De kerk kan weg!

Screenshot_168.png

(Door: Wolfgang van de Rydt – Vertaling: E.J. Bron)

De krankzinnige uitwassen op de “Evangelische” Kerkdag, te beginnen bij de toespraak van de “bondskanselier” tot aan het vrolijke vulva beschilderen toe, zijn onderwerp van talrijke boze artikelen van conservatieve publicisten. Hoezo de opwinding dat de kerken van zichzelf de spreekbuis van de heersende politiek hebben gemaakt? Was het ooit anders? Bijvoorbeeld ten tijde van het nationaalsocialisme? Of toen keizer Constantijn het christendom tot staatsreligie verhief? Werden daarna niet alle volkeren van Europa bruut met het zwaard gemissioneerd?

De criminele geschiedenis van de katholieke kerk strekt zich uit over een periode van meer dan 2000 jaar, die van de protestanten begint met Maarten Luther – vanuit de huidige optiek bekeken een vurige antisemiet en boerenhater. Wanneer men spreekt van het “christelijke Avondland”, mogen de duistere hoofdstukken niet weggelaten worden, die, zoals de misbruikschandalen tot op de dag van vandaag laten zien, nog lang niet afgesloten of verwerkt zijn. Het wordt ook niet beter wanneer men zich plotseling op “joods-christelijke” of “christelijk-joodse” waarden beroept. Was het niet de toenmalige Duitse president Wulff die met deze onzin begon? Theologisch beschouwd mag dat van toepassing zijn, maar politiek, maatschappelijk en cultureel is dat met het oog op de geschiedenis van de Europese Joden minstens pure etikettenzwendel, zo niet huichelarij. De heidense wortels, waarmee de katholieke kerk doordrongen is, worden bij deze zienswijze volledig verzwegen.

Heidense wortels

Bijna alle christelijke feesten hebben een heidense oorsprong, kerken werden op “cultusplekken” opgericht en complete biografieën werden gewoon herschreven. Een van de meest perfide leugens in deze soort is de geschiedenis van de “Heilige Catharina van Alexandrië”. De legende vindt zijn oorsprong in de historisch bewezen moord op de Griekse geleerde Hypatia. De Griekse doceerde behalve wiskunde ook de geschriften van Plato en Aristoteles en behoorde tot de heidense minderheid van Alexandrië. Net zoals de beroemde bibliotheek van Alexandrië, die meer dan 200.000 schrift-rollen bevat zou hebben, viel ook Hypatia in handen van christelijke fanatici. Haar stoffelijk overschot werd volgens de legende eerst in stukken gehakt en daarna verbrand. Tot op de dag van vandaag heeft de kerk zich niet van zijn versie van de geschiedenis van een zogenaamd “Heilige Catharina” gedistantieerd. Wat zou het Avondland zijn zonder de leren van de “heidense” filosofen uit het oude Griekenland?

Terwijl de kerk honderden jaren lang Antieke geschriften verbande, waren het de Arabieren die er in de 9e eeuw mee begonnen de werken uit de Oudheid te vertalen en weer bruikbaar te maken voor de wereld na hen. Alleen via deze omweg kwam de oude kennis weer in het Westen terecht. Abusievelijk spreekt men tegenwoordig nog steeds van “Arabische cijfers”, wat eveneens terugvoert tot de kennistransfer door de destijds wezenlijk opener islamitische wereld. Eigenlijk zijn de cijfers echter afkomstig uit India. Het Avondland ontwikkelde zich uiteindelijk verder, de Oriënt bleef achter en vond geen aansluiting bij de moderne tijd. Zonder de technische superioriteit van het Westen zou de ondergang van het Ottomaanse rijk ondenkbaar zijn geweest. Uiterlijk sinds het begin van de Verlichting bevindt het christendom zich op de terugtocht. De kerken moesten veel van hun lucratieve baantjes prijsgeven, pas Mussolini maakte de ontbinding van de kerkstaat weer ongedaan en garandeerde met het Verdrag van Lateranen de soevereiniteit van het Vaticaan. Op 20 juli 1933 sloot de “Heilige Stoel” het Rijksconcordaat met de nationaalsocialisten. De Evangelische Kerk heeft zichzelf in de korte tijdspanne net zomin met roem overladen, desondanks streden veel theologen tegen de gelijkschakeling, zoals Martin Niemöller, die in het begin nog positief tegenover het nationaalsocialisme stond. Niemöller kwam in een concentratiekamp terecht en was na het einde van de Tweede Wereldoorlog actief in de vredesbeweging. Als je kijkt naar de huidige gelijkschakeling van de Evangelische Kerk van Duitsland met de rood-links-groene agenda, dan kun je maar tot één conclusie komen: De kerk kan weg! Amen!

Bron:
http://opposition24.com
Door: Wolfgang van de Rydt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, Historie, katholieke kerk, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, machtswellust, Religie, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

75 reacties op De kerk kan weg!

 1. Bob Fleumer zegt:

  De andere religies proberen mee te liften op de slechtheid van de islam, dus zullen de anderen wel goed zijn. Toch jammer dat wij niet echt in staat zijn gebleken om een universele humanitaire filosofie te ontwikkelen die al die primitieve geloven overbodig maakt. Een filosofie die open staat voor groei en nieuwe inzichten zonder dogma’s die achterhaald zijn door de evolutionaire ontwikkeling van de mens. Ook het christendom is gebaseerd op uitsluiting van anders denkende net als de islam en bijna alle andere religies. Laat ons vrije mensen worden met vertrouwen in onze eigen gedachten en gevoelens en laat de liefde koning kraaien over het geleuter van oude starre denkbeelden.

  Like

  • QenQ6 zegt:

   Het Christendom is helemaal niet op uitsluiting gebaseerd (zie: Petrus en Paulus). Hoe komt u bij zoveel onzin?
   Een universele humanitaire filosofie, die dan van boven wordt opgelegd, net zoals momenteel het links-liberale, politiek-correcte denken,? Is dat wat u wilt?

   Geliked door 3 people

   • Piet Snot zegt:

    Q&Q, ik heb nog nooit iets anders mee gemaakt dan uitsluiting door gelovigen.
    Misschien ben jij wat vriendelijker ingesteld, maar dat zijn al die andere kerkgangers zeker niet.
    Hoeveel voorbeelden wil je hebben? Je vrienden zullen het nooit worden.
    Maar die zullen het dan wel niet goed begrepen hebben.

    Geliked door 3 people

   • QenQ6 zegt:

    @Piet Snot
    Ik geloof wel dat veel gelovigen aan uitsluiten doen, ja. Maar het Christendom is niet op uitsluiting gebaseerd.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Q&Q,
    Ja, dat klopt, je moet je aansluiten bij het geloof.
    En anders krijg je toch echt met uitsluiting te maken.
    Ze hebben dan toch hun best gedaan om jou er bij te krijgen, lukt dat niet, dan besta je niet meer.
    Maar in eerste instantie zijn ze altijd zeer vriendelijk, dat klopt, tot dat ze er achter komen dat het ze niet gaat lukken om jou binnen te lullen.

    Mijn pa is een keer ontslagen zo, omdat het hele bedrijf 1 gelovige christen club was die er allerlei gelovige activiteiten er op na hielden als bedrijf, en hij daar geen zin had.
    Dat is natuurlijk niet de reden geweest, maar als ze je er uit willen werken, dan bedenken ze wel wat.
    Je hoort er gewoon niet bij, klaar.

    Like

   • Jan zegt:

    Vul voor Rydt Anja Meulenbelt in en alles valt op zijn plek. Wat Rydt doet is cherrypicking.

    Like

   • Jan zegt:

    Sekten als de Amish of Jehova Getuigen of ultra orthodoxe Joden doen aan uitsluiting om hun ‘gemeenschap’ bijeen te houden. Wat het oplevert is terreur tegen hun eigen groep.

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Q&Q, zelf muzikanten onderling zijn daar heel strikt in.
    Komen ze er met ze alle achter dat jij niet hun gedachtelijn volgt, ook al heeft de muziek die je maakt niks met geloof te maken, dan lig je er uit.
    En niet omdat je niet je instrument niet beheerst of er een zooitje van maakt.
    Je hoort er gewoon niet bij, meerdere keren mee gemaakt.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Q&Q, nog eentje dan voor je.
    Het is regelmatig voor gekomen dat ze op het laatste moment nog wel even hun gitaar laten repareren door mij.
    Daar ben ik nogal handig in.
    Omdat ze deze dezelfde dag of morgen nodig hebben om in de kerk muziek te maken.
    En anders gaat dat niet lukken, daar ben je dan wel weer goed voor.
    Ik ben overigens tegenover iedereen zeer goedkoop, nooit meer dan 10-20 euro.
    Of er moet iets anders aan de hand zijn wat veel tijd gaat kosten.

    Like

   • QenQ6 zegt:

    @Piet Snot
    Je mag ook nee zeggen, hoor. (je hoeft een gitaar niet per se te repareren), of durf je dat niet? (is geen discriminatie hoor, ook niet fascistisch)

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Q&Q, uitgesloten.
    Het maakt mij namelijk geen ene moer uit wat jij met je gitaar doet (ze vermelden het zelf) of wat voor muziek je daar mee maakt.
    Als het instrument maar weer perfect werkt, en dan bedoel ik echt perfect, dat is ook mijn reclame.

    Like

  • Harry zegt:

   Precies Bob ,

   Het zijn een zwerm opportunisten , die helemaal klaar zitten , zodra de islam bekritiseerd wordt om hun eigen ideologie te promoten .

   Wat zou het toch een verademing zijn als we dáár ook eens helemaal van verlost waren .
   Tegen de islam ondernemen ze zelf ook niks .
   Zoals een vrome kloot over moslims eens tegen me zei : “ ze geloven tenminste nog érgens in “ !
   Dus zijn ze contraproductief .
   Ik als ongelovige hond , tel totaal niet mee .
   Dan hebben ze nog liever een moslim .
   Ze kunnen dus nu ook de boom in , zo hoog mogelijk !

   Opportunisme is een zeer kwalijke eigenschap .
   Bij die vrome kutten zit het ingebakken !
   Dus : opdonderen met die hele religie !
   Ik wens niet bezwendeld te worden .

   Like

  • David zegt:

   Jezus sluit niemand uit, ieder die in Mij geloofd zal eeuwig leven
   Wel vertaald uit het duits trouwens dit artikel, daar zijn ze nog een graatje goddelozer
   Mijn reactie staat hier misschien niet op de juiste plek, het is laat
   Maar wandel in het
   Liicht van de Heer u allen
   Moge de Heer het licht van zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig zijn

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Zo zullen ze het allemaal best wel geleerd hebben, maar het is zijn grond personeel hier die denken zelf voor god te moeten spelen en altijd precies menen te weten hij, die god wel zal bedoelen.
    En hebben daar dan ook allemaal afzonderlijk weer een andere reden en bedenksel bij.
    Dus iedereen doet dan maar wat, zo als zij denken dat het de bedoeling is.

    Geliked door 1 persoon

 2. Trucker zegt:

  Ik kan niet wachten, de haat sermoenen tegen de roots van onze beschaving (JOODS-CHRISTELIJK) gaan weer ontkent worden en afgebrand tot op de grond.
  Was het Christelijke geloof niet in onze contreien doorgedrongen waren we nog steeds analfabeet om maar één dingetje te noemen.
  De gebruikelijke nuttige idioten (dus zij die zelfs de islam een religie heten om zo het Christelijk geloof gemakkelijk aan te vallen) gaan huilen met de hyena’s in het bos.
  Terloops voeren ze de agenda uit van de islam(ieten) maar daar zijn ze te stom voor om dat door te hebben en weten zelfs waarschijnlijk niet eens wat ik bedoel.

  Geliked door 2 people

  • Jan zegt:

   Een blik op Afrika laat je direct zien hoe het er bij ons had uitgezien zonder het christendom, van zwijnenstal tot primitieve shit.
   Rydt interesseert zich totaal niet voor de cultuurgeschiedenis van het westen die volledig van het christendom afhankelijk was. Zonder het christendom waren de wetenschappen niet tot bloei gekomen en de klassieke muzien evenmin. Gregor Mendel was een katholieke Augustijn die belangrijk was voor de genetica.
   Alleen al door al dit soort zaken te verzwijgen is Rydt een charlatanische hoernalist.
   Volk als Rydt kunnen wij missen als kiespijn. De enigen die jubelen om zijn tirade zijn moslims en socialisten.

   Geliked door 4 people

  • Drs.E.N.Schilder zegt:

   Heerlijks stukje Wolfgang, de spijker op z’n kop!
   Trucker: Joods-christelijke roots? Onze afkomst ligt ver daarvoor waar ze dagelijks met o.a. runen bezig waren om middels dat medium stil te staan bij zichzelf en het dagelijks leven. Dus hoezo analfabeet? Onze voorouders (Germanen/boreaal Europeanen) waren qua beschaving en zelfontwikkeling veel verder dan de achterlijke joods-christelijke ‘roots’. Anderen stom noemen en zelf in ‘god’ en al die onzin-sprookjes geloven? Wie is hier nu dom? En we huilen met de wolven, niet met de hyena’s, die wonen niet in het bos.
   De gerrmanen en vikingen deden aan zelf ontwikkeling en verbetering als onderdeel van zichzelf in de gemeenschap en in de natuur. Christenen en moslims zijn laf, dom en hypocriet en denken werkelijk dat ze met dagelijkse gebedjes de problemen oplossen. Lekker gemakkelijk. Was het Christelijk geloof maar nooit tot ons doorgedrongen/opgelegd, dan was de Islam waarschijnlijk ook daar gebleven. Daar waar ze beiden horen, in de duizend en één nacht sprookjes zandbak. Het christenDOM en net zo zeer een ‘religie’ c.q. uit de voegen gegroeide sekte, als de Islam. Precies dezelfde onzin, precies dezelfde normen en waarden met precies dezelfde hersenloze volgers die stuk voor stuk te dom zijn om zelf na te denken over hoe te leven.

   Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Laat je maar niet van de wijs brengen door een achterlijke vrachtwagenchauffeur , heer Schilder .
    Het is een soort die toch al niet uitmondt door verstandelijke vermogens
    ( wij krijgen ze dagelijks over de vloer ) .
    Botter kom je ze niet tegen !
    En nadenken is al hélemaal hun ding niet .
    Slechts een aantal kisten van hot naar her slepen , is wat ze doen , verder niks !
    Wie denkt dat we zonder christenen nog steeds analfabeet zouden zijn , heeft ook niet zo ver nagedacht .
    De chinezen hebben ook een eigen schrift , de Grieken , spijkerschrift , er was van alles in ontwikkeling . Zónder christendom !
    En dan zouden wij nog steeds analfabeten zijn , zónder hèn ?
    Denk het niet hoor !
    Alleen is het brein van de gemiddelde chauffeur wat achtergebleven op de ontwikkelings curve .
    En dat kunnen we hier weer haast dagelijks ervaren .
    Het was net zo lekker rustig tijdens die zelf-censuur !

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Dhr Schilder heeft gelijk, ook het christendom komt uit die zelfde zandbak, en had daar dan ook moeten blijven.
    En waarom nou zo beledigend naar chauffeurs?
    “Alleen is het brein van de gemiddelde chauffeur wat achtergebleven op de ontwikkelings curve ”
    Mijn vader heeft ze leven lang zo ze gezin onderhouden, en zo achterlijk was die niet.
    Die had je graag binnen gehaald in je bedrijf, wat betreft zijn kennis over motoren.
    De schuur was hier een soort van revisie bedrijf, de man kreeg elke motor werkend en lopend.
    Gewoon op een pallet vast gebonden, en starten maar zonder uitlaat.
    En uiteraard alles weer inbouwen.

    Had ik niet verwacht van jou, om zo neer te kijken op bepaalde beroepen.
    Vroeger werd je niet eens aangenomen als je je eigen vrachtwagen niet kon repareren.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Kijk nu ben jij “aangeschoten/boos” vanwege de reactie “een achterlijke vrachtwagenchaufeur”, hij schrijft dus “een”, niet allemaal.
    Zal wel meneer Trucker mee worden bedoeld, niet erg aardig, maar……al-la[h]………
    Dat boos worden is net zoiets als iemand die 50 jaar eerder ooit een tijd b.v. in R’dam woonde en dan iets naars over die stad hoort.
    Wordt ook boos.
    Maar je hebt gelijk gekregen, het heeft weer een hoop trammelant opgeleverd.
    Nou zeg ik maar zo…….”overal zit wel iets waars in”.
    Kijk b.v. wat Jan zegt: op
    24 juni 2019 om 07:44 Amish en Jehova Getuigen
    * *
    Die J.H’s moet jou toch ook iets zeggen?
    Verder schrijft Harry:”Het zijn een zwerm opportunisten , die helemaal klaar zitten , zodra de islam bekritiseerd wordt om hun eigen ideologie te promoten .
    Wellicht ook waar, maar predikers kun je ook negeren als je noch in hemel, noch in hel gelooft……….
    Wat hij dan weer schrijft over vröme kloten:
    Zoals een vrome kloot over moslims eens tegen me zei : “ ze geloven tenminste nog érgens in “ !
    Ze geloven tenminste nog ergens in.
    Elke keer dat ik dat lees moet ik lachen, dat er zulke domme mensen zijn die zoiets zeggen.
    Je kunt dan een hekel aan Christendom hebben, maar islam is toch van een andere orde.
    Wat Jan schrijft over de bijdrage van Christendom aan de Europese beschaving, kunst cultuur, muziek etc, kun je toch niet ontkennen.
    Maar om jullie 2 een beetje op te beuren, hier een mop-cartoontje.
    Bij de Bedrijfsarts……………

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Er is dan ook geen plaats ,stad, dorp of gehucht te bedenken waar ik niet ben geweest.
    Het is allen jammer dat ik veel vergeten ben.
    Ik ben bijna opgegroeid in een vrachtwagen, van af mijn 5 jaar tot mijn 16den ging ik altijd mee, of ik werd opgehaald als hij in de buurt was.
    Ik was erg handig in luchtslangen aan te sluiten of lekke banden wisselen op een trailer(40 foot) of om douane papieren te laten afstempelen als het druk was.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Nog iets grappigs om te vermelden.
    Hij was de eerste die in 1963 (strenge winter() met een vrachtwagen over het IJsselmeer reed, vanaf een dijk in Durgerdam, waar wij toen woonden.

    Geliked door 1 persoon

  • jannes zegt:

   Wat een onzin, de romeinen stonden op het punt door te breken met stoomkracht. Toen kwam het christendom. Dit continent heeft duizend jaar stil gestaan dankzij deze woestijncult. Wetenschappers vervolgen en vrouwen verbranden… En nu heulen ze met islam. Kan deze judeo-christelijke tumor missen als kiespijn.

   Like

   • fleckie zegt:

    Vrouwenverbrandingen , klopt, vrouwen, die boven de middelmaat( qua intelligentie) uitstaken, en …begrip hadden betr. ‘. natuur-geneeswijzen’

    Like

 3. Piet Snot zegt:

  Dit gaat geheid weer een hoge aantal reacties opleveren van gelovigen en RK haters.
  Maar dat zal dan ook wel de bedoeling zijn.
  Kletsen over je fantasie vriend en ze zogenaamde vertegenwoordigers.
  Dat doet het altijd goed op een mooie warme dag.

  Like

 4. Jules van Rooyen zegt:

  Tegenover zoveel kwaadwillig onbenul en onwetendheid van feitelijke kennis, reageer ik niet meer. Dat is vergeefse moeite. Een klassiek voorbeeld van de omdraaiing der werkelijkheid, een klassieke truc uit de hoek der vrijmetselarij. Zonder Christendom was Europa nooit de meest unieke plek van beschaving, schoonheid, kunsten en wetenschap geworden, waar de hele wereld jaloers op is, omdat alles van waarde daar vandaan komt. Uw tekst is “Zum kotzen”, beste Wolfgang.

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Het christendom wendt altijd voor dat ZIJ het zijn die de beschaving gebracht hebben .
   Toevallig geloof ik daar geen moer van .
   Wie de architectuur , het vakmanschap en de koopmansgeest volgt , ziet daar weinig invloeden van de religie terug .
   Dát zijn beschavingselementen .
   Wat me in mijn omgeving opvalt , is de verdomde achterbaksheid , de leugenachtigheid en de oplichtersmentaliteit van de gelovigen in de bible belt .
   En de slachtoffers zijn normaliter ook christenen ( want óns koopt bij óns ) dienen geen aanklacht in “ want hij is één van óns , dat zég ik : hij is één van óns “ .
   Dát soort uitspraken .
   Stomme vrome kloten die zich voortdurend door hun eigen soort laten bestelen .
   Heb het meegemaakt , dat ze drie keer de waarde van iets – in dit geval scheepsmotoren voor de binnenvaart – betaald hebben en ze opgezadeld werden met twee gescheurde motorblokken .
   En weet je wat de ondernemer zei , die die rotzooi geleverd had ?

   Laten we de handen vouwen , schipper en hopen dat het probleem voorbij gaat !
   Nou , een gescheurd motorblok heelt niet vanzelf .

   Dus stop alsjeblieft om die vrome kloten de handen boven het hoofd te houden , ze zijn amper iets minder erg dan de moslims !!!

   Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Dus gezamenlijk bidden dat die scheur zichzelf herstelde, was dus oplossing voor het probleem.
    Dan ben je toch wel erg simpel als je daar in trapt.
    Dan vraag je er ook om, om gesodemieterd te worden.

    Like

   • Harry zegt:

    Tja , zo zijn ze , die vrome broeders , Piet 10.56.
    Geloof maar gerust dat ze de volgende morgen vroeg zijn gaan kijken of de scheuren gedicht waren !
    Helaas , ze zaten er nog .
    Gewoon niet hard genoeg gebeden !
    Voor een normaal iemand , zo logisch als de pest !
    Voor een vrome is álles mogelijk .

    Morgen opnieuw proberen als het wat minder druk is op de hotlines met boven .
    Maar het heeft de klant 56.000 euro gekost en toen moest ie toch nog twee nieuwe motoren kopen ! Gescheurd is gescheurd ; en daar helpt niks tegen !
    Maar geloof maar niet dat het kwartje gevallen is .
    Gelovigen hebben een mentale handicap .

    Like

  • Trucker zegt:

   @ Jules van Rooyen zegt:23 juni 2019 om 19:50

   Mooi geschreven en krék er op !
   Ik heb een deel van mijn eerste reactie (niet toevallig het meest relevante) nog eens herhaald omdat ik wist wat ik schreef juist is.
   Tussen haakjes ook meerdere “reacties” (eerder het klassieke schelden en niks getuigen van enig benul laat staan respect voor de roots van het Avondland Joods-Christelijk) zijn inderdaad –> ZUM KOTSEN <–

   Geliked door 1 persoon

  • Peter zegt:

   Jules van Rooyen
   Mee eens !

   Like

   • Harry zegt:

    Dus als je het niet eens bent met het christendom , hoor je bij de vrijmetselarij ?
    En jullie verstandelijke vermogens laten het niet toe , te denken dat het christendom hier NIET alle goeds heeft gebracht !
    Of je moet de inquisitie ook als iets positiefs zien ?
    Jullie proberen alleen de beschaving te kapen , met je godsdienstwaanzin !
    Met die instelling kun je binnenkort net zo goed Denk stemmen .
    DIE WETEN OOK AL TE VERTELLEN DAT ZIJ DIT LAND OPGEBOUWD HEBBEN !

    Like

 5. BigLJohn zegt:

  Laten we ons maar niet focussen op de Kerk, die gaat toch wel weg. Laat ons liever een manier vinden om de moslims en de moskeeën te laten verdwijnen. Deze laatsten zijn een veel groter probleem, en staan ons zelfs naar het leven !

  Geliked door 4 people

  • Piet Snot zegt:

   JUIST !!!
   Al dat geklets over kerken gaat dat probleem niet oplossen, eerder verergeren.

   Geliked door 1 persoon

   • mike zegt:

    Nou Piet, geef het goede voorbeeld. Voor iemand die het er niet over wil hebben reageer je wel erg vaak. Op het obsessieve af. Zelfs bij een stuk dat niet over christenen of de kerk gaat weet je het er nog bij de haren bij te slepen.

    Like

 6. droevige mof zegt:

  De auteur wil de “duistere hoofdstukken niet weglaten” en geeft waarschijnlijk een lezing van Karl Heinz Deschner’s Kriminalgeschichte des Christentums. Als er donkere hoofdstukken waren, dan moeten er logischerwijs ook heldere zijn.
  Ik sta hier niet bekend als een vriend van de religies, maar de rede en de historische kennis vereisen dat de kerk ook gezien wordt als de culturele drager van het avondland.
  In dit opzicht moet niets zo snel worden afgeschaft.
  En trouwens: de Arabische Aristotelesvertalingen werden al snel verboden door de islamitische heersers. Ze waren “haram”.

  Geliked door 3 people

 7. Hendrik M. zegt:

  Tja, ik zou me aangesproken moeten voelen als gelovig zijnde….
  Geloof overigens niet alles en ben geen kerkganger/slaaf.
  Begint met de schepping, kan me niet voorstellen dat er ongeveer tegelijkertijd uit een oersoep (waar vandaan?) een haantje en een hennetje stapten, op een afstand dat ze elkaar vonden, van elkaar wisten dat ze samen hoorden, een gezinnetje stichtten, waarbij het haantje wist dat hij het hennetje moest treden om haar zo te bevruchten.
  Dat het hennetje daarop een ei lei en wist dat ze dat 21 dagen warm moest houden tot er een kuikentje uitkwam en dat opvoedde.
  Ok, uit diezelfde oersoep kon door een samenloop van heel veel toevalligheden op het juiste tijdstip zeer eenvoudig leven ontstaan; laten we kort zijn, nog geen geleerde is er in geslaagd uit een oersoepje een grassprietje te doen ontstaan.
  Tja, ik geloof dus in een vorm van schepping door een hogere macht.
  Neemt niet weg dat Darwin ook wel wat had met het aanpassen van bestaand leven aan geldende omstandigheden, flexibiliteit der natuur..
  Als ik zo de soort ‘mens’ bezie zijn er tegenwoordig nog steeds verschillende stappen van ontwikkeling te onderscheiden die je dan weer niet mag benoemen; daar staan zware straffen op, waarmee men eigenlijk de Darwin theorie verbiedt….
  Oww ja, niks geloven en menen daardoor alles zeker te weten is ook al zowat, iets waar ik me niet aan waag.

  Like

 8. Herman Boon zegt:

  Dat de Arabieren antieke geschriften vertaalden is allang achterhaald. Het waren juist de christenen, joden en zoroastriërs, die dat deden. Zie de studies van Emmet Scott. De islam is bovendien totaal ongeschikt voor wetenschapsbeoefening, zie:
  http://web.archive.org/web/20130501141512/http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index648d.php?pagina=13063

  Geliked door 4 people

  • Jan zegt:

   precies en dat wordt de raaskaller Rydt opzettelijk verzwegen

   Geliked door 1 persoon

   • Qvic zegt:

    Er wordt meer verondersteld dat Arabieren uitvindingen c.q. ontdekkingen hebben gedaan. Maar er wordt er nooit bij vertelt in die verhalen, dat het de vorige bewoners waren van de nu arabische landen. Net zo nu met Egypte gaan er vele wetenschappers nog van uit dat de huidige bewoners de nazaten zijn van de Farao’s. Maar moslims zijn de parasieten (de sprinkhanen) van de mensheid, elke hoogstaande imperium trekt nu eenmaal klaplopers aan, die op de pof van andere willen leven. Deze trekken weer verder als deze kaalgevreten is, om weer naar de volgende te trekken. Daar iedere religie in welke vorm dan ook allemaal 1 gemene deler hebben en dat is de macht willen hebben over de andere en daarmee ook met de veren gaan pronken van die andere. Zoals uitvindingen, ontdekkingen etc. Van hoe meer volgelingen, hoe meer macht jij had/hebt. Maar ” macht ” schijn je nooit genoeg van te kunnen hebben, dus moest deze macht steeds groter worden en dat gaat met geweld nu eenmaal veel sneller dan als je ze liefdevol probeert te verlijden. De machthebbers zijn net kleine kinderen, die willen ook direct het hebben. Die hebben geen geduld of een lange termijn visie. Maar de meeste kunnen niet met macht omgaan en corruptere en hoe meer macht zij vergaren, hoe corrupter zij werden en tevens waanzinniger. Totdat iemand anders weer met een nieuwe religie komt, die het stokje overneemt en zo gaat het al duizenden jaren.

    Like

  • delamontagne zegt:

   De koran geeft voldoende kennis………….
   / * / *
   Muslim wetenschappers…………

   Geliked door 2 people

 9. Rensk. zegt:

  Persoonlijk heb ik niks met geloven en kerken. Toch zie ik het belang in van behoud van het christelijk geloof. En louter uit eigen belang. Aangezien de kerken leeg lopen en dus ook op langer termijn de macht van het Vaticaan zoekt de top van het Vaticaan haar heil in de Islam.. Ze schurken niet voor niets zo met de Islam. En in Islam zie ik een groter kwaad dan in het christelijk gebeuren.

  Geliked door 5 people

  • Piet Snot zegt:

   “En louter uit eigen belang. ”
   Wat is dan jouw eigen belang hierin als je persoonlijk niks met geloven en kerken heb?

   Like

  • delamontagne zegt:

   *****

   Like

  • delamontagne zegt:

   De Kerk kan weg ?, de Paus helpt een handje …………..

   Gaat de “Heilige”Bergoglio [ de Paus, de Heilige Vader ! ], een leervak Arabisch instellen op de Faculteit van de Theologie ? om de Christenen te beschermen ?

   L’imam de Rome et le grand imam sunnite
   de l’institut égyptien al-Azhar, Ahmed al-Tayeb.
   * / *
   De IMAM van Rome, pardon de Paus van Rome wil de Mohammedanen gaan beschouwen als «partenaires» !

   Men kan zich dan gaan afvragen partners hoezo en waarom ?
   De vervolging van christenen in de wereld staan bekend als de meest gemartelde op de verschillende continenten, vooral in Azië en Afrika en niet te vergeten Europa (Kosovo).

   245 miljoen christenen worden vervolgd in de wereld vanwege hun geloof, volgens Portes Ouvertes.
   Nigeria is het land waar christen zijn het gevaarlijkst is.

   De situatie wordt erger voor christenen over de hele wereld.
   In Pakistan hebben we kunnen zien hoe duizenden demonstranten de dood van Asia Bibi eisten, de christin die beschuldigd wordt van
   Allah-lastering.

   In de laatste ‘Global Index of Christian Persecution’ stelt de protestantse Portes Ouvertes een ranglijst op van de meest onaangename landen voor christenen. De cijfers zijn beangstigend: 245 miljoen christenen worden vervolgd in de wereld, één op de negen gelovigen. Hiervan werden 4.305 mensen gedood vanwege hun geloof en 3.150 mensen werden gevangengezet.

   Maar wat lezen we in de Italiaanse krant ?
   ………….. “partners” met wie we een vreedzaam samenleven kunnen opbouwen om de weg te blokkeren naar “fanatieke groepen die vijanden van dialoog zijn”.

   Hij sprak [aldus] de Paus tijdens een bijeenkomst in Napels georganiseerd door de Pauselijke Faculteit der Godgeleerdheid van Zuid-Italië.

   “Theologiestudenten moeten worden opgeleid in dialoog met het jodendom en de islam om de gemeenschappelijke wortels en verschillen van onze religieuze identiteiten te begrijpen en zo effectiever bij te dragen aan de opbouw van een samenleving die diversiteit waardeert en respect bevordert, broederlijkheid en vreedzame samenwonen, “zei de paus.

   “In faculteiten van theologie en kerkelijke universiteiten moeten we cursussen in de Arabische en Joodse taal en cultuur en wederzijdse kennis tussen christelijke, joodse en islamitische studenten aanmoedigen”, besloot de paus.

   Geliked door 1 persoon

   • kampersrene zegt:

    Het was de foto-reportes verboden lager te fotograferen het nieuws -blad van Jommeke wist ….waarom …en onthulde het geheim…..de imam fluistert in de oren van de Paus…..je lul voelt zo zacht als een donsdeken

    Like

 10. Edwin Lauxen zegt:

  Toen Balkellende premier van Nederland was, zei hij op de Nederlandse staatstelevisie dat je zonder geloof niet kunt functioneren…minister Rouvoet waarschuwde voor de gevaren van de secularisatie van de samenleving.

  Mijn dochter krijgt een geloof opgedrongen, want ik ben een ongelovige hond en dus niet geschikt om Vader te zijn, immers ik ben knettergek.

  Ik vind dat de vrijheid van geloof afgeschaft moet worden.

  Ik vind dat geloof een privekwestie moet zijn, want ik wil er geen last van hebben, en dat is nu niet het geval. ReliTax invoeren, de vervuiler betaald ?! 😉

  Like

  • simon zegt:

   “Mijn dochter krijgt een geloof opgedrongen, want ik ben een ongelovige hond en dus niet geschikt om Vader te zijn, immers ik ben knettergek.”
   Kunt u dat es precies uitleggen? ‘opgedrongen’?, ‘ongelovige hond’? , ‘knettergek’?
   Hoe bedoelt u dat? Waar? wanneer?

   Like

   • Edwin Lauxen zegt:

    Nee, dat kan ik niet, althans niet openbaar, want dan word ik waarschijnlijk mij opnieuw dwangsommen opgelegd door het semioverheidsinstantie het leger des heils, maar google kan nog wel 1 en of ander toelichten. 😉

    het intypen van mijn naam volstaat.

    Like

 11. Trucker zegt:

  De gebruikelijke nuttige idioten (dus zij die zelfs de islam een religie heten om zo het Christelijk geloof gemakkelijk aan te vallen) gaan huilen met de hyena’s in het bos.
  Terloops voeren ze de agenda uit van de islam(ieten) maar daar zijn ze te stom voor om dat door te hebben en weten zelfs waarschijnlijk niet eens wat ik bedoel.

  Like

 12. Dijkstra zegt:

  De kerk heeft slechts korte tijd de studie van de Griekse filosofie verboden. Gregorius de Grote (zesde eeuw) kwam er al achter dat voor een goed begrip van de bijbel kennis van logica nodig was. De oorspronkelijke werken werden nauwelijks bestudeerd, maar wel samenvattingen van o.a. Augustinus en Boethius. De essentie van met name Aristoteles was wel degelijk bekend in het westen en was de basis voor de opkomst van het nominalisme in de 11de eeuw.

  De belangstelling voor de vertalingen uit het Arabisch kwam dan ook voort uit het feit dat men de samenvattingen kende en dat kruisridders in 1095 uit Constantinopel opnieuw kennis hadden gemaakt met de originele werken. De vertalingen uit Toledo waren dus een hernieuwde kennismaking en een uitbreiding van bestaande kennis.

  Overigens hebben de Arabische vertalingen uit de periode 800-850 weinig invloed gehad in de Arabische wereld. Arabische filosofen als Al-Kindi en Al-Farabi kwamen in conflict met de islamitische schriftgeleerden vanwege hun studie van Aristoteles, die in een van zijn boeken over logica stelt dat er geen ‘eerste beweger’ kan zijn (dus geen god). Sommige werken van Aristoteles waren net zo goed verboden in de islamitische wereld als in de westerse. In de 10de eeuw al begon een verharding van de islamitische koranexegese die de studie van filosofie praktisch onmogelijk maakte in het oosten. Dit had tot gevolg dat de geleerden vertrokken uit het Midden-OOsten en een maecenas zochten in het westen, waar Abderrahman zichzelf juist tot kalief had uitgeroepen (929). Deze trek had een korte periode van bloei van filosofie in Andalus tot gevolg, die wordt afgesloten met Averroes rond 1200, als die verbannen wordt naar Marokko vanwege zijn afwijkende ideeen. In Andalus bewerkten de fanatieke Almoraviden en Almohaden voor een strikte uitleg van de koran. Dit betekent dus eigenlijk dat sinds het einde van de 11de eeuw elke kennis van logica en filosofie in de islamitische wereld niet ontleend kan worden aan bronnen anders dan islamitische, met alle gevolgen van dien. Juist in dezelfde periode groeide de belangstelling voor met name Aristoteles in het westen enorm, uiteraard ten nadele van de invloed van Plato.

  Er is over dit onderwerp nog veel meer te zeggen, maar dit zijn de hoofdlijnen. Een van de curiositeiten van de islam is dat iemand als Avicenna zijn best deed om Plato en Aristoteles als aspecten van een filosofie te beschouwen, wat onderstreept dat hij waarschijnlijk van beide helemaal niets begrepen heeft.

  Geliked door 1 persoon

 13. Hendrik M. zegt:

  Het lijkt of u zichzelf tegenspreekt.
  “Ik vind dat de vrijheid van geloof afgeschaft moet worden.”
  “Ik vind dat geloof een privékwestie moet zijn”
  Welk geloof zouden we dan verplicht privé moeten belijden?
  De landverrader Bakellende kan zoveel zeggen doch kan/kon u geen geloof opleggen.

  Like

 14. koosv8 zegt:

  En toch zat er een paar jaar geleden een paus die de ISLAM wél bekritiseerde. En die is aan de kant gezet. Maar het had een heel goede manier van tegengas kunnen zijn. Maar het is een uitgebreid plan, en Europa moet en zal kapot. Zag iedereen het maar, dan zijn we al een stuk verder.

  Geliked door 3 people

 15. Peter zegt:

  Wat zegt onze vriend Geert Wilders ??
  Voorzitter, het Westen kent geen problemen met het joden- en christendom, maar wel met de islam. Moslims kunnen de teksten in de Koran, die eeuwig gelden voor alle moslims, ook vandaag de dag nog beschouwen als een license to kill. En dat gebeurt ook. De inhoud van de Koran is zo geformuleerd dat de bevelen gericht zijn aan moslims van alle tijden, dus ook aan moslims van nu. In tegenstelling tot de teksten in de Bijbel, die juist zijn geformuleerd als historische verhalen waarbij de gebeurtenissen in een ver verleden zijn geplaatst. Het waren dan ook moslims, en geen joden of christenen, die de catastrofale terroristische aanslagen in New York, Madrid en Londen pleegden en niet voor niets werd Theo van Gogh door de moslim Mohammed Bouyeri op beestachtige wijze afgeslacht.
  https://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/12-spreekteksten/484-inbreng-wilders-tijdens-debat-islamitisch-activisme.html

  Geliked door 1 persoon

 16. Peter zegt:

  Wat zegt een andere PVV-grootheid ?
  MARTIN BOSMA :
  Bosma houdt niet van “christenen bashen” (video)
  De linkse elite in Nederland is te kritisch op het christendom. Dat zei PVV-Kamerlid Martin Bosma in het EO Programma Moraalridders. “Voor christenen bashen moet je niet bij mij zijn.”

  Bij de afgelopen Kamerverkiezingen steeg de PVV-aanhang opvallend hard in de biblebelt. Bosma begrijpt dat wel. “In christelijk Nederland is de angst voor de islam misschien wel het grootst, terwijl de christelijke partijen die angst vaak links laten liggen. Daarnaast staan wij pal voor de eerbiediging van artikel 23 uit de grondwet.”

  Volgens velen gebruikt Bosma in zijn boek ‘De schijnelite van de valsemunters’ nogal selectief teksten uit de Bijbel. Zo is de PVV tegen de instroom van vreemdelingen, voor het afschaffen van ontwikkelingshulp en tegen ingrijpende milieumaatregelen. Bosma: “Veel Nederlanders voelen zich vreemdeling in Egypte. Ze herkennen hun eigen Nederland niet meer, door de instroom van niet-westerse allochtonen. Ontwikkelingshulp komt maar zelden goed terecht en milieubeleid wordt in Nederland vaak klimaatbeleid. Daar geloven wij niet in.”

  De PVV-idealoog, die vroeger ooit SGP stemde, vindt dan ook niet dat hij selectief shopt in de Bijbel: “De PVV strooit niet met Bijbelteksten om haar gelijk te krijgen.” Op de vraag waarom hij geen christen wordt antwoordde Bosma, verwijzend naar een NRC colulmnist: ‘Dat ik niet geloof is een van mijn zwakheden’. Dat vind ik wel een mooi antwoord. Ik ben christelijk agnost.”

  Geliked door 2 people

 17. Peter zegt:

  De Kerk kan weg ??
  Wat Wilders bedoelt als hij spreekt over christelijke waarden
  Tijdens een bezoek aan het christelijke dorp Urk vertelde Geert Wilders maandag dat hij veel waarde hecht aan christelijke waarden. Tijdens een debat in de Tweede Kamer in 2015 ging het hierover. Toen SGP-leider Kees van der Staaij aan Wilders vroeg wat hij met die christelijke waarden bedoelt, barstte de Kamer in lachen uit.

  Wilders antwoordde namelijk: “Eén van de christelijke waarden is dat we op moeten komen voor ons eigen volk. We moeten ervoor waken dat ons land islamiseert. Daar zou iedere christen voor op moeten staan. Wat is er christelijker dan ervoor zorgen dat Nederland christelijke waarden behoudt? Als we niet opkomen voor ons eigen land en niet zeggen ‘geen islam meer’, dan verzeker ik u dat de christenen de eersten zullen zijn die geslachtofferd zullen worden door de islam. Dus, opkomen voor christelijke waarden betekent: geen nieuwe asielzoekers, nieuwe moskeeën en nieuwe imams.”

  Geliked door 2 people

 18. Peter zegt:

  De Kerk kan weg ?

  Geliked door 1 persoon

 19. Peter zegt:

  De Kerk kan weg?

  Wat onze cultuur aan het christendom dankt
  https://www.trouw.nl/home/wat-onze-cultuur-aan-het-christendom-dankt~a92282fd/

  Ik beperk me tot de conclusie dat de stelling dat de ellende in de wereld uitsluitend of hoofdzakelijk de schuld van de religie, of preciezer nog, van kerk en christendom is, op zijn minst eenzijdig is.
  Sam Janse (1949) is bijbelwetenschapper.

  Like

  • Jan zegt:

   Rydt zou er goed aan doen minder te raaskallen en eens de werken van

   Like

  • Jan zegt:

   (Nog eens)
   Rydt moet minder raaskallen en de boeken van Rodney Stark eens lezen zodat hij ziet wat de gehele wereld te danken heeft aan het het christendom. Zo werd de slavernij dankzij het christendom afgeschaft en was het Thomas van Aquino die al in de 13de eeuw zei dat slavernij fout was.
   The Victory of Reason: How Christianity Led to Freedom, Capitalism, and Western Success

   En ‘rede’ is niet iets wat bij socialisten en moslims (oosterse socialisten) is terug te vinden

   Like

 20. Wakkere Joost zegt:

  Zo aan de reacties te zien schiet het niet op he!
  Tjonge jonge zeg.

  Je kunt beter eens gezind zijn christelijk of niet of ongelovig etc.
  Want met zo een verdeeldheid, ja dan heb je wel zeker het risico
  het onderspit te delven aan die f…… islam.
  Er zijn zullen zeker genoeg strijdbare christenen die het zwaard geweer zullen oppakken
  Die er anders over denken dan de gecorrupteerde linkse kerk.
  en Europa wederom willen bevrijden samen met de niet gelovigen.
  Vergeet dat niet! Denk maar aan de kruistochten.Ze hebben dat tuig al velen malen Europa
  uitgejaagd.dus je kunt beter saamhorig zijn als je wat wil betekenen tegen de islam.
  Saamhorig is het beste wapen.
  Tuurlijk zitten er huichelaars in de kerk die ons land naar de t…… helpen
  Maar daar kunnen we wat aan doen! Er zijn er genoeg ik weet het, in de kerk
  zijn ze poeslief eenmaal buiten is het weer ieder voor zich en zien ze je niet meer staan.
  Noem ze maar valse christenen die de boel al van het begin uitbuiten en naar hun hand zetten.
  En door dat soort mensen sluipt den duvel in de kerk zodat de boel corrupt, waardoor het leegloopt en Nederland uitverkocht word.Vandaar die verraderlijke pol partijtjes geheime
  genootschapen linkse ambtenarij etc.En uiteindelijk slaan de commies Marxisten door Islamisering om Europa zwak te maken hun slag, ziedaar de NWO.Alleen zal dat voor hunzelf ook niet
  goed aflopen vrees ik.Die droom kunnen ze wel vergeten.De islam laat zich niet beheersen-
  overheersen door een vreemde mogendheid.En de islam heeft zo zijn eigen agenda maar voor nu kunnen zij deze nuttige idioten wel gebruiken.Dit gaat dus voor onze landverraders op zeker niet goed uitpakken.Ook al denken ze van wel NOT! Hun plannetje word op zeker hun eigen
  zelf vernietiging.
  Maar goed.
  Als we de islam en de marxisten en commies willen bestrijden kunnen we maar beter eens gezind optreden mensen die niet gelovig zijn en ook de christen en dan gezamenlijk dit probleem aanpakken.
  Het gaat tenslotte om onze vrijheid die op het spel staat.
  Aan verdeeldheid en anarchistische chaos hebben we niks, dat maakt ons zwak.deze zwakte zal worden uitgebuit door die f…… islam links etc.
  Bekijk ze maar is goed, zij zijn goed georganiseerd bezig zowel links [Antiefa} en de moslims.
  Dus ja wat wil je!
  Denk na.
  Nogmaals het gaat om onze en onze nazaten hun vrijheid.

  Nog iets.
  Als christenen andere uitsluiten kom dat meer of vaak omdat onder hun verschillende stromingen
  zijn.En ze willen meestal hun eigen christelijke geloofsleer zuiver houden zonder inmenging door
  een andere christelijke geloofsleer.Dat willen ze strikt gescheiden houden.Als ze streng gelovig zijn.Waardoor conflicten kunnen ontstaan.Zie bijvoorbeeld Ierland en Engeland etc.
  En ook deze verdeeldheid kan funest zijn als ze niet goed hun hoofd gebruiken wat de islam
  betreft En hun hoofd gebruiken dat doen ze nu helaas dus niet.Op een dag zullen ze wel
  moeten.

  Geliked door 1 persoon

 21. Jan zegt:

  De legende vindt zijn oorsprong in de historisch bewezen moord op de Griekse geleerde Hypatia.

  Onzinnige bewering aangezien veel zichzelf in dienst van Christus stelden en om die reden werden vermoord. Catherina was vermoedelijk van voorname afkomst en leefde in de derde en vierde eeuw. Ze weigerde te trouwen met Maximinus Daia, de gouverneur van Egypte en Syrië, omdat ze haar maagdelijkheid aan Christus had gewijd. Ze protesteerde tegen de vervolgingen onder keizer Maxentius en werd om die reden eerst gemarteld op een tandrad met scherpe punten en daarna onthoofd.

  ‘De krankzinnige uitwassen op de “Evangelische” Kerkdag, te beginnen bij de toespraak van de “bondskanselier” tot aan het vrolijke vulva beschilderen toe, zijn onderwerp van talrijke boze artikelen van conservatieve publicisten.’
  Onzinnige opmerking want socialisme is geen christendom. Deze kolder werd in de jaren 70 door socialisten geïmntroduceerd en toen ontstond de onzinnige term christen-socialist.
  Zelf heet Rydt het over ‘conservatieven’, maar gooit wel alles op een hoop. Dient beter op te letten wat hij schrijft, maar in zijn onzinnige razernij ziet hij zijn eigen fout niet eens.

  ‘Terwijl de kerk honderden jaren lang Antieke geschriften verbande, waren het de Arabieren die er in de 9e eeuw mee begonnen de werken uit de Oudheid te vertalen en weer bruikbaar te maken voor de wereld na hen.’
  Iemand die dergelijk kolder neerpent durft zich joernalist te noemen, maar goed, het is dan ook geen beschermd beroep, herstel, bezigheid.
  Het waren tot de islm gedwongen christenen en Joden die de geschriften bewaarden en de enkel moslim die de antieke geschriften bestudeerde en beweerde stond toch echt op de dodenlijst van moslims.

  95 redenen waarom men met Luther rekening dient te houden

  Twee redenen (de rest op de website):
  Kant, Fichte, Schelling, Hegel, Nietzsche waren protestanten.

  De klassieke literatuur is nagenoeg protestants, Van Gryphius via Lessing, Wieland, Goethe, Schiller, Mörike tot aan Thomas Mann…….Voor Brecht was de Bijbel van Luther het belangrijkste werk en zonder Luther had Bach zijn muziek niet gecomponeerd zoals wij die nu kennen
  ……….
  https://www.welt.de/kultur/article170179016/95-Gruende-warum-bis-heute-keiner-Martin-Luther-entkommt.html

  ‘Uiterlijk sinds het begin van de Verlichting bevindt het christendom zich op de terugtocht.’
  Sinds de Verlichting bevindt zich de westerse maatschappij in een crisis.

  ‘viel ook Hypatia in handen van christelijke fanatici. Haar stoffelijk overschot werd volgens de legende eerst in stukken gehakt en daarna verbrand. Tot op de dag van vandaag heeft de kerk zich niet van zijn versie van de geschiedenis van een zogenaamd “Heilige Catharina” gedistantieerd.’
  Dan dient Rydt beter onderzoek te verrichten:
  Did Saint Cyril Kill Hypatia? Professor Edward Watts of the University of Indiana Rewrites History
  ….

  1. Hypatia was not a young woman at the time, she was old.

  2. Monks did not kill Hypatia, nor did the clergy, the Alexandrians led by a lector named Peter did it. The mob of monks that Mangasar is talking about were around several years before this scene in 419 A.D. and they rescued Christians from death at the hands of the Alexandrian Jews.

  3. Cyril did not instigate the mob against Hypatia nor was he there when they killed her.
  ….
  https://catholicbridge.com/catholic/cyril-hypatia.php

  ‘dan kun je maar tot één conclusie komen: De kerk kan weg!’
  Wel eens bedacht Rydt dat het socialisme op de mestvaalt kan omdat het bewezen kolder is? Geen socialistisch land dat geen hel is. Iedere commune is binnen de korste keren ten dode opgeschreven vanwege ruzies. Het christendom bestaat al 2000 jaar maar wordt geterroriseerd door socialisten, psychopatische machtswellustelingen

  Geliked door 1 persoon

 22. flo zegt:

  Zoals het er nu uitziet schuift “de kerk” steeds inniger tegen de islam aan, de religie des doods.

  Geliked door 1 persoon

 23. Republikein zegt:

  Ga op een schaakclub, even de hersens pijnigen.

  Like

 24. Esther zegt:

  Ja de kerk kan weg. Jezus heeft het “Christendom” nooit gesticht. Dat heeft de Romeins keizer Contant in bedacht. De kerk zoals wij die kennen, is totaal niet Bijbels. En ook de boodschap die de kerk uitdraagt is niet dezelfde als die Jezus predikte. Als Jezus zo’n verwaterd, zwak en laf en zelfbehoudend Evangelie had gepredikt dan wat de kerken doen, dan hadden ze Hem nooit aan het kruis gehangen. Door de boodschap die de kerk brengt, vinden mensen Jezus niet. Hij is er wel degelijk maar wordt niet/nauwelijks gevonden door de boodschap van de kerk.
  De echte discipelen van Jezus die Hem gevonden hebben, komen niet bij elkaar in de kerk maar bij elkaar thuis waar samen wordt gebeden, gelezen en gepraat.
  Een ander feit is dat ik heel vaak Jodenhaat/uitsluiting waarneem bij “Christenen”. Dat is iets wat onmogelijk is bij iemand die Jezus ontmoet heeft en Hem echt volgt. Dat is één van de vele dingen waaraan de kwaadaardigheid van de katholieke en Protestantse kerken herkenbaar zijn.

  Like

 25. jantjeuitnl zegt:

  Nee, ze werden niet bruut met het zwaard gemissioneerd.
  In Rome werden christenen zwaar onderdrukt, maar groeide het tegen de verdrukking in.
  Het Christendomis nog steeds de meest onderdrukte religie ter wereld.
  Bonifatius had geen zwaard, net als de missionarissen, nu, in Afrika.
  In Zuid-Amerika was dat ook maar op zeer beperkte schaal.
  Wie wel het zwaard hanteert, dat zijn de moslims. Al sinds het begin van de islam worden in de veroverde gebieden de mannen vermoord en de overgebleven vrouwen als fokvee gebruikt, zodat de oude culturen worden uitgewist.
  Dit is geheel legitiem volgens de koran.

  Like

 26. Republikein zegt:

  Verdienmodel, zo boven, zo beneden.
  Ugh!
  Verdomme nog aan toe.

  Like

 27. Nou, de geloofskwestie levert hier weer voldoende stof tot argumenteren en leesvoer op.
  Ook ik heb een mening en daarbij praat ik anderen na: de gereformeerd opgevoede schrijver Maarten t’Hart stelt: “Wie god verlaat heeft niets te vrezen” Christelijk uitgangspunt: “De heer is mijn herder maar met geld kom je verder.” Nog 1. “Koop christelijke waar, dan helpen wij elkaar”. Verder mag u er zelf iets bij verzinnen.

  Geliked door 1 persoon

 28. Jan zegt:

  Laat je niet in de luren leggen door charlatan ‘Schilder’, met zijn geleuter over runen. Die werden van het Latijnse schrift afgeleid en bovendien werden zij voor ‘magische handelingen’ gebruikt, ofwel wat de Etrusken deden met het leverkijken van een raaf om de toekomst te voorspellen, zo gebruikten die ‘waarzeggers’ de runen om de toekomst te voorspellen. Tegenwoordig heten die ‘voorspellers’ charlatans.

  De ‘achterlijke’ Joodse en christelijke cultuur bouwde voort op de Grieken, Romeinen, Assyriërs enz en brachten de huidige wetenschappers voort en figuren als Michelangelo.
  Het zou mij niets verwonderen dat ‘schilder’ meent dat alchemie hetzelfde is als scheikunde, gelet op zijn gezwets

  Schilder meent dat het veelgodendom van de Germanen superieur is aan het monotheïsme van Joden en christen, wat echter een foute gedachte is, alleen al omdat de goden menselijke eigenschappen hebben die niet boven de mensen staan en afhankelijk zijn van hun nukken. Wel vreemd dat ‘schilder’ die in god noch gebod gelooft wel weer gelooft in het veelgodendom van de Germanen want die waren immers voorlijker dan die achterlijke Joden en christenen. Waar hij dit op baseert wordt verzwegen, maar waarschijnlijk raadpleegde hij de runen.

  Citaat: De Germanen en Vikingen deden aan zelf ontwikkeling en verbetering als onderdeel van zichzelf in de gemeenschap en in de natuur.
  Laten die achterlijke Germanen nou geloven in Wodan, Donar, Loki, Walkuren. Ach, ik noem het maar even.
  ‘Schilder’ verzwijgt ook de functie van de kloosters. Meent dat monniken en nonnen daar een beetje aan het bidden waren ipv dat zij ook de gemeenschap hielpen, alleen al met genezing d.m.v. van medicijnen en opvang van armen, gewonden, minder bedeelden. Maar ja, Schilder moet zijn Germaans ei kwijt.

  Schilder is zo achterlijk en dat woord mag ik hier gerust in alle omvang gebruiken, om te denken dat een christen bid tot God die dan bijv geneest, dat zijn achterlijk Germaan ook bad en dacht dat hij dan behoed zou worden tegen onheil, verzwijgt hij weer. “Lekker makkelijk’, om zijn woorden maar eens te herhalen.

  Citaat: Was het Christelijk geloof maar nooit tot ons doorgedrongen/opgelegd, dan was de Islam waarschijnlijk ook daar gebleven.
  Dit is zo ongeveer de meest achterlijk opmerking aangezien Joden de eersten waren die door moslims werden afgeslacht (Banu Qurayza, Slag bij Khaybar enz) en dat moslims als beesten in Afghanistan, India, Mongolië enz te keer gingen. Maar Schilder denkt moslims gewoon weg.
  Kortom, een grotere raaskaller dan Schilder is op dit blog niet te vinden, want de rest van zijn epitel bestaat uit niets anders dan schelden, wat hij overigens altijd doet, en geen argumenten aandragen, iets onderbouwen met feiten.

  Schilder ziet ze vliegen, zijn Walkuren, net als zijn heilige Germanen

  Like

  • Bob Koster zegt:

   @Jan. Runen werden atgeleid van het Romeinse schrift? Dat heeft u zeker op de school met de bijbel geleerd. Ook het verhaal dat Germanen en vikingen achterlijk waren komt daar vandaan. En over de “menselijke” goden: ook de joden hebben hun god menselijke eigenschappen toegedicht, zij beschreven hem als een moordlustige psychopaat.
   Overigens beschreef ene Lucretius religie als “Deze duisternis des geestes kan slechts verdreven worden, niet door het licht van de zon, maar het licht van zuivere wetenschap”.
   Dat was 2050 vC, Jezus moest nog geboren worden.
   En wat hebben de joden in die tijd bereikt in wetenschap & techniek? Helemaal niets, ze sloegen elkaar liever de koppen in over teksten van honderden jaren geleden. Net als tegenwoordig.

   Like

 29. Pingback: De kerk kan weg oder: Ich „unwissendes Werkzeug der Freimaurer“ – ffd365.de

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s