Ultralinks college Amsterdam wil als gemeente excuses maken voor slavernij

Screenshot_182

Heeft natuurlijk helemaal niets te maken met identity politics

Amsterdam moet als eerste gemeente in Nederland excuses aanbieden voor het slavernijverleden. Dit eist een grote meerderheid van de gemeenteraad, het college is positief, meldt Het Parool.

Zeven partijen, die samen 31 van de 45 zetels hebben in de gemeenteraad, dienen maandag een initiatiefvoorstel in voor formele excuses op 1 juli 2020, tijdens Keti Koti, de herdenking van de afschaffing van slavernij. Wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) zegt dat het Amsterdamse gemeentebestuur ‘welwillend is’ ten aanzien van de oproep van Denk, GroenLinks, PvdA, Bij1, ChristenUnie, D66 en SP.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, Bananenrepubliek Nederland, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

47 reacties op Ultralinks college Amsterdam wil als gemeente excuses maken voor slavernij

 1. Tineke zegt:

  Tis verdomme te gek voor woorden.
  Ze buigen met zijn allen voor de oproep van DENK.
  Zouden ze ook een motie indienen om de Armeense Genocide te erkennen.
  Ik DENK het niet……

  Geliked door 4 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Veel leuker zou zijn te eisen dat Maxima excuses aanbied voor wat haar vader heeft misdaan, dan staat ineens de hele goegemeente op haar achterste benen !
   “Ja daar kan zij niks aan doen !”
   Nee wij kunnen er wat aan doen dat onze verre voorouders negers als vee zagen !
   Zag van de week het team van vrouwenvoetballers uit Kameroen en ik begreep ineens die voorouders wel!
   Maar we moeten wel herstelbetalingen aan Indonesiërs betalen voor wat onze grootouders hebben gedaan, dat diezelfde Indonesiërs de stukken menselijk wrakhout uit de Jappenkampen afmaakten daar hoor je ze niet over…

   Geliked door 4 people

   • paulzwueste zegt:

    Nederlanders waren geen slavenhalers wij waren slavenbrengers.
    Wij verzorgden het transport!
    Dat hele zooitje grachtengordelidioten moeten ze samen met die agitatoren van Denk
    naar ’n ver land deporteren.
    Net als vroeger.

    Geliked door 1 persoon

 2. Thoth zegt:

  De linkse partijen behoren niet tot degene die ik gekozen heb tijdens de gemeenteraad verkiezingen. Wat mij betreft, een wassen neus te samen met het ‘opperhoofd’ Halalsema.

  Inwoner van A’dam.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  En daar betalen de mensen belasting voor. Voor dit soort totaal onzinnige dingen. Goh wat zal het land er een stuk beter van worden als er excuus gemaakt is. Allemaal op de knieen dan maar! Wat komt daarna? Moet er geld betaald worden? Net als in de Middeleeuwen als de landheer excuus wenste moesten 500 vrouwen met los haar op de knieen voor de landheer verschijnen. (kon ie direct kijken of er 1 tussen zat als bijslaapje)

  \Wat een idioten daar in de gemeenteraad. Moet je kijken in het MIdden-Oosten hoeveel slaven daar nog steeds werken net als aziatische en afrikaanse landen. Nog steeds. Daar hoor je die gasten niet over. Debielen van het laagste soort daar in Amsterdam in de gemeenteraad. Tja als mensen als Simons daar in zit dan weet je waar de gekken zitten. Tegenwoordig niet meer in het gekkenhuis.

  Geliked door 5 people

 4. koosv8 zegt:

  Als alles ISLAM is in de volgende eeuwen hoeft LINKS Nederland zich NIET te verontschuldigen, om de dood eenvoudige reden dat hun kop er af ligt. Want als er toch naar SCHULDIGEN wordt gezocht zijn zij en al die lafhartige meelopers de hoofdschuldigen. MAAR ZE GAAN ERAAN ALLAHMAAL!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. slavernij is een Afrikaanse uitvinding die door blanken is afgeschaft

  Geliked door 3 people

 6. Gerrit zegt:

  Ik had een Surinaamse collega die zei”Jullie hebben mijn opa verkocht” We keken daar wel van op maar deden er niets mee. Nu, na de excuses komt wel het verlangen voor een financiële compensatie.
  Anders heeft het lange gezeur over de slavernij geen enkel effect gehad.

  Geliked door 1 persoon

 7. guusvelraeds zegt:

  Na het excuus natuurlijk ook een schadevergoeding. Een schadevergoeding uit te betalen aan de hedendaagse nabestaanden van voormalige slaven. Gemakkelijker kunnen we het niet meer maken. Wel gekker.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   NEDERLANDERS waren vooral VRACHTVAARDERS, ( ook op de Wilde Vaart, op bestelling gewoonweg vrachtvervoer, en na lossen gewoon een andere vracht laden. Waarom wenden DE GETINTEN zich ook niet aan PORTUGAIL, SPANJE, en. VOORAL hun. EIGEN. KLEURGENOTEN,en bijvoorbeeld de. ZUIDELIJKE. STATEN. van de VER. STATEN??!!…….( i.v.m. de COTTONFIELDS- opbrengsten ‘voorheen’, ….wie heeft ooit het lied gehoord van ‘OLD. BLACK. JOE..??…………..<11~<~<~~>~<~

   Geliked door 1 persoon

   • fleckie zegt:

    Trouwens, WAAR ZIJ. denken, NOG om. ‘ondehoudsgeld’. te kunnen komen zaniken, ….IS. AL. LANG, in onderhoud van de. NEDERLANDSE. ANTILLEN, etc. …..IN MEER. DAN. XXX keer. UITBETAALD,…….en er wordt OOK. BETAALD
    aan ONDERHOUD. van. TEGENWOORDIGE. GENERATIES!!!………….??………..>~>~>~>~>~>~>~ fleckie: bestaat er. GESELECTEERD
    GEHEUGENVERLIES, ZEKER. OP. DIT. GEBIED.? BEVALT het die lui. niet,
    dan is er. heus. niemand. die. hun. belet, naar. het. land. van hun. EIGEN……..OORSPRONG. TERUG. TE. KEREN! …of. …. hun. lasterpraatjes. …achterwege. te. laten,,,<~<~<~<~<~<~<~

    Geliked door 1 persoon

   • heksenhiel zegt:

    Weet je nog een paar jaar terug, dat Bouterse € 400.000.000.000,00 eiste voor de slavernij e.d. nog meer idioterie. Wat een halve tamme is dat niet. Ook drugsdealer, kan hij wel zelf wel ophoesten toch, de gek !!!!

    Like

   • heksenhiel zegt:

    Heeft Duitsland ooit zijn excuus aangeboden ??? Precies raak fleckie.

    Like

 8. Republikein zegt:

  Graag knaken, praatjes vullen geen gaten.
  Hup Maarten, zwem je rot.

  Geliked door 1 persoon

 9. Dr. Heinz zegt:

  Laten die politiek correcten nou eens massaal zelfmoord plegen, dan zijn ze uit hun dagelijkse belemmeringen verlost!
  Krijg je ook een betere wereld van!!!
  En een schoner milieu, en dat is wat waard!

  Like

  • heksenhiel zegt:

   Je bedoelt toch onze eigen COSSA NOSTRA op het PALEIS HET BINNENHOF. Den Zakkenrollers op grote voet. Allemaal GETEISEM en leugenaars. Vooral Rutte die liegt echt alles aan elkaar vast en anders is hij het vergeten !! Ja hoor.

   Like

 10. ronjaspers zegt:

  In de geschiedenis van de mensheid zijn er ook miljoenen blanke slaven geweest.In de 2de wereldoorlog had je ook nog duizenden blanke slaven,in de nazi en jappenkampen.Daar hoor je het linkse nageboorte nooit over.

  Geliked door 4 people

  • fleckie zegt:

   In de Tweede Wereldoorlog, was de ‘levensduur ‘berekend op hoogstens…9 maanden,) aangevoerd via de treinen dan kwam de volgende ‘golf ‘ vervangbaren’. aan de beurt,,,…………..<~<~<~<~<~<~<~

   Geliked door 2 people

 11. Peter zegt:

  Ultralinks college Amsterdam wil als gemeente excuses maken voor slavernij
  Idioten !
  Het gezond verstand en kennis van de geschiedenis is daar niet meer aanwezig.

  Geliked door 3 people

  • rottenpikwick zegt:

   De éééhhhh… gemeenteraadsleden moeten toch íets doen voor hun salaris! Drukmaken over zaken die er wél toedoen, zoals steekpartijen, handgranaten, plofkraken, platwalsen met de auto, overvallen, VERKRACHTINGEN met moord, de hernieuwde Jodenhaat etc etc etc, daar heb ik ze nog niet over gehoord! Je moet ook wel heel veel lef en moed hebben om dit aan te kaarten! Je wordt nml. acuut scheef en bedenkelijk aan gekeken en je ‘ligt uit de groep’ en je krijgt de volle laag van oa. PTSS Sylvana!! Zo lang de waarheid, de realiteit niet benoemt (mag) worden, kaggelen we keihard de afgrond in! We merken het 24/7!

   Geliked door 3 people

 12. rottenpikwick zegt:

  Excuses voor ons “slavernijverleden”!!!!!???? Dan zeker ook voor de misdaden die de Kaaskoppen de Joden én de Indiërs hebben aangedaan!! Nog even en er moet nog veel meer excuus aangeboden worden; aan de Patriotten die zeker al 45 jaar weggehoond worden, met dramatische gevolgen! Lang Leve Geert Wilders!

  Geliked door 3 people

  • Helena zegt:

   De spijker op de kop rottenpikwick!

   Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ik zal het je nog sterker vertellen @ Rottenpikwick.
   Op het moment dat er excuses aangeboden worden is dat het toegeven van schuld en dan komt uiteraard het geld om de hoek kijken en Ik durf je te garanderen dat Simons dan op de eerste rij staat om te cashen.
   Ze heeft namelijk al een leven achter de rug van het profiteren van haar ex echtgenoten en anderen waar ze het bed mee gedeeld heeft.
   Kijk trouwens even wat in de Amsterdamse gemeenteraad zit en het is je meteen duidelijk waarom Amsterdam naar de gallemiezen gaat.
   Overigens niet alleen deze gemeenteraad is daar schuldig aan want dat gaat daar al 10 tallen jaren op deze manier.
   Een schoolvoorbeeld van een links bolwerk kun je wel stellen.

   Geliked door 3 people

   • heksenhiel zegt:

    Ja Henk hoe kunnen ze zo een idioot als FARIDA HALALSEMA nou burgemeester maken ?? Nou ja Burgemeester !!! En ook nog van Groen Links in de Hoofdstad. Je haren rijzen ten berge. Ik wist wel dat er een OLD BOYS NETWORK bestond maar een OLD WOMENS NETWORK, nog nooit van gehoord of is dat nu ingesteld ??

    Like

  • heksenhiel zegt:

   Geachte, denk dat de hele wereld wat op zijn kerfstok heeft. Dus dat wordt wat heen en weer met de excuses. Zijn we denk ik jaren mee bezig. Hetzelfde is als mijn betovergrootvader er een heeft vermoord en ze vinden mij en moet excuus maken. AMMEHOELA. Zijn niet goed !! En dan nog schadevergoeding.

   Like

 13. J. C. Th. Köhler zegt:

  Laat het schoftentuig in Amsterdam maar excuses aanbieden voor de volstrekt minderwaardige manier waarop ze zich gedragen hebben ten opzichte van de Joden tijdens ’40 – ’45 en de jaren erna.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 5 people

 14. IkBenHet zegt:

  Goed plan. Laat ze maar beginnen met het slopen van de grachtengordel(s) in de ruimste zin des woords. Nuken die handel 😉 Ach. Ben de beroerdste niet; doe maar gelijk héél Mokum.

  Geliked door 3 people

 15. Dr. Heinz zegt:

  Excuses maken voor wat???…..
  Den hedendaagse mensch was er niet bij en heeft het niet gedaan, dus aan wie wat moet die excuses ontvangen???…..
  Ik wil minimaal excuses van die linkse zooi die Amsterdam hebben verpest, vernield en er een socialistische puinhoop van gemaakt hebben!!
  Ik wil het, de echte Amsterdammer wil het, en de rest van Nederland!!!
  Halsema waar blijf je nu?……..
  Daar hebben wij recht op!!

  Geliked door 3 people

 16. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hoog tijd dat we dat plan van Ollongren van stal halen, maak er maar een republiek van, laat ze het verder zelf maar rooien, voor mijn part maken ze er een communistische heilstaat van.
  Vergis je maar niet, de volgende stap is herstelbetalingen !
  En dat voor iets waar we part nog deel aan hebben gehad.

  Geliked door 3 people

 17. heksenhiel zegt:

  De slavernij is uitgevonden in de Arabische Emiraten en om deze lui te vervoeren huurden ze boten in van de VOC, daar die er genoeg hadden. We hebben er deel van uit gemaakt, wat we niet hadden moeten doen natuurlijk. Maar om nou eeuwen later excuus te maken is van de gekke !! Verder hebben we alleen het vervoer geregeld wat niet had gemoeten. Dus zoveel later excuus maken raakt kant nog wal, daar die linkse idioten in A`dam met Farida Halalsema aan het hoofd gewoon steeds van die idiote dingen verzinnen. Farida je man (??) heeft het aanrecht 2 mtr. langer gemaakt, zodat je wat meer recht hebt. Toedeledokie

  Geliked door 2 people

 18. kampersrene zegt:

  En…..Italie wil zich verontschuldigen voor de fratsen van de Romeinse rijk…

  Geliked door 3 people

 19. kampersrene zegt:

  De moderne slaven zijn nu diegenen die veel te veel belastingen moeten betalen…..zou Rutte zich verontschuldigen?

  Geliked door 3 people

 20. delamontagne zegt:

  Zouden die Linkse groene femina’s in Amsterdam zich niet beter kunnen bezig gaan houden met de tot SLAAF veroordeelde islamitische vrouw en die gaan bevrijden ?

  Geliked door 2 people

 21. fransdewit zegt:

  Dus ze geven het eindelijk toe dat ze de Nederlanders als slaven behandelen, nou mooi excuses niet aanvaard. Afzetten en op de brandstapel ermee

  Geliked door 2 people

 22. Dr. Heinz zegt:

  Dat gezeik, gezeur over het slavernij verleden…
  Je moet er niet met je moderne ogen naar kijken, maar met de ogen van toen en da’s ook ruim 400 jaar geleden!!
  Toen was dat normaal!!

  Geliked door 1 persoon

 23. Hendrik M. zegt:

  Stel voor dat de mensen die zo nodig excuses aan willen bieden dit alleen kunnen doen met tevens een eenmalige donatie van 10% van hun bruto inkomen. Tja, je meent het serieus of bent zo’n walgelijke meeloper…

  Geliked door 3 people

 24. Piet Snot zegt:

  Ik word hier wel zo ontzettend moe van en al dat gezeur over iets waarvan er geen mens meer in leven van is.
  Wij hebben geen slaven gehad hier in Nederland.
  Wat willen ze er nou mee bereiken.
  Meer dan dat je mensen tegenover mekaar zet bereik je er niet mee.
  Uiteindelijk gaat het allemaal over een pak wat ze daarvoor willen hebben.

  Geliked door 1 persoon

 25. Taljaard zegt:

  ”Hoe heet u? Ten Klooster? Uit Hasselt? Dan heeft uw familie destijds in 1931 mijn vader als inwonend 12 jarig boerenknechtje laten werken voor 2 rijksdaalders, de kost en 2 paar klompen per jaar. Excuses maken en betalen jij!”
  ”Hoe heet u? Ten Bokkel Huynink? Uit Zwolle? Uw familie heeft in 1935 mijn moeder als 14 jarig inwonend dienstmeisje zich het vel van de vingers laten werken voor 2 gulden per maand. Excuses maken en betalen jij!
  Hoe heet u? Dunnink? Uit Rouveen? Een voorvader van u heeft mijn grootmoeder ergens rondom 1910 verkracht en zwanger gemaakt, toen zij daar als tienermeisje moest werken. En haar daarna in het diaconiehuis geschopt. Excuses maken en betalen jij!”

  De waanzin…..

  Geliked door 5 people

 26. Jules Vismale zegt:

  Wil ultralinks soms ook dat in Rusland excuses worden aangeboden voor de tientallen miljoenen Russen en niet-Russen die in de 20ste eeuw door de drie grootste communistische moordenaars; Vladimir Lenin, Lev Trotski en Jozef Stalin, tot slavernij zijn gebracht of zijn vermoord! Dat tuig had zelfs al aan het einde van WO I en het begin van de Russische Revolutie (deze werd “geboren’ uit WO I) dat alle sentimenteelheid overboord moest worden gegooid in her Rode leger waar later tienduizenden werden gefusilleerd als ze deserteerden (?) en zij leefden alleen maar voor dat gehate communisme waar het volk alleen maar nummers in waren!
  Adolf Hitler zei het zelfs nog treffender tegen de Duitsers: “Jij bent als individu totaal niets daar de massa alles is!”

  Geliked door 1 persoon

 27. Lucky zegt:

  Na excuses mag je niet meer het lijdend voorwerp spelen…
  https://tpo.nl/2019/06/26/briefje-van-jan-aan-sylvana-simons-2/

  BRIEFJE VAN JAN – Aan Sylvana Simons
  Accepteer die excuses van de gemeente Amsterdam voor het slavernijverleden niet!!!

  Omdat ik het beste met je voor heb, gewoon uit respect voor het feit dat je van paaldanseres opklom tot de Nederlandse Rosa Parks, wil ik je even waarschuwen.

  Hij schreef: “Het gevolg (van excuses maken) is dat je na het maken van die excuses de ander niets meer mag kwalijk nemen. Excuses ‘aanvaarden’ betekent: je hebt je fout en je schuld ingezien, we nemen je niets meer kwalijk. Een verschoningsritueel.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s