in de steek laten te beïnvloeden om hun mede gelovigen niet te laten controleren.

  Like

 15. Lucky zegt:

  Iets heel anders, maar zeer walgelijk
  https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/omstanders-verhinderen-reanimatie-en-filmen-slachtoffer/

  Omstanders verhinderen reanimatie en filmen slachtoffer

  Meerdere omstanders hebben donderdagavond de reanimatie van een vrouw in Vlissingen verhinderd. Ze bleven langs de hulpdiensten lopen om het slachtoffer dat daar met ontbloot bovenlichaam lag te filmen.

  Like

 16. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/06/om-in-rechtbank-ziet-extremistisch-motief-bij-syrische-asielzoeker-verantwoordelijk-voor-steekpartijen-in-den-haag/

  OM in rechtbank ziet ‘extremistisch motief’ bij Syrische asielzoeker, verantwoordelijk voor steekpartijen in Den Haag

  Het proces van Malek F., die verdacht wordt van poging tot moord op drie slachtoffers in Den Haag op 5 mei 2018, is vandaag aan de gang. Er werden beelden getoond van de steekpartijen en ook wordt er heftig gespeculeerd over het motief: extremist, psychisch gestoord, jihad terrorist? Via De Telegraaf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s