Rabbi door Marokkaan bedreigd en bespuugd – dader twee uur later alweer vrij

Screenshot_144

(Vertaling: E.J. Bron)

In Hamburg heeft “een man” – concreet gaat het om een 45-jarige Marokkaan – twee vertegenwoordigers van de joodse gemeente bespuugd en bedreigd. De politie moest de verdachte een spuug-kap opzetten.

journalistenwatch

Op de Raadhuismarkt in Hamburg zijn volgens overeenkomstige meldingen in de media twee hoge vertegenwoordigers van de joodse gemeente bespuugd. Bij de dader zou het gaan om een 45-jarige Marokkaan, deelde de politie gisteren mee. De joodse gemeente bevestigde de aanval, die donderdag plaatsvond. De gedupeerden: rabbi Shlomo Bistritzky (foto) en bestuurslid Eliezer Noe, die aan hun kleding duidelijk als Joden herkenbaar zouden zijn geweest.

Volgens het “Hamburger Abendblatt” zou Bistritzky met een collega juist zijn teruggekomen van een bijeenkomst met burgemeester Peter Tschentscher (SPD), toen de Marokkaan hen eerst met “shalom” begroette en daarna iets gezegd zou hebben dat geklonken zou hebben als een bedreiging. Toen de beide mannen zich tot hem richtten, zou deze iets onder zijn blouse vandaan gehaald hebben dat eruit zag als een mes en de mannen verbaal bedreigd hebben. De aanvaller gebruikte volgens informatie van de krant blijkbaar ook een vuuraansteker en ging op de beide Joden af, begon hen te beledigen en te bespugen.

De man, die afwisselend Duits en Arabisch sprak, werd uiteindelijk geboeid bij de ingang van het raadhuis tot er versterking kwam. Na de spuugaanval gedroeg de 45-jarige zich volgens de politie agressief en reageerde niet op bevelen van de agenten. Hij spuugde om zich heen, zodat men hem een spuug-kap opzette.

De vermeende dader, een 45-jarige Marokkaan uit Niedersachsen, is volgens onbevestigde berichten weer eens een psychisch opvallende kandidaat. De man werd na afsluiting van het politieonderzoek vrijgelaten, omdat er geen redenen waren om hem langer vast te houden, aldus de politie. De binnenlandse veiligheidsdienst zou een onderzoek instellen. SPD-burgemeester Tschentscher sprak van een “erg antisemitisch delict”. Vertegenwoordigers van politieke partijen waren eveneens geschokt en verzekerden elkaar wederzijds dat de strijd tegen antisemitisme, discriminatie en haat nog sterker voortgezet zou moeten worden. Het benoemen van de kring van de dader, die voor de enorme toename van antisemitische delicten in Duitsland verantwoordelijk is, bleef uiteraard weer achterwege.

Een van de slachtoffers, rabbi Bistritzky, zei na de aanval geschokt: “Ik heb het niet voor mogelijk gehouden dat zoiets in Hamburg gebeurt – en dan nog wel op deze plek. Een erg signaal voor ons was echter dat de aanvaller twee uur later alweer werd vrijgelaten.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Marokkanen, Moslims, nieuw fascisme, politie, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

17 reacties op Rabbi door Marokkaan bedreigd en bespuugd – dader twee uur later alweer vrij

 1. Piet Snot zegt:

  Och, dat schijnt wekelijks te gebeuren hier op de Dam in Amsterdam.
  Alleen nemen ze hier degene mee die voor Israël opkomt, wegens orde verstoring.

  Geliked door 5 people

 2. dit is de schuld van de Welkomstcultuur van Macron, Timmerfrans en Merkel

  Geliked door 1 persoon

 3. henk verhoef zegt:

  de joden en de blanke vrouwen/meisjes zijn nu de slachtoffers
  Gelukkig kunnen de joden naar hun thuisland maar de blankje vrouwen — ach zelfs de geestelijke hulp schiet te kort– laten we nog maar even voor het klimaat gaan demonstreren

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Zal wel als een antisemitische daad van ¨rechts¨ administratief verwerkt worden.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Wat zou er gebeurd zijn als het bij een imam in Hamburg door een Joodse Duitser zou zijn gedaan ??
  Dan had het in alle NL-kranten op de voorpagina gestaan.

  Geliked door 4 people

 6. Mario Schettini zegt:

  hoe is dat nu mogelijk? Nederland dat in en na de oorlog geen vinger uitstak om haar joods bevolkingsdeel te helpen en Duitsland dat de uitvoerder was van anti joodse gevoelens met als gevolg één der grootste volkerenmoorden aller tijden.. ‘nooit meer Auschwitz’ wordt er te pas en te onpas geroeptoeterd maar zowel in NL als D is dat goedkope retoriek.

  Geliked door 3 people

 7. Ton Ruygrok zegt:

  Ja..,Oh.., het waren toch maar Joden .., niet zo zielig doen hoor.., kijk waren het nou islami’s geweest.., ja .., kijk.., dan is het anders.., en is het erg.., en moet er snel ff een anti discrimiatie protets mars worden georkestreerd.., en straffe maatregelen.., maar dit waren Joden .., ja.., daar ga je die .. ” psychotische ” ..Allah knuffelaar niet voor vast blijven houden.., toch..,
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 3 people

 8. Piet Snot zegt:

  Turkse jongeren proberen Pegida-aanhangers in Eindhoven te stenigen.
  Politie grijpt in.
  Flyers beantwoord met bakstenen – Edwin Wagensveld meegenomen door politie.
  De politie heeft zaterdagmiddag in Eindhoven Pegida-aanhangers aangehouden die op weg waren naar de Al-Fourqaan-moskee om folders uit te delen. Onderweg werd de groep van zo’n tien Pegida-sympathisanten omsingeld door Turkse jongeren die hen bekogelden met stenen.
  https://tpo.nl/2019/06/22/turkse-jongeren-proberen-pegida-aanhangers-in-eindhoven-te-stenigen-politie-grijpt-in/

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Bert zoals Ik al eerder aangaf in een comment.
   Elke zaterdag in Frankrijk een massa oproerpolitie in de startblokken om gele hesjes in elkaar te beuken maar als de moslims de zaak op zijn kop zetten komen er een paar gemeente politie autootjes met een of twee man er in die dan uiteraard de straat uit gejaagd worden.
   Hier in Nederland van hetzelfde laken een pak.
   In Nederland kennen we het demonstratierecht en daar maakt Pegida gebruik van maar wat is het gevolg.
   Diegenen die een demonstratie houden worden wekelijks opgepakt want Rechts of zo iets en de moslims die eens kennis zouden moeten maken met de oproerpolitie kunnen gewoon hun ding doen zonder enige kans op vervolging.

   Wie had het hier over bananenrepubliek.

   Geliked door 1 persoon

 9. Piet Snot zegt:

  Klein Gaza ’vol antisemitisme’ in hartje Amsterdam rijt oude wonden open in familie Jacobs
  De Joodse pijn van de Dam.
  Amsterdam – De Dam verandert regelmatig in klein-Gaza. Activisten roepen in hartje Amsterdam dat zionisten moordenaars zijn en bezoedelen de Israëlische vlag met hakenkruizen, enkele boze Joden verzetten zich ieder weekeinde tegen ’deze stuitende staaltjes van antisemitisme’. Sasha Jacobs (65), liberale Jood en zelf niet zo van de spandoeken, is onthutst over ’de groeiende Jodenhaat’, die vooral zijn broers treft. Het verhaal van een gepijnigde familie.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/570033841/de-joodse-pijn-van-de-dam

  Geliked door 2 people

 10. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Natuurlijk is die Marokkaan alweer meteen vrijgelaten. Wat had je dan veracht. Het waren maar een paar Joden, die hij had bespuugd. Dat is bij dat kansparelvolk toch normaal. En bovendien ligt Hamburg ook nog eens in Duitsland. En Duitsers hebben nu eenmaal een niet zo’n prettige reputatie, waar het Joden betreft. Nee, daar ligt Mutti niet van wakker. Ausserdem, das gehört doch dazu beim schaffen.

  Geliked door 2 people

 11. rottenpikwick zegt:

  ‘Rabbi Bistritzky, zei na de aanval geschokt: “Ik heb het niet voor mogelijk gehouden dat zoiets in Hamburg gebeurt – en dan nog wel op deze plek’ Hoe kun je dit Anno 2019 nog zeggen! Dan leeft je toch echt in een andere wereld!

  Geliked door 1 persoon

 12. jack black zegt:

  Spuugzat word je van dit marrokanentuig !

  Minder-minder-minder geen eentje meer !

  Geliked door 2 people

 13. kampersrene zegt:

  De autoriteiten in de strjid tegen jodenhaat hebben reeds stenge maatregelen getroffen….voortaan zal de dader of daders drie volle uren van zijn vrijheid beroofd worden inplaats van twee uur

  Like

 14. kampersrene zegt:

  stel het omgekeerde voor.. een rasechte Duitser of Europeaan die heel dat islam-reizend circus beu is spuugd in de richting van een Allah-zielepoot….ik zou niet in zijn schoenen willen staan ….De rechter zou geen begrip tonen….hij zou veroordeeld worden voor racisme …xenefobie onverdraagzaamheid….,belediging van een persoon …..erger als ge een kopvod van een moslima haar hoofd rukt…..dan staat het in al de kranten….en Junkers eist een spoedvergadering

  Like

 15. Trucker zegt:

  Merkel in Merkelland de grootste naoorlogse misdadigerster, ik schrijf het graag.
  Zij en zij alleen is de het die de poorten van de Hel heeft opengezet, naderhand zijn er nog velen gevolgd, ik zie zo het beeld van de man (nou ja korrel zout hier) die met zijn moeder is getrouwd (dus de snotneus die het Elysee betrekt) of jullie Rutte en bij ons de schoften uit ALLE partijen behalve het Vlaams Belang.
  De olifant staat midden in de kamer maar ze zien hem niet, Pegida luitjes worden opgepakt, schijters van politie staat te kijken naar islam(ieten) die hun aanvallen en doen niks, islamieten hebben reeds lang vrij spel over het (vroegere) Avondland –>heden eurabia<–, de Joden zijn (als altijd) het eerste slachtoffer en de politici… pulken uit hun neus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s