Hoe Rutgers de aanval opent op vaderschap – én moederschap

Screenshot_202

Vaders moeten meer voor hun kinderen kunnen zorgen. Dat zegt ‘kenniscentrum’ Rutgers in een rapport over vaderschap. Het lijkt een sympathieke oproep, tot je het rapport leest. Daaruit blijkt dat Rutgers eigenlijk helemaal van vaderschap en moederschap af wil. 

“Betrokken vaderschap”

Slechts één op de tien vaders neemt extra verlof op zodra er kinderen komen. Dat is te weinig, stelt Rutgers in het rapport  “The State of Dutch Fathers”. Want “betrokken vaderschap” houdt in dat je deelneemt aan de “zorg” voor je kind. Een vader die voor zijn werk veel van huis is, geldt bij Rutgers als niet-betrokken vader.

Hedendaags feminisme

Wie verder leest in het rapport, tuimelt in de wondere wereld van het hedendaags feminisme. Daarin lijden ouders aan “stereotype rolpatronen” als ze kinderen krijgen. Huilt de baby ’s nachts en kiest de moeder ervoor hem even aan te leggen, dan lijdt zij aan een stereotype rolpatroon.

“Moederschapsideologie”

Rutgers introduceert hier het begrip “moederschapsideologie” en ontkent in één adem dat moeders neurologisch beter ingesteld zijn op de zorg voor hun baby dan vaders. Dat een vrouw haar kindje negen maanden onder haar hart gedragen heeft, is van geen enkele invloed. Dat moeten we althans van Rutgers geloven.

Lees verder>>>
(h/t R.K.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Nederland, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

40 reacties op Hoe Rutgers de aanval opent op vaderschap – én moederschap

 1. Tistochwat zegt:

  Alles wat natuurlijk en normaal is, moet en zál kapot.

  En kijk toch eens wat een idioterie:

  https://www.ad.nl/bizar/mannen-opgelet-deze-designjurken-mogen-kerels-volgend-jaar-aantrekken~a4528579/

  wordt het hoog tijd dat mensen typische mannen- en vrouwen kledingstijlen gaan mengen. ,,Ook stoere kerels mogen best items gaan dragen uit de garderobekast van hun vrouwen”

  Geliked door 3 people

 2. Rensk. zegt:

  Rare kronkels weer van Rutgers. Wat me trouwens steeds meer op begint te vallen is dat steeds meer mannen borsten krijgen. Je ziet bijna geen gespierde sterke kerels meer zoals ze er uit behoren te zien. Welvaart is bepaald geen welzijn! De volgende generatie kan vrouw en kinderen niet eens meer beschermen, want te slap.

  Geliked door 3 people

 3. Peter zegt:

  Pisnichten zijn het !!

  Geliked door 1 persoon

 4. QenQ6 zegt:

  Voor je werk op pad zijn mag ook al niet meer. Een uitkering ophalen wel, dan heb je tijd om “zorgtaken” op je te nemen, en de slappeling uit te hangen….

  Geliked door 1 persoon

 5. BigLJohn zegt:

  Wie herinnert zich nog die film van Arnold Swartzenegger alwaar hij een kleine kreeg ? Daar sturen de feministen op aan. Of het nu kan of niet, de vent zal voortaan een kleine moeten krijgen en borstvoeding geven. In zijn trieste leven zal hij alleen maar plichten kennen en geen rechten. De man als slaaf van de vrouw. Wat ooit begon met stemrecht voor vrouwen, eindigt met een vent die een elektrische prikband om zijn nek heeft en die buiten in een hondenkooi zal moet slapen. Dat feminisme had al van het begin af aan de kop ingedrukt moeten worden. Je ziet waar het op uit gaat draaien. Weet u nog; Wij vrouwen eisen….Ja, en wij mannen krijsen. Baas in eigen buik, terwijl de vent zijn bek dicht moet houden. Vrouwen eerst, vrouwen gratis toegang, alleen voor vrouwen, lady’s night, vrouwen cafe, voor mannen verboden, positieve discriminatie voor vrouwen, enz. enz. enz.…..Ba, ba, ba,

  Geliked door 2 people

 6. Peter zegt:

  Voor de huilnegers in Amsterdam !!!!!!

  Excuses over slavernijverleden? Ik zou niet weten waar ik ‘schuldig’ aan ben !!
  Theodor Holman in Het Parool
  25 juni 2019
  Omgekeerd kwam vaker voor, maar mij zijn ook wel eens excuses aan­geboden. Woordkeus en het daarbij behorende gedrag hadden altijd iets wonderlijks.

  Iemand ‘biedt aan’ (dus je kán weigeren), en wat hij aanbiedt zijn ‘excuses’ (meervoud). Wat die excuses precies inhouden, is onduidelijk. Althans, dat is het eigenlijk helemaal niet. Of het nu meervoud of enkelvoud is, een ‘excuus’ of ‘excuses’ is niet meer dan een woord of zijn woorden waarvan de inhoud of de zwaarte of de status wordt bepaald door de luisteraar.

  Jij ‘aanvaardt’ ze en knikt.

  Het aanbieden en aanvaarden van excuses is een verbaal ritueeltje. Tussen ‘mijn excuses dat ik te laat ben’ en ‘mijn excuses voor ons slavernij­verleden’ zit wat betreft de gebeurtenis een wereld van verschil, maar met dat woord ‘excuses’ moet als een wij­waterkwast worden gezwaaid. Wie ze krijgt moet knikken en dankbaarheid uitstralen.

  Dat ritueel schijnt nodig te zijn, want er is behoefte aan. Sommigen worden daar blij van.

  Zo gaat Amsterdam volgend jaar ‘excuses maken’ voor de betrokkenheid bij het slavernijverleden. Hoe dat ritueel vorm wordt gegeven, weet ik niet (meestal een paar ontroerende redevoeringen en wat kaarsen die worden aangestoken plus een mooi lied), maar het gevolg is dat je na het maken van die excuses de ander niets meer mag kwalijk nemen. Excuses ‘aanvaarden’ betekent: je hebt je fout en je schuld ingezien, we nemen je niets meer kwalijk. Een verschoningsritueel. We doen net of na het maken van de excuses de boze geesten van de schuld verdwenen zijn.

  Juist om de inhoudloosheid van het ritueel vind ik het aanbieden van excuses ridicuul. Geef extra geld voor diepgaand historisch onderzoek, subsidieer een leerstoel of ­promovendi, bereid een mooie publicatie voor – dat zijn concrete zaken waaraan iedereen meer heeft dan aan het maken van excuses.

  Amsterdam maakt nu excuses aan… Amsterdammers.

  Die excuses worden straks ook namens mij gemaakt, terwijl ik echt niet zou weten waar ik ‘schuldig’ aan ben. In Amsterdam wonen zo’n 170 nationaliteiten, daarvan hebben er weinig schuld aan ‘ons’ slavernijverleden. Dat er in de zeventiende eeuw schurkenstreken zijn uitgehaald, wéét ik trouwens al.

  Nazaten van slachtoffers zullen er ongetwijfeld zijn; we zijn tenslotte allemaal slachtoffer van iets dat in het verleden is gebeurd, zoals we allemaal ook schuldig zijn aan bepaalde zaken.

  Mijn excuses als ik met dit stuk iemand geërgerd of gekwetst heb.

  Theodor Holman(1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker.

  Like

 7. Jan zegt:

  Iedere traditionele man aan te bevelen

  Geliked door 2 people

  • Lucky zegt:

   Huisslaaf?

   Like

  • Nemesis zegt:

   Zou er aan willen toevoegen, leer haar schieten met vele soorten diverse wapens.
   Em leer haar self Defence, door de verschillende goede mogelijkheden die er aangeboden worden.

   Kan er nog een hele lijst aan toevoegen, maar dan staat er een politiebusje voor de deur om me af te voeren.

   Geliked door 1 persoon

  • Vincent Meijer zegt:

   Dat heeft toch nooit bestaan, en ook al zou dat zo zijn geweest, was dat mijn schuld dan? Dat vonden mijn zusters van wel, terwijl ik was mij van geen kwaad bewust; de koningin was vrouw, en de schooltandarts, en minister Neelie-Kroes had je toen. En bij de apotheek werkten vrouwen achter de balie, en bij de supermarkt. En de kleuterleidster was vrouw. Maar het was allemaal fout en de schuld van een kleutertje. Terwijl nature or nurture; is het de natuur of aangeleerd? Ik was kleuter, zelfs als het in mijn kwalijke natuur zat, wist ik dat niet. Dit werkte dus averechts, als het nurture is, wat een tegenstrijdigheid om onschuldig kindje voor bullshit te straffen. Je begrijpt het of niet, als vrouwen/feministen dit niet begrijpen is de cirkel ook weer rond. Want als ze volgens hun eigen propaganda eeuwen lang niets te zeggen hebben gehad, en ze op het moment dat ze wel iets mogen melden, onterecht en onlogisch, en in tegenspraak met hun eigen verlichte theorieën een kindje gaan frustreren, dan weet ik wel waarom ze inderdaad nooit iets te zeggen hebben gehad ! Had mij gewoon positief en blanco benaderd, zoals jullie willen dat wij jullie benaderen, begrijp je wel? Maar ik ken trouwens geen man die zo’n vrouw wil als op de afbeelding, en er is geen vrouw zelfs niet in Thailand or waar dan ook, die dat pikt of ooit gepikt heeft. Kijk uit met dergelijke dingen. De grap kan verkeerd begrepen worden, en mensen zoals ik kunnen woedend worden

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Vincent.
    Ga je gang zou ik zeggen.
    Ik zou jou wel eens woedend willen zien.
    Als het te erg voor je wordt kun je altijd nog je medicijnen weer opnieuw slikken.

    Like

 8. Republikein zegt:

  Verdienmodel.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Stop de subsidie van dat zogenaamde ‘kenniscentrum’ .

  Like

 10. duinsnip zegt:

  Zolang de meerderheid als een stelletje stomme schapen alles maar slikt als zoete koek is er weinig hoop dat het gezonde verstand ooit terugkeert. Mietjes.

  Like

 11. Richard zegt:

  Rutgers… Zijn die niet in bezit van een hele grote verzameling kinderporno zogenaamd voor wetenschappelijk onderzoek?

  Like

 12. Vincent Meijer zegt:

  Donald en Bibi moeten maar snel een bommetje gooien hier, dat is beter voor iedereen zo.

  Like

 13. vincent meijer zegt:

  @Jan 07.04 Dat heeft toch nooit bestaan, en ook al zou dat zo zijn geweest, was dat mijn schuld dan? Dat vonden mijn zusters van wel, terwijl ik was mij van geen kwaad bewust; de koningin was vrouw, en de schooltandarts, en minister Neelie-Kroes had je toen. En bij de apotheek werkten vrouwen achter de balie, en bij de supermarkt. En de kleuterleidster was vrouw. Maar het was allemaal fout en de schuld van een kleutertje. Terwijl nature or nurture; is het de natuur of aangeleerd? Ik was kleuter, zelfs als het in mijn kwalijke natuur zat, wist ik dat niet. Dit werkte dus averechts, als het nurture is, wat een tegenstrijdigheid om onschuldig kindje voor bullshit te straffen. Je begrijpt het of niet, als vrouwen/feministen dit niet begrijpen is de cirkel ook weer rond. Want als ze volgens hun eigen propaganda eeuwen lang niets te zeggen hebben gehad, en ze op het moment dat ze wel iets mogen melden, onterecht en onlogisch, en in tegenspraak met hun eigen verlichte theorieën een kindje gaan frustreren, dan weet ik wel waarom ze inderdaad nooit iets te zeggen hebben gehad ! Had mij gewoon positief en blanco benaderd, zoals jullie willen dat wij jullie benaderen, begrijp je wel? Maar ik ken trouwens geen man die zo’n vrouw wil als op de afbeelding, en er is geen vrouw zelfs niet in Thailand or waar dan ook, die dat pikt of ooit gepikt heeft. Kijk uit met dergelijke dingen. De grap kan verkeerd begrepen worden, en mensen zoals ik kunnen woedend worden

  Like

  • paulzwueste zegt:

   En keer onzin schrijven kan nog net, maar tweemaal wordt echt vervelend.

   Like

   • Vincent Meijer zegt:

    Ik zal het nog eens proberen uit te leggen, en blog owner; dank voor deze mogelijkheid. Het gaat over feminisme toch? Niet dat ik totaal off-topic ben of zo. In tegendeel, ik geef een anekdotisch “bewijs” wat eventueel kan bijdragen aan het vergroten van ons aller inzicht. Immers des te meer data, des te meer volgens de wetten van de patroon herkenning, dus wat men bijvoorbeeld wel inductie en deductie noemt, kunnen we komen tot “de waarheid”. Empirisme is zo’n woord, of ervaringsdeskundige, projecteer de micro waarheid op het grote (macro) verhaal. Enfin, ik ben geen filosoof, maar van die dingen. Welnu wat ik trachtte te betogen was: Als jonge feministes – in casu mijn zusters – menen dat zij ‘nieuwe mensen’ zijn, dus niet besmet met oude rolpatronen etc. wat betreft man en vrouw, ( zie ook bovenstaand artikel) dan is dat nog tot daar aan toe. Maar waarom zou ik ook niet een nieuw mens zijn geweest ? En dat was ik ook, ik was überhaupt nog te jong om besmet te zijn met wat voor rolpatroon dan ook. Dus waarom als je een nieuwe wereld wil, oud vermeend ‘daderschap’ projecteren op je kleine broertje? Is dat dan niet een contradictio in terminis ? Of zijn alle mannen slecht van geboorte? Zeg dat dan gewoon ! Voor de duidelijkheid; ik reageerde op een fotobijdrage van iemand anders betreffende een karikatuur van dit rolpatroon. Zo’n karikatuur is niet altijd even duidelijk. Klaarblijkelijk geloven feministen werkelijk in dergelijke valse narratieven over het familieleven.
    Blijft de vraag hoe kwamen zij zo gek?
    Teveel gekeken naar de VARA televisie. Dat hebben ze u nooit geleerd op de Feniks maar als je weet wat v’Ra in het Hebreeuws betekent dan weet je genoeg !. Let op; via christendom min of meer ook een wortel van uw cultuur. Kwade cultuur in dit geval, alleen dat weet u niet. En zo gingen Joodse vrouwtjes zingen over de zegeningen van abortus. Als je ook maar iets weet van die taal dan zie je dat het woord AVRO niet veel verschild van VARA. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken om te horen wat er gebeurt bij de Avro kapper wanneer je in een kinderfilm speelt en geknipt word. Maar dat waren andere tijden volgens Peter R de Vries. En die mevrouw van die zeehondjes (volgens weekblad Privé hebben ze misschien ook wel seks met zeehondjes en kinderen ) zit gewoon doodleuk bij Jeroen Pauw aan tafel. Donald en Bibi en Vlad moeten hier een bom gooien! http://www.social-consciousness.com/2017/07/putin-west-controlled-by-satanic-pedophiles.html?m=1&fbclid=IwAR28Uere6Hlk-_Rg2Wondd77rCoe_j6X0EkcDv6hWZ5lyUJofX2U0UyxSV8

    Like

 14. Cathja zegt:

  Steeds als ik artikelen als dit lees, gaat er door mij heen: “ben ik nou gek aan het worden, of zijn zij dat?”. Wat is er toch in de mensheid gevaren, dat we bijna dagelijks over de meest idiote dingen horen of lezen die je je maar bedenken kunt.
  Het vervult mij met grote afschuw! Wat is er nog over van onze mooie tijd, pakweg een halve eeuw geleden? Waar de meeste vaders de kost verdienden, de moeders voor het kroost zorgden, en we als maatschappij over het algemeen tevreden waren met ons bestaan? Waar mannen mánnen mochten zijn, en vrouwen vrouwen. Waar je gewoon ‘meneer’ en ‘mevrouw’ mocht zeggen. Waar niet allerlei vreemde soorten ‘mensen’ ontstaan waren waar je je geen raad mee wist…..

  Vandaag de dag zijn de vrouwen min of meer verplicht (door maatregelen van de overheid) ook een baan te hebben, anders worden ze (met belastingmaatregelen) niet alleen gediscrimineerd, maar kunnen ze domweg de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Onze overheid heeft echter niet het ‘welzijn’ van de vrouwen op het oog, maar een goed gevulde schatkist! En daar doen ze alles voor, dus inclusief ons leugens op de mouw spelden, met als doel om ons veel geld afhandig te kunnen maken. Onze kwaliteit van leven holt achteruit. Bijna alles wat altijd goed was, en vertrouwd, moet op de helling. Vreemdelingen lijken steeds meer de dienst uit te mogen maken in ons land, en onze politie is er niet meer om ons te beschermen.

  Ik ben werkelijk blij dat ik geen 25 jaar meer ben. Ik heb medelijden met de jongeren, die, als ze gezond mogen blijven, nog heel wat narigheid te verduren zullen krijgen! Want dat het er alleen maar slechter op wordt staat voor mij als een paal boven water.

  Like

 15. vince zegt:

  Apocalyptische mutant Paul Zwueste herschrijft zelfs mijn familiegeschiedenis. Nou vraag ik je? Total chutzpah, feminist Uber alles!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s