Viktor Orbán: Timmermans en Weber mislukten, wat gunstig is voor Hongarije

Screenshot_221

(Vertaling: E.J. Bron)

Het lukte Frans Timmermans en Manfred Weber niet, wat goed nieuws voor Hongarije zou zijn, omdat de Hongaren geen van de beide wilden – aldus Viktor Orbán (foto) afgelopen vrijdag tegenover journalisten m.b.t. de EU-top die donderdag was begonnen.

Mitteleuropa

Volgens het bericht van het Hongaarse persbureau MTI sprak Viktor Orbán erover dat zijn regering “een in Europa unieke ondersteuning” van de Hongaarse kiezers kreeg en dat ze met deze ondersteuning zou hebben kunnen verhinderen dat er zulke functionarissen van de Europese Unie gekozen werden “die de immigratie bevorderen”. Als verplichtend formuleerde hij dat de EU niet zulke hoogwaardigheidsbekleders zou hebben die Hongarije en de Midden-Europese landen niet zouden respecteren.

Volgens hem kunnen de Visegrád-landen hopen op belangrijke posities in de Unie. “De Visegrád-landen hebben voor alle posities meerdere, twee of drie, kandidaten en we maken goede kans dat we met een voordelige balans de Visegrád-groep zullen vertegenwoordigen”, zei hij. Concrete namen noemde Orbán niet, omdat “men voorzichtig zou moeten omgaan met de benoemingen”, omdat zij de kansen van enkele personen kan vergroten, maar van anderen kandidaten juist ook zou kunnen verkleinen.

De Hongaarse minister-president ging ook in op de klimaatdoelen van Hongarije, nadat Hongarije samen met Tsjechië en Polen het op klimaatneutraliteit gerichte klimaatplan van de EU niet had geaccepteerd:

“Hongarije heeft – net zoals andere landen – klimaatverplichtingen. Tot 2030 kunnen we deze realiseren, daarvoor hebben we plannen en ook het geld en dat moeten we dusdanig regelen dat de klimaatdoelen niet de verhoging van de nevenkosten van de woningen veroorzaken. Zo kunnen we deze doelen realiseren, zodat daardoor ook het klimaat verbetert en de Hongaarse gezinnen niet meer geld hoeven betalen voor energie.”

Viktor Orbán zei: het voorstel was om de plannen verder te laten lopen en ook voor 2050 verplichtingen op zich te nemen.

We zijn het eens met het doel, maar zolang we niet weten waar we daarvoor het geld vandaan moeten halen, nemen we dit plan niet over – zei hij. Als de EU volgens hem hiervoor de bronnen zou garanderen en de modernisering van het Hongaarse energiesysteem kan worden opgelost zonder dat dit meer onkosten oplevert voor Hongaarse gezinnen, dan zou Hongarije voor 2050 verplichtingen op zich kunnen nemen. “Hiervoor staan we open en we zullen onderhandelen”, verzekerde Orbán.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Hongarije, klimaat, Visegrad-landen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Viktor Orbán: Timmermans en Weber mislukten, wat gunstig is voor Hongarije

 1. Renato zegt:

  Dan hoop ik dat excellentie Rutte ook wordt afgeserveerd.

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  In tegenstelling tot de huichelaars hier in het westen is Victot Orban ten alle tijde duidelijk gebleven over zijn doelstellingen, namelijk de belangen van zijn landgenoten voorop stellen
  Dat zien we ook in Polen en Italie en dat is nou net wat ze in Brussel zo zenuwachtig maakt.
  In Brussel kan men de bedreiging uiten dat men deze landen sancties op gaan leggen, maar ook in Brussel is men er wel van doordrongen dat zouden ze dat doen de hele structuur van de EU in gevaar wordt gebracht.
  Want wat als een aantal landen na sancties zegt ok wij stappen eruit en bekijk het maar.
  Dat is voor de EU de doodsteek als de Brexit een feit is.
  Dat is in Brussel maar al te goed bekend.
  Er komen interessante tijden aan zal Ik maar zeggen, met de credits voor Orban en Salvini.

  Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  Hoop nog mee te maken dat we weer politici krijgen, die gewoon nuchter en realistisch kunnen denken en ook echt kennis van zaken hebben. Men zegt dat Tweede Kamerleden soms na een half jaar weer vertrekken en tevens word er dan gezegd dat de fractieleden daar niet mee zitten. Nee maar dat wisten we al. Tweede Kamer zit er toch al voor Jan Lul. Fractieleden doeken net zo lief de Tweede Kamer op. Hoeven ze niets meer uit te leggen als de regering weer dingen achtergehouden heeft. Met 16 jaar stemmen. Zijn ze helemaal van de pot gerukt. Kun je net zo goed peuters stemrecht geven. Die weten net zoveel van politiek als 16 jarigen.

  Geliked door 1 persoon

 4. henk verhoef zegt:

  ach zolang de EWU en dus WIJ Iraan nog steunen in hun strijd tegen TRUMP omdat die geen atoombommen wil in iraan- ja dan heb je weinig aan een goed klimaat als je een iraanse atoombom of een mullah op je hoofd krijg

  De Eu is bang van TRUMP en nemen kortzichtig de moslim atoombom vboor lief

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Niet alleen voor Hongarije, maar ook voor normale mensen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s