Het christendom wordt bedreigd met uitroeiing

Screenshot_145

Chaldeeuws-Katholieke kathedraal Sint Josef in de buurt van Erbil in Irak.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

In steeds meer delen van het Midden-Oosten dreigt de definitieve uitroeiing van het christendom. De co-existentie met de islam loopt ten einde.

Contra magazine

Voordat de islam grote delen van het Midden-Oosten veroverde, waren veel mensen in de regio al tot het christendom bekeerd. Tot de 7e eeuw en de verovering door de moslims waren bijvoorbeeld de meeste mensen in het gebied van het huidige Irak christen. Zelfs in Iran waren de christenen een grote meerderheid. En nu?

Vandaag neemt het aantal christenen steeds meer af. Zoals de Vereniging voor Bedreigde Volkeren (GfbV) constateert, kan men bijvoorbeeld in Irak nu al van een etnocide spreken. Was voor de eerste Irak-oorlog in het jaar 1991 nog ongeveer 10% van de bevolking van het land christen, tot de tweede Irak-oorlog in 2003 nam dit percentage al tot ongeveer 5% af. Nu bekennen zich nog maar ongeveer 150.000 mensen tot het christendom – dat is 0,4% van de bevolking. Over enkele jaren zouden de christenen volledig verdwenen kunnen zijn. Vermoord, weggejaagd of (gedwongen) bekeerd.

Ook in Syrië, waar vooral de regering-Assad voor een zo groot mogelijke vrijheid van religie zorgt, daalde het aantal christenen snel. Ten gevolge van de oorlog en de bloedige vervolging door radicaalislamitische milities wonen er nog maar de helft zoveel christenen in het land dan in het jaar 2010. In absolute aantallen: er zijn 500.000 tot 700.000 christenen gebleven. Maar op grond van de sombere vooruitzichten mag men ook hier verwachten dat dit aantal verder zal afnemen.

Juist in islamitisch gedomineerde landen zorgen extremistische respectievelijk conservatieve krachten steeds opnieuw voor een repressief klimaat tegenover religieuze minderheden. De absolute heerschappij-aanspraak van de islam zorgt voor een toenemende onderdrukking van anders gelovigen (en niet-gelovigen). De druk tot bekering is groot – zelfs in voormalige seculiere islamitische landen.

Al over enkele jaren zou het gebied van het oerchristendom grotendeels christenvrij kunnen zijn. Een ontwikkeling die van tevoren te verwachten was. Dan vraagt je je af hoe de toekomst van Europa eruit zal zien wanneer de immigratie uit het islamitische gebied zo blijft aanhouden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Historie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

21 reacties op Het christendom wordt bedreigd met uitroeiing

 1. koosv8 zegt:

  Dat is geen eens een vraag waard. Wie dat niet ziet is in en in naïef. En dat zijn de meeste, en ZEKER bij de machthebbers. Maar die doen alsof er niets aan de hand zou zijn, maar er wordt gewoon gewerkt aan het kapot maken van de Europese Culturen. Maar we laten het gebeuren langzaam maar zeker . Het is als de kikker met koud water opzetten, hij blijft zitten waar hij zit tot het te laat is.

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Als wij niets doen in Europa zullen wij ook geïslamiseerd worden. Dat gebeurt dan onder dwang, waarbij mensen die dat weigeren op afschuwelijke wijze gemarteld worden voordat hun kop wordt afgesneden. Zesenvijftig landen zijn ons daarin al voorgegaan waarbij uit naam van de islam circa 300.000.000 (driehonderd miljoen) onschuldige mensen vermoord zijn. Dat is een aantal waarbij dictators als Hitler, Stalin en Mao Tse Tung gezamenlijk niet eens bij in de schaduw kunnen staan.

  Gaat dit gebeuren? Naar mijn idee zeker niet. Al krijgt men vanwege de politieke correctheid wel dat idee. Politieke correctheid is echter maar schijn. Geen enkele land kan dat volhouden. Een gezamenlijke aanpak zie ik in de toekomst wel gebeuren. Dat alle Westerse landen de rollen gaan omdraaien en ze, zonder aanziens des persoons en zonder enige vorm van rechtspraak hun landen uitschoppen.
  Het zou me niets verbazen dat de grootste mogendheden, inclusief China, zelfs de thuislanden van die gasten, ter voorkoming van nieuwe overlast, tot in de kiem zullen smoren.

  Geliked door 1 persoon

 3. reageerbuis zegt:

  De Irakese bisschop Nona waarschuwde al in 2015 tegen de immigratie van moslims in Europa. Zie: https://ejbron.wordpress.com/2015/12/18/irakese-bisschop-het-lot-van-het-westen-zal-erger-dan-dat-van-ons-zijn/#more-104099
  Andere prelaten uit het gebied volgden met soortgelijke waarschuwingen. Maar wij gaan door met het toelaten van islamieten.

  Geliked door 2 people

  • QenQ6 zegt:

   … omdat ons morele besef niet sterk genoeg is en we iedereen te vriend willen houden. Kan niet!

   Like

  • ronjaspers zegt:

   reageerbuis.Niet wij de bevolking laten de islamieten binnen,maar de (nazi) bildeberg groep.Ze worden europa binnengehaald om ons te terroriseren en af te slachten.90% van de wereldbevolking moet afgeslacht worden,de overige 10% dient als slaven voor de satanische elite.Deze satanische elite willen een new world order.

   Like

 4. Piet Snot zegt:

  Het zijn natuurlijk niet alleen de christenen die daar verdwijnen.
  Ook de mensen die nergens in geloven worden vermoord of bedreigd.
  Maar die slaan we voor het gemak altijd maar even over om het daar over te hebben.
  Daar hebben we het gewoon niet over. Ook ik word bedreigd dus.

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   Nou Piet maak je maar geen zorgen hoor, jou zien ze als een anti christ. Dus al bij voorbaat een aanhanger van neet de profeet.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Wat is dit nou weer voor onhebbelijke reactie op iemand die nergens in gelooft.
    Dus nergens in geloven, is een aanhanger van de profeet.
    Omdat je dan ook meteen een anti christ zou zijn.
    Ben je zelf nou trots op je reactie en dat je het toch maar mooi even mededeelt.
    Ik had nog wel bedacht dat nog wat humor had en 1 van de vriendelijkste was hier.
    Dat valt dan ook weer zwaar tegen.

    Geliked door 1 persoon

   • boorzalf zegt:

    Ach Piet niet te zwaar aan tillen, alles oké.
    https://i.giphy.com/media/9Ai5dIk8xvBm0/200.webp

    Like

  • delamontagne zegt:

   Jij wordt daarginder zeker bedreigt, je overleeft ’t niet…………..
   Mensen die Nergens in geloven heb je daarginder niet, of je bent moslim of je gelooft wel in [een] god maar dan niet op een moslimse manier.
   Dat je NERGENS in gelooft kan volgens de moslimmers niet bestaan.
   Dus als jij daar heen zou gaan voor vakantie en je laat je atheïstische denkbeelden erk op los, dan zijn ze totaal VERBIJSTERT en wat er dan gebeurt laat zich raden.
   Een overdraagzamer soort mensen als arabs/moslims bestaat er niet.
   Ik heb nog nooit mensen ontmoet die ginder zijn geweest/gewerkt of wat dan ook, die iets POSITIEFS over islam of die landen vertelde.
   Dan laat ik Petra Stienen, de arabiste even buiten beschouwing want die ken ik niet.
   Zij vindt die arab steden veel gezelliger dan de europese. ???????????????????

   Geliked door 1 persoon

 5. Piet Snot zegt:

  Bert. ik reageer maar even hier op jou reactie op mij.
  De van jouw staat op de verkeerde plek.
  Ik had het wel helemaal gelezen, maar het gaat altijd hoofdzakelijk over christenen.
  Daar begint een artikel kop zeer vaak mee, dat christenen uitgeroeid worden.
  En ik lees altijd een artikel compleet.
  Daar zullen er vast ook wel meer van zijn dan mensen die nergens in geloven.

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Ja Piet, de atheïsten worden meestal niet apart genoemd als het over die verderfelijke islam gaat; de islam is tegen iedere niet islam aanhanger.en, als ik het zo lees begrijp ik dat iemand leuk probeerde te zijn wat dan weer iets verkeerd opgevat is…
   Vrede onder ons en allen samen tegen de islam!

   Geliked door 1 persoon

 6. jack black zegt:

  Alle Cristen naar Europa en de moslims eruit !
  NU – METEEN !

  Like

 7. Hendrik zegt:

  Dus moeten we de islam eruit schoppen, uitroeien met wortel en tak!

  Geliked door 1 persoon

 8. QenQ6 zegt:

  Leon de Winter schreef afgelopen woensdag een schitterende column in De Telegraaf. Hij schreef dat in West-Europa het besef van het Kwaad, als reele factor, nauwelijks meer aanwezig is. Hij schrijft dat de secularisatie veel goeds heeft gebracht , maar dat de afgelopen 50 jaar de oude structuren zijn weggevaagd: ook de morele…
  Er is geen besef van God meer , en ook niet van de “duivel”. Pseudo-religies vullen het vacuum: o.a. de milieu-hysterie, magiers, satanisten… Ijzersterke column!!!.

  Geliked door 1 persoon

 9. Groene Leeuw zegt:

  Hitler heeft zich helaas aan de verkeerde mensen vergrepen. Als hij een hekel aan moslims had gehad, dan had hij ze in Noord-Afrika en op de Balkan voor het grijpen en hadden wij geen islamitisch probleem vandaag de dag…..

  Like

 10. droevige mof zegt:

  Welk christelijk geloof wordt hier uitgeroeid? De Christenen hebben hun geloof de afgelopen 200 jaar consequent zelf ontmanteld. Niemand heeft de kernzin van deze deconstructie beter gedefinieerd dan de Nederlandse theoloog Harry Kuitert: “Alle spreken over Boven komt van beneden, ook de uitspraak dat iets van Boven komt”
  De moslims weten wat er komt. Het isolement en de vervolging van ongelovigen zal hen niet baten. De Koran komt ook van beneden, heel erg van beenden.

  Geliked door 1 persoon

 11. kampersrene zegt:

  en de Paus maar bidden …..soms laat hij een stevige vloek horen ….omdat al dat bidden geen fluit helpt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s