Britse minister van Buitenlandse Zaken: De EU zou bereid zijn om te onderhandelen over de Brexit-deal

Screenshot_132

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken zou de Europese Unie in het geval van een geschikt Brits voorstel bereid zijn om opnieuw te onderhandelen over de voorwaarden van het Brexit bepalende verdrag om de kwestie van de Iers-Noord-Ierse open grens – die de vrede en de politieke stabiliteit op het Ierse eiland zou garanderen – op te lossen.

Mitteleuropa

Een van de concurrenten voor de functie rondom het Britse premierschap onder de Conservatieven, Jeremy Hunt, verklaarde in de zondag uitgezonden tv-uitzending van de BBC: wanneer zo´n Britse premier de beleidsbepalers van de EU zou opzoeken met wie een dialoog mogelijk zou zijn, en de ideeën voor een oplossing van de Iers-Noord-Ierse grenskwestie op tafel zou leggen, dan zouden die bereid zijn om opnieuw te onderhandelen over de deal.

Het met de EU bereikte Brexit-akkoord door de regering-May werd door het Britse Lagerhuis tot nu toe driemaal afgewezen.

De Europese Commissie en meerdere EU-toppolitici maakten al duidelijk dat er geen nieuwe onderhandelingen over de Brexit-deal mogelijk zouden zijn.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

16 reacties op Britse minister van Buitenlandse Zaken: De EU zou bereid zijn om te onderhandelen over de Brexit-deal

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik ben vandaag naar het ziekenhuis geweest en mijn specialist wist me te vertellen dat mijn longkanker met bestraling uit de wereld gehol;pen was, dus zullen jullie nog een paar jaar last van me hebben

  Geliked door 3 people

 2. Ruud zegt:

  Het zou kunnen zijn dat de EU haar hand overspeeld heeft en de miljardenclaim in rook ziet opgaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  Zwarte afrikaanse landarbeiders in Zuid Afrika kunnen met geen mogelijkheid met geld omgaan. Ik weet via via van een boer die geprobeerd heeft het ze bij te brengen. Lukt niet. Per dag moet je ze betalen anders houden ze op met werken als je ze ineens betaald. Ben benieuwd hoe ze het land in een hof van Eden gaan veranderen. Vrees dat er niets van terecht komt. Hopeloos

  Geliked door 1 persoon

 4. Klaas zegt:

  Like

 5. boorzalf zegt:

  Tja, in China doen ze het toch even iets anders dan in de EU in plaats van het binnen halen. Maar ja, over de blanke boeren die vermoord worden in Zuid Afrika hoor je de BBC niet.

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   4.06 heel de joodse en christelijke cultuur is uitgeroeid door de islam in het midden -oosten, maar dat is niet belangrijk voor de BCC.

   Geliked door 1 persoon

   • Pietersen zegt:

    Vergis je niet Boorzalf, de BBC staat aan de moslimkant. Doodziek word ik van die meestal BBC documentaires. Ze weten net zoals Nederland altijd goed met het vingertje te wijzen, terwijl de islam hun land in een ijzeren greep heeft. Maar daar zullen zij geen documentaire aan wijden.

    Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   De Engelsen zijn de uitvinders van de concentratiekampen.
   Laat ze maar afzien.

   Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…dan zouden die bereid zijn om opnieuw te onderhandelen over de deal.”

  Zeker zouden ze opnieuw willen onderhandelen. Vooral nu ze aan zien komen dat Boris Johnson de nieuwe regeringsleider wordt. Die onderhandelt waarschijnlijk iets anders dan Theresa May.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De strategie was om May op pad te sturen met een onmogelijk ‘akkoord’ waarna ze af zou moeten treden en dan moest er een nieuw referendum komen, deel I is goed gegaan, waar men zich op heeft verkeken is dat het zogenaamde akkoord de Britten er alleen maar meer van heeft overtuigd dat ze eruit moeten stappen, zelfs met een nieuw referendum blijft recht overeind dat ze eruit willen, wie ook de nieuwe onderhandelaar wordt, die staat steviger in zijn schoenen dan May.
  Het plan heeft dus niet alleen niet gewerkt, het heeft precies het tegenovergestelde bereikt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s