“Sea-Watch 3” vaart zonder toestemming naar Italië – Salvini: “Ik zal niemand toestaan aan land te gaan”

Screenshot_211

(Vertaling: E.J. Bron)

Twee weken lang bevond het schip “Sea-Watch 3” in internationale wateren. Nu is het ondanks een verbod Italiaanse wateren binnengevaren. Dat zint minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini echter helemaal niet.

epoch times

De Duitse NGO “Sea-Watch” is met haar schip ondanks een verbod Italiaanse wateren binnengevaren en riskeert zodoende een straf.

“Ik heb besloten de haven van Lampedusa binnen te varen. Ik weet wat ik riskeer, maar de 42 geredde personen zijn uitgeput”, verklaarde de kapitein van de “Sea-Watch 3”, Carola Rackete, vandaag. “Ik breng ze nu in veiligheid”.

Sea-Watch had twee weken geleden in totaal 53 migranten voor de kust van Libië opgepikt, kreeg echter geen toestemming om aan te meren in een Europese haven. Een onlangs in werking getreden decreet van de regering in Rome voorziet in straffen tussen € 10.000,- en € 50.000,- wanneer privéschepen met migranten aan boord zonder toestemming de Italiaanse wateren binnenvaren. Volgens het nieuwe veiligheidsdecreet moeten de straffen in het vervolg betaald worden door de kapitein, de scheepsexploitant en de eigenaar van het schip.

Het pakket is te danken aan de chef van de Lega, minister van Binnenlandse Zaken. Deze had scherpe kritiek op de aankondiging van “Sea-Watch”.

“Ik zal niemand toestemming geven aan land te gaan”, zei Salvini in een live-video op Facebook.

Italië zou niet langer “aanlegsteiger voor illegalen” kunnen zijn en zal elk juridisch middel inzetten om een einde te maken aan “deze schande”.

Het schip “Sea-Watch 3” bevond zich al dagenlang in internationale wateren in de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa. Oproepen van hulporganisaties om de migranten in een veilige haven van boord te laten, hielpen niet. Tot nu toe werden slechts elf mensen o.a. vanwege hun gezondheidstoestand aan land gebracht. Op dinsdag was een kort geding voor het Europees Gerechtshof voor Mensenrechten door “Sea-Watch” mislukt, door middel waarvan de NGO de mensen aan land wilde brengen.

Meerdere Duitse steden hadden zich weliswaar bereid verklaard de migranten op te nemen. Daarvoor stelt de Duitse regering echter een mogelijk ruime deelname van de EU-landen als voorwaarde. Salvini sprak van het “zoveelste bewijs dat de Europese Unie – in ieder geval wat betreft de migratie – niet bestaat.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Wachteres”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", asielwaanzin, belangenverstrengeling, gezond realisme, Illegalen, Italië, Lega Nord, Linkse Kerk, Marxisme, Nationalisme, NGO´s, Patriottisme. Bookmark de permalink .

27 reacties op “Sea-Watch 3” vaart zonder toestemming naar Italië – Salvini: “Ik zal niemand toestaan aan land te gaan”

 1. Cathja zegt:

  Salvini toont ook nu weer zijn sterke karakter. Hij doet wat hij zegt, en dat geeft vertrouwen aan het Italiaanse volk. Geen wonder dat zijn ster rijzende is!

  Geliked door 2 people

 2. Harry zegt:

  De 42 personen zijn uitgeput ?
  Wat een gelul !
  Er is NIKS ontspannender dan een cruise op de Middellandse zee met een groot schip !
  Die zwarten liggen normaal in hun eigen land ook halve dagen en hele nachten te slapen .
  Dat zal aan boord niet anders zijn ; hoezo UITGEPUT ?
  Hebben ze zich aangeboden om het schip te schrappen en te schilderen , onderweg ?
  Vast niet !
  Van maffen of suf rondkijken raak je echt niet uitgeput !
  Pak die leugenachtige kapitein op en laat hem een paar miljoen schadevergoeding betalen .
  Dat is gemeenlijk heel leerzaam .

  Geliked door 1 persoon

 3. De smokkelmaffia gaat tot het uiterste om de grenzen van het mogelijke af te tasten.

  Geliked door 1 persoon

 4. paulzwueste zegt:

  Torpedo midscheeps.

  Geliked door 2 people

  • Peter zegt:

   3 voor de zekerheid !

   Like

  • Alex Delarge zegt:

   Ben meer een voorstander van de kleefmijn.

   Like

  • Henk Kerkdijk zegt:

   Kapitein en de bemanning gewoon zwemles geven, afzetten bij de Libische kust en dan een vrije toestemming verlenen aan de kapitein met zijn trawanten om bij Italië aan land te komen. De zee is niet zo koud. Voorwaarde is dat dit spektakel gefilmd word. Kan de hele wereld zien wat mensvriendelijk betekent. Mocht het mislukking dan komt er wel een Noord Koreaans oorlogsschip om deze stakkers aan boord mee te nemen naar Noord Korea. Daar hebben ze goede opvangcentra (gevangenissen) waar ze de rest van hun leven op hun lauweren kunnen rusten. Hopelijk wordt op deze manier voorkomen dat illegale mensen verdrinken doordat deze veerpont ut de vaart wordt genomen.
   Alles nogal cynisch maar och……

   Like

 5. Rensk. zegt:

  Je kunt precies zien wie Salvini onder de slappe happen schaart. Merkel en Rutte. Die moeten de migranten maar opnemen zo zegt hij. Gewoon omdat hij ziet hoe die twee schijt hebben aan de wil van de eigen bevolking. Bovendien als die schepen ophouden verzuipt er ook niemand meer. Keihard aanpakken dus deze zogenaamde hulpschepen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Rensk. zegt:

  En vastzetten deze kapitein wegens mensensmokkel. In een hele vervelende gevangenis.

  Geliked door 1 persoon

 7. Mary zegt:

  Provocatie en niks anders, Salvini wordt er niet slechter van hoe meer hij laat zien dat hij het niet accepteert des te meer zullen de Italianen hem op handen dragen.

  Geliked door 2 people

 8. Lucky zegt:

  Iets anders,

  https://www.breitbart.com/border/2019/06/26/20-times-breitbart-reported-migrant-deaths-during-obama-biden-years-and-no-one-cared/

  20 Times Breitbart Reported on Migrant Deaths During Obama-Biden Years and No One Cared

  20 keer meldde Breitbart over migrantensterfte tijdens Obama-Biden-jaren en niemand gaf er om

  Former Vice President Joe Biden tweeted an image of a migrant father and daughter who had died on the U.S.-Mexico border and he attempted to link the deaths to cruelty from President Donald Trump. However, Breitbart News consistently reported on the deaths of hundreds of migrants along the border during the Obama-Biden administration — horrors that then-Vice President Biden never spoke about during his time in the White House.
  During the Obama-Biden administration, 535 migrants died in one Texas county alone — Brooks County.

  Voormalig vicepresident Joe Biden tweette een afbeelding van een migrantenvader en -dochter die was overleden aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico en hij probeerde de dood tot wreedheid te verbinden met president Donald Trump. Echter, Breitbart News heeft consequent gerapporteerd over de dood van honderden migranten langs de grens tijdens de regering Obama-Biden – gruwelijkheden die toen plaatsvonden – waar onderdirecteur Biden nooit over sprak tijdens zijn tijd in het Witte Huis.
  Tijdens de regering Obama-Biden stierven 535 migranten in één provincie in Texas alleen – Brooks County.

  Like

 9. Alphons Mantel zegt:

  veilig aanmeren kan heel goed in Tunesie, Marokko en Algerije

  Geliked door 1 persoon

 10. Als je dit toelaat, dan zullen binnenkort duizenden “zielige” immigranten dit voorbeeld volgen!

  Like

 11. Pingback: “Sea-Watch 3” vaart zonder toestemming naar Italië – Salvini: “Ik zal niemand toestaan aan land te gaan” | eunmask

 12. kruisridder zegt:

  Er moeten meer onderzeeers naar de vaarroutes van die smokkelschepen gestuurd worden om ze te torpederen. Dat werkt afschrikwekkend.

  Geliked door 1 persoon

 13. Peter zegt:

  Geert Wilders

  Vandaag gaan alle zogenaamde “benadeelde partijen” – moskeeverenigingen enz – die geld van me willen zien ivm minder minder, huilie huilie doen bij het Hof.

  Ik ga die onzin echt niet aanhoren en vandaag dus gewoon aan het werk in de Tweede Kamer. #Wilders #Wildersgate

  594
  9:09 AM – Jun 27, 2019

  Geweldig blijft de opmerking huilie huili .
  Hoop op overwinning van Geert.

  Like

 14. Ruud Beijer zegt:

  Stuur maar door naar Nederland. Hier staan de linkse huichelaars en wegkijkers u op te wachten. Zij voorzien u van een huis uitkering zorg enz enz. Walgelijk volk!!

  Like

 15. Franco zegt:

  N.B. de kapitein van deze modderschuit is een vrouw!! Een Duitse genaamd Carola Rackete die al 2 weken probeert aan te meren met haar ”vluchtelingen”. Zal waarschijnlijk niet lukken ondanks al het gejammer om humanitaire hulp!! Italie wil ze nu dirigeren naar Nederland en/of Duitsland….

  Geliked door 1 persoon

 16. Jean zegt:

  De oplossing, dat schip inde retour zetten, de eigenaar van dat schip opsluiten voor min. 20 jaar, reden: mensensmokkelaar en 500 m vanaf Afrikaans grondgebied dat schip tot zinken brengen, de opvarenden kunnen dan zwemmend de kust halen.
  O ja, dit toepassen op alle schepen komende vanaf Afrikaanse kust gevuld met illegalen.

  Like

 17. Qvic zegt:

  De kapitein laten arresteren en 10.000 Euro boete opleggen, De NGO organisatie een boete opleggen van 10.000 euro per illegaal aan boord van dat schip. Het schip zelf confisceren en terug laten varen/slepen naar de kust van Libië inclusief de illegalen en dit allemaal op kosten van de desbetreffende NGO. Met flinke geldboetes en een enorme media vernedering wereldwijd, betekent dit het einde van die NGO. Want dan zal niemand meer deze NGO financieel willen steunen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s