Rusland verlengt sancties tegen Europese Unie

Screenshot_187

Vladimir Poetin: ‘Wederzijdse sancties doen EU meer pijn dan Rusland’

Rusland heeft het verbod op de import van voedselproducten uit de Europese Unie tot eind 2020 verlengd. President Poetin (foto) heeft daarvoor maandag een decreet ondertekend.

Rusland nam in 2014 tegenmaatregelen nadat de EU en andere landen sancties hadden ingesteld in reactie op de Russische annexatie van De Krim en de rol van het land in het conflict in Oost-Oekraïne.

Tijdens zijn jaarlijkse vragenronde met de Russische bevolking zei Poetin volgens The Moscow Times vorige week nog dat de wederzijdse sancties de EU het meest pijn hebben gedaan. Rusland zou er slechts 44 miljard euro bij in zijn geschoten, terwijl de EU de afgelopen vijf jaar 210 miljard euro schade zou hebben geleden.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Henk der Niederländer”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Poetin, Rusland. Bookmark de permalink .

21 reacties op Rusland verlengt sancties tegen Europese Unie

 1. aquarius4422 zegt:

  Zo worden hardwerkende boeren en tuinders het slachtoffer van de ongekozen verdwaasden in Brussel.

  Geliked door 6 people

 2. Tistochwat zegt:

  Knoop dat maar goed in jullie oortjes, EU-dictators!
  Neem nog een fles wijn van 800 euro, Juncker en de rest van dat gajes in Brussel!
  Wij betalen wel.

  Geliked door 8 people

  • Jan zegt:

   Waarom Rusland-haat modieus is geworden

   Door Sid Lukkassen
   ….
   Zij die in de jaren zestig de barricades beklommen droomden van collectivisme: ze verlangden een versmelting van alle volkeren, religies en culturen – het communistische Rusland was daarbij hun gidsland. Na de val van de Berlijnse Muur bleven zij ditzelfde doel nastreven, maar nu via de mondiale eenwording van de markt. Toen de jaren negentig aanbraken hulden de achtenzestigers zich in een neoliberaal jasje. Hun feestvreugde bekoelde toen bleek dat het IJzeren Gordijn een blessing in disguise was geweest. Oost-Europa schermde zich af van het multiculturalisme terwijl Rusland besloot een Europees-georiënteerde Leitkultur te identificeren en na te volgen. Rusland wilde nationale soevereiniteit en werd tot vijand van de globalisten. Het kosmopolitische deel van links is woedend omdat Rusland het communisme heeft verloochend.
   ….
   Kosmopolitische identiteitspolitiek is Russofoob

   De identiteitspolitiek van het kosmopolitisch-progressieve deel van de bestuurscultuur, is de diepere oorzaak van de Russofobie.
   ….
   De economie is geflexibiliseerd terwijl het cultuurwezen is verlinkst. Vandaar de extreme obsessie met bijvoorbeeld homorechten, die toen al in 2012 op het Europarlement werden aangegrepen als stok om de (Russische) hond te slaan.
   …..
   http://www.novini.nl/waarom-rusland-haat-modieus-is-geworden/

   Like

 3. Mary zegt:

  Eh de duistere EUSSR club zelf heeft er zelf natuurlijk weinig last van, wel diegene die handel voerde met Rusland (zou zeggen ga eens anders stemmen), Poetin heeft groot gelijk, het hele Oekraïne verhaal stinkt, MH17 minstens zo erg etc. etc. de EUSSR met hun anti Rusland verhalen en dito acties, en wat betekend die EUSSR op wereldniveau nu helemaal, niks!!!.

  Geliked door 5 people

 4. Pietersen zegt:

  Alles wat wij niet leveren aan de Russen zoals bijv. groente, fruit, zuivel en noem maar op, gaan zij nu zelf produceren en zij komen mogelijk nooit meer terug als klant. Dat kost ons eigenwijze landje miljarden.
  De VVD en CDA vertegenwoordigen ons midden- en kleinbedrijf dus helemaal niet. Zij vertegenwoordigen alleen beleid van de EU, maar wij als gewone burger moeten die misgelopen inkomsten wel gaan dekken door meer aan de EU over te maken.
  Kortom de rekening komt bij de burger, terwijl de politici met hun ‘onze normen en waarden’ politiek goeie sier willen maken op niets af.

  Geliked door 5 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   @ Pietersen.
   Voor de duidelijkheid.
   Rusland is zo verschrikkelijk groot dat ook daar landbouwgronden gevonden kunnen worden voor onze wereldberoemde bintjes.
   Poetin pompt een paar miljoen dollar in de Russische boeren economie en sneeuwt het hele westen onder.
   Want de Russische boeren werken nog steeds voor een schijntje.

   Geliked door 1 persoon

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Het is feitelijk zo.
  De EU vertelt ons dat ze Rusland sancties op leggen maar in feite leggen de Russen de EU sancties op.
  En de slapertjes die elke dag over hun Volkskrant en Telegraaf hangen hebben er maar geen erg in dat ze zich blauw betalen, omdat de EU ook kloten wil laten zien.

  Geliked door 7 people

 6. Hendrik M. zegt:

  Poetin was de wereld gewoon enkele slagen voor met het Krim-referendum, waar zelfs Nederland uitgenodigd was om de stembusgang te controleren.Wat moest Poetin anders na de walgelijke vertoning van Guy Verhofstadt en Hans van Baalen op het Maidanplein?
  Oekraïne bij de €U, inclusief De Krim…
  Poetin zag die NAVO basis op De Krim al staan, zijn vloot controlerend…
  Tja. de €U en USA hebben Poetin gedwongen De Krim terug te nemen in het Moederland wat gelukte met een referendum en zonder ook maar 1 druppel bloed te vergieten.
  Poetin toonde zich hier een groot staatsman!

  Geliked door 6 people

 7. Sjoe! zegt:

  Voelt Europa echt de sancties van Wlad? (Zij zou het doen als hij de aardgaskraan toe had gemaakt, maar dan zou het zijn harakiri (or seppuku?) zijn geweest).

  Like

 8. Jan zegt:

  Handel Nederland – Rusland

  Rusland is een grote handelspartner voor Nederland. We exporteren meer dan € 5,3 miljard richting dit grote land. Maar wat kopen de Russen van onze ondernemers? En welke producten importeren wij? De antwoorden vindt u op deze pagina.
  https://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/landenoverzicht/rusland/handel-nederland-rusland

  Like

 9. jegeloofthetniet zegt:

  Was Poetin onze leider maar.

  Like

 10. Trucker zegt:

  In Vlaanderen (Walen hebben niks in de pap te brokken als het economie betreft) is de boycot van Putin hard aangekomen, veel fruittelers kunnen hun oogsten niet meer exporteren naar Rusland die een zeer grote afnemer was van onze fruittelers.
  De eu HQ brussel schoften zorgen er voor dat vele lidstaten kreunen onder de boycot maar weigeren dat in te zien.
  Dat laatste is een typische verschijnsel bij dictators en potentaten, die denken dat ze onfeilbaar zijn.
  Waar ze wel van wakker liggen als –>onvervalste antisemieten<–(*) is zorgen voor hun palestijntjes het niet bestaande volk in een niet bestaande staat en in het verlengde daarvan Israëlische produkten boycotten of een label op kleven.

  (*) neem dat communistisch kreng Mogherini Federica die in een gordijn gewikkeld voor één of andere haatbaard staat te slijmen, dat is het soort dat de koers uitstippeld van eu HQ brussel.

  Like

 11. Sjoe! zegt:

  Hoeveel hebben ieder van jullie persoonlijk verloren door de Russische sancties tegen de EU?
  Hoeveel hebben ieder van jullie persoonlijk verloren door de EU-sancties tegen Rusland?
  (Ik vraag het alleen maar. Ik ben gewoon nieuwsgierig.)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s