Gauland beschuldigt Gauck van huichelarij

Screenshot_149

(Vertaling: E.J. Bron)

De fractievoorzitter van de AfD, Alexander Gauland (foto), heeft de voormalige Duitse president Joachim Gauck van huichelarij beschuldigd. “Waarom kan hij niet met mij discussiëren?”, vroeg Gauland tegenover “Cicero” en verwees naar de uitspraak van Gauck dat hij niet met Gauland op één podium zou willen zitten. “Zijn gedrag laat zien dat zijn eis naar meer tolerantie voor rechtsen slechts een holle frase is, pure huichelarij”, aldus Gauland.

Die Unbestechlichen

“Ik heb Gauck nog meegemaakt als chef van de Gauck-autoriteit, waar hij het liefst iedere journalist kwijt wilde die in Leipzig gestudeerd en bij een SED-krant gewekt heeft”, zei Gauland. Hijzelf zou in zijn tijd als uitgever van de “Märkische Allgemeine Zeitung” “mensen tegen volledig onterechte aanvallen van de heer Gauck hebben moeten verdedigen”. Na de moord op Walter Lübcke verzet de AfD zich bovendien tegen de beschuldiging met angstretoriek een gunstig klimaat voor geweld te hebben geschapen. “Dat moord en geweld niet in de politiek thuishoren, is helemaal duidelijk. Wij in de AfD willen daar niets mee te maken hebben. Wat me echter stoort, is de poging om ons er mee in te trekken. Zo ongeveer volgens het motto: jullie zijn daar de schuld van”, zei Gauland. Natuurlijk zou men politieke kritiek kunnen hebben op politici die zich zo uitlaten als Lübcke. “Dat is immers niet de poging om een mens met geweld uit de weg te ruimen.” Gauland zei dat hij bereid zou zijn om retorisch te ontwapenen als de andere partijen dat zouden doen. “Dat kunnen we doen. Maar kijkt u eens hoe de andere partijen reageren. Dan kan ik moeilijk mijn retoriek minderen wanneer men juist in deze moordzaak mij een medeschuld wil geven.”

Bron:
https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Gauland beschuldigt Gauck van huichelarij

 1. Hendrik M. zegt:

  AfD is best, fuck the rest!

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Als het op inhoud niet lukt dan zoekt men naar een knuppel. Was het niet de moord op Lübcke dan was het vroeger of later iets anders geweest. Dit zal door blijven gaan tot de ¨altparteien¨ zieltogend op de grond liggen. Die dag gaat komen als de energie wende, de immigratie chaos en de EU in de hoogste versnelling richting collaps gaan.

  Like

 3. Jan zegt:

  Tauber (SDU) wil AfD de vrijheit van meningsuiting en vrijheid van vergadering afnemen om zo de partij monddood te maken. Volgens deze fascist is de dood van Lübcke de schuld van de AfD want die houdt er een andere mening op na dan hij en ‘dus’ is de AfD een vijand van de staat die uitgeschakeld moet worden

  Tauber will Verfassungsfeinden die Meinungsfreiheit entziehen

  Nach dem Mord an Walter Lübcke mehren sich die Stimmen nach einem härteren Vorgehen gegen Rechtsextremismus. Der ehemalige CDU-Generalsekretär Peter Tauber hat nun konkrete Vorstellungen geäußert und sorgt damit für eine Kontroverse.

  Im Kampf gegen Extremismus plädiert der ehemalige CDU-Generalsekretär Peter Tauber dafür, Verfassungsfeinden bestimmte Grundrechte wie die Meinungs- und Versammlungsfreiheit zu entziehen. Nur das Strafrecht anzuwenden, genüge nicht, schrieb der Politiker aus dem Main-Kinzig-Kreis in einem Gastbeitrag für die „Welt“ mit Blick auf den mutmaßlich rechtsextremen Mord am Kasseler Regierungspräsidenten Walter Lübcke.

  https://www.faz.net/aktuell/rhein-main/cdu-politiker-tauber-will-verfassungsfeinden-meinungsfreiheit-entziehen-16244594.html

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Joachim Gauck, ijdel, zelfingenomen, vol van eigendunk.
  Waarom een paneldiscussie met een persoon die zijn hele leven al zijn jasje in de wind heeft gehangen? Als u meer over hem wilt weten, kunt u op het internet zoeken onder het trefwoord “IM Larve”. Veel plezier.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Joachim Gauck werd jaren geleden al eens, toen hij een herdenking over WO II wilde bijwonen, al uitgemaakt voor fascist! Niettemin weten veel mensen die zoiets roepen zelfs niet eens waar het fascisme vandaan kwam en oorspronkelijk was dit systeem niet gericht op het vernietigen van miljoenen mensen!

   Like

 5. droevige mof zegt:

  Er is ook goed nieuws. CDU-politicus Friedrich Merz: “We verliezen delen van de Bundeswehr en de Bundespolizei aan de AfD”
  https://www.focus.de/politik/deutschland/driften-sicherheitsorgane-ab-merz-warnt-wir-verlieren-teile-der-bundeswehr-und-der-bundespolizei-an-die-afd_id_10853535.html

  Like

 6. Gerrit zegt:

  Het is in Duitsland bijna elke dag dezelfde retoriek in het Journaal. De energie-wende en de demonstraties daarvoor, en het gevaar van de AFD die voortdurend gelinkt worden aan de moord op een politicus onlangs. Het is een walgelijke stemmingmakerij waarbij men de jeugd volop betrekt.
  Die denken inmiddels dat een energiecentrale werkend op steenkolen het ergste wat er is op deze wereld. Hoe anders in Frankrijk. nauwelijks zonnepanelen of windmolens te zien. Wel 58 vrolijk snorrende kerncentrales………Dit laat zien dat Merkel een heel volk knettergek heeft gemaakt door alle kerncentrales te sluiten. En wij lopen ook achter haar aan via haar beste vriend Mark.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s