Strengere grenscontroles: Italiaanse en Sloveense grenzen worden door gezamenlijke grenspatrouilles gesloten

Screenshot_200

(Door: Niki Vogt – Vertaling: E.J. Bron)

Grenzen sluiten heeft zoals bekend geen zin, zoals onze wijze “Füherin”, nog bondskanselier mevrouw Dr. Merkel verklaarde. Alleen vreemd dat de kerstmarkten achter hekken en betonblokken plaatsvonden, die toch eigenlijk grenzen zijn, en dat de links-groene migratie-voorstanders iedere keer een aanval van hyperventilatie krijgen zodra het thema “grensbewaking” opduikt. Als grensbewaking toch sowieso niets uitmaakt, waarover winden ze zich dan op?

Die Unbestechlichen

Maar natuurlijk weten we allemaal dat je grenzen beschermen ook betekent je land en je volk te beschermen en dat dit – ondanks alle links-groene Merkelse bakerpraatjes van – de meest effectieve bescherming voor overvallen, bezetting en ongeregelde immigratie is sinds de mensheid bestaat. Daar hebben landen sinds oudsher een leger en grenzen voor. Maar destijds bestond er ook nog geen mevrouw de bondskanselier Dr. Merkel, die dit duizenden jaren oude principe met één zin kon wegvegen.

Zo heeft de nieuwe rijzende ster en volksheld Matteo Salvini (foto) samen met Slovenië opnieuw een zelfs duister plan bedacht: vanaf 1 juli 2019 moeten binationale grenspatrouilles de grens tussen Italië en Slovenië, in het oosten van Noord-Italië, veiliger maken. Zo dient de illegale immigratie verder beperkt te worden. Dat deelde het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag jongstleden in Rome mee.

Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini becommentarieerde het plan heel tevreden: “We hebben aan het bootje varen over de Middellandse Zee een einde gemaakt. Nu verscherpen we de controles ter bescherming van de grenzen op het land. Na jaren is Italië niet meer het vluchtelingenkamp van Europa!”

Het protocol betreffende de samenwerking tussen de Italiaanse en Sloveense grenspolitie werd zaterdag gezamenlijk in Rome ondertekend. Vanaf 1 juli beginnen deze grenspatrouilles te werken, net zoals bij de Italiaans-Franse grens in het westen van Noord-Italië. Het zou er om gaan de strijd tegen de massale mensensmokkel efficiënter en actiever te bevorderen.

“Natuurlijk wil ik aan alle aankomsten een einde maken”, zei minister van Binnenlandse Zaken Salvini. Hij zou echter “nog altijd voorstander zijn van een dialoog” met de Europese Unie. Zijn regering zou echter onderhandelingen voeren met niet-EU-landen zoals Albanië, Servië of Montenegro. In gesprekken “met alle partijen” zou men discussiëren over de omgang van de EU met migratie. Daarbij zou hij proberen “er het beste uit te halen”, zei minister van Binnenlandse Zaken Salvini. Dat is immers ook eigenlijk datgene wat het volk van zijn gekozen politici mag verwachten. Behalve Duitsland natuurlijk.

Triëst, de stad aan de grens tussen Slovenië en Italië, aan de Adriatische Zee hoog in het noorden, was altijd al een invalspoort voor migranten naar Italië. Weliswaar kwamen er vroeger wezenlijk meer migranten via de Balkanroute Italië binnen, maar na een tijdelijk laag niveau van d emigratie zou het aantal via de Balkanroute binnen sijpelende migranten sinds 2019 weer toenemen: In Triëst werden 728 migranten in de buurt van de Sloveense grens opgepakt. Alleen vrijdag al werden in San Dorligo della Valle (in de buurt van Triëst) ongeveer 100 illegale migranten opgepakt, zaterdag waren het er 18. In dezelfde periode vorig jaar was dit aantal nog niet eens de helft. In Tarvis, in de buurt van de grens met Oostenrijk, pakte de grenspolitie 121 migranten op, liet het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

Ter vergelijking: Voordat Matteo Salvini de grenzen begon te beveiligen, kwamen er alleen al in februari 2016 DAGELIJKS (!) gemiddeld 580 migranten over de Sloveense grens het land binnen.

Stilzwijgend verlengde echter ook Duitsland in april 2019 zijn controles aan de grenzen met Oostenrijk voor een half jaar, alhoewel hier slechts bij drie grensovergangen überhaupt gecontroleerd wordt. Er zou nog steeds een groot aantal illegale grensoverschrijders geregistreerd worden. Ook hier zou sinds het begin van het jaar de druk via de Balkanroute, net zoals naar Italië, weer toenemen.

Terwijl Matteo Salvini graag als racist en rechts-radicaal wordt neergezet, zetten landen zoals Denemarken, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Groot-Brittannië onopvallend, maar steeds consequenter in op strenge grenscontroles. Met succes en zonder dat de regeringen uitgescholden worden.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: Niki Vogt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", Balkan, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Italië, Nationalisme, Patriottisme, Slovenië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Strengere grenscontroles: Italiaanse en Sloveense grenzen worden door gezamenlijke grenspatrouilles gesloten

 1. geweldig plan die grenscontroles. Wat mij betreft weg met de huidige EU. Zonder de EU is Europese samenwerking perfect mogelijk.

  Geliked door 3 people

 2. Peter zegt:

  Nog een verheugende mededeling ??
  Nederlaag Sea-Watch bij Europees hof
  De Duitse organisatie Sea-Watch heeft bot gevangen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dat weigert Italië opdracht te geven de migranten op het schip Sea-Watch 3 aan land te laten.

  De Sea-Watch 3, die vaart onder Nederlandse vlag, heeft 42 migranten aan boord. Die zijn ongeveer twee weken geleden gered voor de Libische kust. Italië liet eerder wel een aantal kwetsbare mensen ontschepen, maar wil de overige migranten niet aan land laten.

  De Duitse kapitein van het schip dreigde eerder in een gesprek met de krant La Repubblica de geredde migranten desnoods illegaal naar het Italiaanse eiland Lampedusa te brengen. Sea-Watch wachtte toen nog op de uitspraak van het Europees hof in Straatsburg.

  Het hof verwacht wel dat Italië „alle noodzakelijke steun” biedt aan opvarenden die zich „vanwege hun leeftijd of gezondheidstoestand” in een kwetsbare positie bevinden.

  https://www.rd.nl/vandaag/buitenland/nederlaag-sea-watch-bij-europees-hof-1.1577764

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Volgens mij ben ik eerder al een bericht tegen gekomen dat ze al verdeeld zijn onder 7 landen, waaronder Italië.
   Heb ik hier zelf nog ergens bij geplakt.
   Of de berichten spreken zich tegen of ze kloppen gewoon niet.

   Like

 3. Jan zegt:

  ‘Als grensbewaking toch sowieso niets uitmaakt, waarover winden ze zich dan op?’
  De gedachte van een linksmens dat iemand onafhankelijk denkt is al onverdragelijk voor hem

  Dat Salvini hardop zijn mening geeft en daad bij woord voegt zorgt er voor dat Brussel aanhoudend zijn fascistische smoel laat zien

  Like

 4. Republikein zegt:

  Ik val aan, volg mij,eten gevulde koeken, in de kantine moet je zijn.

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Niet Italie en niet Slovenie kunnen zichzelf verder veroorloven de non-stop infiltratie van vijandige kolonisten uit Islamitische landen en Afrika. Alles wat daar binnenkomt kan men vergelijken met de plaag van de processierups. Op gegeven moment kan deze plaag een eeuwenoude gezonde eik laten sterven. De exotische kolonisten die zichzelf “vluchtelingen” noemen, zijn van plan precies hetzelfde te doen. Her gastland tot op het bot leegzuigen een daarna veroveren. Velen van hen hebben bij aankomst liters bloed van onschuldige mensen onder hun nagels. Het zou bijvoorbeeld voor de Afrikaanse negers geen enkel probleem zijn hun machetes te gebruiken tegen de mensen die ze opvangen. Dat hebben ze zo vaak al in Afrika gedaan. De andere moslims zouden in de naam van hun god terroristische aanslagen plegen en zichzelf bewapenen voor de Armageddon. Hoe het verder zal lopen zie de volgende video’s: https://www.youtube.com/watch?v=OfELHgWSc-A https://www.youtube.com/watch?v=Ptft-h3dVcE en https://www.youtube.com/watch?v=REyY8_bhfuM

  Like

 6. Lucky zegt:

  Video uit 2015

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s