Veiligheidsadviseur John Bolton: Iran moet “bezonnenheid” van de VS niet verwarren met “zwakte”

Screenshot_167

(Vertaling: E.J. Bron)

Na het afblazen van een vergeldingsaanval heeft de Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton (foto) Iran ervoor gewaarschuwd om de “bezonnenheid” van de Amerikaanse regering niet te verwarren met “zwakte”.

epoch times

“Noch Iran noch welke vijandelijke speler dan ook zouden de voorzichtigheid en bezonnenheid van de VS met zwakte moeten verwarren”, zei de nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump vandaag in Jeruzalem. Het Amerikaanse leger zou “klaar zijn voor actie”.

Niemand zou aan Iran een jachtlicentie voor het Midden-Oosten hebben gegeven, zei Bolton voor een ontmoeting met de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Bolton wil in Jeruzalem ook zijn collega´s uit Israël en Rusland, Meir Ben-Schabbat en Nikolai Patroesjev, ontmoeten. De gesprekken zouden met het oog op de actuele ontwikkelingen in de regio nog belangrijker zijn geworden, zei Bolton.

Amerikaanse verkenningsdrone in het Iraanse luchtruim neergeschoten

De Iraanse Revolutionaire Gardes hadden donderdag een Amerikaanse verkenningsdrone neergehaald. Teheran verklaarde dat het onbemande toestel het Iraanse luchtruim geschonden zou hebben. Washington wees deze voorstelling van zaken van de hand.

De Amerikaanse president Trump had eerst een militaire vergeldingsaanval overwogen, maar deze daarna weer afgeblazen. Zoals Amerikaanse media gisteren berichtten, gaf Trump in plaats daarvan opdracht aan het Amerikaanse cybercommando om als vergelding cyberaanvallen tegen Iran te starten. De cyberaanvallen richtten zich tegen Iraanse raketcontrolesystemen en een spionagenetwerk.

Trump kondigt nieuwe sancties tegen Iran aan

Trump kondigde gisteren bovendien nieuwe “belangrijke” sancties tegen Iran aan. De extra strafmaatregelen zouden vanaf maandag gelden, schreef Trump op Twitter, zonder daarbij meer details te noemen over de aard en de omvang van de sancties. Bolton zei hierover dat de sancties al enige weken gepland zouden zijn en officieel maandag verkondigd zouden moeten worden. “Houd de vinger aan de pols”, voegde hij er aan toe.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Iran, VS. Bookmark de permalink .

7 reacties op Veiligheidsadviseur John Bolton: Iran moet “bezonnenheid” van de VS niet verwarren met “zwakte”

 1. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Die John Bolton zou er beter aan doen zijn smoel te houden. Hij is een levensgevaarlijke idioot. Het lijkt erop, dat hij zijn prioriteiten en zijn perspectieven niet op¨orde heeft. Hij loopt voortdurend zijn president voor de voeten. Bolton is slechts en ambtenaar. Hij is geen president. Donald Trump is de president. En de president, Trump dus, bepaalt wat er gebeurt en niet Bolton. Met zijn uitspraken provoceert hij telkens weer het ene of het andere land. Hij schiet telkens weer met een kanon op een mug. Hij maait telkens weer het gras voor de voeten van Trump weg. En hij plaatst Trump telkens weer voor een voldongen feit. Hij lijkt uit te zijn op oorlog. Hij geeft er geen blijk van, enig respect te hebben voor menselijk leven. Die duivelsaanbidder is in staat, om zonder blikken of blozen soldaten zonder noodzaak het vuur in te sturen en de wereld in vuur en vlam te zetten. Die Bolton is een zeer destructief manneke. Destructief bezig zijn is niet moeilijk. Dat gaat zo snel, dat het niet bij te houden is. Constructief bezig zijn daarentegen is niet zo gemakkelijk. Dat is een moeizaam proces en gaat gepaard met vallen en opstaan. Met die Bolton aan zijn zijde heeft Trump zijn handen meer dan vol en heeft hij geen vijanden meer nodig.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  “Teheran verklaarde dat het onbemande toestel het Iraanse luchtruim geschonden zou hebben. Washington wees deze voorstelling van zaken van de hand.”
  Nee, Washington liet daar voor de kat z’n viool een kostbare drone vliegen boven ‘niets’…
  Teheran verspilde dure munitie om een drone neer te halen die nergens vloog…
  Ik kom er niet zo uit, doch de drone was binnen neerhaal bereik van Teheran en ver buiten bereik van Washington…

  Geliked door 2 people

 3. Zijlstra zegt:

  Een hoge militair van de republikijnse garde wilde met alle plezier de coordinaten van de onderschepping doorgeven. Amerika foute boel. Daarna snel wraak nemen met cyberaanval.

  Like

 4. Peter zegt:

  Oeps zegt:
  Hoor je echter niet over de leiders van Iran,als je het over levensgevaarlijke idioten hebt .

  Like

 5. Republikein zegt:

  Deep state.

  Like

 6. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://www.xandernieuws.net/uncategorized/project-veritas-onthult-googles-anti-trump-complot-om-verkiezingen-2020-te-manipuleren/

  Project Veritas onthult Googles anti-Trump complot om verkiezingen 2020 te manipuleren

  De onafhankelijke onderzoeksjournalisten van Project Veritas onthullen op basis van nieuwe undercover opnames dat Google zijn zoekmachine en andere producten programmeert om te helpen voorkomen dat Donald Trump volgend jaar opnieuw de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Jen Gennai, hoofd van Googles ‘Verantwoorde Innovatie’ team, verklaarde dat ‘wij allemaal genaaid werden in 2016… dus we ging al heel snel kijken wat er was gebeurd, en hoe we konden voorkomen dat dit opnieuw kan gebeuren. We trainen daar ook onze (zoek)algoritmes voor, en zo, dat als 2016 opnieuw zou gebeuren, we een andere uitslag zouden hebben?

  Like

 7. fleckie zegt:

  RTL tt.122, Di. 9.7.2019. ‘ ATOM-KONFLIKT:: RUSSLAND. BESORGT’.

  RUSSLAND hat sich wegen der Urananreicherung im IRAN besorgt gezeigt und will sich fur eine diplomatische Losung des ATOM- Konflikt s einsetzen. RUSSLAND wolle das ATOM- Abkommen mit dem Iran erhalten, sagte ein Kremlsprecher der Agenturen Interfax zufolge.
  Mit Blick auf den Ausstieg der USA aus dem Abkommen betonte der Sprecher, dass Russland vor den FOLGEN eines solchen Schritts gewarnt hatte. Russische POLITIKER FORDERN dass es Konsultationen fur einen AUSWEG AUS DER KRISE GIBT………………………..<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s