Fraude hulpgeld Mali: brief niet openbaar

Screenshot_121

(Door: Niels Rigter)

DEN HAAG – Met hulpgeld voor Mali is fraude gepleegd. Dat bevestigen bronnen in Den Haag. De Tweede Kamer wil erover debatteren, maar minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, foto) weigert een brief over de kwestie openbaar te maken.

De Telegraaf

Kamerleden hebben de brief waarin de fraude wordt gemeld, vertrouwelijk kunnen inzien. Over de inhoud ervan mogen zij echter niets zeggen in het openbaar. De PVV is het hier niet mee eens. Kamerlid Danai van Weerdenburg vraagt al vanaf maart om openbaarmaking, maar zelfs de reden waarom de brief wordt achtergehouden, meldde Kaag slechts in een afgeschermde krabbel. Ook de VVD zegt niet te kunnen plaatsen waarom de brief voorlopig vertrouwelijk moet blijven.

Donderdag kwam de bewindsvrouw van D66 alsnog met een reden: openbaarmaking zou de ’vertrouwelijkheid en effectiviteit van het onderhandelingsproces’ ondermijnen, evenals de ’informatie-uitwisseling in het diplomatieke verkeer’.

Er zou eerst nog overleg nodig zijn met andere landen of instellingen die geld doneren aan Mali. Als dat ’traject is voltooid’, belooft de minister alsnog ’alle relevante informatie’ te openbaren.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Piet Snot”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, D66, Elite, fraude, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Mali, Overheid, politici, Rotzakken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op Fraude hulpgeld Mali: brief niet openbaar

 1. henk verhoef zegt:

  brief en reden zal binnenkort wel gelekt worden
  nu eerst even wat zakkenvullers uit de wind houden
  wel beseffen dat ongedierte altijd op een goed gevulde gratis pot honing afkomt

  Like

 2. Jan zegt:

  Kaag is een idealistische gek die in Iran de deal in stand wil houden die Hussein Obama met de mullah’s maakte. Dat de overeenkomst puur landverraad was interesseert Kaag niet wat niet verwonderlijk is want zij is met een crimineel getrouwd en haar grote voorbeeld is terrorist en moordenaar Arafat

  Geliked door 3 people

  • fleckie zegt:

   Zij, … madam KAAG, is toch ( gehuwd met een mohammedaan, dan mag die toch zeker ook nog ‘meerdere vrouwen ( bijvrouwen genaamd) ’ erop nahouden?!!! ……. wat houdt de naam …’ringeloren’ eigenlijk in.?! Wanneer is haar ‘ aanstelling’ als minister, afgelopen?…….MEN. is waarschijnlijk vergeten, dat zij ..meende’ dat ..MEN .. niet alles hoefde te weten??!………..<~<~<~<~<~<~<~

   Like

 3. Piet Snot zegt:

  Dan verhogen we toch gewoon de BTW met een paar procent.
  Is het verschil zo weer weg gewerkt.

  En tevens een tip voor wanneer je je belasting papieren niet helemaal naar waarheid heb ingevuld.
  Ik wil het verder niet meer over hebben, meer hoef je niet te vermelden dan, als je een brief van de belasting thuis krijgt.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Bijzonder, ik heb een proefabonnement op het AD en daar werd hier met geen letter over gerept, de censuur van Kaag gaat kennelijk verder dan je denkt !

  Like

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  De brief wil ze niet openbaar maken.
  Dan rijst de vraag wie heeft het meest geprofiteerd van deze fraude.
  Laat Ik dan maar op voorhand zeggen dat zal blijken dat de fraudeur zich in eigen kring bevindt en dus de hand boven zijn frauduleuze kop gehouden moet worden.
  Barst waar kennen we dat toch van???

  Like

 6. johan de derde zegt:

  Als zij haar bek optrekt, komt er al een leugen uit. Zij is echt een moslimvriendje.

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Is Kaag een hogere macht dan de 2e Kamer?
  2e Kamer zou tanden kunnen laten zien!

  Like

 8. Kees zegt:

  Als haar vriendjes hun geld binnen hebben, dan mogen we meer weten.

  Like

 9. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://www.breitbart.com/africa/2019/06/20/expert-u-s-invests-more-in-africa-under-trump-than-any-other-president/

  Expert: U.S. Invests More in Africa Under Trump than Any Other President
  Deskundige: Amerikaanse investeert meer in Afrika onder de Trump dan enige andere president

  The United States has poured more investment into Africa under President Donald Trump than under any previous administration.
  That’s according to Aubrey Hruby of the Atlantic Council, who admitted she was stunned to learn the facts

  Deskundige: Amerikaanse investeert meer in Afrika onder de Trump dan enige andere president

  Geliked door 1 persoon

 10. Bob Fleumer zegt:

  Wie benoemd er nou ook een moslima op een post zoals Kaag, die is totaal van het padje!

  Like

 11. Jean zegt:

  De beste remedie tegen deze fraude is: “Geef niets meer aan Afrika” dan kunnen ze niet frauderen en misschien gaan dan de ogen open met stoppen tegen massa’s kinderen op de wereld te zetten waar geen enkele toekomst voor aanwezig is.
  MMen spreekt nu al dat er tegen het einde van deze eeuw er ± 8 miljard Afrikanen zullen zijn!!!! Ze zijn nu met ± 1.5 miljard Afrikanen en ze kunnen al niet voor zichzelf opkomen.
  Die pipo in Rome zal ze wel gaan uitleggen dat er géén voorbehoedsmiddelen mogen gebruikt worden….., moest die voor mijn voordeur staan en er vielen hagelstenen als tennisballen dan nog deed ik de deur niet open voor dergelijke volksbedrieger resp. parasiet.

  Geliked door 3 people

  • rottenpikwick zegt:

   Die godverdommesse Soepjurk haalt het laagste van het laagste bij je naar boven. En wat nog veel erger is, zijn al die “schaapjes” die hem volgen! Weg met al die Vuige PEDOzooi! GFY!!

   Like

 12. Hovawart zegt:

  De meest schrikbarende vorm van corruptie, politici die overheidsgelden misbruiken, en zelfs hun stinkende best doen om hun onfrisse praktijken verborgen te houden…..een onwelriekende affaire. Men kan zelfs beamen dat het zaakje, tegen de wind in, op steeds grotere afstand al te ruiken is, kortom, het zaakje van Rutte stinkt een uur in de wind.
  Het is de andere variant van witwassen,……verduistering.

  Geliked door 1 persoon

 13. Jan zegt:

  ….
  Door gebrekkige controle verdween veel geld in de zakken van corrupte Malinezen.

  Het Bureau du Vérificateur General (BVG), een Malinese overheidsinstantie die corruptie bestrijdt, concludeerde dat in de periode 2008-2010 zeker twintig miljoen euro overheidsgeld werd verduisterd. Volgens de organisatie, die steekproeven uitvoert, was dit nog maar het topje van de ijsberg. In plaats van een onderzoek naar de misstanden, gaf Justitie in Mali opdracht om de directeur van de anti-corruptieorganisatie te arresteren.
  ….
  De IOB schrijft in het rapport uitdrukkelijk dat de controle op de besteding van hulpgeld in Mali onvoldoende was. Maar vrijwel geen enkele donor verbond consequenties aan de groeiende corruptie. Ze gingen gewoon door met het storten van geld. Daardoor stimuleerde ontwikkelingshulp corruptie en wanbeleid.
  ….
  Op bezoek in Nederland zei president Amadou Touré in 2011 doodleuk dat zijn regering meer ontwikkelingshulp nodig had om de problemen rondom de drugshandel op te lossen.
  ….

  https://vanderaa.wordpress.com/blog/ontwikkelingshulp-maakt-mali-kapot/

  Like

 14. Rensk. zegt:

  Toevallig komt deze fraude naar boven. Hoeveel fraude er gepleegd word door vele ¨hulp¨ instellingen komt misschien nooit boven. Ik sprak wel een keer een man, die de halve wereld rondgereisd heeft na zijn pensioen. Hij zat in een vliegtuig (ik weet niet meer waar naar toe) en het vliegtuig had onderweg een tussenstop. Daar werden allerlei luxe goederen ingeladen. Bestemd voor Hawaii. Hij had begrepen (hoe weet ik niet meer) dat dat bekostigd werd van het hulpgeld voor Hawaii. (de elite profiteerde er lustig op los) Ik geef al heel lang niets meer aan ¨hulp¨ organisaties. Die maken meer kapot dan dat ze goed doen. Sigrid Kaag: ga alsjeblieft weg. Ga naar de Gazastrook met je vent en ga daar de boel ¨organiseren¨

  Geliked door 3 people

 15. Jan zegt:

  Populair en toch kwetsbaar
  Het succes van ontwikkelingshulp

  Op de VVD en PVV na zijn alle zittende partijen voor meer ontwikkelingshulp. Of dat ook gebeurt, is maar de vraag: de VVD en Wilders zetten de aanval in met feitelijke en morele argumenten.

  ….
  Een van de kritieken is dat ontwikkelingshulp in de ontvangende landen een gemakkelijke prooi is voor kwaadwillende leiders. Dit bezwaar komt bijvoorbeeld van de Zambiaans-Amerikaanse econome Dambisa Moyo in haar veelbesproken boek Dead Aid. Ontwikkelingshulp, zo betoogt Moyo, bevordert corruptie. Met ontwikkelingsgelden kunnen incompetente of zelfs gevaarlijke autocraten in het zadel worden gehouden. Buitenlandse hulp maakt leiders lui en onverantwoordelijk voor hun volk. Moyo verwijst daarbij vooral naar het tijdperk van de Koude Oorlog, toen Afrikaanse leiders op grote schaal steun ontvingen van westerse landen om ze in het kapitalistische dan wel communistische kamp te houden.
  Een ander bezwaar tegen ontwikkelingshulp is dat het de onderliggende oorzaken van armoede niet aanpakt, zoals de scheve machtsverhoudingen in de wereld.

  In zijn boek The White Man’s Burden vraagt William Easterly zich af hoe het mogelijk is dat de Westerse wereld vele miljarden uitgaf aan ontwikkelingshulp en dat in Afrika nog steeds niet iedereen over een muskietennet beschikt. Bovendien, becijferde Easterly, is nooit bewezen dat ontwikkelingshulp de economische groei in arme landen aanjaagt. En zonder groei komt een land niet vooruit.
  Moyo, Muambi en Easterly brengen belangrijke thema’s ter sprake. Kwaadwillenden kúnnen inderdaad misbruik maken van hulp. Ontwikkelingssamenwerking richt maar weinig uit tegen ongelijke machtsverhoudingen. En met hulp alleen jaag je geen sterke economische groei aan.
  ….
  https://www.groene.nl/artikel/het-succes-van-ontwikkelingshulp

  Geliked door 1 persoon

 16. rottenpikwick zegt:

  Vooruit met de geit….. Ik wil weten wat er met mijn afgejatte centjes gebeurd!! Stelletje MISDADIGERS / DIEVENBENDE!! Wat huist hier toch een kutvolk!!
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/omstanders-hinderen-reanimatie-in-vlissingen/ar-AADdmpX?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout

  Like

 17. Deze mevrouw Kaag heeft waarschijnlijk zelfs de foto van de seriemoordenaar Yasser Arafat in haar huis hangen ,hoe ziek kan iemands hart toch wel niet zijn ,hopelijk heeft zij zich bekeert van die islamitische Palestijnse moordenaarsbende !Hamas ,Hezbollah ,IS,Fatah,…. enz ….. alles aan de fascistoïde islam gerelateerd brengt achteruitgang , deze mevrouw Kaag is een vloek voor Nederland!!!Schande dit soort mensen!!!

  Like

 18. Cleo zegt:

  Wat een doortrapte feeks!
  Wanneer oh wanneer valt dit ellendige zooitje ‘kabinet’!

  Like

 19. J. C. Th. Köhler zegt:

  Volgens een wereldberoemde psycholoog, Dr. Phil dus:
  Wie niets te verbergen heeft, verbergt niets.
  Kaag verbergt iets. Ergo hééft ze iets te verbergen.
  En vrij naar de bard uit Stratford upon Avon:
  There’s something rotten in the state of The Netherlands.
  Tjongejonge, wat een zootje is het weer.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 20. Cathja zegt:

  Als zij weigert deze brief openbaar te maken, zit er aan ‘mevrouw’ Kaag ook een onwelriekend luchtje.
  Niet zo vreemd, als je warm loopt voor de Palestijnse zaak bijvoorbeeld. We weten in elk geval wie zij een warm hart toedraagt en wie niet.

  Like

 21. Tineke zegt:

  Altijd als er iets uitlekt wat niet door de beugel kan,wordt het ineens tot staatsgeheim gebombardeerd.
  Als de kamer haar ter verantwoording roept,dient zij direct openheid van zaken te geven.
  Die softe kamerleden vinden ook alles maar goed.

  Geliked door 1 persoon

 22. Jade zegt:

  Kunnen ze dat stomme wijf niet dwingen
  om die brief openbaar te maken?
  Wat is dit gvd voor waanzin???

  Like

 23. Piet Snot zegt:

  Turks seniorenpaar dat sociale dienst tilde voor 160.000 euro krijgt werkstraf
  Het Turkse echtpaar dat de sociale dienst tilde in Den Haag voor 160.000 euro, is vandaag door de Haagse rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur. De rechter acht hun hoge leeftijd, 73 en 66 jaar, geen beperking om verplicht aan de slag te moeten gaan. Er was twee weken geleden vier weken cel geëist.
  https://www.ad.nl/den-haag/turks-seniorenpaar-dat-sociale-dienst-tilde-voor-160-000-euro-krijgt-werkstraf~a44a5d41/

  Like

 24. Alex Delarge zegt:

  In 10 jaar tijd is er niets veranderd. Lees dit boek uit 2008 maar eens. https://nl.wikipedia.org/wiki/De_crisiskaravaan

  Like

 25. fleckie zegt:

  NOS tt. 105, za.22,6,2019……..’DOCENT HAGA. WEG. NA. TONEN. FILMPJE’.
  HET. HAGA. Lyceum n Amsterdam heeft een docent ontslagen omdat hij in de klas een videopreek van de omstreden radicale prediker Abou. Hafs. toonde.Dat is een v.d.salafistische leiders die volgens de AIVD contact hadden met de school,en de leerlingen beïnvloedden..
  De schooldirecteur zegt dat het filmpje onschuldig is,maar dat de school niet met Aboun..Hafs geassocieerd wil worden. Het filmpje past volgens de directeur niet in het curriculum.
  De islamitische school kwam in maart in het nieuws vanwege waarschuwingen over het …………..
  …….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

 26. Jan zegt:

  En daar is D66 weer: “Wij hebben niets met de bevolking te maken”

  Staatssecretaris Snel weigert openheid over onderzoek naar toeslagen-affaire

  De Tweede Kamer wil duidelijkheid over de manier waarop een onderzoek bij de Belastingdienst is ingeperkt. Maar staatssecretaris Snel weigert dit openbaar te maken.

  Staatssecretaris Menno Snel van Financiën weigert stukken openbaar te maken over het beïnvloeden van een onafhankelijk onderzoek naar de affaire rond de kinderopvangtoeslag. De Tweede Kamer had daar nadrukkelijk om gevraagd, en reageert getergd op de nieuwe weigering van Snel om openheid van zaken te geven.

  Het gaat om de affaire rond de massale, onrechtmatige stopzetting van betaling van kinderopvangtoeslag aan honderden ouders, in 2014. Hoewel Snel al meerdere malen excuses heeft aangeboden voor het handelen van de Belastingdienst, is er voor de ouders nog steeds geen oplossing. Zij moeten wachten op het advies van een commissie onder leiding van voormalig minister Piet Hein Donner, dat waarschijnlijk pas eind dit jaar af is.
  ….
  https://beta.trouw.nl/nieuws/staatssecretaris-snel-weigert-openheid-over-onderzoek-naar-toeslagen-affaire~b561b356/

  Like

 27. Wolf zegt:

  Het wordt hoognodig tijd dat het rooie gespuis van dit extreemlinkse ROT kabinet weggetrapt moeten worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s