Zorgen van een Amerikaanse denktank: Midden-Europeanen beschouwen de VS als grotere bedreiging dan Rusland

Screenshot_154

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat bevalt de trans-Atlantici uiteraard helemaal niet: een team deskundigen van de Amerikaanse denktank “Atlantic Council” heeft de instelling van de Midden-Europeanen tegenover Rusland en de VS onderzocht en een “verontrustende” tendens vastgesteld: een “negatieve waarneming van de Verenigde Staten”.

Duits - Zuerst

Een desbetreffend bericht (klik de PDF aan!) met de titel “De Verenigde Staten en Midden-Europa: gezamenlijke taken voor de tweede eeuw samen” werd nu op de website van de organisatie gepubliceerd.

Volgens het onderzoek is de instelling van de Midden-Europeanen tegenover de NAVO sinds 2017 weliswaar verbeterd, maar tegelijkertijd beschouwen grote delen van de bevolking – gemiddeld 23% – de NAVO als een bedreiging. Het kan niet uitblijven dat de studie in dit verband de verdenking uit dat deze instelling mogelijk “terug te voeren is op Russische desinformatie”.

Verder zegt men: “Nog erger is het feit dat een meerderheid van de inwoners van Bulgarije en Slowakije niet Rusland, maar de VS als belangrijkste bedreiging beschouwt”.

Slechts 7% van de geënquêteerden in Bulgarije noemde Rusland als bedreiging. 25% noemde in dit opzicht de VS. In Slowakije beschouwde 41% van de geënquêteerden de VS als bedreiging, slechts 25% Rusland.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Midden-Europa, NAVO, Rusland, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Zorgen van een Amerikaanse denktank: Midden-Europeanen beschouwen de VS als grotere bedreiging dan Rusland

 1. De amerikahaters krijgen in Europa en zeker in nl, volop de kans om hun haat tegen Amerika te spuien, meestal via linkse media. Tegengeluid wordt niet gehoord omdat de linkse media dit niet publiceren.

  Like

 2. ruud 2 zegt:

  Zou het niet kunnen zijn dat Europa betrapt is om wangedrag tegenover Amerika.
  Sommige Europese landen willen altijd keiharde afspraken met landen die het toch niet kunnen betalen, (waaronder ook Nederland, altijd de grootste mond zoiets als de bek van Frans T.) maar meesters zijn om de boel te bedonderen. NAVO bijdrage kunnen we niet betalen om dat we miljarden nodig hebben voor het binnen halen van onze toekomstige bezetters wat tevens de oorzaak is van allerlei heel goed betaalde baantjes heeft opgeleverd, sociaal heet dat, de leugenaars.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Tja, tot hoever is de NAVO. eigenlijk doorgedrongen. ( POLEN?, tot aan de. RUSSISCHE. GRENS??!,)…………………<~<~<~<~<~<~<~fleckie: ( hoeveel gaat het. ‘afstappen’. van. RUSSISCH. GAS, en ‘andere. vervangers’, per gezin kosten.) …………………<~<~<~<~<~<~<~

   Like

 3. fleckie zegt:

  INVESTERNGEN VOOR PALESTIJNEN, .. .’.Investionen fur ’PALASTINENSER’
  ARD t.t, 112, So. 23.6.2019………..Vor einer WIRTSCHAFTSKONFERENZ in BAHRAIN hat die U.S.- regierung einen Plan fur. Milliardeninvestionen zugunsten der Palatinenser vorgestellt.
  Das vom Weissen Haus in Washington veroffentliche Papier MIT dem Titel” Frieden zu Wohlstand” sieht Investionen in Hohe von 50 MILLIARDEN in den komenden zehn Jahren vor.
  Damit soll das brutosozialprodukt der Palastinenser verdoppelt, eine Million neue Jobs geschaffen und die Armutsrate halbiert werden. …WOHER. genau. das. GELD kommen. soll, BLEIBT. OFFEN…………………..<~<~<~<~<~<~<~fleckie: dan KOMT ER NU…genoeg. geld vrij, !!!
  om. IETS. aan geboortebeperking.- voorlichting. te doen.?( zou dat niet een aanbevelenswaardige job zijn voor madam Kaag.?, bijvoorbeeld. mondelinge voorlichting? ( zij wist immers haar mond ‘GOED te roeren ?, in IRAN, bij de een of andere. Mollah, en bij ons vermoedt? ZE. dat. WiIJ. toch niet alles. BEGRIJPEN?, OF. NIET. HOEVEN. TE. WETEN.??!

  Like

 4. fleckie zegt:

  Eigenlijk zou er eens bekendgemaakt moeten worden, HOE GROOT, de OPPERVLAKTEN waren , die door de RUSSEN bevrijd werden / waren…van de fascistische. NAZI’’S,,, ( met hun idee,…’EEN. VERENIGD. EUROPA’’, …….ONDER. HUN. BEHEER,…….( DEUTSCHLAND. UBER. ALLES’,) …..was toch hun leus, maar dank zij de enorme opoffering van de Russische legers, werd er een ‘stokje voor gestoken’……..” HOLLAND. und. BELGIEN. verschwinden. ganz. von. der. KARTE”’ …( waren o.a. goed, net als andere landen , voor. TOELEVERING.! van ‘VOEDSEL!!!- en. ANDERE,!! ‘PRODUKTEN!!!…….,( VOOR. HET. HERRENVOLK) ……………………….<~<~<~<~<~<~<~

  Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  Het is mijn overtuiging dat die islam een grotere bedreiging is dan Amerika

  Geliked door 2 people

 6. kampersrene zegt:

  Het is mijn overtuiging dat niet Amerika maar die vervloekte islam de grootste bedreiging vormt

  Geliked door 1 persoon

 7. Kees zegt:

  Ik denk dat het wel mee zal vallen. Als we nog met Obama en gekke Hillary hadden gezeten, dan had de toekomst er een stuk slechter uit gezien.

  Geliked door 1 persoon

 8. orelius zegt:

  Amerika is onze bondgenoot , maar Rusland is voor ons geen bedreiging , dat proberen onze linkse landveraders ons wel te laten geloven . Maar zij zijn juist onze grootste vijand. Verhofstad en Verbalen staan nog op mijn netvlies gegrift , de ophitsers.

  Geliked door 2 people

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De Amerikaanse denktank “Atlantic Council” heeft vastgesteld dat een groot deel van de (Midden) Europese bevolking Amerika als een grotere bedreiging ziet, dan Rusland. Hè, hè hè, hoe zou dat toch komen ??? Hebben die oelewappers dan werkelijk zo weinig psychologisch inzicht, dat ze dat niet snappen ??? Zijn de duivelaanbidders van de Amerikaanse “Deep State” zodanig idioot met hun eigen belangen bezig, dat ze oogkleppen op hebben en niet eens doorhebben, dat weldenkende mensen in (Midden) Europa geen zin hebben aan hun idioterie ??? De Amerikaanse ideologie is gebaseerd op competitie, concurrentie, je afzetten op een ander. Daarom hebben ze een vijand nodig. En bij gebrek aan een vijand, maken ze er een. En nu is Rusland het zwarte schaap en krijgt van alles de schuld. De Amerikaanse “Deep State” is heel egoïstisch bezig. Met list leugens en bedrog proberen ze ons zaken als globalisme, Nieuwe WereldOrde, dictatuur, armoe, klimaat-hysterie, censuur, islam, migratie en dat soort zaken door de strot te duwen, zonder ons te vragen, wat wij daarvan vinden en of wij het überhaupt wel willen. En dan gaan ze ook nog overal in de wereld ruzie maken, interveniëren, Rusland zwart maken, dreigen met soldaatje spelen, bommen gooien en noem maar op. Het is allemaal zo destructief. Het dient de vrede, de welvaart en alles wat ons dierbaar is niet. Nee, dat zijn bepaaldelijk geen zaken, waarmee je het pleit bij weldenkende mensen wint. In plaats van naar de mensen “op” te kijken, kijken ze op de mensen “neer”. In plaats van ons onder de kin te kietelen, strijken ze ons tegen de haren in. Tja, dat dat werkt dus averechts. Dat roept weerstand op. Het zijn de basisprincipes van de psychologie, die ze met voeten treden. Maar wat wil je ook. Duivels hebben geen gevoelens, kennen geen emoties en hebben dus geen geweten, geen compassie, geen sympathie en geen empathie. Ze werken vanuit hun lagere bewustzijns-niveau’s, de obsessies en de driften en instincten. Ze zijn van nature destructief en niet constructief. En hun rationele capaciteiten zijn heel beperkt. Ze zijn niet slim, wel sluw. Ze hebben mensen nodig, om hun plannen te maken en uit te werken. Daarvoor hebben ze heel sluw zwaar gefrustreerde lieden als Adam Weishaupt, Richard Coudenhove-Kallergie, George Orwell, Albert Pike, Aleister Crowley en zo aan zich gebonden. De weldenkende mensen in (Midden) Europa doorzien de Amerikaanse propaganda en slikken niet alles als zoete koek. Zij geloven dus niet, dat het huidige Rusland zo’n grote bedreiging is, als de Amerikaanse propaganda doet voorkomen. Misschien komt de redding van de wereld wel vanuit Rusland.

  Geliked door 3 people

 10. koosv8 zegt:

  Rusland een bedreiging? Nog niet denk ik dan.
  Het is te zot voor woorden, als er toentertijd alleen maar onderdeeltjes naar Cuba werden vervoerd, dan is het huis te klein. O o zo dichtbij, wat moet Rusland dan wel niet. We hadden gewoon handel over en weer, nee dat is te mooi om waar te zijn. NEE, LEKKER TREITEREN EN KOEIENEREN. ALS ZE NU EENS DE ETTERIGE ZAAK WAARNEMERS ER TUSSEN UIT KNALLEN, VINDT IK NIET ERG!!!

  Like

 11. Janszn zegt:

  Defensie beggroting USA :700 milj.dollar
  Die van Saoedie Arabië : 82 milj.dollar
  Die van EU ca 300 milj. Dollar
  En die van Rusland: tateratata 65 milj dollar
  Bang voor Rusland? Nog even niet.

  Geliked door 3 people

 12. sweetheart zegt:

  gelukkig hebben wij Jensen nog, de enige met een gezond verstand en pro Trump is, thanks Jensen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s